DCB1 Βuffer (Salas)

ετσι θα μεινη για pot εχω βαλει ενα 10κ αλλα βλεπω οτι θελει 15-25κ παιζει και κατι αλλο η απλα διαλεγω ενα απο 15-20 και ολα ενταξει

ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις

Καλό είναι καί τό 10Κ άν δέν βοηθάει καλύτερα τίς πηγές σου ένα γύρω στά 20Κ. Τό DCB1 δέν θέλει μεγάλο. Από μικρό δέν ενοχλείται, αρκεί νά μήν ενοχλούνται οί πηγές. Νά έχουν χαμηλή αντίσταση εξόδου καί ρεύμα νά τό οδηγούν καί νά αισθάνεσαι καλή διαδρομή τής έντασης.

το μηχανάκι τελείωσε και στις δόκιμες παίζει πάρα πολύ καλά δεν περίμενα να παίξει έτσι έχω όμως μια ερώτηση του έχω ένα pot alps τι καλύτερο από αυτό έχετε να προτείνεται και αν θα έχει διάφορα στον ήχο

Βάλε ένα φτηνό διακοπτικό καί θά πάει αισθητά πιο καθαρά καί φοκαρισμένα.

εχω ενα τετοιο οποτε παει για δοκιμη για φτηνο ηλεκτρονικο να δοκιμασω η δεν παιζει εχω ενα απο e-bay για το p 1.7 του pass

Κάνε δοκιμές καί παίρνεις μία ιδέα. Φωτό δέν έβαλες. Με τί τό συνδιάζεις το DCB1?

Εννοώ φωτό σέ κουτί δηλαδή με επιλογέα κλπ. Ή είναι σέ "φρί στάϊλ" φάση ακόμα?

ακομα ειναι σε ενα κομματι ξυλο για δοκιμες το κουτι θα ερθει μετα αφου τωρα εχω και την κατασκευη του BA-3

το συνδυαζω με εναν musical fidelity F-15 ενα sony cdr-w66 για transport και dac MF TRIVISTA ηχεια PROAC 3.8 και με ολα τα καλουδια στα καλωδια

Τις τελευταίες μέρες πειραματίζομαι με ρώσικους πυκνωτές Κ75-10 και FT3 σαν coupling εξόδου και στο bypass των leds

Στην έξοδο έχω βάλει από έναν 2.2uF Κ75 παράλληλα με έναν FT3 στα 0,1uF. ενώ στη θέση των wima έχω βάλει από έναν 0,2uF FT3

DIM_1611.jpg

Πραγματικά η αλλαγή από τους wima του κίτ και τους mundorf supreme που είχα μέχρι τώρα είναι εξωφρενική.
Πολύ περισσότερη ενέργεια, καλύτερα εστιασμένα όργανα και φωνές και πολύ καλύτερα καθορισμένα επίπεδα βάθους στη σκηνή.

Πραγματικά έχω μείνει άφωνος με την αλλαγή για τα 25 ευρώ που μου στοίχισαν πάνω κάτω οι 6 πυκνωτές... Και είναι ακόμα τελείως άστρωτοι (3-4 ώρες)...

Για όσους ψάχνονται για αναβάθμιση, οι συγκεκριμένοι πυκνωτές έχουν παρόμοια αν όχι μεγαλύτερη βελτίωση από αυτή που είχα όταν τσίτωσα το hotrodding πέρα απ το 1Α. Και το καλύτερο είναι ότι δουλεύουν αθροιστικά...

Πραγματικά άφωνος με το DCB1... άφωνος και μαγεμένος...

Τις τελευταίες μέρες πειραματίζομαι με ρώσικους πυκνωτές Κ75-10 και FT3 σαν coupling εξόδου και στο bypass των leds

Στην έξοδο έχω βάλει από έναν 2.2uF Κ75 παράλληλα με έναν FT3 στα 0,1uF. ενώ στη θέση των wima έχω βάλει από έναν 0,2uF FT3

View attachment 89480

Πραγματικά η αλλαγή από τους wima του κίτ και τους mundorf supreme που είχα μέχρι τώρα είναι εξωφρενική.
Πολύ περισσότερη ενέργεια, καλύτερα εστιασμένα όργανα και φωνές και πολύ καλύτερα καθορισμένα επίπεδα βάθους στη σκηνή.

Πραγματικά έχω μείνει άφωνος με την αλλαγή για τα 25 ευρώ που μου στοίχισαν πάνω κάτω οι 6 πυκνωτές... Και είναι ακόμα τελείως άστρωτοι (3-4 ώρες)...

Για όσους ψάχνονται για αναβάθμιση, οι συγκεκριμένοι πυκνωτές έχουν παρόμοια αν όχι μεγαλύτερη βελτίωση από αυτή που είχα όταν τσίτωσα το hotrodding πέρα απ το 1Α. Και το καλύτερο είναι ότι δουλεύουν αθροιστικά...

Πραγματικά άφωνος με το DCB1... άφωνος και μαγεμένος...

Πλησιάζεις τό DC feel οικονομικά άν καί συνεχίζεις νά προστατεύεις τά ηχεία από τόν DC τελικό σου. Καλά πού σού άρεσε ό συνδιασμός. Αυτός πού αρχικά τού τό είχα προτείνει στό DiyA μέ λίνκς από πού νά τούς πάρει κιόλας δέν ήταν καί τόσο ένθερμος καί μέ παραξένεψε κάπως γιατί αυτό τό συνδιασμό τόν έχω δοκιμάσει συγκερκριμένα. Μπορεί νά είχε πιό θολό σύστημα δοκιμής ίσως γενικότερα βέβαια.

Ebay. Κυρίως από Σλάβους καί Ρουμάνους. Κ-75 capacitor καί FT-3 capacitor στό search.

Re: Απάντηση: DCB1 Βuffer (Salas)

Πλησιάζεις τό DC feel οικονομικά άν καί συνεχίζεις νά προστατεύεις τά ηχεία από τόν DC τελικό σου. Καλά πού σού άρεσε ό συνδιασμός. Αυτός πού αρχικά τού τό είχα προτείνει στό DiyA μέ λίνκς από πού νά τούς πάρει κιόλας δέν ήταν καί τόσο ένθερμος καί μέ παραξένεψε κάπως γιατί αυτό τό συνδιασμό τόν έχω δοκιμάσει συγκερκριμένα. Μπορεί νά είχε πιό θολό σύστημα δοκιμής ίσως γενικότερα βέβαια.

Δεν ήταν ένθερμος συγκριτικά με τι? Συγκριτικά με σκέτο καλώδιο ή συγκριτικά με κάποιους άλλους πυκνωτές? Εντάξει φαντάζομαι ότι αν βάλεις ξερω γω VCap cuFT ή τίποτα Mundorf Silver-Gold in oil ίσως παίζουν καλύτερα, αλλά θα έχεις πληρώσει άλλα 3 dcb1 για 1 πυκνωτή... και θέλεις 4...
Θεωρώ ότι οι Ρώσσοι είναι απίστευτοι γι αυτά που κοστίζουν. Χώρια ότι για την τιμή ενός Mundorf Supreme, αλλάζεις όλους τους πυκνωτές ενώ έχεις πολλαπλάσια απόδοση.

Εγώ τους πήρα από δω
http://www.ebay.co.uk/itm/261087591776?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
http://www.ebay.co.uk/itm/261109169016?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
http://www.ebay.co.uk/itm/251070501885?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
Ο τύπος είναι πολύ γρήγορος και άψογος στη συνεννόηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: DCB1 Βuffer (Salas)

Δεν ήταν ένθερμος συγκριτικά με τι? Συγκριτικά με σκέτο καλώδιο ή συγκριτικά με κάποιους άλλους πυκνωτές? Εντάξει φαντάζομαι ότι αν βάλεις ξερω γω VCap cuFT ή τίποτα Mundorf Silver-Gold in oil ίσως παίζουν καλύτερα, αλλά θα έχεις πληρώσει άλλα 3 dcb1 για 1 πυκνωτή... και θέλεις 4...
Θεωρώ ότι οι Ρώσσοι είναι απίστευτοι γι αυτά που κοστίζουν. Χώρια ότι για την τιμή ενός Mundorf Supreme, αλλάζεις όλους τους πυκνωτές ενώ έχεις πολλαπλάσια απόδοση.

Εγώ τους πήρα από δω
http://www.ebay.co.uk/itm/261087591776?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
http://www.ebay.co.uk/itm/261109169016?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
http://www.ebay.co.uk/itm/251070501885?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
Ο τύπος είναι πολύ γρήγορος και άψογος στη συνεννόηση.

Σχετικά μέ Obbligato Gold νομίζω τούς έβρισκε καλύτερους αλλά είχε ακούσει καί σκέτο τό DCB1 καί είχε επηρεαστεί αλλά ήθελε καί νά είναι σίγουρος ότι δέν θά περάσει ποτέ DC από τήν αλυσίδα μιά καί ό τελικός του δέν είχε προστασίες ούτε πυκνωτή στήν είσοδο. Έ δέν γίνεται καί όλα καί ασφάλεια καί φτηνά.

Αυτόν τόν Ρουμάνο τού είχα δείξει καί εγώ άν καί παλιά πού είχα πάρει ήταν από Ουκρανία καί Σιβηρία. Έκανε combined shipping τά πάντα όλα?

Έτσι ακριβώς... τα εξαρτήματα τα χρειάζεσαι για κάποιο λόγο... δεν έχει νόημα να τα συγκρίνεις με σκέτο...
Χώρια ότι θέλουν και ένα κάρο ώρες στρώσιμο απ όσο διαβάζω... Περίμενε κανά μήνα για να κάνει σύγκριση ή απλά τους έβαλε και έβγαλε συμπέρασμα? Τέλος πάντων...

Ναι ναι μια χαρά combined έκανε ο Ρουμάνος και έκοψε και από τα συνολικά μεταφορικά αρκετά

Μόλις έφυγε και νέα παραγγελία για RN60 αντιστάσεις για να φτιάξω διακοπτικό attenuator... άντε να δούμε...

αν ανεβασουμε την πολωση στο MEZMERIZE θα δουμε καποια διαφορα στην ποιοτητα του ηχου ; και αν ναι τι πρεπει να αλλαξουμε για αυτο ;