ΔΕΗ FTTH

Τι να πουν και τα νησιά ειδικά των Κυκλάδων. Ούτε σε 10 χρόνια δεν θα έρθει η οπτική.
Ειχα μια ελπίδα λόγω ΔΕΗ μήπως δούμε οπτική μέχρι το σπίτι αλλά όνειρο ήταν και πάει.
Η ταχύτητα δεν αυξάνει με τίποτα αλλά ο λογαριασμός ρεύματος είναι σταθερά ανοδικός.
Στα νησιά είναι ξεκάθαρα τύχη. Έχω vdsl 100 Mbit που δουλεύει τέλεια σπίτι που μένουμε (cosmote). Ναι, οκ δεν είναι Gbit αλλά δουλεύεις. Σε άλλο σπίτι λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω κάνουν πάρτυ όταν κλειδώσει στα 15 Mbit...

• Like
Reactions: tiniakos
Υποτίθεται ότι μέχρι το 2027 θα γέμιζε όλη η χώρα με οπτική; 😁😁😁😁
Περιττό να σας πω τι γλέντι γίνεται από τους εργολάβους για κάθε εγκατάσταση......Και παίρνουν επιδοτηση και χρεώνουν τους παρόχους.

Όποιος έχει στο πεζοδρόμιο οπτική να κάνει αίτηση τώρα που είναι ακόμα δωρεάν κι ας την κοψει αργότερα. Όταν κοπεί η επιδότηση από την Ε.Ε. θα ζητάνε κουλά νούμερα για μια εγκατάσταση σε πολυκατοικία.

Έριξα γέλια προχθές...είχα ραντεβού με άνθρωπο της ΔΕΗ Fiber. Τον βρήσκω στο πεζοδρόμιο, γιατί υπάρχει ένα χάος με τις διευθύνσεις. Άλλη έχιε ο Δήμος (που βάσει αυτής πληρώνουμε ΤΑΠ και έρχεται όλη η αλληγραφία 40+ χρόνια), και άλλη έχει δώσει ο δήμος στους χάρτες που πατάνε όλες οι εταιρίες.
Μου λέει με είχε παραξενέψει ότι η αίτηση ήταν για 5ο όροφο, αλλά το κτίριο που αντιστοιχεί είναι 2οροφο...Μια χαρά, de ja vu κανονικά τι τράβηξα με την COSMOTE. Έρχεται μέσα στην πολυκατοικία και μένει με το στόμα ανοικτό, γιατί υπήρχε έτοιμη η καλωδίωση τα τερματικά κουτιά ανά όροφο κλπ.
Αρχίζει να γελάει και εκείνος και μου λέει δουλεύω για εργολάβο, αλλά εδώ είναι όλα έτοιμα. Θα το βάλω με πινέζα γιατί δεν έχει διεύθυνση το κτίριο (!!!). Ελλαδάρα αθάνατη...
Άντε να δούμε...

Έριξα γέλια προχθές...είχα ραντεβού με άνθρωπο της ΔΕΗ Fiber. Τον βρήσκω στο πεζοδρόμιο, γιατί υπάρχει ένα χάος με τις διευθύνσεις. Άλλη έχιε ο Δήμος (που βάσει αυτής πληρώνουμε ΤΑΠ και έρχεται όλη η αλληγραφία 40+ χρόνια), και άλλη έχει δώσει ο δήμος στους χάρτες που πατάνε όλες οι εταιρίες.
Μου λέει με είχε παραξενέψει ότι η αίτηση ήταν για 5ο όροφο, αλλά το κτίριο που αντιστοιχεί είναι 2οροφο...Μια χαρά, de ja vu κανονικά τι τράβηξα με την COSMOTE. Έρχεται μέσα στην πολυκατοικία και μένει με το στόμα ανοικτό, γιατί υπήρχε έτοιμη η καλωδίωση τα τερματικά κουτιά ανά όροφο κλπ.
Αρχίζει να γελάει και εκείνος και μου λέει δουλεύω για εργολάβο, αλλά εδώ είναι όλα έτοιμα. Θα το βάλω με πινέζα γιατί δεν έχει διεύθυνση το κτίριο (!!!). Ελλαδάρα αθάνατη...
Άντε να δούμε...
Το σημαντικό δεν μας είπες. Δεχτηκε να χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα εγκατάσταση ή θέλει τελείως νέα εγκατάσταση δική της;

Πλέον με +4€ δίνει και σταθερό. Έκανε κάποιος αίτηση; Λογικά έχει και φορητότητα.

και 10/μήνα για διεθνείς κλισεις (1000')

Σήμερα μεσημέρι ήρθαν και μου ενεργοποίησαν τη σύνδεση. Είχε πλάκα ότι ρώτησα τους τεχνικούς αν ξέρουν τίποτα για τηλεφωνία και πρακτικά δεν ήξεραν (ενώ είχε ήδη ανακοινωθεί).
Πάντως ξαναβρήκα μπροστά μου όλα τα ανάποδα με τη διεύθυνση, αλλά η ΔΕΗ τα έλυσε μέσα σε 1 ώρα και ξαναγύρισε το ίδιο συνεργείο.
Οι άνθρωποι του συνεργείου απίστευτα φιλικοί και όντως έκαναν ότι τους ζήτησα. Το βασικότερο δεν άνοιξαν νέα τρύπα στον τοίχο.
Βέβαια μου είπαν ότι ο extender που δίνει η ΔΕΗ δεν θα μου δουλέψει σε φουλ ταχύτητα γιατί έχει cat 5 Jacks και ότι θα έπρεπε να βρω μια λύση με τη διάταξη του δικτύου μου για να μπορώ να δώσω πιο γρήγορη ταχύτητα. Παραπληροφόρηση. Υποστηρίζει μια χαρά 1 GBit και έτσι τώρα έχω και mesh repeater στο 1 Gbit και καλωδιακά τον υπολογιστή γιατί έχει και δεύτερο jack - το προηγούμενο repeater είχε μόνο ένα που ήταν για την καλωδιακή του σύνδεση με το router.

Μόλις έφυγαν πάω και κάνω αίτημα φορητότητας στην omnivoice και μετά μπαίνω εδώ....και βλέπω ότι η ΔΕΗ έδωσε voice...άντε τηλέφωνα με την omnivoice να μην προχωρήσει η αίτηση φορητότητας. Πήρα στη ΔΕΗ και μου είπαν αύριο γιατί δεν φαίνεται ακόμη στο σύστημά τους η σύνδεσή μου...
Και με 24 ευρώ το μήνα, πάλι είμαι στα μισά λεφτά από ότι με την Cosmote ακριβώς.

Μεγειες. Ε ναι τι συζητάμε. Καμιά σχέση. Εγώ έδινα 48 ευρώ για 100αρα vdsl στον ΟΤΕ.
Πολύ περίεργο που δεν βγαίνει επιθετικά να ρίξει τιμές να τους σκίσει όλους. Αν δεν μπορεί ο ΟΤΕ ποιος μπορεί;

Last edited:
Στα νησιά είναι ξεκάθαρα τύχη. Έχω vdsl 100 Mbit που δουλεύει τέλεια σπίτι που μένουμε (cosmote). Ναι, οκ δεν είναι Gbit αλλά δουλεύεις. Σε άλλο σπίτι λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω κάνουν πάρτυ όταν κλειδώσει στα 15 Mbit...
στο VDSL μετράει και η απόσταση από το ΚΑΦΑΟ.

Πλέον με +4€ δίνει και σταθερό. Έκανε κάποιος αίτηση; Λογικά έχει και φορητότητα.
Κατά τις 9πμ τους τηλεφώνησα, σε λιγότερο από μία ώρα δούλευε. Με ρώτησε για φορητότητα αριθμού, αλλά είχα σταματήσει από τον Οκτώβριο την VF, οπότε δεν υπήρξε τέτοια περίπτωση και πήρα νέο νούμερο (από 217)
Είναι 4€ με τον ΦΠΑ και η τηλεφωνία προστίθεται στους υπολοιπόμενους μήνες του τρέχοντος συμβολαίου, δλδ δεν έγινε νέο 24 μηνο.