ΔΕΗ FTTH

Ναι, αλλά στον ΟΤΕ προτού λήξει, κάνεις ανανέωση και παίρνεις την νεότερη προσφορά που είναι διαθέσιμη.

Το ίδιο προφανώς θα ισχύει και στη ΔΕΗ.
Σιγά μην αφήσουν τους πελάτες να φύγουν.

Το ίδιο προφανώς θα ισχύει και στη ΔΕΗ.
Σιγά μην αφήσουν τους πελάτες να φύγουν.

Κάτσε να το δούμε.
Γιατί ο τιμοκατάλογος που ανέβηκε είναι και καλά ο επίσημος.
Το 33αρι είναι χαριστικό όσο είναι σε "beta testing" phase το ΔΕΗ Fiber.

Εμάς ευτυχώς πέρασε και η COSMOTE οπότε θα περιμένω λίγο παραπάνω.

Ξέρουμε τελικά η ΔΕΗ αν και τι δίκτυο έχει προς τα έξω και αν θα δίνει την υποδομή σε άλλους που ξέρουμε ότι έχουν καλές συνδέσεις με έξω κλπ (πχ COSMOTE) ;

Οι διεθνείς διασυνδέσεις της είναι με τη Seabone αποκλειστικά προς το παρόν, παρόμοιο performance με αυτό της nova.
Είναι διαθέσιμο το looking glass να κάνετε τις συγκρίσεις σας. Ρεαλιστικά, στο latency του router τους στη Μεταμόρφωση προσθέστε περίπου 2-3ms για το FTTH.
Ενδεικτικά, για Γερμανία θέλει περί τα 55-60ms (δοκιμάστε 88.198.248.254 με Hetzner), στην OTEGlobe είναι 35ms, το Λονδίνο (213.121.32.59 με BT) 56ms με Seabone, 42 με ΟΤΕ.

Το latency, επειδή δεν νομίζω να έχουμε πολλούς competitive gamers εδώ, μας ενδιαφέρει περισσότερο για το TCP slow start.

Η υπηρεσία τους για την ώρα είναι beta στη καλύτερη και δεν έχει σχέση με έναν μεγάλο ISP.
Για όποιον δεν έχει πρόσβαση σε άλλο δίκτυο FTTH βέβαια, αποτελεί σαφή αναβάθμιση.

Ενδεικτικά, για Γερμανία θέλει περί τα 55-60ms (δοκιμάστε 88.198.248.254 με Hetzner), στην OTEGlobe είναι 35ms, το Λονδίνο (213.121.32.59 με BT) 56ms με Seabone, 42 με ΟΤΕ.

Με 200αρη χαλκο CosmOTE

Reply from 88.198.248.254: bytes=32 time=42ms TTL=55

Δλδ με ΔΕΗ fiber θα ημουν χειρότερα και με Cosmote Fiber λίγο καλύτερα;

Κάτσε να το δούμε.
Γιατί ο τιμοκατάλογος που ανέβηκε είναι και καλά ο επίσημος.
Το 33αρι είναι χαριστικό όσο είναι σε "beta testing" phase το ΔΕΗ Fiber.

Δεν νομίζω. Άλλωστε δίνουν και 3 μήνες δωρεάν (έναντι beta).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Με 200αρη χαλκο CosmOTE

Reply from 88.198.248.254: bytes=32 time=42ms TTL=55

Δλδ με ΔΕΗ fiber θα ημουν χειρότερα και με Cosmote Fiber λίγο καλύτερα;

Με Fiber στον ΟΤΕ θα είσαι περίπου στα παρακάτω.

Pinging 88.198.248.254 with 32 bytes of data:
Reply from 88.198.248.254: bytes=32 time=37ms TTL=54
Reply from 88.198.248.254: bytes=32 time=38ms TTL=54

Με τη ΔΕΗ, θα είναι τα παρακάτω + περίπου 2ms.

1739462623278.png

Μου κάνει εντύπωση η διακύμανση στα ping times. Κάποιος/οι κόμβος/οι στο routing θα έχουν θέμα.

• Like
Reactions: Sotiris and spcav
Το latency, επειδή δεν νομίζω να έχουμε πολλούς competitive gamers εδώ, μας ενδιαφέρει περισσότερο για το TCP slow start.
Επειδή είμαι gamer και ξοδεύω αρκετές ώρες και σκοπεύω στο άμεσο μέλλον να πάρω το 1gbs της inalan, τι θα συστήνατε να προσέξω σε θέμα διασύνδεσης ή εξοπλισμού?

Εφόσον πρόκειται για Gbit, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι το ιδιαίτερο.
Οι συνδέσεις είναι ευαίσθητες ως προς το latency σχετικά με το upstream, σε περίπτωση που αυτό γεμίσει, εκεί με αλγόριθμους όπως το fq-codel κλπ, μπορεί να περιοριστεί το bufferbloat και το latency να μένει σταθερό.

Στις μεγάλες συνδέσεις, είναι εξαιρετικά δύσκολο να γεμίσεις όλο το upstream κανάλι της σύνδεσης, οπότε και να δείς αυξημένο latency λόγω αυτού. Κατά τα λοιπά, ακόμη και ο οικιακός εξοπλισμός, το αυξάνει ελάχιστα, κάτω από 1ms σίγουρα.

Ξεκινήστε με τον εξοπλισμό που θα λάβετε και εάν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα ή αυξημένη απαίτηση που δεν καλύπτεται, εδώ είμαστε να το δούμε, έχουμε και σχετικό νήμα για την inalan εδώ.

εκανα ηδη αιτηση και αναμενω , η τιμη τζαμπα..μενει να δουμε εαν υλοποιει σωστα

Last edited:
  • Like
Reactions: etien and Paris2018
H τιμή έχει πέσει στα 19,9 για το 1GBps! Και αυτό ισχύει και για τους υπάρχοντες συνδρομητές όπως εγώ που το είχα κλείσει στα 33 Ευρώ.
Χωρίς κανένα voucher.

• Like
Reactions: etien
Όσοι έχουν ήδη οπτική ίνα από τις άλλες εταιρείες μπορούν να το πάρουν αυτό το πακέτο;

εκανα ηδη αιτηση και αναμενω , η τιμη τζαμπα..μενει να δουμε εαν υλοποιει σωστα

Το έχω κανένα δίμηνο, κανένα πρόβλημα δεν έχω αντιμετωπίσει και η γραμμή τερματίζει.

Last edited:
  • Like
Reactions: etien
Εάν εμφανίζει διαθεσιμότητα η ΔΕΗ στη περιοχή σου, γιατί όχι;
Έχω οπτική ίνα, έβαλα τη διεύθυνση αλλά μου γράφει δυστυχώς δεν είναι ακόμη εντός περιοχής κάλυψης.

Συγγνώμη η τελική εμπορική τιμή είναι χαμηλότερη από των πιλοτικων;

Τρελή η τιμή, σίγουρα θα μαζέψει πολλούς πελάτες πολύ γρήγορα.

Θέλουν λίγο προσοχή δυο σημεία:

1) Φήμες λένε ότι δεν έχει καλή συνδεσιμότητα με το εξωτερικό, οπότε μπορεί όταν μαζευτούν αρκετοί πελάτες να αρχίσουν μποτιλιαρίσματα, και
2) Όλοι οι πελάτες βγαίνουν με CGNAT, οπότε δεν παίρνουν "πραγματικές" internet IPs. Αυτό κάνει αδύνατο το να ανοίγουν πόρτες από έξω προς τα μέσα, π.χ. για να κάνεις VPN προς το σπίτι σου. Λύνεται με την προσθήκη static IP (+3€ στον λογαριασμό).