ΔΕΗ FTTH

Και αν έχουν και jammer ? 🤣
Σε ένα λεπτό θα σε ειδοποιήσει το κέντρο ότι έγινε διακοπή επικοινωνίας. Θεωρώ δεδομένο ότι θα είναι συνδεδεμένος με κέντρο. Συναγερμός χωρίς κέντρο είναι άχρηστος (όπως κάμερα χωρίς καταγραφικό)

Aς το κοψουν. Γι αυτό ακριβώς τα σοβαρά πράγματα (π.χ. συναγερμός) ποτέ με χαλκό/οπτική. Μόνο με sim.
Προφανως αλλα πρωτον δεν το εχουν σκεφτει ολοι και δευτερον δεν ειναι παντα εφικτό....

Μια έχτρα πληροφορία για όσους παίζουν WORLD OF TANKS με ΔΕΗ fiber. Λόγο του double nat που κάνει η δεη και δίνει δυναμική ip δεν παίζει καλά και παίρνει πολλές φορές time out όταν είσαι στο que για να παίξεις .Η λύση είναι μόνο με vpn η στατική ip από την δεη.

Σύμφωνα με αυτά που ανακοινωσε, πρόκειται να δώσει και τηλεφωνία στο πρώτο τρίμηνο του 2026.

προς το παρον εμας δεν μας καλυπτει οποτε αναγκαστικα θα ανανεωσουμε με τους υπαρχοντες.

Στο μεταξυ παντου διαφημιζουν για το voucher(που εληξε ηταν μεχρι 31 δεκεμβριου) αλλα αυτο ισχυε μονο αν εισουν με μικρες ταχυτητες εως 100mbps, εμεις που ειχαμε 300 δεν δικαιουμασταν.

Θεωρώ δεδομένο ότι όποιος πάει ΔΕΗ κάνει αίτηση και για static IP. Τσάμπα για 3 ευρώ.
Έτσι είναι για όλα τα πράγματα που είναι cloud based η στατικ IP δεν χρειάζεται. εκανα αιτηση για 1Gbps χωρις static και εαν δουλευουν ολα που εχω δεν θα προχωρήσω σε static IP.

Η static έχει τα καλά και τα κακά της.. ειδικά αν βγάζεις υπηρεσίες προς τον έξω κόσμο μπορεί να γίνεις άνετα στόχος ή και θύμα...

Έτσι είναι για όλα τα πράγματα που είναι cloud based η στατικ IP δεν χρειάζεται. εκανα αιτηση για 1Gbps χωρις static και εαν δουλευουν ολα που εχω δεν θα προχωρήσω σε static IP.

Και εγώ δεν έχω και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο θέμα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

«Εξαφανίζεται» το σταθερό τηλέφωνο​

Last edited by a moderator:
Σε ένα λεπτό θα σε ειδοποιήσει το κέντρο ότι έγινε διακοπή επικοινωνίας. Θεωρώ δεδομένο ότι θα είναι συνδεδεμένος με κέντρο. Συναγερμός χωρίς κέντρο είναι άχρηστος (όπως κάμερα χωρίς καταγραφικό)

4 ειδοποιήσεις (3 καμερες και ο συναγερμος) ότι μπηκαν offline :)

+ τον τυπο που θα καλεσει απο το κεντρο.

Γενικα θέλει router με οπτικη και backup πάνω του με 4-5G mobile sim (για να εισαι παντως καιρου)

Γενικα, αν κάποιος (πχ κλεφτης) θέλει να σου κόψει το internet ειναι πανεύκολο (πολύ πιο εύκολο από ότι με τον χαλκό)

Το ιδιο ευκολο θα ελεγα αφου με το που μπαινεις στην πολυκατοικία ειναι ο παλιος πινακας με τους 2 διανομεις και απλα τραβας τα καλωδια. Μην μου πειτε οτι εχετε μεταλικο κουτι ασφαλείας με κλειδι.

Το ιδιο ευκολο θα ελεγα αφου με το που μπαινεις στην πολυκατοικία ειναι ο παλιος πινακας με τους 2 διανομεις και απλα τραβας τα καλωδια. Μην μου πειτε οτι εχετε μεταλικο κουτι ασφαλείας με κλειδι.
Δεν αναφέρομαι μόνο σε πολυκατοικίες.

Με τις οπτικές ο καθένας έχει πρόσβαση στο καλώδιο σου ακομα και έξω από το σπίτι.

Εκτός αν έχεις φέρει δικό σου ηλεκτρολόγο κι έχει σκάψει και τους έχει έτοιμη την Φ16 σωλήνα στο πεζοδρόμιο εκεί που περιμένει η οπτική ίνα του παρόχου. Φαίνεται το σημείο που περιμένει έχουν κάνει σημάδι. Ετσι θα είναι όλα θαμμένα. Αλλά ποιός το κάνει. στην πράξη; Οντως η δολιοφθορά είναι πανεύκολη. Τα κουτάκια και οι σωλήνες είναι χύμα έξω στο πεζοδρόμιο. Είπαμε global sim για τα σημαντικά (συναγερμός) κι ας κόψουν ότι θέλουν.

Ηρθαν οι "μεταναστες" , ανοιξαν τρυπες και εβγαλαν κατι κιτρινα καλωδια απο το ...τιποτα! Δεν υπαρχει καμια τηλεπικοινωνιακη γραμμη στο υπεδαφος, δηλ δεν περασθηκε οπτικη, ωστε να συνδεεται καπου (υποθετω οτι ειναι της ΔΕΗ) - απλα "φυτεψαν" καλωδια. Τι ...κολπα ειναι αυτα;

Εκτός αν έχεις φέρει δικό σου ηλεκτρολόγο κι έχει σκάψει και τους έχει έτοιμη την Φ16 σωλήνα στο πεζοδρόμιο εκεί που περιμένει η οπτική ίνα του παρόχου. Φαίνεται το σημείο που περιμένει έχουν κάνει σημάδι. Ετσι θα είναι όλα θαμμένα. Αλλά ποιός το κάνει. στην πράξη; Οντως η δολιοφθορά είναι πανεύκολη. Τα κουτάκια και οι σωλήνες είναι χύμα έξω στο πεζοδρόμιο. Είπαμε global sim για τα σημαντικά (συναγερμός) κι ας κόψουν ότι θέλουν.
Σε εμένα είχαν κάνει λάθος σημάδι και ήταν αλλού εντελώς η ίνα και κόντεψαν να σκάψουν τον μισό δρόμο μέχρι να βρω φωτογραφία που είχα κρατήσει στο κινητό :D

Χθες ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και έχω επιτέλους FTTH 1Gbps.
Είχα κάνει αίτηση 3 Δεκεμβρίου, αλλά το συμβόλαιο που μου έστειλαν είχε επιλεγμένα τα πεδία κάτω από το "Ενημέρωση για διαφημιστικές επικοινωνίες για παρόμοια προϊόντα" έτσι ζήτησα με απάντηση στο e-mail αλλαγή.
Με αυτή την αλλαγή δυστυχώς καθυστερήσαμε αρκετά καθώς το νέο συμβόλαιο προς υπογραφή μου ήρθε στις 9 Δεκεμβρίου.
Εξαιρώντας αυτό το μελανό σημείο στην ιστορία μου, η όλη μου εμπειρία μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται θετική.
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ο άνθρωπος για την αυτοψία ήρθε σε ελάχιστες μέρες και παρά το γεγονός πως μου είχαν πει 35 εργάσιμες ημέρες για την ολοκλήρωση του έργου χθες έγινε η εγκατάσταση (έχοντας μεσολαβήσει οι αργίες των Χριστουγέννων).
Η ταχύτητα την οποία με βλέπω είναι 945Mbps Down και 510Mbps Up, τόσο με καλώδιο όσο και με WiFi.

Παίζω με το ZTE της ΔΕΗ μπροστά, με κλειστά WiFi και Firewall και από αυτό δίνω με την 10Gbps LAN στο δικό μου router Netgear Nighthawk RAX70 το οποίο μοιράζει με 2 καλώδια (LACP) στο Synology NAS και με WiFi στις υπόλοιπες συσκευές. Παρά το γεγονός πως είχα δηλώσει σταθερή IP από το ZTE στο Netgear για κάποιο λόγω το πέταγε εκτός και έμοιαζε να μην είναι συνδεδεμένο. Έβαλα και στο Netgear να παίρνει την ίδια IP (και όχι Auto) καθώς και ενεργοποίησα το DMZ από το ZTE και όλα έστρωσαν.

• Like
Reactions: furious99
Μεγειά καλά σερφαρίσματα. Σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία έγινε η εγκατάσταση;
Ρωτάω γιατί αν έγινε σε πολυκατοικία θα υπάρχει θέμα αν θελήσει να βάλει κάποιος άλλος cosmote/Vodafone/wind.
Θέλει εκ νέου εγκατάσταση , και στους ορόφους !!!

Ευχαριστώ πολύ!
Έγινε σε πολυκατοικία. Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα, καθώς ήδη πέρασε πριν ένα μήνα η Cosmote και έκανε δική της εγκατάσταση. Οπότε πλέον έχουμε 2 κουτάκια σε κάθε όροφο (ΔΕΗ και Cosmote). Όπως κατάλαβα από τους τεχνικούς που ήρθαν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την υποδομή της Cosmote (που ήταν υποδομή για Smart μετρητές) αν η εγκατάσταση και η περιοχή ήταν δηλωμένη ως Smart. Δεν ήταν οπότε έκαναν καινούργια εγκατάσταση από την αρχή.