DCB1 Βuffer (Salas)

Απάντηση: Re: DCB1 BUFFER (SALAS)

Καλησπέρα

Θέλω να πάω hotrod με ρεύμα 200ma (R=10Ω) αλλά δυστυχώς έχω τις απλές διόδους MUR120. Θα δουλέψει ή θα τις χαιρετίσω? Το ρωτώ γιατί θεωρητικά αντέχουν 1 Α.

Any advice is welcome!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Θοδωρής

Για 200mA θα δουλέψουν άνετα. Το θέμα ΔΕΝ είναι το ρεύμα αλλά η θερμοκρασία τους. Αυτό το μέγεθος λέγεται DO-41 καί ανεβάζει σαν μία μικρή αντίσταση. Μεταβατικά σε κάτι που ζητάει ρεύμα κατά περιόδους κουλάρουν, αλλά εδώ έχουμε πηγή συνεχούς ρεύματος που ζητάει μόνιμα ρεύμα. Τον μικρότερο ρυθμό ανόδου θερμοκρασίας θα τον πετύχεις με την μέθοδο τοποθέτησης 3 κάτω στο σχήμα.

Attachments

• RThetaJA.jpg
    RThetaJA.jpg
    22.5 KB · Views: 161
Απάντηση: DCB1 BUFFER (SALAS)

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι κάνει ακριβώς αυτό το buffer και σε τι βελτιώνει τελικά τον ήχο μας και για ποιο λόγο να μπει στην αλυσίδα του συστήματός μας;

Κάνει αυτό που κάνει ένα στάδιο απομόνωσης καλά, άν ένα σύστημα χρειάζεται ένα στάδιο απομόνωσης. Δέν είναι το οζονισμένο νερό του Φικιώρη.:flipout:

Re: Απάντηση: DCB1 BUFFER (SALAS)

Κάνει αυτό που κάνει ένα στάδιο απομόνωσης καλά, άν ένα σύστημα χρειάζεται ένα στάδιο απομόνωσης. Δέν είναι το οζονισμένο νερό του Φικιώρη.:flipout:

:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: DCB1 BUFFER (SALAS)

Για 200mA θα δουλέψουν άνετα. Το θέμα ΔΕΝ είναι το ρεύμα αλλά η θερμοκρασία τους. Αυτό το μέγεθος λέγεται DO-41 καί ανεβάζει σαν μία μικρή αντίσταση. Μεταβατικά σε κάτι που ζητάει ρεύμα κατά περιόδους κουλάρουν, αλλά εδώ έχουμε πηγή συνεχούς ρεύματος που ζητάει μόνιμα ρεύμα. Τον μικρότερο ρυθμό ανόδου θερμοκρασίας θα τον πετύχεις με την μέθοδο τοποθέτησης 3 κάτω στο σχήμα.

Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω την συμμετοχή των υπόλοιπων μελών τα οποία είναι εξαιρετικά και καταρτισμένα και έχουν βοηθήσει (και συνεχίζουν να βοηθούν) αρχάριους σαν και εμένα, δράττοντας της ευκαιρίας θα ήθελα να σε ευχαριστήσω προσωπικά για την συμβολή σου στο χώρο. :grinning-smiley-043

Ελπίζω να με συγχωρέσετε για το off topic.

Τώρα επί του προκειμένου: Φτού! Βιάστηκα να τα κολήσω….!!!:furious3:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DCB1 BUFFER (SALAS)

Τώρα επί του προκειμένου: Φτού! Βιάστηκα να τα κολήσω….!!!:furious3:

Στα 200mA εντάξει και έτσι. Στα 300mA γίνεται οριακό για αξιόπιστο μέλλον και θα βοηθούσε η όρθια τοποθέτηση. Πιο πάνω πάει μόνο για TO-220 IXYS, On MUR, κλπ.

Re: DCB1 BUFFER (SALAS)

να σου εξηγησω με ηλεκτρονικους ορους δεν μπορω αρα αν δεν σου κανει κοπος ριξε μια ματια στο κειμενο του pass. Εχω γραψει καποια πραγματα στο νημα κατασκευης του απλου B1
http://www.passdiy.com/pdf/B1%20Buffer%20Preamp.pdf

τί σημαίνει στάδιο απομόνωσης ?

Μα ένα στάδιο που απομονώνει.

Η σωστή ερώτηση είναι τι ή γιατί ν απομονώσει.
Τι
Ενα στάδιο από ένα άλλο. Ας σταματήσουμε για λίγο να κοιτάμε συσκευές και ας δούμε όλη την αλυσίδα σαν μια συνέχεια σταδίων.
Γιατί
Κύρια για λόγους προσαρμογής εμπεδήσεων. Πάμε στον προβληματικό κόσμο των λυχνιών. Στην προηγούμενη παράγραφο πετάξαμε εκτός την έννοια της συσκευής οπότε ας πούμε ότι έχουμε ένα στάδιο ενίσχυσης τάσης με έξοδο 5ΚΩ. Μ αυτό δεν μπορούμε να οδηγήσουμε πολλά επόμενα στάδια. Πως θα κατεβάσουμε την εμπέδηση εξόδου; Μα μ ένα στάδιο που θ απομονώνει και που θα έχει εμπέδηση εισόδου πολύ μεγάλη για να οδηγείται άνετα απ τα 5ΚΩ και χαμηλή εμπέδηση εξόδου για να οδηγήσει άνετα επόμενα στάδια.

Προς το παρόν, φτάσαμε αισίως μέχρι εδώ...
Μάλλον αύριο θα γίνουν οι πρώτες δοκιμές.

Ελπίζω να δουλέψει...

Attachments

• kids 201.jpg
    kids 201.jpg
    76.3 KB · Views: 168
  • kids 200.jpg
    kids 200.jpg
    91.1 KB · Views: 165

OK. Δέν ήθελες κοντά στα 200mA? 2x47R βλέπω; Άν είναι να βάλεις τα Mosfet πάτωμα δεν θα ήταν πρόβλημα.

Είπα να κάνω τις πρώτες δοκιμές χωρίς να το ζορίσω...μετά θα μπει 10Ω/5w. Προς το παρόν άναψε. DC offset περίπου στα 2mV στο ένα κανάλι και 0,8 στο άλλο. Η τάση στο + είναι ελάχιστα πιο μεγάλη(0,2mV). στις R1 είναι περίπου εντός προδιαγρφών... 1,95V και 2,23 V (πειράζει η ασυμμετρία?). Τώρα σειρά έχει μια ψεφτογεννητρια από το pc να δω πως συμπεριφέρεται στον παλμογράφο πρώτα...

Ουφ τι αγωνία είναι αυτή Κυριακάτικα...

Last edited:
Απάντηση: Re: DCB1 BUFFER (SALAS)

Είπα να κάνω τις πρώτες δοκιμές χωρίς να το ζορίσω...μετά θα μπει 10Ω/5w. Προς το παρόν άναψε. DC offset περίπου στα 2mV στο ένα κανάλι και 0,8 στο άλλο. Η τάση στο + είναι ελάχιστα πιο μεγάλη(0,2mV). στις R1 είναι περίπου εντός προδιαγρφών... 1,95V και 2,23 V (πειράζει η ασυμμετρία?). Τώρα σειρά έχει μια ψεφτογεννητρια από το pc να δω πως συμπεριφέρεται στον παλμογράφο πρώτα...

Ουφ τι αγωνία είναι αυτή Κυριακάτικα...

Μιά χαρά είναι. Πάντα έχουν μία ασυμετρία στις R1 εκτός καί άν έχουμε 9240/240 με ματσαρισμενα Vgs. Επίσης αλλάζουν Vgs όσο μεγαλώνει το ρεύμα. Γεννήτριες από PC συνήθως έχουν θόρυβο και κουκουρούκου τετράγωνα.

Βασικά ήθελα μόνο να δώ ότι δουλεύει με ένα ημίτονο πριν το συνδέσω στον ενισχυτή μου. Και δούλεψε!
Μετά έγιναν οι απαραίτητες hali-end καλωδιοσυνδέσεις στα γρήγορα και όλα πήγαν καλά!:Banane0:
Τώρα μένει η μηχανολογική δουλειά, αλλά σήμερα βαριέμαι, και θέλω να ακούσω μουσική...

Attachments

• IMG_1009.jpg
    IMG_1009.jpg
    65.7 KB · Views: 150
  • IMG_1012.jpg
    IMG_1012.jpg
    67.1 KB · Views: 153
  • IMG_1013.jpg
    IMG_1013.jpg
    86.6 KB · Views: 153
  • IMG_1016.jpg
    IMG_1016.jpg