Death Proof

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Πολύ Καλή

Votes: 7 25.9%
  • Καλή

Votes: 7 25.9%
  • Μέτρια

Votes: 5 18.5%
  • Κακή

Votes: 8 29.6%

• Total voters
    27
Απάντηση: Re: DEATH PROOF

η ταινια δεν μ αρεσε αλλα εισαι ο μοναδικος που ηξερε τι ειδε .

.

γιατί ρε Στέλιο μας προσβάλεις έτσι;
πρέπει δηλαδή να ξέρουμε οπωσδήποτε ότι ο Ταραντίνο είναι λάτρης των κάκιστων , ανόητων ταινιών της δεκαετίας του 70 και ότι θέλει να γυρίζει ταινίες στο ύφος τους -το οποίο καταφέρνει να μιμείται άνετα - για να εκτιμήσουμε την ταινία ;

Να με συγχωρείς δηλαδή αλλά η ταινία για μένα είναι τσόντα , με την έννοια που δίνει ο Ουμπέρτο Εκο στις τσόντες : ότι δηλαδή ως τσόντα νοείται η ταινία όπου ο φιλμικός χρόνος ισούται με τον πραγματικό , όταν δηλαδή μιά πράξη στην ταινία κάνει τόσο χρόνο να ολοκληρωθεί , όσο θα έκανε και στην πραγματικότητα . Ε λοιπόν η ταινία του Ταραντίνο πληρεί τις προϋποθέσεις άνετα . Εχει μιά βόλτα με το αυτοκίνητο που διαρκεί σαν να πηγαίναμε Θεσσαλονίκη - Βέροια , μιά σκηνή στο μπαρ , που διαρκεί όσο χρόνο θα καθόμασταν κι εμείς σε ένα μπαρ σε βραδυνή έξοδο και μιά σφαγή . Χεστήκαμε . Σιγά να μην χρειάζεται να μάθουμε την θεωρία πίσω από την ταινία , για να εκτιμήσουμε την ανοησία και το απόλυτο κενό , ενός σκηνοθέτη που έχει να παρουσιάσει ως έργο την μίμηση εξ ίσου ανόητων ταινιών , που τουλάχιστον όμως είχαν αγνές προθέσεις . Τουτέστιν καμμία .Εκείνοι γύριζαν σκουπίδια γιατί αυτό μπορούσαν να κάνουν . Ο Ταραντίνο θεωρητικοποιεί το σκουπιδαριό για να γυρίσει ομοίως σκουπίδια . Μήπως τελικά δεν είναι ικανός για κάτι καλύτερο και είναι καιρός να αφήσουμε την θεωρία κατά μέρος και να τον δούμε όπως ακριβώς είναι; -bye-

Απάντηση: DEATH PROOF

Δεν είμαι γνώστης των σκουπιδαριών της δεκαετίας του 70 στα αμερικάνικα σινεμά με τις διπλές,τριπλές παραστάσεις.
Ισως γι αυτό και δεν με ενθουσίασε η ταινία του.

Συνολικά η "αρρώστια" του Ταραντίνο μ αρέσει και μόνο σκουπιδοπαραγωγό δεν μπορώ να τον θεωρήσω.
Αλλοι τον μισούν.
Η ταινία μάπα ,αλλά η οπτική και η σκόπιμη γελοιότητα που απέπνεαν τα πλανα του, νομίζω τον δικαιώνει.Εμας όχι ίσως..

Υ.Γ. Το τρακάρισμα είναι καθαρά ηδονοβλεπτικό και είναι όλα τα λεφτά (και τα μόνα) στην ταινία.
Επίσης το παίξιμο της Rozario Dawson στο β' μέρος..

Απάντηση: Re: DEATH PROOF

πρέπει δηλαδή να ξέρουμε οπωσδήποτε ότι ο Ταραντίνο είναι λάτρης των κάκιστων , ανόητων ταινιών της δεκαετίας του 70 και ότι θέλει να γυρίζει ταινίες στο ύφος τους -το οποίο καταφέρνει να μιμείται άνετα - για να εκτιμήσουμε την ταινία ;

Να με συγχωρείς δηλαδή αλλά η ταινία για μένα είναι τσόντα , με την έννοια που δίνει ο Ουμπέρτο Εκο στις τσόντες : ότι δηλαδή ως τσόντα νοείται η ταινία όπου ο φιλμικός χρόνος ισούται με τον πραγματικό , όταν δηλαδή μιά πράξη στην ταινία κάνει τόσο χρόνο να ολοκληρωθεί , όσο θα έκανε και στην πραγματικότητα . Ε λοιπόν η ταινία του Ταραντίνο πληρεί τις προϋποθέσεις άνετα . Εχει μιά βόλτα με το αυτοκίνητο που διαρκεί σαν να πηγαίναμε Θεσσαλονίκη - Βέροια , μιά σκηνή στο μπαρ , που διαρκεί όσο χρόνο θα καθόμασταν κι εμείς σε ένα μπαρ σε βραδυνή έξοδο και μιά σφαγή . Χεστήκαμε . Σιγά να μην χρειάζεται να μάθουμε την θεωρία πίσω από την ταινία , για να εκτιμήσουμε την ανοησία και το απόλυτο κενό , ενός σκηνοθέτη που έχει να παρουσιάσει ως έργο την μίμηση εξ ίσου ανόητων ταινιών , που τουλάχιστον όμως είχαν αγνές προθέσεις . Τουτέστιν καμμία .Εκείνοι γύριζαν σκουπίδια γιατί αυτό μπορούσαν να κάνουν . Ο Ταραντίνο θεωρητικοποιεί το σκουπιδαριό για να γυρίσει ομοίως σκουπίδια . Μήπως τελικά δεν είναι ικανός για κάτι καλύτερο και είναι καιρός να αφήσουμε την θεωρία κατά μέρος και να τον δούμε όπως ακριβώς είναι; -bye-

οπως λεει και ο Ιωαννου ειναι ενας καθαρα ηδονοβλεπτικος σκηνοθετης και τον απεχθανομαι, αλλα εχει αυτο το κατι που θελεις να δεις τις ταινιες του μονο απο αποψεως ματακια

δεν ηθελα να προσβαλω κανενα ..αλλα νομιζω οτι προτου δεις μια ταινια
ξερεις ....

.

Re: Απάντηση: Re: DEATH PROOF

True true :grinning-smiley-043
που λενε και στο χωριο μου

Re: DEATH PROOF

Ότι τα παίρνει ληγμένα ο Ταραντίνο είναι σίγουρο. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν παίρνει ολόκληρο το κουτάκι ή το μισό.:violent-smiley-030:

Σήμερα την είδα την ταινία...... Τι να πω;;;;; Μια χαζομάρα και μισή!!! ταινία που εκτός από μια σκηνή άντε και λίγο στο τέλος, δεν προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ! Πατάτα με παιδαριώδες σενάριο....
:violent-smiley-030::rifle::frusty:

Τι έγινε ρε παιδία . Γυρίσατε όλοι την πλάτη στον Σκηνοθεταρά τον Ταραντίνο που μέχρι χθες πίνατε νερό στ όνομά του ? Κι εγώ ο άμοιρος που του τα έχωνα ήμουν το μαύρο πρόβατο?
Καιρός ήταν .
Εγώ πάντα τόλεγα . Ο Ταραντίνος είναι ένας καλός κλέφτης που ξεπατικώνει εικόνες , μουσικές κλπ και κάνει ταινίες .
Για μένα 2 ήταν οι ταινίες που άξιζαν πραγματικά . Το RESERVOIR DOGS και το αξεπέραστο και σαφώς πιο μεστό JACKIE BROWN. Όλα τα άλλα απλός οδοντόκρεμες.

Για μένα 2 ήταν οι ταινίες που άξιζαν πραγματικά . Το RESERVOIR DOGS και το αξεπέραστο και σαφώς πιο μεστό JACKIE BROWN. Όλα τα άλλα απλός οδοντόκρεμες.

Και το Pulp Fiction??????? Εσυ επρεπε να γραφεις στη μουσικη κατηγορια!!!:flipout:

Όχι . Το Pulp Fiction ήταν απλά πιο εντυπωσιακό και με λαμπερό cast . Ήταν καλό αλλά όχι το καλύτερο του . Το JACKIE BROWN ήταν ουσιαστικά ένα Pulp Fiction με πολύ ποιο καλοδουλεμένο σενάριο και σε πιο αργούς ρυθμούς .

Καθαρα IMHO, δεν εχει και πολυ σημασια η υποθεση σε αυτη την ταινια. Ειναι οι διολογοι, ζοομ στους κωλους και στα δαχτυλα των ποδιων, biatches, macho αμαξια , το τεξας , οι βλαχο-μπατσοι.....κτλ

Τι να πω ρε παιδιά!

Μπορεί το σενάριο να είναι ένα τίποτα, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι η κινηματογράφηση και η απόδοση των χαρακτήρων μου άρεσαν πολύ.

Επίσης, αυτό το αργό στυλ με τις άπειρες ανούσιες λεπτομέρειες το γουστάρω πολύ.

Και τώρα βαράτε με !!!!!!!!!!!!!!!

Μια απο τα ιδια και εγω(μου αρεσε)....θα προτιμουσα ομως ο τυπος να ειχε "ξεπαστρεψει" περισσοτερα "μπαζοξεκωλα":idea: πριν τον "τελειωσουν"!

Μια απο τα ιδια και εγω(μου αρεσε)....θα προτιμουσα ομως ο τυπος να ειχε "ξεπαστρεψει" περισσοτερα "μπαζοξεκωλα":idea: πριν τον "τελειωσουν"!

Εισαι απίστευτος!Εγώ θα προτιμούσα οι τέσσερις πρώτες κοπέλες να τον είχαν κάνει τόπι στο ξύλο.Ηταν πιο ξεκ@λ@κι@!

Λοιπον να πούμε δύο λογια για την ταινία αν και αυτά που θα πω μην τα "δέσετε" κιόλας γιατί μαλλον είμαι απο τους λιγότερο αντκειμενικούς.Εμένα οι ταινίες του Ταραντίνο μου αρέσουν πάρα πολύ Ο ίδιος μου είναι εκνευριστικά αντιπαθής και όποτε τον βλέπω στις ταινίες του αλλάζω σκηνή εκτός αν η παρουσία του μπορεί να δικαιολογηθεί ως μια ακόμα trashy πινελιά σε μια trashy ταινία,οπότε του αναγνωρίζω το γνώθι σαυτόν.
Η συγκεκριμένη ταινία είναι ομολογουμένος too much trashy και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να την βάλω στην ίδια μοίρα με το Jackie Brown που την θεωρώ την κορυφαία του.Ωστόσω βρίσκω απολαυστική την ανούσια ομολογουμένος πλοκή της αλλά και τους τραβηγμένους μακροσκελείς διαλόγους της.
Επειδή ετέθη ζήτημα περί Ταραντίνο γενικότερα να πω το εξής.Το οτι είναι απίστευτος κλεφτάκος.... είναι.Το ότι επίσης θεωρητικοποιεί το σκουπιδαριό όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ντοκ αληθεύει.Απο κει και πέρα αυτό που δημιουργεί που επι της ουσίας είναι τέχνη απο σκουπίδια είναι θέμα το πόσο σου πάει ή όχι.Εμένα πχ μου άρεσε ακόμα και γραμματοσειρά που χρησιμοποιήθηκε στους τίτλους.Οπότε δεν μπαίνω στην διαδικασία να σκεφθώ αν μπορεί να κάνει κάτι άλλο ή αν είναι καλός σκηνοθέτης με την ευρύτερη έννοια.
Οσες φορές πάντως σκέφθηκα ή ανάγκασα τον εαυτό μου να σκεφθεί αυστηρά τον Ταραντίνο κατέληξα στο συμπέρασμα πως μάλλον δεν μπορεί να δημιουργήσει μια αξιόλογη ταινία χωρίς την προσθήκη αισθητικής b-movie.Δηλαδή μέσα σε αυτό το πλαίσιο κρίνουμε αναγκαστικά τις ταινίες του.

Ακριβώς.

Το cinema είναι κατά την ταπεινή μου άποψη κάτι σαν παραμύθι, κάτι σαν παιδική φαντασίωση. Μπορεί να ξέρω ότι αυτό που βλέπω είναι ψέμα, ότι είναι ρηχό και χωρίς νόημα, αλλά με συνεπαίρνει το όλο κλίμα.

Και ο Ταραντίνο σε αυτό είναι μάστορας. Είναι απίστευτες οι λεπτομέρειες που υπάρχουν στις ταινίες του, χαζές μεν, αλλά προσθέτουν πολύ στο παραμύθι που θέλω να δω. Από τα fonts των τίτλων μέχρι την κοντινή λήψη του juke-box την ώρα που αλλάζει δισκάκι....

Και μην μου πείτε ότι η σκηνή του χορού της μελαχροινής στο μπαρ δεν είναι στημένη με μεγάλη μαεστρία. Μιλάμε για την απόλυτη φαντασίωση !!! Αυτά γουστάρω στον Ταραντίνο.

P.S: Μου την σπάει και εμένα που εμφανίζεται στις ταινίες. Είναι αταίριαστος στο όλο κλίμα.