ΔΕΗ FTTH

Ζιμπάμπουε....

(Η Ρουμανία πάντως μας περνάει σε οικονομική ανάπτυξη πλέον :D )

Σοβαρα τωρα, η inalan ετσι τα περνάει, χύμα; Μου φαίνεται απίστευτο (όχι τπτ άλλο, ξέρουμε που μένει και ο Δημήτρης :LOL: )
Σε λίγο και η Βουλγαρία.

Κι εδω βλέπουμε μία άψογη εγκατάσταση από τους εργολάβους της ΔΕΗ.
Λέτε μετά την σημερινή βροχή να έχουν πρόβλημα οι συγκεκριμένοι πελάτες; :whistle:

Dei Fiber 1.jpgDei Fiber 2.jpgDei Fiber 3.jpg

• Wow
Reactions: ika
Πάντως μου είπαν οι τεχνικοί τις προάλλες, ότι δεν μασάει η οπτική ίνα από νερά. Μιλάμε για μια σωλήνα που περνάει η οπτικη. Δεν ξέρω αυτό το κουτί τι έχει μέσα, αλλά ναι λογικά θα έπρεπε να τοποθετηθεί ανάποδα. Φωνάζει ακόμα και το logo της ΔΕΗ. 😉

Και να πεις ότι δεν βρέχει στην Ταϊλάνδη..😁
Θα έχετε προσέξει ότι ΟΛΑ τα συνεργεία της ΔΕΗ είναι κάτι ταϊλανδοί.

Last edited:
Έκανα προχθές αίτηση για ΔΕΗ Fiber 1Gbps με χρήση gigabit voucher στα 11,56€ το μήνα. Μέχρι τώρα έχοντας κάνει 3 τηλέφωνα για ερωτήσεις και την τελική αίτηση δεν έχει χρειαστεί να περιμένω σε αναμονή ούτε λεπτό. Μου έχουν στείλει το συμβόλαιο, αλλά ζήτησα να μου το ξαναστείλουν χωρίς να είναι επιλεγμένες οι επιλογές που έχουν για διαφημιστικά, ωστόσο το περιμένω ακόμα. Μου είπαν περίπου 35 ημέρες για την τελική ενεργοποίηση. Τους είπα πως υπάρχει ήδη υποδομή του ΟΤΕ, αλλά μου είπαν πως είναι πολύ πιθανό να γίνει εκ νέου εγκατάσταση καθώς χρησιμοποιούν το δικό τους δίκτυο.
Ενημερώνω όταν προχωρήσουμε με το ραντεβού.

Ερώτηση: στην εγκατάσταση που έχουν κάνει στην πολυκατοικία σου έχουν βάλει στην είσοδο 2 κατανεμητές; Ερχονται από τον δρόμο 2 σωλήνες; Εναν για ΔΕΗ κι έναν για τους άλλους. Το γνωρίζεις;
Ή είναι παλιά εγκατάσταση που έβαζαν έναν κατανεμητή και μια σωλήνα από τον δρόμο;
Σε κάθε περίπτωση ενημέρωσε μας.

Καλη η προσπάθεια αλλά απέχουν ακόμα πάρα πολύ τα 30 ευρώ πάγιο με voucher από τα 11,56 της ΔΕΗ με voucher.
Cosmote ξαναπροσπάθησε, μπορείς. Και άσε τις σάλτσες με TV και καλά....

• Haha
Reactions: cyclades
το προβλημα της ΔΕΗ ειναι οτι δεν εχει ακομα παντου καλυψη και δεν παρεχει σταθερο voip εστω τηλεφωνο το οποιο δεν καταλαβαινω και το γιατι

• Like
Reactions: tiniakos
Ποιος ασχολείται με τα σήματα μορς πλέον....... 9 στις 10 φορές θα χτυπήσει από διαφημιστική και την 1 φορά από κάνα ξεχασμένο θείο μια φορά τον χρόνο για χρόνια πολλά.
Έλα Χαλκιδική το καλοκαίρι . Σε βλέπω να ανάβεις φωτιά για σήματα καπνού

• Like
Reactions: metoxos76
Ερώτηση: στην εγκατάσταση που έχουν κάνει στην πολυκατοικία σου έχουν βάλει στην είσοδο 2 κατανεμητές; Ερχονται από τον δρόμο 2 σωλήνες; Εναν για ΔΕΗ κι έναν για τους άλλους. Το γνωρίζεις;
Ή είναι παλιά εγκατάσταση που έβαζαν έναν κατανεμητή και μια σωλήνα από τον δρόμο;
Σε κάθε περίπτωση ενημέρωσε μας.
Καλημέρα,
Στην είσοδο έχει 2 κουτιά που και τα δύο γράφουν Cosmote, αλλά δεν γνωρίζω αν έρχονται από το δρόμο 2 σωλήνες.
Γενικά η οπτική στη γειτονιά μου πέρασε από την Cosmote το καλοκαίρι (έχω την καμπίνα έξω από το σπίτι μου) και εντός πολυκατοικίας οι εργασίες έγιναν τον προηγούμενο μήνα.
Στο τηλέφωνο μου είπαν πως όταν έρθει ο εργολάβος να δει το κτήριο θα δει αν μπορεί να κάνει χρήση των υποδομών της Cosmote ή όχι.

Το οποίο όπως μου είχαν πει οι τεχνικοί του cosmote , έτσι και φύγει κάνα κλαδί από δέντρο και κόψει το ιντερνετοκαλώδιο της ΔΕΗ (πανεύκολο να γίνει) θα μείνουν ολόκληρα τετράγωνα στην γειτονιά χωρίς ίντερνετ.
Ούτως ή άλλως δεν θα έχει ούτε ρεύμα, αν/όταν γίνει αυτό.
Δίπλα δίπλα είναι οι αγωγοί της ΔΕΗ

Δεν είναι το ίδιο.

Έχω μείνει αρκετές φορές χωρίς ρεύμα αλλά το internet δούλευε μια χαρά, μιας και έχω UPS.

Δεν θα ήθελα να ξέρω ότι αν κοπεί το ρεύμα μου θα κοπεί και το internet (και το αντίθετο).

Αντί να υπογειοποιούμε το ρεύμα υπεργειοποιούμε και το internet? Τι βλακείες είναι αυτές;

• Like
Reactions: billpeppas
Άλλο είναι να κοπεί το ρεύμα από πτώση δένδρου και άλλο από κάποιαν άλλη αιτία.
Άμα πέσει δένδρο και κόψει τo καλώδιο ρεύματος της ΔΕΗ στην γειτονιά, δεν θα κόψει και την οπτική ίνα 50 εκατοστά πιό κάτω?

Last edited:
Αυτό λέω.

Αυτή τη στιγμή δεν έχω ΔΕΗ FTTH. Αν κοπεί το δένδρο θα μου κόψει μόνο το ρεύμα. Αν είχα ΔΕΗ θα μου έκοβε και το internet και δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η ιδέα.

Και ιδανικό θα ήταν να γίνει επιτέλους και η υπογειοποίηση του ρεύματος παντού.

• Haha
Reactions: billpeppas
Κοστίζει πολύ η υπογειοποίηση, για τις κυβερνήσεις δεν αξίζουν οι Έλληνες τέτοια έξοδα.
Δεν θα δίνει και πολλούς ψήφους σε σχέση με άλλες παροχές.

Αυτό λέω.

Αυτή τη στιγμή δεν έχω ΔΕΗ FTTH. Αν κοπεί το δένδρο θα μου κόψει μόνο το ρεύμα. Αν είχα ΔΕΗ θα μου έκοβε και το internet και δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η ιδέα.

Στη δική σου βέβαια περίπτωση με την Inalan οποιοσδήποτε με ένα ψαλιδάκι σου κόβει το ίντερνετ, τόσο εκτεθειμένα που έχουν περάσει την ίνα

• Like
Reactions: Billy the Kid
Αυτό λέω.

Εδώ κάνουν 3 μήνες να περάσουν έναν αγωγό φυσικού αέριου σε μια "λεωφόρο" μιας κωμόπολης μήκους 1χλμ. Θα κάνουν υπογειοποίηση παντού;
100 ζωές να ζούσαμε, δεν θα το προλαβαίναμε :D

Αθάνατο Ελλ. δημόσιο και πολιτικοί της κακιάς ώρας.

Η πελατειακή σχέση δεν θεσπίζεται μέσα από... υπογειοποιήσεις άλλωστε :D

Στη δική σου βέβαια περίπτωση με την Inalan οποιοσδήποτε με ένα ψαλιδάκι σου κόβει το ίντερνετ, τόσο εκτεθειμένα που έχουν περάσει την ίνα
Και στην cosmote (και στη ΔΕΗ που δεν βαζει καν πλαστικό σπιραλ) βεβαια, με μια μικρη σκαλιτσα, φτανεις (στην κολώνα - στα 2 μέτρα) με ενα κοφτάκι να κάνεις δουλεια....

Οταν εβαζα cosmote στο σπίτι, τους ειπα να βάλλουν μεταλλικό σπιράλ και από την κολώνα προς το σπίτι (όπως κάνουν από τον δρόμο μέχρι και το ανέβασμα στην κολώνα) αλλά με κοιταγαν σαν εξωγηίνο (και βαρέθηκα να ασχοληθω παραπάνω)....

Γενικα, αν κάποιος (πχ κλεφτης) θέλει να σου κόψει το internet ειναι πανεύκολο (πολύ πιο εύκολο από ότι με τον χαλκό)

Γενικα, αν κάποιος (πχ κλεφτης) θέλει να σου κόψει το internet ειναι πανεύκολο (πολύ πιο εύκολο από ότι με τον χαλκό)
Aς το κοψουν. Γι αυτό ακριβώς τα σοβαρά πράγματα (π.χ. συναγερμός) ποτέ με χαλκό/οπτική. Μόνο με sim.