ΔΕΗ - Διαχρονικές αξίες

Μελαψές φυλές
κοντοπόδαρες
σειληνοί του κράτους
που ξερνάει και να τους
τσιφτετέλληνες

Με γονείς ληστές
των συντρόφων τους θήτες
για μνηστήρα οι αλήτες
τώρα διοικητές
κράτος ασυστόλων
και πεσμένων κώλων
κωλοέλληνες

Η χάρτα αυτού του κράτους κρύβει απάτη
που φτάνει στο γνωστό αγριορωμιό
στο Datsun μιας φυλής που ζει φευγάτη, ναι
απ ότι ελληνικό στον κόσμο αυτό, ναι

Κωλοέλληνες κωλοέλληνες

Κωλοέλληνες μασκαρλίκια ιδές
στο άλφα της αξίας, της αρχής της βίας, λουτροκαμπινές
τιμωρός καιρός, πέντε αιώνες δύσης εθνικής θα ζήσεις από δώ και μπρος
με αγγλικές αλφαβήτες, μαλλιαροί μου Ελλαδίτες, θλιβερές μου πορδές

Πνεύμα αλήτικο, ελλαδίτικο
σε Μικρά Ασία, Κύπρο Λευκωσία, Βόρειο Ήπειρο
δεν ακούει κανείς
στο χειρότερο του ελληνισμού κομμάτι
στην Ελλάδα ζει

Μια φάουσα καταπίνει τον αέρα
την θάλασσα, την πόλη, το ιερό
πλημμύρισε σκουλήκια η μητέρα, ναι
το ρόδο καταγής βγάζει καπνό
Δεν υπάρχει Ελπίς
στην Ελλάδα ζεις

Σκαλιστές σκιές, μακρυχέρηδες
με το φώς σπασμένο, κρατικοποιημένο
αγριέλληνες
αλλά εκεί στην ξένη
στην οθόνη σκυμμένοι
θεϊκά δεμένοι με την οικουμένη
στους απέναντι τόπους
φωτοκολλημένοι απ τον εδώ ουρανό τους

Εδώ, εδώ θα ζούμε καταρρεύσεις
ο έξω Ελληνισμός θα προχωρεί
και φως και μουσική μιας άλλης σκέψης, ναι
στη μείζονα Ελλάδα θα εκραγεί
στους πανέλληνες στους πανέλληνες

Η επιθεση τών καναλιών εναντιον τών απεργών έχει εξήγηση..Η Κυβέρνηση πέρασε χαριστικό νόμο για τους δημοσιογράφους (νόμος Πετραλιά). Έκανε ειδικό ταμείο για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο οποίο ΔΕΝ μετέχουν όμως ούτε μοντέρ, ηχολήπτες, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σεναριογράφοι, ούτε κανείς άλλος εργαζόμενος σε κανάλια, ή ραδιόφωνο, ή portal, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. Έτσι έχουμε και λέμε: AYΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 300 ΕΥΡΩ ΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΔΕΝ ΘΙΓΕΤΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ (ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 5ΕΤΙΑ) - ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ .

Re: Απάντηση: ΔΕΗ - Διαχρονικές αξίες

Ειναι η πρωτη φορα που συμφωνω 100 % με το Σπυρο σε αυτα που γραφει.:SFGSFGSF:

Ρε ο ιδιος ειναι που γραφει για τον Ολυμπιακο στο αλλο νημα η μπηκε κανεις αλλος στην θεση του?-bye-

Τελικά πάνε να μας τρελλάνουν όλοι αφού με την συμπεριφορά τους δεν ξέρεις ποιόν/ποιούς να υποστηρίξεις.
Έβλεπα τις βραδυνές ειδήσεις με καλεσμένο έναν συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ με θέμα τα προνόμια που δόθηκαν στο ταμείο των δημοσιογράφων.
Ο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ είπε ότι ΝΑΙ,αφού έγιναν κάποιες υποχωρήσεις από την κυβέρνηση,γιατί να συνεχίσουμε ν´απεργούμε,του απαντάει ο ΓΕΝΟΠ,να μας εξαιρέσουν κι εμάς λοιπόν να σταματήσουμε.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι όλοι είναι για την πάρτη τους.
Θα την πληρώσει πάλι το υπαλληλάκι στο super market,στο εμπορικό κατάστημα και γενικά οι τάξεις εκείνες που δεν τολμούν να διεκδικήσουν τίποτα γιατί ξέρουν ότι την άλλη μέρα θα βρεθούν στο δρόμο.

Μας έχουν "χωρίσει" για τα καλά...

Re: Απάντηση: ΔΕΗ - Διαχρονικές αξίες

Αυτά τα αντιγράφω από το in.gr:

Ερωτήματα για τις διακοπές
Η διοίκηση της ΔΕΗ ζητά από τη ΓΕΝΟΠ να διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και παράλληλα καλεί τους καταναλωτές να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής, το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανακοίνωσε την επαναλειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, ως χειρονομία καλής θέλησης, προκειμένου να ενισχυθεί το σύστημα και να σταματήσει η λειτουργία των υδροηλεκτρικών, ώστε να διαφυλαχθούν τα αποθέματα νερού στα φράγματα, εν όψει του καλοκαιριού.
Η ΓΕΝΟΠ ζητά παρουσία εκπροσώπων της στην κατανομή φορτίων της ΔΕΗ και του διαχειριστή του συστήματος, προκειμένου να δείξει, όπως τονίστηκε στη συνέντευξη, ότι οι διακοπές θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωση ΓΕΝΟΠ, η διαθέσιμη ισχύς αυτή τη στιγμή είναι 7.369 MW, ενώ η αιχμή της κατανάλωσης το μεσημέρι κυμαίνεται στα 7.000 MW και το βράδυ στα 7.700 MW. Συνεπώς, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αν γίνονταν περικοπές στις μεγάλες βιομηχανίες, δεν θα χρειαζόταν να γίνουν διακοπές στα νοικοκυριά.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλος δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν κατεβάζουν τους διακόπτες οι εργαζόμενοι. Αυτό, πρόσθεσε, είναι αποκλειστική ευθύνη και δικαίωμα της διοίκησης της ΔΕΗ και του ΔΕΣΜHΕ.
Στις καταγγελίες απάντησαν η ΔΕΗ και ο ΔΕΣΜΗΕ και όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις ο ΔΕΣΜΗΕ αποφασίζει αν θα πρέπει να περικοπούν φορτία και η ΔΕΗ αποφασίζει ποιοι θα μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Προκύπτει από τα παραπάνω αν τελικά διαπράττεται "εκβιασμός" από ποιους και προς ποιους

Η απεργία είναι πόλεμος δεν είναι κυριακάτικος περίπατος! Και έχει χυθεί αίμα σε απεργίες.

Οι Δεητζήδες έχουν προνόμια γιατί έχουν ισχυρά συνδικάτα

Κι αυτά τα συνδικάτα είναι "κάστρα" όλων των εργαζόμενων

Αν χάσουν οι Δεητζήδες ένα κεκτημένο τους αυτό είναι ήτα όλων των εργαζόμενων και σύντομα θα έρθει η σειρά και του τελευταίου χαμηλόμισθου στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν υπάρχει κράτος δικαίου, κράτος κοινωνικό, εργασιακά δικαιώματα, τα οποία να χαρίζονται. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα ισχυρών διεκδικητικών αγώνων της κοινωνίας.

Η πίτα είναι μετρημένη και όσο μαλώνουμε μεταξύ μας την ροκανίζουν άλλοι
Όχι θα μας την χαρίσουν!:bang:

Δεν γνωρίζω τί γίνεται με τον διαχειριστή του συστήματος. Όμως χθές το πρωί και το απόγευμα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη λειτουργούν οι 2 από τις 5 μονάδες. Και ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα το εργοστάσιο να δουλεύει με λιγότερο από 4 μονάδες. Δούλευε όμως. Ο ΑΗΣ Ποντοκώμης δούλευε με 2 από τις 4 μονάδες (συνήθως δουλεύει με 4). Ο ΑΗΣ Καρδιάς (Πτολεμαίδας) δούλευε με 2 μονάδες (2 εκτός λειτουργίας). Ο ΑΗΣ Φιλώτα-Αμυνταίου δούλεψε το πρωί με όλες τις μονάδες (2) και το απόγευμα με μια. Ο ΑΗΣ Μελίτης δούλευε κανονικά (μια μονάδα λειτουργεί, η δεύτερη είναι υπό κατασκευή).

Δεν βλέπω να γίνεται αναφορά απο τους αρμόδιους για την συνεισφορά των αιολικών "πάρκων" για τα οποία τοοοοοσο μεγάλος λόγος γίνεται τελευταία απο τους οικολογούντες.........μεγάλη ιστορία αυτά...παραμύθι θα τό λεγα.
Ίσως κάποια στιγμή να δοθεί η ευκαιρία για συζήτηση με θέμα τις λεγόμενες εναλλακτικές μορφές ενέργειας και για την αλήθεια που κρύβουν.

παράπλευρες απώλειες ...

στις παράπλευρες απώλειες, από την απεργία της ΔΕΗ, προστέθηκε και η μάνα μου. έτυχε να κατεβαίνει τις σκάλες στην πολυκατοικίας που μένει σήμερα το πρωί - δεν πήρε ασανσέρ, ειρωνεία, για να μην μείνει μέσα αν γινόταν διακοπή ρεύματος - με αποτέλεσμα, μόλις κόπηκε το φως, να χάσει την ισορροπία της και να μετρήσει όλα τα σκαλιά μεταξύ δευτέρου και πρώτου ορόφου. διπλό σπάσιμο στον καρπό του δεξιού χεριού και γύψος για δύο μήνες, μώλωπες στην δεξιά πλευρά του κεφαλιού από το χτύπημα στον τοίχο (τυχερή μες στην ατυχία της που το κεφάλι άντεξε, καθώς και που δεν σκοτώθηκε μια και δεν είναι πλέον νέα κι έχει και οστεοπόρωση). μόλις πριν λίγο την έφερα από το ΚΑΤ, μετά από περίπου 5 ώρες εξετάσεων και τοποθέτησης του γύψου ...

Αγαπητε Βαγγέλη κουράγιο και περαστικά για τη μητέρα σου.
Χθες και εγώ μετά απο διακοπή το πλυντήριο ρούχων τρελάθηκε και τα λαμπάκια του ανάψαν ολα μαζί.(μόνο που τα Χριστούγεννα έχουν παρέλθει).
Αυριο περιμένω τεχνικό να μου χρεώσει ενα κοστουμάκι 250 ευρώ λόγω αλλαγής κεντρικής πλακέτας.
Ελλας το μεγαλείο σου.........:damnyou:

Απάντηση: παράπλευρες απώλειες ...

στις παράπλευρες απώλειες, από την απεργία της ΔΕΗ, προστέθηκε και η μάνα μου. έτυχε να κατεβαίνει τις σκάλες στην πολυκατοικίας που μένει σήμερα το πρωί - δεν πήρε ασανσέρ, ειρωνεία, για να μην μείνει μέσα αν γινόταν διακοπή ρεύματος - με αποτέλεσμα, μόλις κόπηκε το φως, να χάσει την ισορροπία της και να μετρήσει όλα τα σκαλιά μεταξύ δευτέρου και πρώτου ορόφου. διπλό σπάσιμο στον καρπό του δεξιού χεριού και γύψος για δύο μήνες, μώλωπες στην δεξιά πλευρά του κεφαλιού από το χτύπημα στον τοίχο (τυχερή μες στην ατυχία της που το κεφάλι άντεξε, καθώς και που δεν σκοτώθηκε μια και δεν είναι πλέον νέα κι έχει και οστεοπόρωση). μόλις πριν λίγο την έφερα από το ΚΑΤ, μετά από περίπου 5 ώρες εξετάσεων και τοποθέτησης του γύψου ...

οι επιχειρήσεις θα αντέξουν φίλε Βαγγέλη.

όμως να με συμπαθάς, αλλά ο άνθρωπος και τα όποια προβλήματα του παρουσιαστούν δεν είναι παράπλευρη απώλεια !

το έχω γράψει και σε προηγούμενο post, κάποιος έλεγε οτι δεν ξέρει τι να κάνει που έχει κατάκοιτη την μάνα του με μηχανική υποστήριξη και δεν ξέρει πως να την "βγάλει" .
τώρα ήσουν εσύ με το ατυχές περιστατικό της δικής σου μητέρας.....

τι να πω δεν ξέρω ................ μόνο για παράπλευρες απώλειες όμως δεν μου μοιάζουν αυτά τα περιστατικά!
η αξία ενός ανθρώπου είναι ανεκτίμητη.

υ.γ περαστικά σας Βαγγέλη -bye-

οι επιχειρήσεις θα αντέξουν φίλε Βαγγέλη.

όμως να με συμπαθάς, αλλά ο άνθρωπος και τα όποια προβλήματα του παρουσιαστούν δεν είναι παράπλευρη απώλεια !

το έχω γράψει και σε προηγούμενο post, κάποιος έλεγε οτι δεν ξέρει τι να κάνει που έχει κατάκοιτη την μάνα του με μηχανική υποστήριξη και δεν ξέρει πως να την "βγάλει" .
τώρα ήσουν εσύ με το ατυχές περιστατικό της δικής σου μητέρας.....

τι να πω δεν ξέρω ................ μόνο για παράπλευρες απώλειες όμως δεν μου μοιάζουν αυτά τα περιστατικά!
η αξία ενός ανθρώπου είναι ανεκτίμητη.

υ.γ περαστικά σας Βαγγέλη -bye-

το "παράπλευρη" ήταν ειρωνικό από μέρους μου, τραγικά ειρωνικό θα έλεγα ...

άραγε για όλες αυτές τις περιπτώσεις που επηρεάζεται η προσωπική υγεία του καθενός, ποιος φέρει την ευθύνη ?

Απο μικρο παιδί θυμάμαι την ΔΕΗ να κάνει διακοπές ρεύματος. Τα χρόνια περάσαν παντρεύτηκα έκανα και παιδί και η ΔΕΗ ακόμα κάνει διακοπές ρεύματος:slapface: 2 γενιές και τίποτα δεν άλλαξε. Ελεος επιτέλους!!! Τελικά όσες γενιές και να περάσουν τίποτα δεν αλλάζει σε αυτό τον τόπο. Το έχω πάρει απόφαση:argue:

και τα δισεγγονα σου να ρθουν παλι διακοπες θα κανει .... :fahne90::fahne90::worshippy::worshippy:

άραγε για όλες αυτές τις περιπτώσεις που επηρεάζεται η προσωπική υγεία του καθενός, ποιος φέρει την ευθύνη ?

υποθέτω ότι ο συνήγορος του πολίτη έχει τις απαντήσεις. πλην όμως, οι κατηγορίες θα στραφούν - as usual - σ' αυτούς που απεργούν, κι όχι σ'αυτούς που τους αναγκάζουν να απεργήσουν ...

και για να βγω μισο off-topic, παρατηρούσα σήμερα σε όλο το δρόμο από Κυψέλη έως το ΚΑΤ στην Κηφισιά ότι αφενός η μισή πόλη είχε ρεύμα, η υπόλοιπη όχι, με αποτέλεσμα στα φανάρια να επικρατεί το μπάχαλο της αρκούδας, αφετέρου τίγκα στο σκουπίδι όλοι οι δρόμοι, με τη μπόχα να πλανάται στον ανοιξιάτικο αέρα. τελικά τίποτα δε λειτουργεί σωστά σ'αυτή τη χώρα - να μην αναφέρω και τον πανικό στο νοσοκομείο, όπου ασθενείς και συνοδοί κι ένα σωρό άλλοι μπαινόβγαιναν παντού όταν και όπως ήθελαν (ακριβώς δίπλα στη μάνα μου που περίμενε στα επείγοντα για νευροχειρουργό, γινόταν μία πλαστική με όλα τα απαραίτητα νυστέρια και κοπτοραπτικά, σε κοινή θέα ...)

παιδες στην Ελλαδα κανει οτι θελει ο καθενας !
απο την κυβερνηση μεχρι τον τσοπανο στο βουνο .....

Ειμαι συμφωνος με την Απεργεια τους αλλα ....ΜΟΝΟ οταν θα κοβουν το ρευμα και στις ΚΑΛΕΣ συνοικιες πχ, Εκαλη .... οπου διαμενουν ΒΙΠ προσωπα :twoguns: ......

δεν μπορει να την πληρωνει μονο ο παγωταζης της η ο Κρεοπωλης Γειτονιας ρε παιδια της ΔΕΗ .....

κοψτε και το ρευμα στους Κυριους που αντιτιθενται στα αιτηματα σας ! γιατι ο αγωνας καποιου να ταλαιπωρει τον Διπλανο του και οχι το Αφεντικο του ;

μαζι σας ειμαι και γω.. αν κοψετε το ρευμα και στους υπολογους που φεραν την ΔΕΗ σε αυτο το χαλι..

οχι μονο στον εργαζωμενο !

Last edited:
Ο εργαζόμενος δικαιούται νά "εκβιάζει" όπως μπορεί τόν εργοδότη του ετσι ακριβώς όπως ό εργοδότης εκβιάζει τόν εργαζόμενο μέ έναν "ψωρομισθό" η τόν μπαμπούλα τής ανεργίας.
Όχι στό ίδιο τσουβάλι θύτης καί θύμα.
Συμπαράσταση σέ όλους τούς απεργούς(ιδιωτικού η δημόσιου τομέα)
Ένα μέτρο πίσω στόν δημόσιο τομέα σήμερα, σημαίνει δέκα πίσω στόν ιδιωτικό αύριο.

μα θελουμε δεν θελουμε με τους εργαζομενους ειμαστε !
ειτε μας ταλαιπορουν ειτε οχι οι απεργειες ......

απλα λιγοτερη ταλαιπωρια ζηταμε ....

και πιο πολυ ταλαιπωρια στα αφεντικα τους !

Απάντηση: Re: ΔΕΗ - Διαχρονικές αξίες

Eιμαστε σιγουροι ποιος κανει τι?

Συμφωνα με τους εργαζομενους οι διακοπες δεν οφειλονται στην ελλειψη προσωπικου αλλα στις ενεργειες της διοικησης που κοβει το ρευμα κατα πως θελει για να εξοικονομησει ενεργεια.

Οι εργαζομενοι δεν οριζουν που και ποτε .
Η διοικηση το κανει. Φυσικα για να στρεψει την κοινη γνωμη εναντιον των απεργων.

Κλασσικη προβοκατορικη κινηση.

ε τοτε αμα γινεται αυτο δεν προκειται να εχουν αποτελεσμα .....

το μονο αποτελεσμα ειναι να εχουν και την κοινη γνωμη ανακατωμενη !

Πως κανεις και ξεκινας μια απεργεια οταν ξερεις οτι αλλος την Διευθηνει ;;;;;;;;;

Θα θέσω κι εγώ ένα πετραδάκι στη συζήτηση που κάνουμε, η οποία από θέμα της ΔΕΗ και της απεργίας, έχει μετατραπεί στο "δίκιο του εργάτη".
Ας πάμε στο πιο βασικό και αυτονότητο γιατί όλοι το ξεχνάμε.
Από την δεκαετία του 80 που θυμάμαι είχαμε πάντα απεργίες του κάθε κλάδου, που όλοι μα όλοι θίγανε το γενικό καλό. Όταν μια απεργία δεν είτανε τέτοιου τύπου, κανείς δεν ασχολιότανε. Όταν είτανε οι σκουπιδιαρέοι στην Αθήνα, αυτομάτως ο χαμός. Όταν είτανε η ΔΕΗ τα ίδια. Ακόμα και οι βενζινιπώλες πάλι τα ίδια γινόντουσαν. Απλά και όμορφα η κάθε κυβέρνηση υποχωρούσε και ουσιαστικά οι αδύναμες κοινωνικές τάξεις πληρώναμε τα καπρίτσια ή ακόμα και τις δίκαιες αν θέλετε απαιτήσεις των συνδικαλιστών.
Τυχαίνει κι έχω πολλούς φίλους συνδικαλιστές. Κάποιοι απ'αυτούς κι αρκετά επώνυμοι που βγαίνουν στα παράθυρα και κράζουν τους πάντες και τα πάντα.
Αλήθεια νο 1. Όλα αυτά τα παιδιά, δεν έχουν δουλέψει καν εδώ και πολλά χρόνια. Όλοι έχουν δικές τους μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις (φυσικά στο όνομα κάποιου άλλου), και όλοι μα όλοι τρώνε μαύρο χρήμα. Μιλάμε για πολύ μαύρο χρήμα παιδιά. Είτε από προγράμματα εκπαίδευσης των εργαζομένων που δεν γίνονται ποτέ και υπογράφουν 4-5 παρέα. Είτε από "πακέτα" ειδικών λογαριασμών. Είτε ακόμα κι από ατομικές επιδοτήσεις ή δωράκια για την καλή τους στάση απέναντι σε διάφορα ζητήματα που θίγουν την όποια εργοδοσία.
Αυτό που λέω, ΔΕΝ έχει να κάνει με καμμία κυβέρνηση. Όποιος κι αν είτανε επάνω απλά τα πρόσωπα άλλαζαν. Η ρέμουλα είτανε η ίδια και αυτή. Κάθε φορά δε που γινότανε και μια κοινωνική αναταραχή; Η καλύτερή τους. Τρώγαν, τρώγαν, τρώγαν. Το χειρότερο; Βγαίνανε μπροστά στους εργαζόμενους ως άγγελοι και τους πέταγαν τα ψίχουλα που με τους "αγώνες" τους κατάφεραν να κερδίσουν.
Αλήθεια Νο2. Η τωρινή κυβέρνηση όπως και όλες όσες έχουν περάσει τα τελευταία 30 χρόνια, με εξαίρεση του Σημίτη το 2000, φοβάται. Οι αλλαγές καλώς ή κακώς πρέπει να γίνουν. Και στην παιδεία, και στο ασφαλιστικό και παντού. Ο λαός (εμείς), με αυτό το σύστημα εκλογών που βγάλαμε τους εκλέξαμε με βασικό μήνυμα προεκλογικά να συνεχιστούν αυτές οι αλλαγές. Είτε σκληρές είναι είτε όχι, αυτό είναι η δημοκρατία του τόπου μας. Κάποιος που γνωρίζει βασικά οικονομικά ξέρει ότι η κατάσταση σε πολλά θέματα πάει κατά διαόλου. Τα κοινοτικά πακέτα έχουν γίνει μαιζονέτες ή ακόμα και ακριβά home theater αν θέλετε. Η Ελλαδίτσα είναι πρώτη (1η) σε πωλήσεις CAYENNE Porche παγκοσμίως! Έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στον κόσμο, το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτησίας σκαφών αναψυχής και το μεγαλύτερο 2ης κατοικίας. Και παρόλα αυτά γκρινιάζουμε.
ΠΑΥΣΗ. Ας αναρωτηθούμε ειλικρινά όλοι μας κι ας κοιτάξουμε γύρω μας. Ειλικρινά όμως. Δουλεύουμε όπως οι γερμανοί; Είμαστε τίμιοι όπως αυτοί ή κοιτάμε στην πρώτη ευκαιρία να κλέψουμε το ΦΠΑ; Αντιδρούμε απέναντι στα πραγματικά κατεστημένα που αυτή τη στιγμή παγκοσμίως είναι οι Τράπεζες και όχι οι κυβερνήσεις ή κάνουμε όλοι τις πάπιες; Εξελίσουμε στο κάτω κάτω της γραφής τον εαυτό μας με συνεχή εκπαίδευση και στόχο την ανταγωνιστικότητα ή απλά περιμένουμε να βρέξει χρήμα και καθόμαστε απαθείς; Μήπως τελικά αντί για το "δίκιο του εργάτη" πρέπει όλοι εμείς να ψάξουμε το δίκιο στον εαυτό μας, στην οικογένειά μας, και εν τέλει η δικιά μας γενιά να πάρει αυτές τις "σκληρές" αποφάσεις και να πετάξει από την κοινωνία τους κ.κ. που τα παίρνουν από 10 μεριές και μας παραμυθιάζουν όλους;

δεν ξερω αν ειναι αληθεια οσα λες αλλα η Ερωτηση σου : Δουλευουμε οπως οι Γερμανοι ;

σου απαντω και ΔΥΟ φορες πιο πολυ !!!!!!!!

Στην Ελλαδα ημουν και μου εβγαινε ο πατος !!!! αλλαξα ενα σωρο Δουλειες και παντου σε ξεσκιζανε ....

και μισθο Ελλαδας ....οχι Ευρωπης !!!

οταν μιλας για Εργαζομενο στην Ελλαδα ποιους ενοεις ;;;;;
μπορεις να γινεις πιο σαφης ;;

γιατι οι Εργαζωμενοι που ξερω εγω εχουν σακατευτει απο τη δουλεια !!

υποθέτω ότι ο συνήγορος του πολίτη έχει τις απαντήσεις. πλην όμως, οι κατηγορίες θα στραφούν - as usual - σ' αυτούς που απεργούν, κι όχι σ'αυτούς που τους αναγκάζουν να απεργήσουν ...

και για να βγω μισο off-topic, παρατηρούσα σήμερα σε όλο το δρόμο από Κυψέλη έως το ΚΑΤ στην Κηφισιά ότι αφενός η μισή πόλη είχε ρεύμα, η υπόλοιπη όχι, με αποτέλεσμα στα φανάρια να επικρατεί το μπάχαλο της αρκούδας, αφετέρου τίγκα στο σκουπίδι όλοι οι δρόμοι, με τη μπόχα να πλανάται στον ανοιξιάτικο αέρα. τελικά τίποτα δε λειτουργεί σωστά σ'αυτή τη χώρα - να μην αναφέρω και τον πανικό στο νοσοκομείο, όπου ασθενείς και συνοδοί κι ένα σωρό άλλοι μπαινόβγαιναν παντού όταν και όπως ήθελαν (ακριβώς δίπλα στη μάνα μου που περίμενε στα επείγοντα για νευροχειρουργό, γινόταν μία πλαστική με όλα τα απαραίτητα νυστέρια και κοπτοραπτικά, σε κοινή θέα ...)

συνθηκες ΙΡΑΚ πλεον....... :HTEHETH63:

το "παράπλευρη" ήταν ειρωνικό από μέρους μου, τραγικά ειρωνικό θα έλεγα ...

Περαστικα στη Μητερα σου !!!!!!

κατι ακουστηκε στην Τηλεοραση για μια κυρια που επεσε στα σκαλια μου ειπε η πεθερα μου ....
λες να ηταν η ιδια υποθεση;

Πολύ μελό μας τα λες φίλε μου. Σιγά σιγά θα μας πούνε ότι αγωνίζονται γιά το καλό του ελληνικού λαού και όχι γιά τα συμφέροντά τους. Γιατί δε θυμάμαι που ήταν αυτοί όταν παίρνανε τα προνόμια οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ή στον ΟΤΕ να βγούν και να πουν "δε τα θέλουμε εμείς εφόσον δεν αφορούν όλο το λαό". Επειδή ξέρεις τα προνόμια αυτών πάλι εγώ τα πληρώνω.
Και μη ξεχνάς σε όσους ανέφερες και τα μεγάλα κεφάλια των συνδικαλιστοπατέρων (Πιπεργιάς, Πρωτόπαπας, Κανελλόπουλος, Παναγόπουλος κλπ) αγωνιζόμενοι γιά τον ελληνικό λαό πάνω απόλα.

Και σε τελική ανάλυση ξεκολλάτε από τα κολλήματα του 70-80. Δεν είναι δυνατόν όλα να είναι δημόσια. Ο ιδιωτικός τομέας μιά χαρά λειτουργεί. Από κει ταίζονται όλοι τους. Κι αν φοροδιαφεύγει (και όπου γίνεται αυτό εκτός νόμων επειδή απόσο ξέρω λειτουργούν στα όρια του νόμου) τον αναγκάζουν όλοι αυτοί οι κοπρίστες γιά άμθνα.
Και μη μου πεις ότι όλοι μας όπου μπορούμε δε το κάνουμε. Και φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή. Πες μου αν έχεις γυναίκα να σου κρατάει τα παιδιά πληρώνεις ένσημο? Οταν έρχεται υδραυλικός λες άσε δε πειράζει μη κόβεις τιμολόγιο να γύτώσω το ΦΠΑ? Νομίζεις ότι η μαύρη αγορά είναι κάτι απρόσωπο και σκοτεινό ή έχει το πρόσωπο του κακού Βαρδινογιάννη-Μπόμπολα-Κόκκαλη? Η μήπως έχει το πρόσωπο του καθενός μας? Από τον κουλουρτζή της γωνίας μέχρι το ταξιτζή, το περιπτερά, τον βενζινά, τον υπάλληλο της ΔΕΗ που παίρνει φακελλάκι, που δουλεύει και τα απογεύματα χωρίς δελτίο κλπ?
Μη ψάχνουμε πολύ ψηλά γιά να βρού,ε τα κλεμμένα. Ας κοιτάξουμε δίπλα μας πρώτα. Ακόμα και στη δικιά μας τσέπη.
Αλλά είμαι λίγο off topic. Εδώ μιλάμε γιά εκβιασμό του κοινωνικού συνόλου γιά οφέλη των (πολύ) λίγων. Αυτό λέγεται δημοκρατία? Και στη τελική εκλογές γίνανε πριν από λίγους μήνες και ο καθένας ψηφίστηκε με βάση το πρόγραμμά του. Δε νομίζω να μας κρύψανε κάτι.

ας σταματησουν ολοι αυτοι που κατακλεβουν το Δημοσιο χρημα ........ και μετα ας κοψει ολοκληρη και την αποδειξη ο Κουλουρτζης της Γειτονιας !!!!!!!!

αιντε τωρα που τα βαλαμε ολα σε ενα σακι!!!!!!!

Βαλαμε τους Συνδικαλοπατερες , Κοκαληδες , Βαρδινογιαννηδες στο ιδιο σακι με τον Κουλουρτζη και τον φουρναρη ..........

ωραια τι αλλο θα ακουσουμε ....

μηπως ειχες δει μια εκπομπη του Παπαχελα για ενα Υποβρυχιο στο ΚΙΕΛΟ που εχει πληρωθει το 80% της τιμης του και ειναι παρκαρισμενο ακομα εκει ;;;;
ποιος το πληρωσε ;;;;;;;αυτο ;;;;;; ε;
πως εβαλε το χερι στον κορβανα και εδωσε το 80% της τιμης σε σκαρτο πραγμα ;;;;;

ξερεις για τι τιμη μιλαμε ;;;;;;

ασε τους υδραυλικους και τους οικοδομους στην ακρη γιατι αν οι μονοι που πληρωνουν σε αυτη τη χωρα ειναι ΟΙ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΟΙ !!!!!!!!!!