Decisions...decisions...decisions

Eγω παλι, κατι πρεπει να εχω με τις nikon (αν και ξεκινησα με νικον πριν απο ΠΟΛΛΑ χρονια)!
Επιασα για δευτερη φορα (συνηθως τη πρωτη πεφτω εξω) την νεα νικον j1-v1 και αποοητευτηκα πληρως...

Μου φανηκε αργη , δυσχρηστη, καθολου του γουστου μου.
Απαισια μενου, δεν εχει ουτε καν επιλογεα προγραμματος, κι εχει εναν ηλιθιο δευτερο επιλογεα για καποια αχρηστα προγραμματα.

Πολυ δυσκολο κρατημα, μετρια οθονη και φυσικα οχι σπαστη...

Δεν θα την επαιρνα, ουτε αν μου τη χαριζανε , ειλικρινα.

Εχω την Sony SLT A65 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
http://www.dpreview.com/reviews/sonyslta65/

ριξε της μια ματια... αξιζει.

Λοιπον.... για να μην σας μπερδευω.....

οπως ειπε ο Βλασιδης ΔΕΝ θελω 4/3. Παρ'ολα αυτα, μεχρι πριν λιγο ημουν σε καταστηματα της Θεσσαλονικης για ενα hands-on review/impression των τωρινων 4/3....

Δεν μου καθονται καλα στο χερι για να ξεκινησω.... τα χερια μου ειναι μεγαλα για ολες τις 4/3 cameras, ειτε ολοπαχες, ειτε light, και δεν σκοπευω να σκασω ενα σκασμο λεφτα για την Ε-5 και την Ε-3 γιατι πολυ απλα δεν ειναι μηχανες για ενα light χρηστη σαν και εμενα.

τωρα οσο αφορα την X-S1, ειλικρινα φαινεται jack of all trades αλλα μηπως ξερει κανεις ποτε ερχεται?αν εχω ενδιασμους ειναι για την ταχυτητα του focus

Νικον V1 ΔΕΝ εχει σπαστη οθονη, αλλα επειδη την ειδα πριν λιγη ωρα, μου αρεσε η ποιοτητα κατασκευης, καμια σχεση με oly kai panny.πολυ apple-esque και σαν εμφανιση και σαν κατασκευη. αλλα και αυτη στερειται λαβης για τα χερια μου. Το θεμα ειναι οτι η Νικον ειναι ΝΙΚΟΝ....και οτι και να κανει, μηχανη κατωτερη των περιστασεων, λιγο δυσκολο να βγαλει στην αγορα...(θελω να την αποκλεισω λογω μεγεθους και οθονης αλλα ειλικρινα ειχε πολυ καλο feeling)

Η σειρα SLT της sony φαινεται ενας καλος συμφιβασμος, ειναι μικρη αλλα οχι παραλογα μικρη.

Αυτη την στιγμη ριχνω μια ματια στις προτασεις του Βλασιδη

Last edited:
Γιαννη πες οτι ειχες και Canon και την εδωσες γιατι σε βλεπω στον λοφο επανου στον σταυρο του μαρτυριου :D

Ασε που ακομα δεν εχεις πιασει την D4 :award:

Ma νομιζω οτι ειναι γνωστο, οτι δεν εχω καμια προτιμηση...-bye-

Εχω δοκιμασει τις περισσοτερες μηχανες - μαρκες , και παντα αυτο που λεω ειναι μετα απο δοκιμες και συγκριτικα.

Ειχα canon, ημουν πολυ ευχαριστημενος, απλα ηθελα καποια πραγματα που δεν τα ειχε (και ακομη δεν τα χει) η canon-nikon.

ΥΓ... η D4 ειναι πολυ "επαγγελματικη" για μενα (και πολυ μεγαλη και ακριβη επισης).:music-smiley-005:

Παντως ειναι εντυπωσιακο οτι 6 στους 9 προτεινουν μιρορλες την σημερον ημερα...!!!

Θα αρχισω να το σκεφτομαι κι εγω... αν και δεν ειδα καν θεμα στο φορουμ για τη Fuji X Pro 1... αρα το μεγεθος μετραει επισης, τα θελουμε μικρα πλεον...

Οσο για τον φιλο Mac81, απο το πρωτο του μηνυμα με ψιλομπερδεψε για το τι ζηταει, δεν εδωσα σημασια αλλα με τα επομενα μου φαινεται οτι -οπως ολοι μας- τα θελει ολα σε ενα... δυσκολο...

Αποφασισα(νομιζω),

μαλλον σε καποια SLT(55 ή 65-το σημειο που βαλανε τον μεντεσε για την οθονη μονο δεν μου αρεσε) ή στην Α580.

Η ΝΕΧ επισης μου αρεσε σαν ιδεα, αλλα πολυ λιγοι φακοι για να διαλεξεις...

Κοιταξα και για Pentax, αλλα για κουνιστη οθονη ουτε λογος :(

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. :SFGSFGSF:

Η Α55 εχει αρκετους περιορισμους και προβληματα , η Α65 ειναι καλυτερη επιλογη.
Μη ξεχνας οτι και οι φακοι θα παιξουν σημαντικο ρολο.
Μη διανοηθεις να παρεις κιτ φακους και να εχεις καλα αποτελεσματα.

Γιαννη, ξερεις το σκεφτομουν αυτο που λες. Σκεφτομαι αυτην την φορα να παρω ΜΟΝΟ το σωμα και να ριξω λιγο σκεψη στο θεμα "φακοι".

Για καθε μερα κυριως λογω ευρους σκεφτομουν εκεινον που ειχε στο κιτ της η Α700 16-105 αν θυμαμαι καλα ή τον 16-80. Κανενα prime 50mm η και μεγαλυτερο και τελος τον 11-18mm.

Για all around θα σου προτεινα (αν υπαρχει ακομη) τον sigma 17-70 OS HSM .
Καταπληκτικος φακος, φωτεινος και οικονομικος.
Εχει και HSM για αθορυβη και ταχυτατη εστιαση (και στο βιντεο).
Ο 16-80 και 16-105 ειναι αρκετα ακριβοι γι αυτο που ειναι... δεν ειναι γρηγοροι στην εστιαση , και ειανι αρκετα θορυβωδης (ειδικα στο βιντεο).

Για prime ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τον sony 35μμ 1.8... απιστευτος φακος!
Τελος ο Τοκινα 11-16 , απλα κορυφαιος στο ειδος του.