Davinci Resolve (photo editor)

22 June 2006
35,742
NEO HRAKLEIO
Tο δοκιμασα στις canon raw photo και αν εξαιρέσεις καποια ΑΙ tools, ειναι πολυ γρηγορο σε μενα (i9 12900K / Nvidia rtx 3090 24 GB VRAM).

Βλεπω να το χρησιμοποιω συχνα, δουλευουν καλα οι μασκες, το denoise και το νεο ultra sharp.
Το ιδιο και τα face refinements ... κι επειδη το δουλευω πολυ το Davinci , μου φαινεται πολυ πιο ευχρηστο.

Φυσικα οχι για τεραστιο αριθμο φωτο, αλλα ετσι κι αλλιως δεν ειμαι επαγγελματιας , μερικες φωτο θελω να επεξεργαστω καθε φορα.

ΥΓ... αν καποιος ξερει καλα τα εργαλεια του Davinci ειναι πολυ πιο γρηγορο απο LR, πχ αν χρησιμοποιησεις Groups και layers κανεις απιστευτα πραγματα και ειδικα αν χρησιμοποιησεις το node cashe , επιταχυνεται πολυ η δουλεια.
Πρεπει ομως να ξεχασεις τη λογικη του LR και να δουλεψεις καλα τα εργαλεια του Davinci.

YG2... και ειναι και δωρεαν!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator:
οσο το χρησιμοποιω τοσο πιο πολυ μ αρεσει.

Μπορεις επιτελους να βαλεις οσα LUT εχεις (εχω απειρα μαζεψει τοσα χρονια), μπορεις να κανεις καλο upscale kai denoise χωρις εξτρα προγραμματα, και το κυριοτερο μπορεις ολα αυτα να τα κανεις "επιλεκτικα"... κατι που δε γινεται στο Lightroom.

Μπορεις δηλ. να κανεις απο-θορυβοποιηση μονο στο background και οχι στα προσωπα/πουλια κλπ , ή να κανεις λιγοτερο στα προσωπα και περισσοτερο στο background κλπ

Επισης εχεις πολυ πιο καλα και αναλυτικα scopes κι εργαλεια για τα skin tones κατι που δεν εχει καν το LR.

Εχεις ακομα πολυ πιο εξελιγμενα εργαλεια για relighting, atmosheric εφφε (fog, light rays κλπ), film simulations , regrain και αλλα πολλα που δεν υπαρχουν επισης στο LR.

Last edited:
Δούλεψα λίγο και το tethered capture, δουλεύει κανονικά με τη canon μου...

aa23b545604fa750e9dbf3d88db22a28.jpg

Sent from my SM-F946B using Tapatalk

ενσωματωμένο οπως ολα τα module... μπορεις να το κατεβασεις και να το δεις, δωρεαν ειναι , στα περισσοτερα εργαλεια.

Για πολλα ΑΙ tools χρειαζεσαι βεβαια τη πληρωμενη εκδοση.

Εχω μείνει προς το παρόν στην έκδοση 19 και μόλις παραδώσω κάποια project που τρέχουν θα κάνω αναβαθμίσεις με την ησυχία μου. Γενικά αποφεύγω αναβαθμίσεις όταν δουλεύω κάποιο project που είναι σε εξέλιξη.

Last edited by a moderator:
Εχω μείνει προς το παρόν στην έκδοση 19 και μόλις παραδώσω κάποια project που τρέχουν θα κάνω αναβαθμίσεις με την ησυχία μου. Γενικά αποφεύγω αναβαθμίσεις όταν δουλεύω κάποιο project που είναι σε εξέλιξη.
Ούτως ή άλλως public beta είναι ακόμα η 21. Αφού δεν έχεις βάλει τόσο καιρό την 20 που είναι stable, άραξε μέχρι να βγει η τελική έκδοση της 21.

Ωραία πράγματα, η adobe τρώει ξύλο απο παντου σε κάθε προϊον της εiτε γραφιστικά είτε για επεξεργασία εικόνας. Βέβαια το καλύτερο εργαλείο ειναι αυτο που ξέρεις να δουλευεις οπότε δύσκολα θα το γυρίσει κόσμος που εχει τακτικά συγκεκριμένο workflow και βγάζει τα χρήματα του απο αυτό.
Οι υπολοιποι χομπίστες άνετα, το δωρεάν (αν δεν έχει catch) ειναι δελεαστικό πάντα!