DCB1 Βuffer (Salas)

Re: Απάντηση: DCB1 Βuffer (Salas)

Μπράβο φιλαράκι!

Λες να είναι το τελευταίο της σειράς που φτιάχνεις? Ή ακλουθούν κι άλλα ?

κάποια στιγμή λέω να φτιάξω και ένα balanced ..

σειρά προς το παρόν όμως (μετά το καλοκαίρι με το καλό) έχουν κάτι λαμπόγυαλα ...

μπραβο ρε Μητσο ωραιο, καλοακουστο. Εγω τον δικο μου ακομα ανοιχτο τον εχω απο μπροστα, λεω να το τελειωσω απο φθινόπωρο γιατι το λυπαμαι
χαιρετισμους απο Βελγιο

λοιπόν μετά από καιρό ετοιμάζω και εγώ το δικό μου ( mezmerize) αλλά έχω μια ερώτηση τα led πρέπει να είναι όλα ένα χρώμα ; γιατί βλέπω ότι σε κάποιες κατασκευές στο diyaudio βάζουν διάφορα

και για τα 2sk170 πρέπει όλα να είναι ζευγαρωμένα ; ( 10 κομμάτια )

Παιδιά άσχετο, αλλά υπάρχει κατηγορία γιά εργαλεία προσφορά; Θέλω νά βάλω ένα ψηφιακό παλμογράφο.

Να και μερικές από τη δική μου κατασκευή.

Ρυθμισμένο στα 1,2Α μετά από κανένα 3ωρο ζεσταίνει ωραία και το χώρο τώρα που ακρίβηνε και το πετρέλαιο...
O μετασχηματιστής είναι Hammond στα 160VA (15V)
Οι αντιστάσεις στην τροφοδοσία είναι Caddock mp30 ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι από το κιτ του Tea-Bag (prp, wima, nichicons κλπ).
Το pot είναι RK168 (θέλει αλλαγή), τα RCA είναι neutrik και ο διακόπτης source είναι DPDT switchcraft.
Ά και στην έξοδο έχω 0,47uF mundorf supreme γιατί ο τελικός μου είναι και αυτός DC coupled...
Το πάτωμα είναι από αλουμίνιο 5mm και το υπόλοιπο σασί από βεγκέ. Το κουμπί της έντασης είναι από σφένδαμο.

DIM_1335.jpg

DIM_1316.jpg

DIM_1312.jpg

Πανέμορφη Εμφάνιση!!!
Πραγματικά θα σε αντιγράψω με την πρώτη ευκαιρία!
Χρησιμοποιώ μικρά συρτάρια συχνά - πολύ κοντά στην κατασκευή σου - αλλά ποτέ δεν είχα σκάψει τη φάτσα.

Σ ευχαριστώ :)

To σκάψιμο της πρόσοψης βοηθάει πολύ στο να φαίνεται πιο όμορφο το κουμπί της έντασης. στη συγκεκριμένη περίπτωση το ρούταρα και από 5εκ πάχος μαδέρι, οπότε έπρεπε να κάνω κάτι να μην πετάγεται πολύ έξω.

Ά και το στύλ "συρτάρι" βοηθάει πολύ στο να έχει χώρο από κάτω να αναπνέει καλύτερα το μέταλο, και στο να βάλεις γυάλινο καπάκι. Εγώ βέβαια δεν το κλείνω από πάνω γιατί θα πάρουν φωτιά τα σαββατόβραδα...

Last edited:
Μπράβο μάστορα πολύ καλή δουλειά, συγχαρητήρια.

Είμαι της άποψης πως τα ξύλινα κουτιά "παίζουν" καλύτερα από τα μεταλλικά γιατί βοηθάνε στην απορρόφηση των κραδασμών. Τα ράφια από κόντρα πλακέ που έχεις βοηθάνε πολύ σε αυτό.

Βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση μπαίνει και το θέμα της θερμοκρασίας το οποίο όμως φαίνεται πως το έλυσες αφήνοντας ανοιχτό το κουτί.

Νά σαι καλά. Συμφωνώ για τα ξύλινα. Καμία σχέση... βαρύ και σκληρό ξύλο όμως. Το κόντρα πλακέ κάνει καλή δουλειά στο να μη περνάνε από μέσα του κραδασμοί εξαιτίας των πολλών επιπέδων. Δεν κάνει καλή δουλειά όμως στο να τους ρουφάει και να τους αποσβένει. Δεν έχει μεγάλη μάζα.

Για τη θερμοκρασία δεν είναι θέμα ξύλου, αλλά θέμα απόφασης πώς θέλουμε το εσωτερικό οργανωμένο.
Αυτό που σκέφτομαι για μελλοντικές αλλαγές είναι 2 μεγάλες κάθετες ψύκτρες και τα fet να πιάσουν πάνω τους και στον αλουμινένιο πάτο να μείνουν μόνες οι Caddock.
Επίσης 2 μεγάλα ρουταρισμένα αυλάκια στο αλουμίνιο δίπλα στις ψύκτρες για να μπορεί να περνάει αέρας μέσα πιο ελεύθερα.

Απάντηση: Re: DCB1 Βuffer (Salas)

Σ ευχαριστώ :)

To σκάψιμο της πρόσοψης βοηθάει πολύ στο να φαίνεται πιο όμορφο το κουμπί της έντασης. στη συγκεκριμένη περίπτωση το ρούταρα και από 5εκ πάχος μαδέρι, οπότε έπρεπε να κάνω κάτι να μην πετάγεται πολύ έξω.

Ά και το στύλ "συρτάρι" βοηθάει πολύ στο να έχει χώρο από κάτω να αναπνέει καλύτερα το μέταλο, και στο να βάλεις γυάλινο καπάκι. Εγώ βέβαια δεν το κλείνω από πάνω γιατί θα πάρουν φωτιά τα σαββατόβραδα...

Έχω κομμένο Plexiglas στις διαστάσεις ακριβώς και με ένα τρυπάνι γίνεται και εύκολα ‛σουρωτήρι‛. Το καπάκι απλά το ακουμπάω στο συρτάρι , δε το βιδώνω συνήθως. Απλά για τις σκόνες δηλαδή – και είναι και πολύ οικονομική λύση. Στο κάτω μέρος ή εσωτερικά σα ταψί, προσεκτικά, μπορείς να προσθέσεις ένα φύλλο χαλκού, έχει στο πλαίσιο διαστάσεις Α4 που βολεύουν ή και μεγαλύτερα από άλλα υλικά.

Re: Απάντηση: Re: DCB1 Βuffer (Salas)

Έχω κομμένο Plexiglas στις διαστάσεις ακριβώς και με ένα τρυπάνι γίνεται και εύκολα ‛σουρωτήρι‛. Το καπάκι απλά το ακουμπάω στο συρτάρι , δε το βιδώνω συνήθως. Απλά για τις σκόνες δηλαδή – και είναι και πολύ οικονομική λύση. Στο κάτω μέρος ή εσωτερικά σα ταψί, προσεκτικά, μπορείς να προσθέσεις ένα φύλλο χαλκού, έχει στο πλαίσιο διαστάσεις Α4 που βολεύουν ή και μεγαλύτερα από άλλα υλικά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση κάτω έβαλα αλουμίνιο 5mm και κάνει πολύ καλή δουλειά με τη θερμότητα. Είναι και οι Caddock από κάτω που θέλουν καλή ψύξη γιατί περνάνε αρκετό ρεύμα.
Σε άλλες κατασκευές πχ στο phono μου κάνω και τον πάτο ξύλινο και περνάω χάλκινη ταινία 3Μ αν χρειάζεται θωράκιση.

καλησπερα

σήμερα τελείωσα και το δικό μου στην έξοδο έχω και στα δυο κανάλια περίπου 2,1 mv νομίζω ότι είναι καλά

υπάρχει κάτι που άλλο που πρέπει να κοιτάξω η είναι οκ

και κάτι ακόμα το τυπωμένο έχει τρεις επαφές που επάνω τους μετράω περίπου 10v κάνουμε κάτι εκεί ; για να καταλάβετε ποιες λέω τις έχω κυκλώσει σε μια φώτο από αυτές που ανεβάζω

Attachments

• P8220236.jpg
    P8220236.jpg
    125.2 KB · Views: 200
  • P8220238.jpg
    P8220238.jpg
    121.2 KB · Views: 199
  • P8220239.jpg
    P8220239.jpg
    129.6 KB · Views: 199
  • P8220240.jpg
    P8220240.jpg
    115 KB · Views: 199
Εντάξει μετράει. Περίπου +/- 10 Βολτ είναι σωστό γιά τάση εξόδου στά τροφοδοτικά του. Αυτές οί επαφές είναι γιά μέτρηση ή γιά έξοδο τροφοδοσίας άν χρειάζεται τάση τέτοια γιά κάτι άλλο.

ευχαριστώ salas το ότι δεν ζεσταίνονται πολύ τα 9240 -240 είναι άπλα θέμα πολωσεις φαντάζομαι το ρωτάω γιατί έχω δει κατασκευές με αρκετά μεγάλες ψύκτρες

Θέμα πόλωσης. Τό MEZMERIZE τρέχει αρκετά χαμηλά μέ τίς στάνταρτ αντιστάσεις πού σετάρουν τό ρεύμα του. Μπορείς νά μικρύνεις αρκετά τίς ψύκτρες πού έχεις στίς φωτό ώς έχει.