Δεν έχω δοκιμάσει το daphile, παρά για ελάχιστα λεπτά και δεν έχω άποψη. Έχω όμως μια ένσταση. Όταν από έκδοση σε έκδοση υπάρχει σοβαρή διαφορά στον ήχο κατ' εμέ αυτό βρωμάει... equalizer ή τελοσπάντων κάτι πηγαίνει πραγματικά στραβά σε μια από τις δύο εκδόσεις και μια που ο φίλος μας δεν δίνει κώδικα, πραγματικά δεν ξέρουμε σε τι επίπεδο βάζει το χέρι του πριν ανεβάσει image. Στον MPD έχω δοκιμάσει 10 εκδόσεις και δεν έχω καταλάβει γρι από διαφορές.
Όσον αφορά στον kernel που αναφέρθηκε ο Σταύρος, ο Linux kernel είναι επί της ουσίας το λειτουργικό σύστημα και όλα τα υπόλοιπα που το πλαισιώνουν είναι προγράμματα. Από μια έκδοση kernel σε επόμενη, ακόμα και με finetuning αμφιβάλλω έντοντα ότι μπορούν πχ να επηρρεαστούν τα μπάσα. Εδώ και καιρό τα Volumio/Runeaudio παιδεύονται με kernel profiles τα οποία μπορεί κανείς να πειράξει και στο Archphile. Ότι δοκιμή και να έκανα δεν άκουσα καμία διαφορά. Παράλληλα με εμένα υπάρχει κόσμος που διατείνεται ότι ακούει, κάτι που προσωπικά αποδίδω σε ψυχοακουστικά φαινόμενα και μόνο.
Τέλος, όπως είπε και ο Pan K, αν καταλήξετε κάποιοι από εσάς ότι το Daphile σας χαλάει τον ήχο, αυτό δεν συνεπάγεται τίποτα για το Linux. Στο Linux υπάρχουν διάφοροι players (MPD, Deadbeef, κλπ). Όλο και κάποιος από αυτούς θα σας κάνει με πρώτη προτεραιότητα για δοκιμή τον MPD.