Daphile Music Server

Re: Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Οκ τότε.
Να τα πετάξουμε τα υπόλοιπα.
Να ξέρουμε όμως...αυτή η έκδοση είναι το παγκοσμίως σωστό ή να περιμένουμε να βγει η επόμενη με το ακόμα σωστότερο;

Δηλαδή να μη σε πάρω τηλ. το απόγευμα?
:)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Δηλαδή να μη σε πάρω τηλ. το απόγευμα?
:)

Να πάρεις,να ρυθμίσουμε ένα φουμπαράκι τάκα-τάκα για να έχεις για Α-Β έστω και με διαφορετικούς υπολογιστές.
Και με την πρώτη ευκαιρία στήσε κι ένα λινουξάκι σαν αυτό που έχει κάνει οδηγό ο Κυριάκος για ακόμα μια σύγκριση.
Όχι καταφέραμε και στήσαμε ένα και είδαμε το φως...
Χωρίς συγκρίσεις δεν κάνουμε τίποτα.

Και δεν ψάχνουμε το σωστό,οκ,το προσκυνάμε όπως οφείλουμε,κλπ.Και μακάρι να μας βγει και να μας αρέσει κιόλας.
Αυτό που ψάχνουμε είναι feedback από όσους γίνεται περισσότερους και όσο γίνεται πιο αντικειμενικούς,παρέα με τις μετρήσεις τους και το ιδιαίτερο setup τους,έτσι μόνο βοηθάμε και τους υπόλοιπους.

Re: Απάντηση: Daphile Music Server

Α,και κάτι ακόμα που ξέρει και ο Παναγιώτης,στην συγκεκριμένη το κρος ήταν στους 120,πριν το πάω >200 με την συμβουλή του,γιαυτό και το σκαλάκι εκεί.

Αυτο κοιταζα τωρα! (Βγαινουμε off topic αλλα θυμαμαι να ειχα πει 300? Μπορει να θυμαμαι και λαθος. Εδω πάντως λείπει ενέργεια στους 200-600 και εχεις τονισμένες τις μεσαιοψηλες. Καποια στιγμή στο νημα των μετρήσεων ανεβασε τις τελικές καθώς και τον εξοπλισμο).

Επιστρέφοντας στο θεμα μας, τα ακουστικα του Σταυρου ειναι περαν πάσας υποψίας όσων αφορα το χαμηλο. Planar Magnetic = κορυφαιο χαμηλό εγγυημένα (και ειδικα τα ΗΕ6). Το διαγραμμα που ανέβασες Σωκρατη δείχνει ακριβως αυτο. Τα αποκατω αποσυμπιέζουν το χαμηλο επίτηδες και δεν αποτελούν τυπικο διάγραμμα απόκρισης.

Το θεμα θα πρεπει να προερχεται απο αλλου. Εχει ενδιαφέρον περαν του Daphile και για τις εντυπώσεις του Σταυρου για το Soekris DAC, οι οποιες περιεγραφαν ιδιαίτερα αργο χαμηλό.

:flowers:

(τι, μόνο ο Chris1967 θα βάζει?)

...για τον Σωκ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλή παρατήρηση Παναγιώτη, αν και δε ξέρω πόσο βγαίνουμε off-topic.

Αν - αν λέω - το daphile έχει προβληματικό χαμηλό, δεν θα είχε προβληματικό χαμηλό σε ΟΛΑ τα dacs?

Ε, το καλύτερο (από όσα έχω ακούσει) το είχε με βεβαιότητα το Black Dragon και το χειρότερο το Soekris (Chris1967 edition)...

:Καλή παρατήρηση Παναγιώτη, αν και δε ξέρω πόσο βγαίνουμε off-topic.

Αν - αν λέω - το daphile έχει προβληματικό χαμηλό, δεν θα είχε προβληματικό χαμηλό σε ΟΛΑ τα dacs?

Ε, το καλύτερο (από όσα έχω ακούσει) το είχε με βεβαιότητα το Black Dragon και το χειρότερο το Soekris (Chris1967 edition)...

Η λογικη εξήγηση ειναι οτι στην αλυσίδα σου κατι δεν παει καλα και ακομα και μια μικρη υστέρηση στο χαμηλο μεγεθύνεται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Daphile Music Server

Αυτο κοιταζα τωρα! (Βγαινουμε off topic αλλα θυμαμαι να ειχα πει 300? Μπορει να θυμαμαι και λαθος. Εδω πάντως λείπει ενέργεια στους 200-600 και εχεις τονισμένες τις μεσαιοψηλες. Καποια στιγμή στο νημα των μετρήσεων ανεβασε τις τελικές καθώς και τον εξοπλισμο).

Καλά θυμάσαι.Γι´αυτό και η αλλαγή του μιντ αλλά και του σημείου κρος εκτός της ακουστικής φροντίδας για τις υψηλές.
Οι τελικές και ο εξοπλισμός ταξιδεύουν στις Ευρώπες,μέσα στο λαπ αυτού που μου τις έκανε.Θα τον τσακώσω όμως,που θα πάει.Με ενδιαφέρουν οι χρόνοι,τα υπόλοιπα τα θυμάμαι στο περίπου.

Για τα He δεν έχω καμία αντίρρηση και έχεις δίκιο,αν συνδυάσουμε τις εντυπώσεις για το ντακ του Χρήστου μάλλον βγαίνει θέμα...

Ας στήσουμε και το foobar να αποκλείσουμε τα player και θα δούμε.

Σωκ, σε παίρνω το απόγευμα.

Μερικές ερωτήσεις - απορίες (ως τότε):

- Κάτι που μεγενθύνει τα "προβλήματα" δεν σημαίνει ότι μεγενθύνει και τις διαφορές?
- Το συγκεκριμένο Soekris δεν παρουσίασε παρόμοια ηχητική συμπεριφορά και σε άλλο χώρο / σύστημα?
- Σε άλλα dacs (π.χ. Black Dragon) δεν διαπιστώθηκε η ίδια ηχητική συμπεριφορά σε άλλους χώρους / συστήματα?

Με το συμπάθειο, αλλά εάν βγάλετε άκρη θα σας παραδεχθώ!

Άλλη μία μεταβλητή μεταξύ πολλών της αλυσίδας.
Σίγουρα η δοκιμή δεν έβλαψε κανέναν, αλλά για μένα εάν του Σταύρου του "έκατσε" καλά να μείνει ως έχει, είναι τιουνάρισμα κατά κάποιον τρόπο.

Προσωπικά το daphile το είχα δοκιμάσει προ καιρού και μου είχε αφήσει καλές εντυπώσεις, λόγω του Synology που έχω βολευτεί το άφησα στην άκρη...τίποτα δεν είναι πανάκεια και ποτέ δεν θα βγάλουμε άκρη στο τι κάνουν στο kernel και πως το μαγειρεύουν!

Υπήρξε μια αναφορά ότι το daphile δεν αναγνώρισε το amanero, ούτε το Synology μέσω usb3.0 το αναπαράγει (το βλέπει μεν αλλά δεν μπορεί να κάνει αναπαραγωγή, ήδη η Synology έχει ένα δείγμα amenero και προσπαθεί να βρει το αίτιο). Ο Σωκράτης όμως δοκίμασε το daphile και είδε κανονικά το amanero, οπότε η πίτα περιλαμβάνει και το hw με τα γνωστά τερτίπια των usb τσιπ.

Δύσκολο το χόμπι και όταν ανακατεύονται τόσες μεταβλητές, τα αποτελέσματα είναι συχνά placebo ή υποκειμενικά του συστήματος και μόνο.

Άκρη δεν ξέρω αν βγει αλλά τιουνάρισμα με daphile (ή όποιο άλλο bit perfect player) προσωπικά να μου λείπει.
Έχω 6 ζευγη πυκνωτών για αυτό και δεν κάνω πρώτα το σταυρό μου πριν τους βάλω στο σύστημα λολ

Δεν έχω δοκιμάσει το daphile, παρά για ελάχιστα λεπτά και δεν έχω άποψη. Έχω όμως μια ένσταση. Όταν από έκδοση σε έκδοση υπάρχει σοβαρή διαφορά στον ήχο κατ' εμέ αυτό βρωμάει... equalizer ή τελοσπάντων κάτι πηγαίνει πραγματικά στραβά σε μια από τις δύο εκδόσεις και μια που ο φίλος μας δεν δίνει κώδικα, πραγματικά δεν ξέρουμε σε τι επίπεδο βάζει το χέρι του πριν ανεβάσει image. Στον MPD έχω δοκιμάσει 10 εκδόσεις και δεν έχω καταλάβει γρι από διαφορές.

Όσον αφορά στον kernel που αναφέρθηκε ο Σταύρος, ο Linux kernel είναι επί της ουσίας το λειτουργικό σύστημα και όλα τα υπόλοιπα που το πλαισιώνουν είναι προγράμματα. Από μια έκδοση kernel σε επόμενη, ακόμα και με finetuning αμφιβάλλω έντοντα ότι μπορούν πχ να επηρρεαστούν τα μπάσα. Εδώ και καιρό τα Volumio/Runeaudio παιδεύονται με kernel profiles τα οποία μπορεί κανείς να πειράξει και στο Archphile. Ότι δοκιμή και να έκανα δεν άκουσα καμία διαφορά. Παράλληλα με εμένα υπάρχει κόσμος που διατείνεται ότι ακούει, κάτι που προσωπικά αποδίδω σε ψυχοακουστικά φαινόμενα και μόνο.

Τέλος, όπως είπε και ο Pan K, αν καταλήξετε κάποιοι από εσάς ότι το Daphile σας χαλάει τον ήχο, αυτό δεν συνεπάγεται τίποτα για το Linux. Στο Linux υπάρχουν διάφοροι players (MPD, Deadbeef, κλπ). Όλο και κάποιος από αυτούς θα σας κάνει με πρώτη προτεραιότητα για δοκιμή τον MPD.

Last edited:
Από το λίγο που άκουσε ο Σταύρος με σωστά στημένο foo πριν λίγο,οι εντυπώσεις περι Soekris έχουν έρθει τούμπα από ότι μου είπε...
Θα μας τα πει κι ο ίδιος πιστεύω...

Μάλλον το daphile έκανε τα δικά του...

Καλώς η κακώς για να μπορέσουμε να συζητήσουμε μεταξύ μας, θα πρέπει να θέσουμε ένα σημείο αναφοράς. Το foobar νομίζω ότι μπορεί άνετα να αναλάβει αυτό το ρόλο, μιας και είναι ίσως το πιο πολυδοκιμασμένο και χρησιμοποιημένο software εκτός Linux. Εγώ δεν έχω το κουράγιο για A/Β, αλλά όποιος έχει τη διάθεση να παίξει είναι ευπρόσδεκτος στο χώρο μου για δοκιμές, με την προυπόθεση ότι αντέχει το ταπεινό μου σύστημα :P

Από το λίγο που άκουσε ο Σταύρος με σωστά στημένο foo πριν λίγο,οι εντυπώσεις περι Soekris έχουν έρθει τούμπα από ότι μου είπε...
Θα μας τα πει κι ο ίδιος πιστεύω...

Μάλλον το daphile έκανε τα δικά του...

Ρε μαρτυριάρη, δε κρατιέσαι, βιάζεσαι... :)

Πρώτα θα ζητήσω συγνώμη δημοσίως για το Soekris του Chris1967 που απ' ότι φαίνεται το..... αδίκησα!

Ρε μαρτυριάρη, δε κρατιέσαι, βιάζεσαι... :)

Πρώτα θα ζητήσω συγνώμη δημοσίως για το Soekris του Chris1967 που απ' ότι φαίνεται το..... αδίκησα!

νταλανιιιιικ τι σου έλεγα στη σκάλα όταν είχες φέρει το μαμποειδές σου για ακρόαση. Οχι αυτό ότι ολα ήρθαν στη θέση τους με το φου το άλλο το άλλο :flipout:

μεταξύ μας μη το ξαναφέρεις με τους χρυσαφι πυκνωτές θα φύγει απο το παράθυρο. Πορτοκαλί λαδι και πάνω. Δεχομαστε και λάμπες στο αναλογικό.

Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Ετοιμαστείτε για τις φάπες (σας) στο άλλο νήμα..

τεχνικό φόρουμ είμαστε, το ευχάριστο είναι ότι όταν ακολουθούνται οι σωστές μέθοδοι έχουμε αποτέλεσμα
(μιλώντας πάντα για ανοιχτά μυαλά σαν το δικό σου βέβαια)

νταλανιιιιικ τι σου έλεγα στη σκάλα όταν είχες φέρει το μαμποειδές σου για ακρόαση. Οχι αυτό ότι ολα ήρθαν στη θέση τους με το φου το άλλο το άλλο

μεταξύ μας μη το ξαναφέρεις με τους χρυσαφι πυκνωτές θα φύγει απο το παράθυρο. Πορτοκαλί λαδι και πάνω. Δεχομαστε και λάμπες στο αναλογικό.

Χιλιοειπωμένα......

ΥΓ. Για όλους τους πυκνωτές υπάρχει το κατάλληλο σύστημα :flipout:

edit. Kαι μην μου ξαναπείς βέβαια για την ανάλυση των chario και του χώρου κτλ κουλά... τέλος... over & out

Last edited:
Σταύρο,όλοι πάθαμε και μάθαμε.
Επόμενη κίνηση ένα καλό λινουξάκι στο custom υπολογιστή σου και καθάρισες,έχει οδηγό εδώ ο αγαπητός Κυριάκος.
Και πάντα δοκιμές.