DCB1 Βuffer (Salas)

Kαλημερα Σταυρο
Ναι θα βαλω μπροστα το εχω δειξει σε παλαιοτερη φωτο , μεχρι στιγμη κανω προσωμoiωση μεσα στο κουτι των θεσεων των πλακετων για τυχον θορυβους ιδιαιτερα του 220 ~ στην πισω πλευρα που θα βρισκεται 1 με 3 ποντους απο τα RCA OUTPUT - INPUT

Attachments

• P211114_22.020001.jpg
    P211114_22.020001.jpg
    152.2 KB · Views: 260
Αυτο που θελω να ρωτησω τον Νικο (Salas) ειναι να βαλω την γειωση των 220~ στο κουτι ή διχως Γνωμη μου ειναι πως ναι (και λογους ασφαλειας ) ή θα επηρεασει σε θορυβο το κυκλωμα , αυτο βεβαια θα το δω και στην πραξη σε λιγες ωρες.

Progress....

Attachments

• P141214_21.040004.jpg
    P141214_21.040004.jpg
    118.4 KB · Views: 225
  • P141214_20.510001.jpg
    P141214_20.510001.jpg
    166.1 KB · Views: 226
  • P141214_20.520002.jpg
    P141214_20.520002.jpg
    186.7 KB · Views: 227
  • P141214_20.530002.jpg
    P141214_20.530002.jpg
    152.5 KB · Views: 226
  • P141214_21.030001.jpg
    P141214_21.030001.jpg
    154.3 KB · Views: 226
  • P141214_21.030002.jpg
    P141214_21.030002.jpg
    130.7 KB · Views: 225
Αν θέλει όμως ΜΟΝΟ ένα ποτ?

(Πως πάει η παραγγελία? :) )

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μαζί σκεφτήκαμε το ίδιο πράγμα... :)

Γεια χαρά σε όλους.

Δεν ξέρω αν είμαι off-topic ή πρέπει να πάει στις αγγελίες αλλά μου έχει ξεμείνει ένα ολοκαίνουργιο-αχρησιμοποίητο stereo pot στα 100K το οποίο προορίζονταν για εγχώριο προτζεκτ προενισχυτη που δυστυχώς ναυάγησε - έχω και απόδειξη αγοράς στα 179 us dollars.

Ενδιαφέρεται κανείς. Αθήνα μένω.

Ευχαριστώ

Γεια χαρά σε όλους.

Δεν ξέρω αν είμαι off-topic ή πρέπει να πάει στις αγγελίες αλλά μου έχει ξεμείνει ένα ολοκαίνουργιο-αχρησιμοποίητο stereo pot στα 100K το οποίο προορίζονταν για εγχώριο προτζεκτ προενισχυτη που δυστυχώς ναυάγησε - έχω και απόδειξη αγοράς στα 179 us dollars.

Ενδιαφέρεται κανείς. Αθήνα μένω.

Ευχαριστώ

Υπαρχει σχετικο νημα, για πωλησεις/ ανταλλαγες εξαρτημάτων στην DIY κατηγορία

Απάντηση: Re: DCB1 Βuffer (Salas)

Αυτο που θελω να ρωτησω τον Νικο (Salas) ειναι να βαλω την γειωση των 220~ στο κουτι ή διχως Γνωμη μου ειναι πως ναι (και λογους ασφαλειας ) ή θα επηρεασει σε θορυβο το κυκλωμα , αυτο βεβαια θα το δω και στην πραξη σε λιγες ωρες.

Φοβάσαι για άρπαγμα θορύβων; Δεν νομίζω να έχεις συνδέση τίποτα από το κύκλωμα πάνω στο σασί, στις φώτο βλέπω τα πάντα μονωμένα ως προς τα σασί...οπότε γιατί να ρίξεις το επίπεδο της ασφάλειας;
Βέβαια εκεί στον επιλογέα ή στο ποτ δεν ξέρω τι υπάρχει με τη διασύνδεση του gnd, γιατί είναι μεταλλικά τα σημεία ένωσης. Για βάλε πολύμετρο μεταξύ σασί και διαφόρων γειώσεων...τι γίνεται;

Μανολη
Πρακτικα με το αυτι κολλημενο στο 10ιντσο γουφερ και to volume τερμα ανοιχτο το απολυτο τιποτα.Εχω μια υπονοια οτι επειδη η γειωση του φιλτρου 220~ αγγιζει στο σασι μου γειωνει το neutral 0 του μπαφερ διαμεσου της βεργας του pot-body μου ανεβασε υψηλες θα το καρατσεκαρω ,αλλα βλεπεις μoυ τρωει χρονο η Amanera και το dac που ερχεται , το στρωσιμο των D -Reflector- bib +/- 12v, to isolator της Αμανερας.... .... ....

Μανολη
Πρακτικα με το αυτι κολλημενο στο 10ιντσο γουφερ και to volume τερμα ανοιχτο το απολυτο τιποτα.Εχω μια υπονοια οτι επειδη η γειωση του φιλτρου 220~ αγγιζει στο σασι μου γειωνει το neutral 0 του μπαφερ διαμεσου της βεργας του pot-body μου ανεβασε υψηλες θα το καρατσεκαρω ,αλλα βλεπεις μoυ τρωει χρονο η Amanera και το dac που ερχεται , το στρωσιμο των D -Reflector- bib +/- 12v, to isolator της Αμανερας.... .... ....

Προσωπικά πάντα προσπαθώ νά γειώνω τά σασί στό δίκτυο γιά απόλυτη ασφάλεια. Άν τύχει νά ανεβάζει θορυβάκι ή υποψία γρέζι στόν τόνο λόγω παρασίτων ΔΕΗ στή γή, βάζω yin yang διόδους ή γέφυρα ενδιάμεσα ώστε νά είναι floating πάντα καί νά γειώνει άμεσα σέ περίπτωση χοντρής βλάβης μέ ρεύμα επιστροφής.

Niko αυτο εννοεις?
Το neutral 0 του τροφοδοτικου δεν θα πρεπει να αγγιζει καθολου γειωση των 220~ direct μονο μεσω αυτου του κυλωματος ?

Attachments

• earth-f4.gif
    earth-f4.gif
    5.6 KB · Views: 218
Αυτό είναι βαρύ, γιά σφάλμα τελικού ενισχυτή κάνει. Αλλά τώρα θά μού πείς καί ένας hot-rod DCB1 μεγάλα ρεύματα στατικά έχει. Εντάξει δέν έχει καί βολτάζ νά πιάσει ισχύ. Άν θέλεις πιό μικρό καί οικονομικό σέ χώρο safe ground lift κοίτα καί στό guide του FSP (phonostage) πού φαίνεται καί μέ δύο διόδους μόνο σέ ένα generic PSU πού δείχνω μέσα εκεί. Αυτές οί δύο κοντά πού γράφει PE στήν Raw PSU πλακέτα τού FSP.

IMG_1621.jpg

Δεν κανεις και το σχεδιο ποστ δεν βλεπω απο την μαυριλα των black beauty board.

Βάλε διόδους 5Α νά αντέξουν ακόμα καί όλη τή δύναμη τού M/T σέ βραχυκύκλωμα.

Attachments

• Yin-Yang.png
    Yin-Yang.png
    9.2 KB · Views: 201
Re: Απάντηση: Re: DCB1 Βuffer (Salas)

Λοιπόν διαβάστε πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε: Την πρώτη φορά που έδωσα τάση 16,2 volt ανάψανε όλα τα led κανονικά..Μετά όμως από λίγη ώρα η πεντάδα που είναι στην πλευρά των irfp 9240 δεν ανάβει με όλα τα υπόλοιπα να ανάβουν κανονικά..Επίσης η αντίσταση των 10 Ω στην ίδια πλευρά θερμαίνεται υπερβολικά..Να σημειώσω οτι η σβηστή πεντάδα των led όταν τα δοκιμάσω ένα ένα με μπαταρία 9 V με αντιστάτη 1.1 ΚΩ ανάβουν ...Κάποια πρόταση??

Δές άν τά IRFP παρουσιάζουν τάση VGS 3-6V νορμάλ ή αλλιώς μήν είναι κάποιο καμμένο. Στή συνέχεια άν δέν βρείς πρόβλημα σέ αυτά, δές άν τό τζεϊφετάκι Κ170 σε σειρά μέ τά 5 λέντ πρός γή έχει καεί.

Τσέκαρε τα λεντ για ψυχρή κολληση... Το ίδιο είχε συμβεί κ σε μένα και με ένα ζέσταμα έλαμψαν!

δυστυχως τίποτα. άλλαξα και τα 2 9240 καθως και τα πέριξ αυτών sk170. Οτι και να δοκίμασα στα άκρα της προβληματικής πεντάδας των λεντ φτάνουν 4,55 V ενω στα άλλα 10,2 V Τι άλλο να αλλάξω?