ΔΕΗ FTTH

Ευχαριστώ πολύ!
Έγινε σε πολυκατοικία. Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα, καθώς ήδη πέρασε πριν ένα μήνα η Cosmote και έκανε δική της εγκατάσταση. Οπότε πλέον έχουμε 2 κουτάκια σε κάθε όροφο (ΔΕΗ και Cosmote).

Τραγικό απλά !!! Λένε ότι κάτι θα κάνουν να τα βρουν μεταξύ τους οι εταιρείες να σταματήσει αυτή η ανωμαλία.

• Like
Reactions: tiniakos
Καλησπέρα παιδιά, σήμερα ενεργοποιήθηκε και στην περιοχή μου η οπτική ίνα της ΔΕΗ. Πως είναι γενικά από εσάς που έχετε ήδη συνδεθεί; Είστε ικανοποιημένοι ή έχει προβλήματα; Γιατί παρά είναι οικονομικη σε σχέση με τον ανταγωνισμό

Είμαι πολύ φρέσκος κάτοχος όπως θα δεις και παραπάνω, αλλά μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα...

• Like
Reactions: antonogreg
Ηρθαν οι "μεταναστες" , ανοιξαν τρυπες και εβγαλαν κατι κιτρινα καλωδια απο το ...τιποτα! Δεν υπαρχει καμια τηλεπικοινωνιακη γραμμη στο υπεδαφος, δηλ δεν περασθηκε οπτικη, ωστε να συνδεεται καπου (υποθετω οτι ειναι της ΔΕΗ) - απλα "φυτεψαν" καλωδια. Τι ...κολπα ειναι αυτα;
Τελικα ηταν η Nova, εσκαψε ολα τα δρομακια που εγιναν σταυρολεξο απο τα κοψιματα, πολυ χαλι. Τα "φυτεμενα" καλωδια ηταν οι αναμονες για συνδεση. Οπως βλεπω θα παρει κανα διμηνο για να ολοκληρωθει - και δεν με πολυενδιαφερει μιας και η 200αρα (175 πιανει) μου ειναι υπεραρκετη. Κι αν αλλαξω θα ειναι λογω...τιμης!

Λέγανε πως (αρχές 26) θα προσθέσουν και σταθερή τηλεφωνία, κανένα νεότερο?

Το νεότερο είναι, Ιούνιος ή αρχές Ιουλίου.

Στάλθηκε από το 25053PC47G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έκανα και εγώ αίτηση για ΔΕΗ Fiber. Βαρέθηκα να πληρώνω σχεδόν 49 ευρώ το μήνα απλά για 1 Gbps με απεριόριστα αστικά/υπεραστικά/κινητά. Μόνο 19,90 και δίνουν και τον extender δωρεάν τώρα.
Βέβαια την αίτηση την έκανα:
- Αφού κότσαρε έξω από το διαμέρισμά μου η ΔΕΗ κουτί δικό της δίπλα από αυτό της Cosmote και θεωρητικά απλά πρέπει να ξεκουμπώσει από το πρώτο κουτί φυσάκι και να μπει στο δεύτερο (αν βέβαια δεν μου πουν καμιά χαζομάρα ότι αποτελεί δίκτυο του ΟΤΕ και δεν το πειράζουν και θέλουν δεύτερη τρύπα και για το διαμέρισμα).
- Αφού το πέναλτυ να φύγω έχει πρακτικά εξαφανιστέι (Αύγουστο έληγε)
Με προβλημάτησε λίγο το θέμα του σταθερού, αλλά σκέφτηκα το απλό, πόσες φορες το έχω χρησιμοποιήσει εδώ και 2 χρόνια. Άντε 1-2 φορές το μήνα - τα κινητά έχουν τα πάντα δωρεάν. Να μην πω ότι για 6 χρόνια το νούμερο δεν ήταν συνδεδεμένο πουθενά και πλήρωνα πάγια για να έχω λογαριασμό για διάφορες χρήσεις.
Μίλησα με την omnivoice και μπορώ να κάνω φορητότητα του αριθμού εκεί με 16 ευρώ για 6 μήνες. Και μετά 5 ευρώ για κάθε νέο εξάμηνο. Ε, όταν ενσωματώσει και τηλεφωνία η ΔΕΗ θα ξανακάνω άλλη μια φορητότητα εκεί.

Ελπίζω να μην το μετανιώσω.

Υ.Γ. Βασικό ρόλο έπαιξε και κάτι ακόμη. Από την πρώτη στιγμή που έστησα το δίκτυο στο σπίτι όλα δούλευαν τέλεια με το mesh. Έχω καλωδιώσεις cat7 στο σπίτι και στο πιο απομακρισμένο σημείο είχα το extender του mesh με καλώδιο και μετά ασύρματη μετάδοση. Κάπου 4-5 μήνες πριν άρχισαν προβλήματα του τύπου να μην βλέπει ο ρούτερ το extender. Άλλες φορές ήθελε restart το router, άλλες φορές το extender, άλλες και τα δύο. Μπορεί μετά να έκανε 2-3 εβδομάδες για να το ξαναπαρουσιάσει ή και λίγα λεπτά. Η συχνότητα είχε αρχίσει να αυξάνει τελευταία, οπότε είναι και ευκαιρία για αλλαγή εξοπλισμού. Θεωρώ σχεδόν αδύνατον να φταίει το καλώδιο στον τοίχο.

Για το σταθερό δες και την modulus. 15 ευρώ πάγιο τον χρόνο με voip.
Εννοείται μπορείς να κάνεις φορητότητα.Για να μην αγοράζεις voip συσκευές, βάζεις το νούμερο σε app στο κινητό (μέχρι 3 κινητά) . Θα χτυπάνε ταυτόχρονα και τα 3 και όποιος το σηκώσει. 5 χρόνια πελάτης τους είμαι. Κανένα πρόβλημα. Είναι ακριβά όμως αν πάρεις τηλέφωνο σε κινητο (σιγά μην πάρεις ποτέ από το σταθερό σε κινητό)

Η ΙΝΑΛΑΝ έβαλε και voip, η ΔΕΗ το έχει καθυστερήσει.
Μπορεί τώρα να το επισπεύσει.

Last edited:
Η Inalan από την αρχή είχε VoIP, σε συνεργασία με τρίτους παρόχους (όπως κάνει και τώρα).

Αλλά αυτά είναι κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.

Ελάχιστοι άνθρωποι πραγματικά εξακολουθούν να χρειάζονται "σταθερές" γραμμές τηλεφώνου.

Η Inalan από την αρχή είχε VoIP, σε συνεργασία με τρίτους παρόχους (όπως κάνει και τώρα).

Αλλά αυτά είναι κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.

Ελάχιστοι άνθρωποι πραγματικά εξακολουθούν να χρειάζονται "σταθερές" γραμμές τηλεφώνου.
Η μόνη χρήση του σταθερού είναι για να έχω λογαριασμό "ΔΕΚΟ" για το ελεύθερο επάγγελμα. Τίποτε άλλο...

Για το σταθερό δες και την modulus. 15 ευρώ πάγιο τον χρόνο με voip.
Εννοείται μπορείς να κάνεις φορητότητα.Για να μην αγοράζεις voip συσκευές, βάζεις το νούμερο σε app στο κινητό (μέχρι 3 κινητά) . Θα χτυπάνε ταυτόχρονα και τα 3 και όποιος το σηκώσει. 5 χρόνια πελάτης τους είμαι. Κανένα πρόβλημα. Είναι ακριβά όμως αν πάρεις τηλέφωνο σε κινητο (σιγά μην πάρεις ποτέ από το σταθερό σε κινητό)
Τάσο ποια εφαρμογή χρησιμοποιείς;

Καλησπέρα, και εγώ είμαι με Modulus από τη στιγμή που έβαλα ΔΕΗ Fiber. Διάλεξα να μην πάρω κάποιο αντάπτορα και να μη χρησιμοποιήσω τη συσκευή του σταθερού μου τηλεφώνου. Οπότε χρησιμοποιώ την εφαρμογή της Modulus στο κινητό μου και κάθε φορά που κάποιος παίρνει τηλέφωνο στο σταθερό, χτυπάει το κινητό μου.
Χρησιμοποιώ το σταθερό, από σπάνια ως καθόλου...