dCS -η κορυφαία επιλογή, cd, sacd, Hi-rez audio...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: dCS -η κορυφαία επιλογή, cd, sacd, Hi-rez audio...

Φίλε backousis, δεν ξέρω σε ποιο player αναφέρεσαι, πάντως εγώ δεν έχω dCS! Προσωπικά οι μετρήσεις που έβαλες δεν μου λένε τίποτα, γιατί δεν δείχνουν την ποιότητα των δυο σημαντικότερων πραγμάτων σε ένα player (του DAC και του αναλογικού σταδίου).

οι μετρησεις που εβαλα ειναι απο dac και οχι απο player.

περιλαμβανουν και το dac και το ανάλογικο σταδιο.

οι πρωτες ειναι του scarlatti

και οι υπολοιπες του buffalo 32s.

δεν εχεις προβλημα με το τι ακουη ο καθενας αλλα οταν καποιος

παη να συγκρινη κατι ακριβο με κατι φτηνο αρχιζης και εκνευριζεσαι.

θα επρεπε να εχεις καταλαβη οτι τα diy μηχανηματα κοστολογουνται

διαφορετικα απο τα ετοιμα.

κανεις δεν υποστηριξε στο παρον thread οτι το buffalo ειναι το καλυτερο

dac του κοσμου.

ωστοσο και εγω θα ειχα την περιεργεια που στεκεται ηχητικα εσυ δεν την

εχεις;

εδω κατω το καλυτερο που βρηκαμε για να συγκρινουμε ηταν το benchmark

το οποιο ηταν πολυ πισω.

μεχρι που στεκη δεν το ξερω.

και κατι ακομα.

ειναι τουλαχιστον αστειο να πιστευης οτι σε ολοκληρη την ελλαδα υπαρχη

μονο το δικο σου και δυο τρια συστηματα ακομα που μπορη να γινη μια

συγκριση συσκευων.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: dCS -η κορυφαία επιλογή, cd, sacd, Hi-rez audio...

οι μετρησεις που εβαλα ειναι απο dac και οχι απο player.

περιλαμβανουν και το dac και το ανάλογικο σταδιο.

οι πρωτες ειναι του scarlatti

και οι υπολοιπες του buffalo 32s.

δεν εχεις προβλημα με το τι ακουη ο καθενας αλλα οταν καποιος

παη να συγκρινη κατι ακριβο με κατι φτηνο αρχιζης και εκνευριζεσαι.

θα επρεπε να εχεις καταλαβη οτι τα diy μηχανηματα κοστολογουνται

διαφορετικα απο τα ετοιμα.

κανεις δεν υποστηριξε στο παρον thread οτι το buffalo ειναι το καλυτερο

dac του κοσμου.

Στο παρον thread ισως οχι. Σε αλλα ομως στη διπλα κατηγορια ....:grinning-smiley-043

ΥΓ Οταν λες diy μηχανηματα τι ακριβως εννοεις?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: dCS -η κορυφαία επιλογή, cd, sacd, Hi-r

Όχι, δεν τσαντίζομαι αδερφέ όταν συγκρίνουν κάτι έτοιμο με ένα DIY

Επισεις την ιδια ερωτηση. Τι εννοεις diy?

Την ίδια ερώτηση θα έκανα και εγώ με τον Τζιμάκο...
Για μένα DIY είναι ο πολτός ελιάς που κάνω!
Έχω την ελιά έξω από το σπίτι, την ποτίζω, τη ραντίζω, παίρνω τους καρπούς της, τους ξεπικρίζω, τους αρωματίζω και μετά τους καθαρίζω και φτιάχνω τον πολτό!
DIY δεν είναι το phono stage που έφτιαξα, που πήρα μία έτοιμη πλακέτα της έχωσα ένα τροφοδοτικό, το έβαλα σε ένα κουτί και άκουσα μουσική...
Το buffalo είναι ένα module. Όσοι το έφτιαξαν δεν ξεκίνησαν να το στήνουν αγοράζοντας μόνο το D2A... Εγώ θα το λογάριαζα σαν εργοστασιακό. Το ότι το ένα buffalo ακούγεται διαφορετικά από το άλλο επειδή άλλαξαν 2 πυκνωτές ή έβαλαν mosfet τροφοδοτικό αντί για shunt είναι θέμα γούστου και κολοκυθόπιτας...

εννοω ενα μη ετοιμο προιον που απαιτη δουλεια απο πλευρας του χρηστη και

προσθετα υλικα για να παιξη τα οποια αν δεν τα εκανε ο ιδιος η τιμη θα

ανεβαινε.

"Τώρα ποιος το άκουσε το buffalo, τι μηχανάκια σακάτεψε και με τι κριτήρια έβγαλε τα συμπεράσματα αυτός που το άκουσε ένας Θεός ξέρει!"

μα δεν το ακουσε ενας και δυο αλλα παρα πολυς κοσμος και εδω και στον εξωτερικο ολοι κουφοι ειναι;

"Φίλτατοι δεν είναι στραβός ο γιαλός - στραβά αρμενίζετε"

αντι να σου πω οτι εσυ αρμενιζεις στραβα θα σου πω

οτι υπαρχουν περισσοτεροι απο ενας δρομοι για να φτασεις καπου.

ο καθε ενας παιρνη οποιο του αρεση(η οποιον μπορη)
"

Έχω την ελιά έξω από το σπίτι, την ποτίζω, τη ραντίζω, παίρνω τους καρπούς της, τους ξεπικρίζω, τους αρωματίζω και μετά τους καθαρίζω και φτιάχνω τον πολτό!
DIY δεν είναι το phono stage που έφτιαξα, που πήρα μία έτοιμη πλακέτα της έχωσα ένα τροφοδοτικό, το έβαλα σε ένα κουτί και άκουσα μουσική...
Το buffalo είναι ένα module. Όσοι το έφτιαξαν δεν ξεκίνησαν να το στήνουν αγοράζοντας μόνο το D2A... Εγώ θα το λογάριαζα σαν εργοστασιακό. Το ότι το ένα buffalo ακούγεται διαφορετικά από το άλλο επειδή άλλαξαν 2 πυκνωτές ή έβαλαν mosfet τροφοδοτικό αντί για shunt είναι θέμα γούστου και κολοκυθόπιτας...

μαζι γραφαμε.

τεσπα εγω το πηγα στις συγκρισεις με τα ετοιμα και στις τιμες τους εσυ το πηγες αλλου.

Αυτο πιστευω και γω. Για να ειναι καποιο μηχανημα diy θα πρεπει να εχει ¨η τουλαχιστον να υποτιθεται οτι εχει κατι ξεχωριστο στον ηχο του απο τα του "εμποριου". Το να βαλει καποιος τρεις πλακετες κι ενα μετασχηματιστη σ ενα κουτι, δεν εκανε "diy" κατασκευη.

Αμα θελετε να δειτε ντιουικα ντακ, στη διπλα κατηγορια search
Dac 2000
Nonos 1541
Nonos 1865 (sorryαν το εγραψα λαθος :grinning-smiley-043)
Επισεις καπου πρεπει να υπαρχει ενα usb με το 2707 της Τεξας οπου σχεδιαστηκε απ την απο το μηδεν η πλακετα.

Μην μπερδευουμε την π@@τσα με την βρουτσα :grinning-smiley-043

Αν και ειμαι ο πλεον αναρμοδιος να απαντησω στο τι ειναι DIY μιας και οι κατασκευες μου περιοριζονται στην κατασκευη ενος κουτιου και αλλαγης μερικων καλωδιων, θα το προσπαθησω...

Πρωτα απ'ολα DIY οπως λεει και ο ορος ειναι οτιδηποτε φτιαχνει κανεις μονος του. Το θεμα ειναι σε ποιο βαθμο εννοει ο καθενας το μονος του.

Ακομα και το να παρεις parts (και το τυπωμενο) και να τα μονταρεις, IMHO εμπιπτει ως ενα βαθμο στην DIY κατηγορια.

My 2 cents

Πάντως, και για να επανέρθουμε και λίγο στο θέμα...
Γνώμη για τον μπουφαλάκο δεν έχω, δεν έχω ακούσει κανένα ως τώρα...
Αν τελικά είναι καλύτερο από benchmark, esoteric, Emm-Labs, DcS κλπ τι εμποδίζει τις συγκεκριμένες εταιρίες να το παραγγείλουν σε OEM μορφή;
Από ότι έχω δει (σε φωτογραφίες) δεν έχει κάποιο επτασφράγιστο μυστικό.

Μήπως κάπου στραβά αρμενίζει; Μήπως είναι ο ενθουσιασμός του καινούργιου; Ή θα το δούμε στα επόμενα μοντέλα τους; :grinning-smiley-043

Στο παρον thread ισως οχι. Σε αλλα ομως στη διπλα κατηγορια ....

και παλη δεν θυμαμαι πουθενα να το διαβασα.

αυτο που εχω διαβαση ειναι οτι το sabre ειναι το καλυτερο dac chip του κοσμου

και οχι το buffalo γιατι εχει σημασια και η σχεδιαση.

το Buffalo ενας ντιουης τα σχεδιασε.

ωστοσο οταν και αν βγαλη η weiss η η dcs dac με αυτο το chip τοτε θα

μιλαμε για το καλυτερο dac του κοσμου.

Πάντως, και για να επανέρθουμε και λίγο στο θέμα...
Γνώμη για τον μπουφαλάκο δεν έχω, δεν έχω ακούσει κανένα ως τώρα...
Αν τελικά είναι καλύτερο από benchmark, esoteric, Emm-Labs, DcS κλπ τι εμποδίζει τις συγκεκριμένες εταιρίες να το παραγγείλουν σε OEM μορφή;
Από ότι έχω δει (σε φωτογραφίες) δεν έχει κάποιο επτασφράγιστο μυστικό.

Μήπως κάπου στραβά αρμενίζει; Μήπως είναι ο ενθουσιασμός του καινούργιου; Ή θα το δούμε στα επόμενα μοντέλα τους; :grinning-smiley-043

θα μου πης αμα το ακουσης.

εγω το εχω πολυ καιρο για να ειμαι ενθουσιασμενος ακομα.

η mcintosh το εβγαλε ωστοσο ειναι και πανακριβο το chip ποιος ξερη η καθε εταιρεια τι εχει στα σχεδια της.

Last edited:
Στο παρον thread ισως οχι. Σε αλλα ομως στη διπλα κατηγορια ....

και παλη δεν θυμαμαι πουθενα να το διαβασα.

αυτο που εχω διαβαση ειναι οτι το sabre ειναι το καλυτερο dac chip του κοσμου

και οχι το buffalo γιατι εχει σημασια και η σχεδιαση.

το Buffalo ενας ντιουης τα σχεδιασε.

Ειδες λοιπον τωρα που βγαζεις συμπερασματα εκ των προτερων, χωρις να ξερεις?

ΑΝ η "weiss η η dcs dac με αυτο το chip τοτε θα μιλαμε για το καλυτερο dac του κοσμου "

Πως γινεται να το ξερουμε αυτο απο τωρα ? Αν, τι σημαινει αν??

Οπως τοτε που γραψατε οτι παιζει καλυτερα απο πολλα diy και εμπορικα ακριβοτερα.

Γιατι? που το ξερετε? Τα ακουσατε διπλα διπλα και βγαλατε το συμπερασμα ?

Γενικα, θα συμφωνισεις πιστευω μαζι μου οτι στη διπλανη κατηγορια, στο σχετικο θεμα γραφτηκαν υπερβολες και ανακριβειες σχετικα με το buffalo ...

Peace brothers... :flipout:

Σίγουρα κάποια στιγμή θα το ακούσω το μπουφαλάκι...
Και δεν αμφιβάλω ότι θα υπάρχουν και high end υλοποιήσεις του.
Μία πλακέτα από μόνη της όμως δεν είναι high end ούτε καθιστά αυτόν που θα τη βάλει στη πρίζα ντιούη...
Το high end ξεκινάει από τον ήχο, συνεχίζει στην αισθητική και καταλήγει ακόμη και στο ψάξιμο για την κατάλληλη βίδα που θα μπει στο σασί...
Με τις παρεμβάσεις π.χ. του φίλου nbulamatsis το phono stage μου είναι high end!
Έχει μέσα μία καταξιωμένη πλακέτα προενίσχυσης, είναι προσεγμένη κατασκευή με ξεχωριστό κουτί για τους μετασχηματιστές, είναι dual mono, έχει στηθεί σε δύο κουτιά από αλουμίνιο και μασίφ ιρόκο με μεντεσέδες πιάνου για να ανοίγει κλπ κλπ...
Δεν είναι όμως DIY και θα ήταν άδικο να συγκριθεί με μία DIY κατασκευή!

Ντιούης είμαι... Φτιάχνω πολτό ελιάς, λικέρ, κρασί, τουρσιά από το μηδέν.
Δεν είμαι όμως ντιούης επειδή ένα καλοκαίρι κάθησα και έφτιαξα 2-3 tripath, ένα ζευγάρι ηχεία με τον Τάσο ακολουθώντας το σχέδιο της εταιρίας ή έναν προενισχυτή σε κιτ...
Ας μην μπερδεύουμε τα φασόλια με τον μαϊντανό.
Καλή η φασολάδα, καλός και ο μαϊντανός, ίσως αν βάλεις και τον μαϊντανό στη φασολάδα να αρέσει σε κάποιους, αλλά δεν παύουν να είναι δύο διαφορετικά πράγματα που όταν τα συγκρίνεις, συγκρίνεις τη φασολάδα με άλλες φασολάδες... :BDGBGDB55:

Προς τον φίλο Δημήτρη SUPERSONIC...........

Δημήτρη, δεν μπορείς να διαβάσεις αυτά που γράφω? δεν σε καταλαβαίνω.........ας τα αναλύσω λίγο παραπάνω λοιπόν............
το dCS Puccini του έχουν ακούσει και το ακούν πολλοί φίλοι χομπίστες ΚΑΙ μάλιστα στο σύστημα τους!
Ποτέ δεν αρνήθηκα να ακουστεί, για αυτό κατά καιρούς διοργανώνονται events και συμμετέχουν πολλοί.......όπως και ο καθηγητής Μουρτζόπουλος που σαφώς δεν είχε καμιά πρόθεση αγοράς, αλλά το άκουσε και το ευχαριστήθηκε και μάλιστα είχε και μια προγραμματισμένη ομιλία για ψηφιακά και χωρίς να γνωρίζω είχε διαγράμματα και στοιχεία μαζί του από μηχανικούς της dCS αλλά έκανε και αναφορές σε αυτά. Ο άνθρωπος δεν έχει συμπλέγματα και ξέρει να αναγνωρίζει σημαντικά πράγματα (και είναι και από τους πλέον ειδικούς)..........και είχε και έχει άποψη.....όπως πολλοί χομπίστες που το άκουσαν μέχρι τώρα.....γιατί πραγματικά μας ενδιαφέρει η άποψη του κόσμου και ξέρεις καλά ότι εγώ δεν κάνω διαχωρισμούς, αλλά δικαιούμαι να έχω και τις προτιμήσεις μου.

Το dCS Puccini είναι cd/sacd/hi-rez audio ready/preamp/player......μπορεί να αντιπαρατεθεί με άλλα εργοστασιακά players όποτε ζητηθεί, φθάνει να υπάρχει και ο κατάλληλος χρόνος, άλλωστε αυτό κάνουμε πολύ συχνά, επιδείξεις-κόντρες σε συστήματα χομπιστών.

Μετά διαχώρισα για το Scarlatti και είπα δεν το έχω σε επίδειξη ούτε σε στοκ (όπως κανείς αντιπρόσωπος στην Ελλάδα δεν έχει τέτοιας αξίας ψηφιακή πηγή) πως λοιπόν θα το κάνω και κόντρα μάλιστα? και με τί?
Είναι κάτι που δεν έχω στην κατοχή μου Δημήτρη, το καταλαβαίνεις?

Και ένας ιδιοκτήτης ενός Scarlatti δεν ενδιαφέρεται να ακούσει οτιδήποτε άλλο, παρά μουσική στο σύστημα του.

Απλά ανέφερα, ξεκάθαρα και πάλι, ότι έχω τη δυνατότητα σε συνεννόηση με το εργοστάσιο για υποψήφιο πελάτη να κανονίσω ακρόαση με Scarlatti (και προς το παρόν μόνο εντός Αττικής, λόγω πτήσεων από Stansted).

Άσε που δεν υπαρχει λόγος το Puccini αρκεί για να κάνει τη διαφορά.

Δεν καταλαβαίνω πως βγάζεις αυτά τα συμπεράσματα ότι δεν δικαιούσαι να έχεις άποψη κλπ.

Όποτε έλθεις Αθήνα έλα σπίτι μου να το ακούσεις, γιατί το έχω αγοράσει και εγώ, δεν είμαι δάσκαλος που δίδασκε και λόγο δεν εκράτει......

Επίσης μπορείς να ρωτήσεις τα παιδια´που συμμετείχαν (mdvq, Δαμιανός, Δημήτρης Θ. κλπ) στην συνάντηση highend-μουσικής στη Καστέλα, όπου τους προσκάλεσα όποτε θέλουν να ακούσουμε μουσική χομπίστικα και φιλικά με το dCS και τα λοιπά........εννοείται ότι δεν τίτθεται θέμα "πώλησης",
Μπορεί συγκεκριμένα ο mdvq Μιχάλης (που εκεί τον γνώρισα τον άνθρωπο) να σου πει τι του είπα....

Δεν τίθεται λοιπόν θέμα "ρατσιστικό" ή διακρίσεων, ουδέποτε!

Φυσικά το να επιλέγω τους προσκεκλημένους μου είναι δικαίωμα μου, ελπίζω......

Ελπίζω Δημήτρη να με κατάλαβες, επίσης νομίζω στη Δημοκρατία, ότι δεν επιβάλλονται με το ζόρι δοκιμές ή παιχνίδια (ειδικά βασιλιάδων ιντερνετικών) και μάλιστα με ξένες τσέπες.

Όποιο επώνυμο, εργοστασιακό Player θέλει κόντρα με dCS ας επικοινωνήσει μαζί μου, οι περισσότεροι εξυπηρετήθηκαν!

Last edited:
Peace brothers... :flipout:

Σίγουρα κάποια στιγμή θα το ακούσω το μπουφαλάκι...
Και δεν αμφιβάλω ότι θα υπάρχουν και high end υλοποιήσεις του.
Μία πλακέτα από μόνη της όμως δεν είναι high end ούτε καθιστά αυτόν που θα τη βάλει στη πρίζα ντιούη...
Το high end ξεκινάει από τον ήχο, συνεχίζει στην αισθητική και καταλήγει ακόμη και στο ψάξιμο για την κατάλληλη βίδα που θα μπει στο σασί...
Με τις παρεμβάσεις π.χ. του φίλου nbulamatsis το phono stage μου είναι high end!
Έχει μέσα μία καταξιωμένη πλακέτα προενίσχυσης, είναι προσεγμένη κατασκευή με ξεχωριστό κουτί για τους μετασχηματιστές, είναι dual mono, έχει στηθεί σε δύο κουτιά από αλουμίνιο και μασίφ ιρόκο με μεντεσέδες πιάνου για να ανοίγει κλπ κλπ...
Δεν είναι όμως DIY και θα ήταν άδικο να συγκριθεί με μία DIY κατασκευή!

Ντιούης είμαι... Φτιάχνω πολτό ελιάς, λικέρ, κρασί, τουρσιά από το μηδέν.
Δεν είμαι όμως ντιούης επειδή ένα καλοκαίρι κάθησα και έφτιαξα 2-3 tripath, ένα ζευγάρι ηχεία με τον Τάσο ακολουθώντας το σχέδιο της εταιρίας ή έναν προενισχυτή σε κιτ...
Ας μην μπερδεύουμε τα φασόλια με τον μαϊντανό.
Καλή η φασολάδα, καλός και ο μαϊντανός, ίσως αν βάλεις και τον μαϊντανό στη φασολάδα να αρέσει σε κάποιους, αλλά δεν παύουν να είναι δύο διαφορετικά πράγματα που όταν τα συγκρίνεις, συγκρίνεις τη φασολάδα με άλλες φασολάδες... :BDGBGDB55:

Καμάρι μου, εδώ κάποιοι γυρνάνε με τον μαιντανό στο χέρι και ψάχνουν κάποιον να τους φτιάξει τη φασολάδα( τσάμπα):flipout::flipout:

Φίλε backousis, δεν ξέρω σε ποιο player αναφέρεσαι, πάντως εγώ δεν έχω dCS! Προσωπικά οι μετρήσεις που έβαλες δεν μου λένε τίποτα, γιατί δεν δείχνουν την ποιότητα των δυο σημαντικότερων πραγμάτων σε ένα player (του DAC και του αναλογικού σταδίου).

Στην χαϊεντίλα μαζί σου με τα χίλια!!!

Αλλά με τα τεχνικά γιατί ασχολείστε δεν μπορώ να το καταλάβω.
Είναι αποθυμένο; Εχετε την τάση να σχολιάζεται ενώ δεν το χετε.

Ξαναγράφω για να μην παρεξηγηθούμε. Για την εσωτερικότητα της υφής, την τέταρτη διάσταση της εικόνας κτλ μαζί σου 1000%.

Last edited:

φίλε, απλά για την ιστορία, η dCS εδώ και πάνω από 20 χρόνια δεν χρησιμοποιεί έτοιμα chip, έχει δημιουργήσει το Ring DAC με διακριτά και FPGA και για αυτό όποιος μπει στην φιλοσοφία της dCS απλά με αναβαθμίσεις (ενίοτε και hardware) και 3ετή εγγύηση, κρατά την ίδια πλατφόρμα για πολλά χρόνια.
Για αυτό θα δείτε κατόχους -της παλιάς γενιάς- των σετ Elgar-Purcell-Verdi μέχρι σήμερα και ενώ τα έχουν από το 1988.....απλά τώρα είμαστε στη νέα γενιά που θα κρατήσει αρκετά χρόνια ακόμη....όποτε θα δείξει και αυτό το chip που λες, που δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να είναι πάρα πολύ καλό, απλά δεν το ξέρω....-bye-