DCB1 Βuffer (Salas)

Re: Απάντηση: DCB1 BUFFER (SALAS)

Τι ακριβώς οδηγείς; Το τελικό στάδιο του ολοκληρωμένου ενισχυτή στο κάτω ράφι;

Ακριβώς: DCB1 out --->AS1000 main in
Αργότερα θα προσπαθήσω να φτιάξω τον F5

Re: DCB1 BUFFER (SALAS)

Και παρ'όλο που δεν είναι hotrod και δεν είναι σωστά συνδεμένο, ακούγεται θαυμάσια

Σύντομα, κάτι ψήνεται! Μετα το καλοκαίρι!
Για μένα αξίζει τον κόπο και ο F5! Φτιάχνοντας τον έχεις έτοιμο ενισχυτή να μετατραπεί σε aleph J και J2 έχουν και οι τρεις την ίδια τροφοδοσία!
Και οι τρεις έχουν θεμα με τα 2sJ74... μεγαλύτερο ο j2 >>> θέλει 2 4αδες ματσαρισμένες τουλάχιστον ανά 2...

Last edited:
Απάντηση: DCB1 BUFFER (SALAS)

Άν υπάρχει η πλατφόρμα, δηλαδή τροφοδοτικό, ψύξη, κουτί, δέν πάει χαμένο κάτι, σωστά. Από bias, βολτάζ, όλα αυτά τα σχέδια κοντά κινούνται. Θα είναι θέμα βέβαια η προμήθεια Semisouth για J2. Το βασικό ζήτημα με F5 & Β1 είναι να υπάρχει δυνατή πηγή όμως. Τέσπα θα ρωτήσω τον Mark (ό μουσάτος στο παρακάτω λίνκ) άν είναι να το δώσει τό J2 τελικά ο Nelson στο diyA σύντομα, γιατί του την έχουν σπάσει οι εμπορικοί κλώνοι του Nelson εδώ και καιρό.

http://www.6moons.com/audioreviews/firstwatt10/j2_2.html

Semisouth αυτή τη στιγμή υπάρχουν άφθονα από μία πηγή! Και ο Teabag είχε κάποια στιγμή, τα άλλα δυσκόλεψαν...

Απάντηση: Re: DCB1 BUFFER (SALAS)

Για ματσαρισμένα μόνο Zoufang!
Χύμα έχει και Farnell!

Έχω μερικά 120R085, πρέπει να δώ τι Vgs έχουν στα 2Α με μία πηγή ρεύματος και ψύκτρα σε μία στιγμή. $35 το ένα ματσαρισμένα, κάτσε καλά, δεν είναι για απροσεξίες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: DCB1 BUFFER (SALAS)

Με 2.65vrms -> B1 -> F5
χανουμε πολλα?

Έχει κέρδος 15dB, δηλαδή Χ5.6. 2.65Χ5.6=14.84VRMS. P=sqV/R=27W @ 8R. Άρα εντάξει. Καλό ήταν να είχε και για peaks, αλλά άν το ηχείο είναι 90dB+, τρώγεται.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DCB1 BUFFER (SALAS)

Έχει κέρδος 15dB, δηλαδή Χ5.6. 2.65Χ5.6=14.84VRMS. P=sqV/R=27W @ 8R. Άρα εντάξει. Καλό ήταν να είχε και για peaks, αλλά άν το ηχείο είναι 90dB+, τρώγεται.

Ευτυχως 95db και δεν πεφτει κατω απο 6.5 ohm.

Απάντηση: DCB1 BUFFER (SALAS)

Φτιάξε ένα gainclone με μεγάλο Μ/Τ, μικρούς σχετικά πυκνωτές τροφοδοσίας, σταθεροποιημένο PSU σειριακό, έχει κάτι τσίπ που περνάνε πολύ ρεύμα, και γενικά πολύ φιλολογία και απόψεις gainclone να διαβάσεις στο διαδίκτυο και να επιλέξεις. Αυτό και βατό είναι, και πολύ λιγότερο θερμό, όχι ειδικά υλικά, και νομίζω θα τα πάει αεροπορία τα ηχεία σου. Το ταίριασμα με τα ηχεία είναι το κλειδί. Άν βγεί υποτονικό δυναμικά το σύστημα, ότι και άλλα καλά να έχει, δεν λέει κατά την γνώμη μου.

Re: Απάντηση: Re: DCB1 BUFFER (SALAS)

Έχω μερικά 120R085, πρέπει να δώ τι Vgs έχουν στα 2Α με μία πηγή ρεύματος και ψύκτρα σε μία στιγμή. $35 το ένα ματσαρισμένα, κάτσε καλά, δεν είναι για απροσεξίες...

Και εγώ τα χρυσοπλήρωσα τα 120R100 στο πρώτο groupbuy του "Magura" 40 το ένα ματσαρισμένα ....!

άλλο ένα Hotrod είναι έτοιμο (του φίλου kpaiss) :music-smiley-005:

πρώτες μετρήσεις :

9,81 / 9,77

R10 = 1,82 / 2.04

dc = 0,3 / 2,4

σε λίγο θα το βάλω στο ρακ να το ακούσω ....

Attachments

• IMG_2563A.JPG
    IMG_2563A.JPG
    138.3 KB · Views: 153
  • IMG_2565A.JPG
    IMG_2565A.JPG
    141.8 KB · Views: 151