Δεν ελπιζω πια στα μαγαζια της γειτονιας.Ελπιζω μονο στον ανταγωνισμο των μεγαλων (για να ωφεληθουν οι καταναλωτες ) .Ποσο μαλλον οταν και οι θεσεις εργασιες στα σουπερμαρκετ ειναι πολυτιμες πια...και το οποιο μπουκοταζ παλι σε μας θα επιστρεψει.
Aν ίσχυε καλά θα ήταν!
Η λέξη καρτέλ όμως πρέπει να σου θυμίζει κάτι...
Μια χαρά ιδέα μου φαίνεται.
Για τους εργαζόμενους σίγουρα κόπος, αλλά και αυτό να μην ήταν, πάλι κάτι άλλο θα τους έβαζαν να κάνουν μέσα στο ωράριό τους, δεν νομίζω να τους πληρώνουν για να κάθονται, ειδικά τα super market.
Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα της δραστικής μείωσης - τουλάχιστον 50% - της κατανάλωσης στα νωπά προϊόντα (ούτως ή άλλως πετάμε μπόλικα).
Έχω βαρεθεί να βλέπω υπέρβαρες θείτσες στις λαϊκές να ωρύονται "πεινάμε κυρ τέτοιε μου" (Αυτιά μου, Παπαδάκη μου και λοιποί)
Η αλητεία που έγινε εδώ με την εισαγωγή του ευρώ , όταν οι τιμές σε λαϊκές και μικρομάγαζα γενικώς ανέβηκαν από 150% και πάνω μόλις σταμάτησε η διπλή αναγραφή, δεν έχει προηγούμενο (μαϊντανός 50c από 50 δρχ, πατάτες 60-80c από 80-100 δρχ, μαρούλια 50c από 70-80 δρχ, νερό μικρό 50c από 50-70 δρχ, τσίχλες 1ευρω από 100-150 δρχ).
Ο απόλυτος κοινωνικός κανιβαλισμός: Ο λίγο πιο πλούσιος από σένα τον ταλαίπωρο μισθωτό - ο μικροεπαγγελματίας - να προσπαθεί να σε στραγγαλίσει για να "κονομήσει".
Εγώ ο μέσος καταναλωτής βέβαια, περίμενα να με σώσει το "κράτος".
Σε 5-10 χρόνια, απ´όλο αυτό το συφερτό των μικροαπαετεώνων, δεν θα έχει μείνει ρουθούνι, θα τους έχουν κλείσει οι μεγαλοεπιχειρήσεις. Όπως έγινε με τα μπακάλικα.
Και δεν θα υπάρχει κανένας που να μη χειροκροτήσει. Μόνο που η ζημιά έχει ήδη γίνει: Ποτέ στην Ελλάδα δεν φθήνηνε οτιδήποτε.
Συνάδελφος και φίλος, αναζήτησε στην Φοινικούντα της Μεσσηνίας ένα δωμάτιο για 1 εβδομάδα τον Αύγουστο, δίπλα στη θάλασσα (έχει μωρό παιδί 4 μηνών, πού να τρέχει πέρα δώθε?) και του ζήτησαν 100 ευρώ !!! τη βραδιά.
Σα να τον βλέπω τον κουτοπόνηρο συνέλληνα: Σου λέει, κρίση έχουμε, θα πέσω 20%-30% (το βλέπει ήδη από τις ως τώρα κρατήσεις), ας αυξήσω την τιμή 50% και βάλε, οπότε και να χάσω μερικούς ακόμα, μια η άλλη θα έρθω.
Αγαπητοί μισθωτοί, χαλάστε τους τη μανέστρα!!
Προτιμώ να καθήσω στο σπίτι, παρά να υποστώ για πολλοστή χρονιά οικονομικό βιασμό, όχι από το καταραμένο κεφάλαιο, αλλά από το γείτονά μου.
Εδώ και χρόνια μαίνεται στην ελληνική αγορά ένας ακήρυκτος πόλεμος: Μικρομεσαίοι εναντίον μισθωτών και συνταξιούχων.
Έστω τώρα, την ύστατη ώρα, ας τους τη χαλάσουμε.
Και ταυτόχρονα ας στείλουμε και ένα φωτοτυπημένο φάσκελο στον ΣΚΑΪ, που με την θρασύτατη καμπάνια "όλοι μαζί ενάντια στην κρίση" - ή κάπως έτσι -προσπαθεί να μας πείσει ότι πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι με αυτούς που συστηματικά μας κλέβουν.
Όλοι μαζί, αλλά να πληρώσεις εσύ!!
Κάντε κάτι γιατί εξαθλιωνόμαστε σιγά-σιγά...
Δεν ζητήσαμε ποτέ απόδειξη απ' τους λογής-λογιών "ελεύθερους επαγγελματίες" τύπου εμπόρους, συνεργειάδες, ηλεκτολόγους, υδραυλικούς, ξυλουργούς
Κάντε κάτι γιατί εξαθλιωνόμαστε σιγά-σιγά...
E ας ζηταει ο καθενας αποδειξη και να παιρνει πρωτα τιμες απο δυο και τρεις μαστορους πριν καταληξει .Ποιο το δυσκολο ?
Το δυσκολο είναι ότι τον μάστορα τον θές εκείνη την στιγμή και ενώ ο ίδιος καταλαβαίνει ότι τον έχεις ανάγκη σε βαράσει αλύπητα συν του ότι σου λέει "φίλε μου θα ρθω σε καμια βδομάδα" και αν....
Οπότε στον έναν που ψάχνεις και σε γ@@@@@@ φαντάσου τί θα γίνει να ψάξεις κιόλας....
Είναι θέμα παιδείας
Aναγκη φιλε μου εχω μονο τον γιατρο.
Αμα μου χαλασουν τα ηλεκτρικα στην αναγκη θα μεινω χωρις ρευμα για μερικες μερες.Αμα μου πλυμμυρισει το μπανιο θα φερω νερο με την κατσαρολα.Σιγα μην αφησω να με γδαρουν.Υπαρχουν εξαλλου αμα ψαξεις (και εχεις κανα γνωστο-φιλαρακι , ο οποιος θα σε στειλει μετα και σε αλλους μαστορους ) και καλοι επαγγελματιες, η αν θες καποιοι που εχουν συνειδητοποιησει οτι αρχιζουν τα ζορια για ολους.Ετσι λοιπον αφου πηγα σε δυο τρια μαγαζια για ενα επιπλακι τηλεορασης και μου ζηταγαν 1000 και 1200 Ε βρηκα μεσω ενος φιλου ενα ξυλουργο και μου το εκανε με 500.Και καμμια σχεση το ξυλο που εβαλε με αυτο που θα εβαζαν οι αλλοι.Και οταν ηθελα να επισκευασω τη σκεπη,και αλλοι το εβρισκαν,'φασαρια' , 'μανικι' , 'πολυεξοδο' ηρθε ο αλλοδαπος και μου το εκανε σε ενα πρωινο.
Τερμα τα πολλα πολλα, οι large κατασταστασεις ανηκουν στο παρελθον.Οποιος θελει ας παραμεινει εκει.
(Εδώ στηρίζεται όλη η ακρίβεια, υπάρχουν "πελάτες" για αυτές τις τιμές).
Οι Έλληνες δεν έχουν καταναλωτική συνείδηση.
Αν ο μπαμπάς αγόραζε BMW και δούλευε εργάτης σε εργοστάσιο, αν η μαμά αγόραζε Louis Vuitton τσάντες και είχε 10 πιστωτικές τι περιμένεις από τα παιδιά; Είχα ασχοληθεί παλιά με τις πωλήσεις αυτοκινήτων. Έβλεπες την τρέλα των Ελλήνων που ακόμα και σήμερα υπάρχει, και σκεφτόμουν που θα βγει αυτή η φούσκα, ερχόταν άνθρωποι άνεργοι και ήθελαν 1800cc full extra και χρέωναν γονείς, παππούδες... Περισότεροι από τους μισούς αγόραζαν αυτοκίνητα που δεν ήταν για αυτούς.
Τι ικανότητα μπορεί να έχουν όλοι αυτοί, να αντιμετωπίσουν την σημερινή ακρίβεια; Τι μπορείς να περιμένεις από όλους αυτούς; Και πιστέψτε με είναι πάρα πολλοί... (Εδώ στηρίζεται όλη η ακρίβεια, υπάρχουν "πελάτες" για αυτές τις τιμές).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.