Daphile Music Server

Vox - Audirvana - itunes έχουν διαφορές.
Οι διαφορές που συζητάμε, κατα κανόνα και αν δεν συντρέχει άλλος λόγος, δεν είναι τεράστιες. Είναι όμως ανιχνεύσιμες και ακουστές.
Σε κάποια μετά από λίγο καιρό ακρόασης είναι φανερό και το λάθος / φτιασίδωμα.

Το JRiver (win edition 19.x) είναι ότι πιο κοντά έχω ακούσει στο σύστημά μου σε σύγκριση με το foobar.
Το 20.x είναι πιο παιχνιδιάρικο, σίγουρα πιο ευχάριστο.

Το foobar είναι πιο αυστηρό, όχι όμως σκληρό/στεγνό. Κρατιέται άριστα μέχρι τα όρια της δυσαρέσκειας θα έλεγα, και αυτή την εντύπωση αποκόμισα και σε άλλα συστήματα.

mpd εμπειρίες δεν έχω σημαντικές, μόνο περιστασιακές.
Θυμάμαι πολύ καλά το AP που μου έιχε φέρει ο Sok. Σε επίπεδα ευχαρίστησης ήταν ότι καλύτερο έχω ακούσει. Για σωστό ή πειραγμένο δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.
Για daphile τα είπαμε - σχεδόν τα διαπιστώσαμε.
Για RasPi και RasPi2 , ακούγονται διάφορα. Υπάρχουν κάποιες ενστάσεις, θα τις δούμε εν καιρώ. Προσωπικά δεν έχω ακούσει.

Περι επεξεργαστικής δύναμης, μεγάλης ram (ie. πάνω απο 4GB) και καλωδίων μεταφοράς data, δεν θέλω να ασχοληθώ...
...όταν βλέπω στο mac ή στα άλλα pc μου 1 και 2% "ζόρι" στον επεξεργαστή...
...όταν με 4GB RΑΜ ο D2500 παίζει 9.000+kbps (μάρτυρας ο sok)
...όταν αγοράζοντας 3-4 usb καλώδια, και δοκιμάζοντάς τα δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιο παίζει.

Παρ'όλα αυτά η δοκιμή ποτέ δεν έβλαψε... κουβερλί και Α-Β και το ξανασυζητάμε. Όλα είναι πιθανά!

Ρε παιδιά, αυτό που παρατήρησα μόνο με το daphile πρέπει να συμβαίνει.

Διαφέρει ριζικά σε ήχο, ακόμη και όταν παίζει πάνω σε στοιχειώδη πλατφόρμα (Atom N270 / 2GB), εντός προδιαγραφών όμως.

Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Ωραία, αποδίδει ικανοποιητικότατα... ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές εντοπίζεις με το καλοστημένο PC/Foobar σου ?

Τεράστιες όχι.Λίγο αβέβαιο το χαμηλό και κάποια νεύρα στην μεσαία
(Μην λέω και πολλά,δεν είναι δικό μου και ποιος μας σώζει αν αρχίσει να γκρινιάζει ο κάτοχος!:flipout: )

Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Τεράστιες όχι.Λίγο αβέβαιο το χαμηλό και κάποια νεύρα στην μεσαία
(Μην λέω και πολλά,δεν είναι δικό μου και ποιος μας σώζει αν αρχίσει να γκρινιάζει ο κάτοχος!:flipout: )

γιατί να γκρινιάξει?

όλο στο ιντερνετ είσαι, δούλευε λεμε...

Σκεφτόμουν λιγο πιο ψύχραιμα την κατάσταση με το Daphile του Σταύρου και τις 2-3 (περιορισμένες) ακροάσεις που εκανα με το Daphile ο ίδιος. Δεν θυμάμαι τέτοιες "λασπες". Βεβαια διαφορετικό σύστημα, διαφορετικό harware και διαφορετική (πιθανόν) εκδοση του λειτουργικού.

Τι μπορει να εχει παει στραβα? Πολυπαραγοντικο το θεμα. Το Daphile του Σταυρου εχει στηθεί σε hardware με DIY τροφοδοσία. Μπορει να υπάρχει ενα θεμα εκει (στην τροφοδοσια δλδ). Επισης να υπάρχει όντως μια υστέρηση του Daphile στον τομεα του χαμηλου-ταχυτητας (χωρις να ξερω πως γινετε σε ενα σύστημα που δηλώνει bit perfect).

Στην αλυσίδα υπάρχουν και αλλοι παράγοντες. Ο ενισχυτής ειναι και αυτος DIY ενω τα ακουστικά εχουν δεχτει τροποποιήσεις. Δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα, πρεπει ενα-ενα ολοι οι κρικοι να απομονωθούν και να δοκιμαστουν σε δεύτερο σύστημα (και ιδανικά διπλα σε αλλες, ίδιες μονάδες).

Η μονη ευκολη δοκιμή ειναι αυτη του λειτουργικού, κατεβαίνει η τελευταια εκδοαση και δοκιμάζεται με το ιδιο ντακ-ενισχυτη-ηχεια (ακουστικα) στο hardware του Σταυρου και σε ενα αλλο PC. αν υπαρχει διαφορά τοτε ξερουμε οτι κατι δεν παει καλα με το HW, αν οχι τοτε κοιταμε αλλου.

Υπάρχει περίπτωση το Daphile να εχει πραγματικά γενικότερο θεμα (αυτο λενε κάποιοι που το δοκιμασαν τελευταία) αλλα αυτο δεν αποκλείει και το HW να δημιουργεί επιπρόσθετο θέμα για καποιο λογο.

Παναγιώτη, είμαι 99% βέβαιος ότι το σημαντικό πρόβλημα εντοπίζεται στο daphile computer (όλο μαζί, το είπα εξ' αρχής) και όχι downstream (από το dac και πίσω).

Αν έχεις το κουράγιο, το daphile computer είναι στη διάθεσή σου (φοράει τη τελευταία version daphile)...

Σταύρο,κάνε έναν κόπο και πέρνα του ένα άλλο λινουξάκι σαν αυτό που είπαμε παραπάνω.
Θα δεις πως τα πράγματα θα αλλάξουν πολύ.

Σταυρο δεν εχω αντίρρηση να το δοκιμασω εδω στο συστημα μου αλλα υπάρχει πιεση χρονου που σημαίνει οτι θα πρεπει να μου το αφήσεις για λίγο? Θα ειχε ενδιαφέρον βεβαια

Αυτό εννοώ. Να στο αφήσω. Τι να το κάνω τώρα? Έχω άλλα να ψάξω...

Στείλε μου ΠΜ όποτε ξελασκάρεις να δω πότε μπορώ να στο φέρω.

Έχοντας χρησιμοποιήσει και εγώ στο παρελθόν το Daphile, θα ήθελα να πω πως όντος υπήρχαν διαφορές μεταξύ των διαφόρων εκδόσεων. Παρόμοιες διαφορές όμως είχα εντοπίσει και σε κάποιες εκδόσεις του Jriver (π.χ η v19 έπαιζε χειρότερα από την v18 και την v20).

Διαφορές όμως υπήρχαν και υπάρχουν σε όσα player έχω κατά καιρούς δοκιμάσει Foobar, Pureplayer, LPplayer, Jplay, (Deadbeef - Lubuntu) όλα έχουν διαφορές μεταξύ τους και όλα είναι bit – perfect.

Ποιο είναι καλύτερο?
Κατά την γνώμη μου εξαρτάται, κατά 50% από το software και hardware που χρησιμοποιούμε και κατά 50% από τον Χώρο που είναι εγκατεστημένο το σύστημα.

Παναγιώτη, είμαι 99% βέβαιος ότι το σημαντικό πρόβλημα εντοπίζεται στο daphile computer (όλο μαζί, το είπα εξ' αρχής) και όχι downstream (από το dac και πίσω).

Αν έχεις το κουράγιο, το daphile computer είναι στη διάθεσή σου (φοράει τη τελευταία version daphile)...

Μια δοκιμή που θα σου πάρει 1 ώρα να κάνεις είναι να βγάλεις τον σκληρό με το Daphile και να βάλεις πάνω έναν άλλο στον οποίο να στήσεις Windows με Foobar (θεωρώντας ότι το Daphile το τρέχεις από HDD).

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι θα χρειαστεί να ξανα-ασχοληθεί ο Σωκ για να σου ξαναστήσει το Foobar.. :p

Σταυρό εάν δεν έχεις άλλο τρόπο να στήσεις και δεύτερο λειτουργικό σύστημα, λ.χ. έξτρα ssd
Και δε θες να μπλέκεις και με boot managers Και εγκαταστάσεις με το χέρι
Έχε υπόψη σου το http://clonezilla.org/
Κάνει disk cloning (backup) και υποστηρίζει ακόμα και δύστροπες εγκαταστάσεις Linux (λ.χ. lvm)

Αυτό σκέφτομαι Δημήτρη. Είναι το πιο εύκολο.

Επίσης δεν έχω ssd. Τρέχω το daphile από stick πληρους εγκατάστασης...

Το daphile computer είναι πλήρως λιτό χωρίς τίποτα περιττό (WiFi adapter, hdd, etc.)!

Προσωπικά αν μπορούσα να κάνω εγκατάσταση σε ssd δεν υπήρχε περίπτωση να μείνω με το usb stick.