DCB1 Βuffer (Salas)

Kαλημερα Νικο
Νομιζω οτι ειμαστε στο οριο ή θα πρεπει να παω για 20KΩ?
Τα Dac επισης τι αντισταση πηγης εχουν συνηθως ?
- Καλύτερα 20Κ γιά τό Technics. Συμφωνεί πλήρως ή σύσταση τού κατασκευαστή μέ τήν ανάλυση μας κιόλας.
- Εξαρτάται τί στάδιο εξόδου έχει τό κάθε DAC. Από λίγα Ω άν είναι μέ τελεστικούς, ή εκατοντάδες Ω μέ Μ/Τ, ή στά kΩ άν είναι μέ λάμπες χωρίς στάδιο μέ ακόλουθο καθόδου π.χ.

Last edited:
Re: Απάντηση: DCB1 Βuffer (Salas)

Καλύτερα τά κίτρινα από τήν ίδια σειρά. Ό ενισχυτής θά βλέπει mute (μηδέν σήμα) σέ θέση DCB1 off. 220 τήν αντιταλαντωτική +40Ω τήν εσωτερική τών Jfet σάν Rsource σέ θέση λειτουργίας DCB1. Δέν είναι άσχημοι οί Jamicon ούτε οί Nippon. Ιδανικότερα, Nichicon audio series παντού & Vishay VAR στό δρόμο τού σήματος. Προσοχή καί στίς παράλληλες. Dale CMF60 50ppm γιά φτηνότερα (έχει σέ στόκ 221Ω ό Ποντικαράς).

Υ.Γ. Μήν περάσεις τά 20000μF σύνολο. Δυσκολεύεις τίς διόδους μόνο. Βάλε μεγάλα VA καλύτερα, αυτό δίνει άνεση πραγματικά. 100 ξέρω γώ.

20000mF per rail ή total +/- ? μιλω παντα για Hot Rod κατασταση.

Last edited:
Ανα πλευρά σε βαρύ hot-rod, τύπου 1 Αμπέρ ή παραπάνω. Γιά πιό λίγο ρεύμα οί κλασικοί 4χ4700μF είναι μιά χαρά.

Μεχρι να ερθουν ολα τα υλικα για το DCB1 εχω ψιλοετοιμασει το input selector με θεση για pot ALPS

Attachments

• P091014_20.070001.jpg
    P091014_20.070001.jpg
    192.6 KB · Views: 231
Nικο ο ενισχυτης μου ειναι ο Golmund clone 9.2 ειναι dc couple με αντισταση εισοδου 100KΩ λογω του double jfet στην εισοδο βεβαια εχω κατεβασει αυτην την αντισταση σε 22ΚΩ περνωντας καλυτερα ακουστικα αποτελεσματα με τον B1 buffer.
Για πυκνωτη εξοδου στο DCB1 τι προτεινεις ?
4,7uF 250V PIO caps K75-10 ???

Όχι PIO άν είναι νά βάλεις πυκνωτή ασφαλείας. Πολύ καλό MKP. Γύρω από 200mS RC (5Hz) νά υπολογίζεις. Επειδή είναι ακριβοί οί μεγάλοι καλοί πυκνωτές, ένα συστηματάκι ελέγχου DC στήν έξοδο του τελικού μέ αποσύνδεση θά ήταν ότι πρακτικότερο καί θά παρέμενε χωρίς χωρητική σύζευξη ή αλυσίδα. Τό πιό ηχητικά καθαρό καί φτηνό αποτέλεσμα δηλαδή. Αυτό τό ρελέ πού έχει στήν πλακέτα του ό Goldmund κλώνος μόνο χρονοκαθυστέρηση είναι ή κοιτάει καί DC προστασία μήπως;

*Βρήκα μία μπροσούρα γιά τόν original 9.2 πού μιλάει γιά DC προστασία εξόδου +/-5V κατώφλι ενεργοποίησης καί HF προστασία 3V RMS @ 50kHz κατώφλι. Νά είναι αυτό τό κύκλωμα καί στόν κλώνο; Άν ναί είναι κομπλέ από προστασία ηχείων σέ τυχόυσα βλάβη κάποιου ημιαγωγού εξόδου του ή περάσματος σοβαρού DC offset από πηγή καί πρό. http://ouir.ch/generated/datenblaetter/produkte/1779_3_Goldmund_Mimesis_9.pdf

Nα σαι καλα, ετσι ειναι ακριβως και δουλευει τελεια η DC ανιχνευση ολα αυτα τα σχεδια και γενικα το mimesis 9.2 clone τα εχω ψαξει πολυ ,καποια στιγμη θα δειξω τη δουλεια μου οταν βρω χρονο και τα βαλω στα κουτια τους.
http://www.diyaudio.com/forums/soli...lifier-i-have-ever-heard-246.html#post3975676
http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/174468-very-best-amplifier-i-have-ever-heard-250.html#post3982881

http://www.diyaudio.com/forums/soli...lifier-i-have-ever-heard-250.html#post4003936
Χθες ηρθαν και τα matched jfet μια τετραδα 7,82-7,82 7,82-7,82 περιμενω αντιστασεις PRP 100ppm και ALPS 2X20KΩ log from hificolective εκτος 221 Ω ,221 ΚΩ DALE RN60 50PPM ,1M PRP100ppm που εχω ηδη στα χερια μου .
Νικο ειπες Πολύ καλό MKP. Γύρω από 200mS RC (5Hz) νά υπολογίζεις.
Τι προτεινεις σε οικονομικα πλαισια?

Last edited:
Γιά τό επίπεδο τού DCB1 δυστυχώς όχι ποιότητα κάτω από Clarity MR (3.9uF-4.7uF γιά 22Κ & ~0.2-0.23sec), αλλά μέ τέλεια DC ανίχνευση στήν έξοδο τού ενισχυτή θά τό ρίσκαρα χωρίς κανένα πυκνωτή στήν αλυσίδα. Βέβαια ή τελική απόφαση δική σου σέ θέματα ρίσκου νά μήν πάει κάτι καλά μέ τήν ανίχνευση DC άν ποτέ έχει κάποια πηγή ισχυρό offset ή κάτι χαλάσει στόν πρό "έν πτήση". Απέφυγε τό Alps άν θέλεις κάτι λιγότερο αδιάφορο ηχητικά, δές καί τό Tocos Cosmos σέ φτηνό.

Νίκο μια θεωρητική ερώτηση. Πως έχουν επιλεγεί τα 10V για το Vds? Θεωρητικά δεν θα μπορούσε να αντέξει αρκετά περισσότερα το 2SK170? Γίνεται πιο ασταθές?

Νίκο μια θεωρητική ερώτηση. Πως έχουν επιλεγεί τα 10V για το Vds? Θεωρητικά δεν θα μπορούσε να αντέξει αρκετά περισσότερα το 2SK170? Γίνεται πιο ασταθές?
Μέσα στά πλαίσια mW πάντα καί όχι μόνο Volt γιατί μήν ξεχνάμε τρέχουν καί τά δύο JFET σέ φούλ IDSS, είχα κάνει προσεκτικές ακροάσεις ανά μισό Volt καί κατέληξα στήν τιμή +/-10 V0lt ώς τήν προτιμότερη. Συμβαδίζει καί μέ τήν τυπική τιμή πού μετράει IDSS ή Toshiba δέν ξέρω άν σύμπτωση, πάντως παραπάνω αρχίζει καί γίνεται σημαντική ή διαφυγή ρεύματος IGX πρός πύλη ενώ παρακάτω δέν έχει πιάσει ικανό IDSS.

γειά σας. κατασκευάζοντας την Mezmerize έκδοση του salas θέλω να ρωτήσω αν είναι απαραίτητο για τα ματσαρισμένα 2sk170 τα ρεύματα της τετράδας να είναι περίπου στα 7,9 με 8 mA. Αν δηλαδή χρησιμοποιήσουμε 4 ματσαρισμένα στα 10 mA θα υπάρξει πρόβλημα?

ευχαριστώ πολύ .οι τιμές που έχω καταγράψει είναι .Μια μικρή βοήθεια στην επιλογή της τετράδας θα με βοηθούσε πολύ
6,80 6,88 7,04 7,29 7,39 7,42 7,49 7,58 7,59 7,72 7,92 7,94 8,16 8,58 8,65 8,82 8,92 8,93 9,04 9,18 9,37 9,54 10,19 10,48 10,57 ( 3 τρανζιστορ) 10,82 10,90 (2 τρανζ.), 10,95
Σε ευχαριστώ πολύ

Ίσως τά 7.92+7.94 καί στό άλλο κανάλι τά 8.92+8.93. Νά τά επιβεβαιώσεις μετρώντας ξανά αυτά τά τέσσερα γιά 5 λεπτά μέ τό ρολόι τό καθένα ώστε νά ζεσταθούν καί νά καταγράψεις τήν τελική τιμή σέ μία φάση με ίδια θερμοκρασία δωματίου.

θα παραγγείλω μερικά ακόμα για να τα ματσάρω καλύτερα μιας και οι τιμές έχουν αποκλίσεις. Να κάνω μία ερώτηση ακομα. Για να το κάνω hot rod οι αντιστάσεις των 10 ωμ/5W πρέπει να είναι ποιοτικές ή μας κάνουν και οι απλές οι άσπρες τα λεγόμενα ´´τούβλα''?

Όλες κάνουν αλλά άμα είναι καί λίγων ppm αντιαυτεπαγωγικές ακόμα καλύτερα. Μπορείς νά τίς φτιάξεις καί από τρείς τού ενός Βάτ παράλληλα έκαστη. Βάλε 10Ω στό (+) καί 8.2Ω στό (-) γιατί συνήθως τά αρνητικά Μόσφετ είναι πιό δυνατά σέ Vgs καί δέν είναι εύκολο μετρητικά καί οικονομικά νά ταιριάζεις τέτοια Μόσφετ.

Για τις αντιστάσεις έγινες απολύτως κατανοητός. Στα μοσφετ (IRFP940 kai 9240) επειδή υπάρχει κάποιο μικρό στοκ ,τι εννοείς να τα ταιριάξω? τι πρέπει δηλαδή να μετρήσω σε αυτά? Αν υπάρχει και κάποιο κύκλωμα μέτρησης για τα mosfet θα με διευκόλυνε πολύ..

Δέν θέλουν ματσάρισμα γιατί δεν μοιράζονται ρεύμα όπως συστοιχίες σέ τελικά στάδια. Γιά Vgs μιλάω πού δημιουργεί μία διαφορά ρέυματος στίς πηγές καί αντιμετωπίζεται μέ διαφοροποίηση στίς αντιστάσεις άν καί δέν είναι πρακτικά σημαντικό. Άστο, είναι διαδικασία.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.