ΔΕΗ FTTH

Δε χρειάζεται να είναι ο router έκει που τερματίζει η οπτική. Εκεί βάζετε το ONT. Από το ONT στο router τραβάτε utp. Ξέρω ότι κάποιοι πάροχοι δίνουν ως επιλογή το Fritz που έχει πάνω του την οπτική, αποφύγετέ το, καλύτερα ONT + δικό σας router. Ακόμα κι αν είστε οπαδοί των Fritz, καλύτερα ONT + Fritz παρά Fritz με το ONT ενσωματωμένο.

• Like
Reactions: angelalex
Το οποίο παιδιά προσωπικά με 100 που έχω τώρα (κλειδωμένο στα 109999) δεν έχω κανένα πρόβλημα ακόμα και να στριμαρω online αρχεία remux.!! Κανένας λόγος κατεβάσματος Τι άλλο θέλετε;
Πραγματικά δεν μου κάνει καμία αίσθηση οι μεγαλύτερες ταχύτητες.
Μην μου πείτε ότι θέλετε να κάτεβαζετε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ remux αρχεία σε 10 λεπτά. Και να θέλετε δεν υπάρχουν πλέον τόσα πολλά. Εκτός κι αν κατεβάζετε ότι ΣΑΒΟΥΡΑ κυκλοφορεί σε remux.

Πες ότι θέλεις να κατεβάσεις το forza horizon 5 από το steam.
175GB, θέλει 4,5 ώρες με τη 100άρα, όντας μη χρησιμοποιήσιμη από άλλους χρήστες στο σπίτι για όλη τη διάρκεια του download, στη Gbit 22 λεπτά.

Το οποίο παιδιά προσωπικά με 100 που έχω τώρα (κλειδωμένο στα 109999) δεν έχω κανένα πρόβλημα ακόμα και να στριμαρω online αρχεία remux.!! Κανένας λόγος κατεβάσματος Τι άλλο θέλετε;
Πραγματικά δεν μου κάνει καμία αίσθηση οι μεγαλύτερες ταχύτητες.
Μην μου πείτε ότι θέλετε να κάτεβαζετε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ remux αρχεία σε 10 λεπτά. Και να θέλετε δεν υπάρχουν πλέον τόσα πολλά. Εκτός κι αν κατεβάζετε ότι ΣΑΒΟΥΡΑ κυκλοφορεί σε remux.
Ή διαφορά είναι στο upload, βασικά (ειδικά τώρα με τα νέα πακέτα που φεύγουν από το 10/1) το οποίο κάνει διαφορά σε πολλά πράγματα.

• Like
Reactions: avpap
OK , πόσες φορές θα κατεβασεις ένα forza τον χρόνο; Μια; Δύο; Πολλές λέω.
Για να σου κάνει διαφορά το upload πρέπει να ανεβάζεις gb κάθε μέρα.
Τι έχετε ; data center στο σπίτι;
Παιδιά ψυχολογικό είναι , σαν να λες έχω αμάξι που τρέχει με 300.
Αντικειμενικά δεν υπάρχει τόσο ανάγκη όσο τότε με τις adsl που πειράζαμε το snr για να πάρουμε 2-3 παραπάνω ταχύτητα.
Ααααα και μην μου πείτε για καβαντζα γιατί αν αρχισει να κατεβάζει όλη η γειτονιά θα πέσει η ταχύτητα. Εγώ βλέπω από τότε που έβαλα vdsl , 100 ξεκίνησε και 100 συνεχίζει να συγχρονίζει ακατέβατα. Δεν νομίζω να μην έχει η γειτονιά internet.

• Like
Reactions: tiniakos
Είχα κι εγώ 100αρα, για download συμφωνώ δε χρειαζόμουν παραπάνω. Αλλά τα 10 upload είναι πολύ λίγα. Πήγα σε 500αρα για το upload. Αν τώρα γίνει το ratio 2/1 όπως ακούγεται, θα μπορούσα να κατέβω στο 300/150 - παρακάτω από 300 νομίζω δεν δίνουν FTTH πλέον.

• Like
Το upload είναι για μένα κυρίως το θέμα, ειδικά όταν έχω κάποιες δουλειές στο σπίτι.

Πέρσυ πχ έπρεπε να ανεβάζω αρκετα μεγάλο όγκο αρχειων καθημερινά, που δυστυχώς λόγω του χαμηλού upload τα πήγαινα με δίσκο τελικά, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, κόπο, βενζίνες, ταλαιπωρία κλπ

• Like
Αντικειμενικά δεν υπάρχει τόσο ανάγκη όσο τότε με τις adsl που πειράζαμε το snr για να πάρουμε 2-3 παραπάνω ταχύτητα.
Ααααα και μην μου πείτε για καβαντζα γιατί αν αρχισει να κατεβάζει όλη η γειτονιά θα πέσει η ταχύτητα. Εγώ βλέπω από τότε που έβαλα vdsl , 100 ξεκίνησε και 100 συνεχίζει να συγχρονίζει ακατέβατα. Δεν νομίζω να μην έχει η γειτονιά internet.
Καλά τα λες. Μακάρι όλοι να σκεφτόταν έτσι να είχα μόνο εγώ 1g στην περιοχή. Είναι το παλιό καλό μην παίρνετε. Δεν φτάνουν για όλους 😄

Είχα κι εγώ 100αρα, για download συμφωνώ δε χρειαζόμουν παραπάνω. Αλλά τα 10 upload είναι πολύ λίγα. Πήγα σε 500αρα για το upload. Αν τώρα γίνει το ratio 2/1 όπως ακούγεται, θα μπορούσα να κατέβω στο 300/150 - παρακάτω από 300 νομίζω δεν δίνουν FTTH πλέον.
Δίνουν και 200. Όταν κοιτούσα για ανανέωση ή για να φύγω από nova και η Cosmote μου έδινε 200ρα fiber 2 ευρώ κάτω από την 300ρα αλλά είπα δεν αξίζει. Εν τέλει έβαλα 300ρα μου έβγαλε στην Cosmote ότι με τα ίδια λεφτά μου την κάνει 500ρα και το αποδέχτηκα. Και η nova δίνει 200ρα οπτική ίνα

Ενα nas να έχεις σπίτι που κάνει sync στο cloud, κάνει διαφορά.

Γενικα, το μεγάλο upload ανοίγει πόρτες (pun intended 😋).

Γενικα πάντως, ναι, καλά είμαστε και με τα 100/200, δεν θα πεθαίνουμε για παραπάνω.

Αλλα από τη στιγμή που με το ίδια λεφτά μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα καλύτερα, γιατί οχι;

• Like
Reactions: avpap
Πλεον, ανα πασα στιγμη σε ενα σπιτι υπαρχουν συνδεδεμενες 10+ συσκευες στο ιντερνετ. Καποιες στιγμες μπορει να τραβουν/στελνουν μεγαλο ογκο δεδομενων 3-4. Ανετα μπορει να υπαρχει ενα νας που κατεβαζει ή ανεβαζει στο cloud, ενα κινητο ή ταμπλετ που παιζει 1080ρ youtube μια smart tv που παιζει 4κ και ενα κινητο που ανεβαζει φωτογραφιες στο cloud. Αν τα αθροισετε αυτα ανετα υπαρχει η αναγκη για πολυ download αλλα και upload. Απο εκει και περα, οποιος θελει μπορει να μεινει με την adsl του αν ειναι ευτυχισμενος. Πιο πολυ bandwidth για τους υπολοιπους απο εμας!

Και μη ξεχνάμε φυσικά τις κάμερες!

Ειδικά αν είναι 4Κ, σοβαρό upload είναι αναγκαίο.

Μπράβο παιδιά. Ανεβάστε τις κάμερες σας, το NAS σας στα συννεφα και κοιμηθείτε ήσυχοι.....
δεν καταλαβες τι ειπε ο spcav. Για να μπορεσεις να δεις τι βλεπουν οι καμερες, οταν εισαι εκτος σπιτιου, χρειαζεται καλο upload

δεν καταλαβες τι ειπε ο spcav. Για να μπορεσεις να δεις τι βλεπουν οι καμερες, οταν εισαι εκτος σπιτιου, χρειαζεται καλο upload
Και δεν σας φτάνει το 10 upload; Θέλετε 1gbit upload; Καταρχήν όλες οι κάμερες κάνουν συμπίεση H.265 ή Η.265+ πιάνοντας πολύ λίγο bandwidth. Δεν υπάρχει σοβαρή ανάγκη για 1gbit. Μην δουλευομαστε. Είπαμε οι λόγοι είναι ψυχολογικοι.
Εννοείται ότι αν αρχίσει να μου ξαναλέει για τίποτα περίεργα σκαψίματα ο εργολάβος για να περάσει η οπτική, θα φάει πόρτα (για δεύτερη φορά) .