ΔΕΗ FTTH

Υπομονή.Πριν λιγο καιρό ξεκίνησε να δίνει πιλοτικά σε κάποιες περιοχές.Πριν το καλοκαίρι μην περιμένεις προκοπή.
Μακάρι τόσο γρήγορα, για κάνα χρόνο το υπολόγιζα. Δίνει αυτόνομα σαν πάροχος, ή "νοικιάζει" τις γραμμές της σε άλλους παρόχους?

Μακάρι τόσο γρήγορα, για κάνα χρόνο το υπολόγιζα. Δίνει αυτόνομα σαν πάροχος, ή "νοικιάζει" τις γραμμές της σε άλλους παρόχους?
Κατασκευάζει δίκτυο. Εμένα στο Χαλάνδρι είναι πάνω στις κολώνες. Δίνει σαν πάροχος πιλοτικά εδώ

• Like
Reactions: etien
Κατασκευάζει δίκτυο. Εμένα στο Χαλάνδρι είναι πάνω στις κολώνες. Δίνει σαν πάροχος πιλοτικά εδώ
Ευχαριστω πολυ. BETA testing προς το παρόν. Ας ελπίσουμε ότι θα κινηθούν γρήγορα.

• Like
Reactions: angelalex
Ευχαριστω πολυ. BETA testing προς το παρόν. Ας ελπίσουμε ότι θα κινηθούν γρήγορα.
Εν τω μεταξύ σε εμάς που περνάνε εναέρια γραμμές έχει περάσει ήδη και η Cosmote υπόγεια και έχω κανονικά οπτική ίνα σπίτι, δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτό..

Και όμως!
Πέρασε κανονικά η αίτηση Παλληνη και δεν είναι πιλοτικό το πρόγραμμα.
Για να δούμε…

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Reactions: etien and angelalex
Και όμως!
Πέρασε κανονικά η αίτηση Παλληνη και δεν είναι πιλοτικό το πρόγραμμα.
Για να δούμε…

Εγώ θα περίμενα την COSMOTE….

Εμάς ευτυχώς πέρασε και η COSMOTE οπότε θα περιμένω λίγο παραπάνω.

Ξέρουμε τελικά η ΔΕΗ αν και τι δίκτυο έχει προς τα έξω και αν θα δίνει την υποδομή σε άλλους που ξέρουμε ότι έχουν καλές συνδέσεις με έξω κλπ (πχ COSMOTE) ;

• Like
Reactions: billpeppas
Εμάς ευτυχώς πέρασε και η COSMOTE οπότε θα περιμένω λίγο παραπάνω.

Ξέρουμε τελικά η ΔΕΗ αν και τι δίκτυο έχει προς τα έξω και αν θα δίνει την υποδομή σε άλλους που ξέρουμε ότι έχουν καλές συνδέσεις με έξω κλπ (πχ COSMOTE) ;
Υπάρχει ένα σχετικό άρθρο, το Νοεμβριο του 2024 που λέει ότι η cosmote "εξετάζει τη συνεργασία" με την ΔΕΗ, πέραν τούτου τίποτε νομίζω.

Επίσης, εάν δεις το κάτωθι λινκ που εστειλε ο taskisot, εχουν 2 δικά τους προγραμματα, 500 και 1000 mbps

Οι τιμές πάντως της ΔΕΗ είναι πολύ καλές για τα δεδομένα της εποχής και της Ελλάδας.
Είναι για όσο είναι σε "πιλοτικό στάδιο" ακόμα η υπηρεσία.

μετά πάνε στα 50€ & 60€ αντίστοιχα (500Mbps, 1000Mbps).

Μόνο καλές δεν θα είναι όταν αρχίσουν να ισχύουν οι κανονικές τιμές :D

Περαν των τιμών υπαρχει και το μεγάλο ερώτημα της ταχύτητας του δικτύου της (προς τα έξω)....

• Like
Reactions: billpeppas
Είναι για όσο είναι σε "πιλοτικό στάδιο" ακόμα η υπηρεσία.

μετά πάνε στα 50€ & 60€ αντίστοιχα (500Mbps, 1000Mbps).

Μόνο καλές δεν θα είναι όταν αρχίσουν να ισχύουν οι κανονικές τιμές :D

Είναι όμως δεδομένο ότι θα είναι σε οικονομικότερα επίπεδα από την Cosmote για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί.

Είναι όμως δεδομένο ότι θα είναι σε οικονομικότερα επίπεδα από την Cosmote για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί.

Με τον τιμοκατάλογο που έχουν αναρτημένο τώρα, όχι.

52€ μου βγαίνει η 1000αρα στον ΟΤΕ.
60€ την έχει η ΔΕΗ.

Πιθανολογώ πως όταν βγουν από το πιλοτικό στάδιο (πότε άραγε;) θα πάνε την τιμή πλησίον του ΟΤΕ.

Πιστεύεις ότι θα σπάσουν το καρτέλ;
52€ ο ΟΤΕ 49.9€ η ΔΕΗ (αυτό θα στοιχημάτιζα) [θα πέσω έξω... αν ρίξει μέχρι τότε τις τιμές ο ΟΤΕ, αλλά πάλι παρόμοιος θα είναι ο συσχετισμός].

Το θέμα είναι ότι όπως είπε ο @spcav η ποιότητα και ταχύτητα υποδομών διασύνδεσης με το εξωτερικό είναι ένα μεγάλο θέμα της ΔΕΗ (και αντίστοιχα και της InaLan), συν ότι δεν καλύπτουν παρά μόνο λίγες περιοχές (και σαν εξυπνάκιδες πήγαν σε αρκετές περιοχές που έχει ήδη Fiber από τον ΟΤΕ, και σε κάποιες και από την InaLan) [φανταστική ιδέα :D ]

Απο την εμπειρία του Δημητρη πάντως, η InaLan ειναι ΟΚ με το δικτυο προς τα εξω (λογικό καθώς ειναι μικρή εταιρία).

Την ΔΕΗ τη ''φοβάμαι'' ιδιαίτερα....σίγουρα δεν θα δεσμευόμουν για πάνω από 12 μηνες.

Το θέμα είναι ότι όπως είπε ο @spcav η ποιότητα και ταχύτητα υποδομών διασύνδεσης με το εξωτερικό είναι ένα μεγάλο θέμα της ΔΕΗ (και αντίστοιχα και της InaLan), συν ότι δεν καλύπτουν παρά μόνο λίγες περιοχές (και σαν εξυπνάκιδες πήγαν σε αρκετές περιοχές που έχει ήδη Fiber από τον ΟΤΕ, και σε κάποιες και από την InaLan) [φανταστική ιδέα :D ]

Πάντως, Αγία Παρασκευή (Κοντόπευκο), πήγε πρώτα η ΔΕΗ κι έπιασαν τον ΟΤΕ στον ύπνο. Ήταν βέβαια να ξυπνήσει ο ΟΤΕ και μέσα σε 3 μήνες όχι απλά έστρωσαν οπτική (συνεχίζουν να περνάνε) αλλά δίνουν και διαθεσιμότητα στα 3Gbps. Σε εμένα, ενώ η ΔΕΗ είχε ολοκληρώσει τα έργα στην περιοχή, είχε σκαλώσει στην οδό που μένω γιατί τα καλώδια ρεύματος δεν ήταν πλεξούδα αλλά παράλληλα (5 στον αριθμό) με αποτέλεσμα η οπτική να μην έχει την απαραίτητη απόσταση από τα καλώδιο ρεύματος. Μόλις έγινε η αλλαγή καλωδίων ρεύματος, πέρασαν και το box στην κολόνα.

Το πρόβλημα με την ΔΕΗ θα είναι η πρόσβαση σε πελάτες. Στην Cosmote ένα τηλ. στο πελατολόγιο τους και κάνουν ψηστήρι. Η ΔΕΗ θα μπορούσε να το κάνει μόνο σε πελάτες ρεύματος αλλά πάλι χάνει λόγω περιορισμένου δικτύου.

Απο την εμπειρία του Δημητρη πάντως, η InaLan ειναι ΟΚ με το δικτυο προς τα εξω (λογικό καθώς ειναι μικρή εταιρία).

Την ΔΕΗ τη ''φοβάμαι'' ιδιαίτερα....σίγουρα δεν θα δεσμευόμουν για πάνω από 12 μηνες.
Ναι, όσο η InaLan δεν απλώνει τα δίχτυα της σε μεγάλο αριθμό συνδρομητών θα είναι οκ με την υπάρχουσα υποδομή.
Αν και σε προορισμούς του εξωτερικού, ήδη ας πούμε έχει θέματα με το upload σε σχέση με τον ΟΤΕ (κανείς από τους 2 φυσικά δεν κάνει saturate την γραμμή όταν πας να κάνεις upload ας πούμε σε έναν άγνωστο server στην Φινλανδία, αλλά και πάλι είναι διαφορά εγω να έχω με τον ΟΤΕ 350Mbps up εκεί, και ο φίλος μου με InaLan να έχει 120Mbps up)

• Like
Reactions: spcav
Με τον τιμοκατάλογο που έχουν αναρτημένο τώρα, όχι.

52€ μου βγαίνει η 1000αρα στον ΟΤΕ.
60€ την έχει η ΔΕΗ.

Πιθανολογώ πως όταν βγουν από το πιλοτικό στάδιο (πότε άραγε;) θα πάνε την τιμή πλησίον του ΟΤΕ.

Πιστεύεις ότι θα σπάσουν το καρτέλ;
52€ ο ΟΤΕ 49.9€ η ΔΕΗ (αυτό θα στοιχημάτιζα) [θα πέσω έξω... αν ρίξει μέχρι τότε τις τιμές ο ΟΤΕ, αλλά πάλι παρόμοιος θα είναι ο συσχετισμός].

Και στον ΟΤΕ αν δεν έχεις κλειστό συμβόλαιο δύο ετών η τιμή ανεβαίνει στο θεό.

Και στον ΟΤΕ αν δεν έχεις κλειστό συμβόλαιο δύο ετών η τιμή ανεβαίνει στο θεό.

Ναι, αλλά στον ΟΤΕ προτού λήξει, κάνεις ανανέωση και παίρνεις την νεότερη προσφορά που είναι διαθέσιμη.