DCB1 Βuffer (Salas)

Mανωλη το ολοκληρωμενο ειναι ενα Αmtel Tiny με προγραμμα μου το εδωσε o Robert μαζι με την πλακετα και 4 τρανζιστορακια δωρο 10 ευρω ολα μαζι και τα μεταφορικα . Ο Robert ειναι πολυ εξηγημενος σπαθι, μπορω αν θελεις να σου στειλω το εμαιλ του .Βεβαια τα ρελεδακια τα χρυσοπληρωσα μου επιασε κανονικα τον κ...ο ο Φ...ς ακους εκει στην τιμη της Μουser X1,43 .............................Χ1,23
6,20 ευρο το ενα .

Last edited:
Είναι μικροελεγκτής των εισόδων λοιπόν, ΟΚ ευχαριστώ για τη διευκρίνηση.
Περί τιμών στην Ελλάδα...πονεμένη κατάσταση...αγοράζουν δίχως μεταφορικά...χρεώνουν με 200-600% κέρδος!

Mανωλη το ολοκληρωμενο ειναι ενα Αmtel Tiny με προγραμμα μου το εδωσε o Robert μαζι με την πλακετα και 4 τρανζιστορακια δωρο 10 ευρω ολα μαζι και τα μεταφορικα . Ο Robert ειναι πολυ εξηγημενος σπαθι, μπορω αν θελεις να σου στειλω το εμαιλ του .Βεβαια τα ρελεδακια τα χρυσοπληρωσα μου επιασε κανονικα τον κ...ο ο Φ...ς ακους εκει στην τιμη της Μουser X1,43 .............................Χ1,23
6,20 ευρο το ενα .

Ο Φανός, εννοείς ? Συνήθως έχει καλές τιμές .....

Δοκιμασε να παρεις Μοuser προιοντα εκτος και αν εφαρμοζονται διαφορετικες πολιτικες επι του κερδους ...θεμιτο βεβαια take it or leave it σου λεει...
Ειπα στην τιμη της Μouser X1,43..... X1,23 μα αδερφε δεν ειναι 30% κερδος που ειπες το Χ 1,43.Οχι δεν ξερεις οικονομικα διοτι εγω τα εχω σπουδασει.Και αυτο θεμιτο, σαφως και εννοει για καθαρο 30% , στην πλατη μου ομως πολυ περισσοτερο απο το 30% και η εφορια του μαλλον και αυτη δικη μου .Και ειμαι και πελατης απο το 1989.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ρελεδάκια (ακριβά) για επιλογή πηγής?

Για μέχρι δύο πηγές θα έβαζα αυτό, ΤΙΠΟΤΑ άλλο:

http://www.ebay.com/itm/C-K-COMPONE...al_Components_Supplies_ET&hash=item3f3128c2ab

Δοκιμασμένος και καρατσεκαρισμένος!!
Σταυρο αυτο το ακριβο διακοπτακι εναλλασει σηματα input ?
για αυτη την δουλεια δεν ειναι?
Σε εμενα το σημα input εναλλασεται μεταξυ 2-5mm μεσω του relai και απο πολυ μακρυα αν θελω .
ετσι δεν ειμαι αναγκασμενος να εχω πολυ κοντα αυτου του ειδους διακοπτη στα σηματα Input.

Τωρα μερικες επισημανσεις για το DCB1
Oπως λεει και ο Νικος ΠΡΩΤΑ θα πρεπει να σφιχτουν καλα τα μοσφετ στις ψυκτρες μετα να δεις το οφφσετ .
διοτι απο οτι εχω καταλαβει οταν εισαι σε hot rod 600ma τα μοσφετ θα πρεπει να ειναι οσο το δυνατο πιο κρυα μικρες ψυκτρες θα κανουν τις διαφορες μεγαλες και θα επηρεασουν το οφφσετ .

Attachments

• P171114_18.210001.jpg
    P171114_18.210001.jpg
    178.3 KB · Views: 125
  • P171114_18.490001.jpg
    P171114_18.490001.jpg
    158 KB · Views: 125
  • P171114_18.550001.jpg
    P171114_18.550001.jpg
    135.4 KB · Views: 125
  • P171114_18.420001.jpg
    P171114_18.420001.jpg
    145 KB · Views: 124
Δεν ξερω Νικο αν καταλαβαινεις απο την φωτογραφια τι θελω να κανω .
Ποσο μακρυα απο την πλακετα μπορω να απομακρυνω τα Μοσφετ ?

Attachments

• P171114_20.460001.jpg
    P171114_20.460001.jpg
    98.5 KB · Views: 120
Χμμμμ
Τα μοσφετ κάλο θα ήταν να μην απομακρυνθούν

Τώρα τα έχεις από κάτω κολλημένα και είναι και οι ψήκτρες λίγο λάθος τοποθετημένες καθώς τα fins βλέπουν προς τα κάτω.
Εάν τα κολλούσες από την από πάνω πλευρά όρθια και όλο προς στα έξω θα μπορουσες να βάλεις και τις ψύκτρες πλάγια.

Αλλά νομίζω ότι έχεις αφήσει μεγάλο περιθώριο στην άκρη της πλακέτας, και δεν ξέρω αν φτάνουν τα ποδαράκια του Mosfet μέχρι το πλάι για να βιδώσουν σε όρθια ψήκτρα.

tmjuju
Στη φωτο ειναι κατω απο διερευνηση της συμπεριφορας των μοσφετ σε hot rod και ποσο επηρεαζει η θερμοκρασια τους το οφφσετ,ειναι κατι προχειρο.
Η προτεινομενη κατασκευη δηλαδη οι ψυκτρες να ειναι τα πλαινα του κουτιου με αμεση απαγωγη της θερμοκρασιας στο περιβαλλον ειναι πολυ πρακτικο οχι τοσο ομορφο. Αυτες οι ψυκτρες ειναι 32 Χ 9 , cm θελω μονο να τους βαλω μια επιπροσθετη πλακα αλουμινιου 8mm - 10mm γιατι ειναι χιλιοτρυπημενες
Γνωριζεις τι κραμα αλουμινιου 6063, 5083 ,7075 ειναι το πιο σωστο για ψυκτρα ?

tmjuju
Στη φωτο ειναι κατω απο διερευνηση της συμπεριφορας των μοσφετ σε hot rod και ποσο επηρεαζει η θερμοκρασια τους το οφφσετ,ειναι κατι προχειρο.
Η προτεινομενη κατασκευη δηλαδη οι ψυκτρες να ειναι τα πλαινα του κουτιου με αμεση απαγωγη της θερμοκρασιας στο περιβαλλον ειναι πολυ πρακτικο οχι τοσο ομορφο. Αυτες οι ψυκτρες ειναι 32 Χ 9 , cm θελω μονο να τους βαλω μια επιπροσθετη πλακα αλουμινιου 8mm - 10mm γιατι ειναι χιλιοτρυπημενες
Γνωριζεις τι κραμα αλουμινιου 6063, 5083 ,7075 ειναι το πιο σωστο για ψυκτρα ?

Κοίτα η δική μου λύση ήταν λίγο διαφορετική χωροταξικά
Τα mosfet της μιας πλευράς τα βίδωσα στο πλαϊνό του κουτιού – που είναι ψήκτρα
Και εσωτερικά έβαλα μια ευμεγέθη ψήκτρα στην άλλη πλευρά (σαν δύο τρείς από αυτές που δείχνεις με τα φινς όρθια, και μερικές τρύπες στον πάτο για καλύτερο εξαερισμό.

Μη κοιτάς τόσο τα κράματα. Οι ψήκτρες έχουν πολλά χαρακτηριστικά. Τα fins για παράδειγμα προσθέτουν επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με τον αέρα. Ο χαλκός είναι ακόμα καλύτερος από το αλουμίνιο αλλά και πιο ακριβός και δύσκολα θα βρεις στις διαστάσεις που θές. Και το βάρος προφανώς μετράει. Αλλά, ΙΜΗΟ, αυτό που πρέπει να κοιτάς είναι τιμή/απόδοση για τις ψήκτρες σου. ΙΜΗΟ με 10 ευρώ καλύπτεις το αριστερά ή το δεξί. Πρόσεξε μη δώσεις κάνα 50αρικο για καλό κράμα και μόνο δηλαδή.

Να σε ρωτησω κατι εισαι σε ΗΟΤ ROD και ποσο?
τι οφφσετ εχεις ?

δεν είμαι πολύ, και δε θυμάμε παει καιρός, καπου εδώ θα τα έχω γραψει αλλα σίγουρα όχι οσο πας εσύ
τα όσα σου γραφω για ψύκτρες πάντως δεν αλλάζουν και πολύ.
ξεχνά κραματα, παρε ευμεγέθεις, δες αν θες και τα χαρακτιριστικά τους εαν είναι επώνημες κατι θα γράφουν να έχεις μια ένδειξη
και φυσικά το overengineering σε ψύκτρες μπορεί και να μας αρέσει , που και πού, όποτε γιατι οχι :-)

Απάντηση: Re: DCB1 Βuffer (Salas)

Δεν ξερω Νικο αν καταλαβαινεις απο την φωτογραφια τι θελω να κανω .
Ποσο μακρυα απο την πλακετα μπορω να απομακρυνω τα Μοσφετ ?

Τό πολύ 2-3 εκατοστά αλλά μετέφερε τίς gatestoppers κατευθείαν στά gate pins.

- Παρακαλω ποσο HOT ROD θελετε ?
- Θα ηθελα περιπου 1-2 Α
- ΑΝΕΤΑ

Μερικη προοδο.
L=0.3 mv R=0.4 mv σταθερα!!!! at 600ma οι ψυκτρες ισα που ειναι χλιαρες μετα απο 2 ωρες μουσικης.

Attachments

• P211114_22.030001.jpg
    P211114_22.030001.jpg
    171.2 KB · Views: 135
  • P211114_22.020001.jpg
    P211114_22.020001.jpg
    152.2 KB · Views: 136
  • P211114_21.440001.jpg
    P211114_21.440001.jpg
    117.6 KB · Views: 137
Άριστο dc-offset, ψυκτράρες...

Ακολουθώ...μόλις παρέλαβα τα πρώτα υλικά για την κατασκευή.

Ωραίο, καί εντελώς χειροποίητο. Καλύτερα μέ τά μεταλλικά μπλόκ, πιό νοικοκυρεμένο από ότι ή ιδέα γιά προεκτάσεις.

- Παρακαλω ποσο HOT ROD θελετε ?
- Θα ηθελα περιπου 1-2 Α
- ΑΝΕΤΑ

Μήν ξεχαστείς καί τό γκαζώσεις τόσο χωρίς ψύξη στίς TO-220 γέφυρες, χονδρές Rset, καί ίσως χωρίς ακόμα πιό άνετο Μ/Τ.

Eκτος απο την τετραδα των ταιριασμενων JFET τα υπολοιπα θα πρεπει να ειναι σε καποια συγκεκριμενη τιμη ΙDSS ?

Δέν είναι κρίσιμο λειτουργικά άν δέν υπάρχουν αρκετά φετάκια γιά διάλεγμα, αλλά μέ κέντρο 7-9mA καί +/-0.5mA κοντά θά κρατούσαν όλα τά λέντ πιό σχετικά σέ ομοιομορφία Vf.

Ξεκινώ με τη σειρά μου τις ερωτήσεις μου, δηλώνω ότι έχω διαβάσει όλο το νήμα και έχω κρατήσει και σημειώσεις σε καίρια σημεία.

Hypnotize στη δική μου περίπτωση και προτίμησα να πάρω τα έτοιμα σακουλάκια του Τσάγια (έχει κάνει φοβερή δουλειά συλλογής, εύγε).
Στα 2SK170 μου έχει 4ρα ματσαρισμένα με 9.13, 9.14, 9.15, 9.15 και στα μη ματσαρισμένα μου έχει 10.45, 10.46, 10.47, 10.50, 10.50, 10.50

Το ερώτημα που μου προκύπτει είναι με τα μη ματσαρισμένα που είναι στα 10+, υπάρχει κάποιο θέμα σε αντιδιαστολή με αυτό που έγραψε ο Νίκος ότι καλό είναι να είναι στο εύρος 7-9mA;