Δέκα λόγοι που μου αρέσει η οικονομική κρίση!

Status
Not open for further replies.
Στον Πειραια απο 180+ ευρω τον μηνα κοστος για παρκινγ προ 2ετιας, πλεον στα 70 ευρω.

Με τον ρυθμό που κατατιθενται οι πινακίδες πάντως,αυτοί με τα πάρκινγκ βλεπω σε λίγο καιρό να παρκάρουν γαϊδούρια με τα κάρα τους,κομπλέ...

Πρωφανως για αυτο εχουν ριξει και τις τιμες

παντως, με καθε σεβασμο, η σατυρα ειναι "οπλο", τροπος διαμαρτυριας. πραγματικα εχω μεινει αναυδος απο τον τροπο που αντιμετωπιστηκε η συγκεκριμενη διαδυκτιακη αναρτηση απο το "πολιτικοποιημενο" τμημα του φορουμ.

Δεν έχω πάρκινγκ στον Πειραιά Ντίνο. Αν κάποιος μπορεί να χαίρεται πάντως απ τα οφέλη της κρίσης, ενώ δίπλα του πεθαίνει κόσμος, είναι ένα ακόμα δείγμα του πόσο έχει ξεπέσει ο άνθρωπος.
Τώρα αν η σάτιρα είναι "όπλο", φαντάζομαι να πάω πχ στην κηδεία κάποιου που έχασε έναν δικό του άνθρωπο και να του αρχίσω τα ανέκδοτα.

Αν αυτό είναι χιούμορ,τότε μ' αρέσει που δεν το αντιλαμβάνομαι σαν τέτοιο...

Η πολύ τηλεόραση κάνει κακό.

Οσοι δεν το κατανοούν αυτό,άς αναλογιστούν πόσο αστεία θα ήταν όλα αυτά,για τις οικογένειες που λιμοκτονούν,τους άνεργους,τους οικείους των αυτόχειρων,τους άρρωστους χωρίς περιθαλψη,τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς που καταδικάζονται να ζούν σαν μοντέρνοι είλωτες,όλους αυτούς που αναγκάζονται να πάρουν των οματιών τους....................Για εκατομμύρια κόσμο και για μια τεράστια έθνική τραγωδία...

Δεν είναι όλα γι' αστεία...Ας πάει κάποιος να "αστειευτεί" και για τους 10 λόγους,που του αρέσουν τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης...σίγουρα κάποιοι θα βρούν παραπάνω απο 10...Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι αστείο...

Last edited:
Re: Απάντηση: Δέκα λόγοι που μου αρέσει η οικονομική κρίση!

Δεν έχω πάρκινγκ στον Πειραιά Ντίνο. Αν κάποιος μπορεί να χαίρεται πάντως απ τα οφέλη της κρίσης, ενώ δίπλα του πεθαίνει κόσμος, είναι ένα ακόμα δείγμα του πόσο έχει ξεπέσει ο άνθρωπος.
Τώρα αν η σάτιρα είναι "όπλο", φαντάζομαι να πάω πχ στην κηδεία κάποιου που έχασε έναν δικό του άνθρωπο και να του αρχίσω τα ανέκδοτα.

Το "ζητω η νεα δημoκρατια" που εγραψες Δημητρη, δειχνει οτι σε ενοχλει που δινει τωρα καποιος 70 ευρω για παρκινγ, επρεπε να δινει 200 μαλλον για να εισαι happy.

To οτι σε λιγο θα παρκαρουν μονο γαιδουρια που εγραψε λιγο παραπανω καποιος αλλος, δεν σε "ερεθισε" αντιστοιχα, τους λογους τους ξερεις μονο εσυ.

Εν τελη, το να λες τωρα οτι χαιρομαι (σε δικο μου - μοναδικο στο νημα - ποστ πηγαινε το δικο σου σχολιο) επειδη το παρκινγ πηγε στα 70 ενω επρεπε να ειναι στα 200, ή επειδη ο καφες απο 2.20 πηγε στο 1.30 παραπαει...
Και παει ακομα πιο περα, μιας και εκτιμω οτι και εσυ εισαι απο εκεινους που πιστευε οτι τα 200 ειναι πολλα για παρκινγ (και 300 ακομα παραδειγματα αν θες).

Και εν τελη, εχω παρκινγ στον Πειραια, και καθαριζα 12 χιλιαρικα τον μηνα. Τωρα, με το ζορι 1μιση χιλιαρικο

Και κερατας, και γδαρμενος κατ´εσε δλδ. Δεν σας πιανει κανεις πουθενα βρε παιδια....

Απ την αρχή το έπιασες λάθος Ντίνο. Το θέμα μας δεν είναι κατά πόσο έπεσαν οι τιμές εξ αιτίας της κρίσης, αλλά η προσπάθεια να γίνει αστείο το γεγονός της κρίσης με τις συνέπειες του. (Αν θες την γνώμη μου πάντως, εφόσον πληρώνεις τέλη, φόρους, χαράτσια, φπα, έμμεσους και άμεσους φόρους, τόκους κλπ, δεν θα έπρεπε να πληρώνεις πάρκινγκ και χίλια δυο άλλα πράγματα).
Αλλά το θέμα μας ξαναλέω δεν είναι αυτό, είναι το υποτιθέμενο χιούμορ που μάλιστα ένας πιο πάνω το χαρακτήρισε και "όπλο" τρομάρα του.
Α, αποφάσισε επιτέλους, στον ενικό ή στον πληθυντικό θα μου μιλάς?

Re: Απάντηση: Δέκα λόγοι που μου αρέσει η οικονομική κρίση!

Απ την αρχή το έπιασες λάθος Ντίνο. Το θέμα μας δεν είναι κατά πόσο έπεσαν οι τιμές εξ αιτίας της κρίσης, αλλά η προσπάθεια να γίνει αστείο το γεγονός της κρίσης με τις συνέπειες του. (Αν θες την γνώμη μου πάντως, εφόσον πληρώνεις τέλη, φόρους, χαράτσια, φπα, έμμεσους και άμεσους φόρους, τόκους κλπ, δεν θα έπρεπε να πληρώνεις πάρκινγκ και χίλια δυο άλλα πράγματα).
Αλλά το θέμα μας ξαναλέω δεν είναι αυτό, είναι το υποτιθέμενο χιούμορ που μάλιστα ένας πιο πάνω το χαρακτήρισε και "όπλο" τρομάρα του.
Α, αποφάσισε επιτέλους, στον ενικό ή στον πληθυντικό θα μου μιλάς?

Στον ενικο.

Ο καθενας το πιανει οπως ο ιδιος θελει / κρινει / γουσταρει / βολευει & εξυπηρετει.

Παρεθεσα ενα γεγονος (btw, ουτε παρκινγ εχω, ουτε παρκαρω σε παρκινγ με το μηνα).
Το μονο που δεχομαι οτι ηταν οφτοπικ, μιας και ο τιτλος του παροντος κανει λογο για το τι "αρεσει". Μεχρι εκει ομως.
Δεν εβαψα κανενος τα μουτρα οτι χαιρεται ή οχι, κατι που φανηκε πως εγινε στα δικα μου.
Εξου και η διαμαρτυρια μου.

Επι του θέματος, μονο ο χαιρεκακος μπορει να χαιρεται. Ζει και αυτος αναμεσα μας...

Moυ φαίνεται βρε παιδιά,οτι σαν λαός κινδυνευουμε πλέον να χάσουμε και το χιούμορ μας.
Χιούμορ που παντα πιστευω αντιπροσωπευε τον μεσο Ελληνα.
Και βεβαια σίγουρα σε κανεναν δεν αρέσει η σημερινή κατασταση που περνά η Χώρα,και σιγουρα δεν υπάρχει ουτε ενας λόγος να πει καποιος οτι του αρέσει.
Αλλά ουτε χιούμορ βρε παιδιά μπορεί να κανει κανεις πλέον;
Δε ξερω...ετσι το βλέπω.Ισως να κανω και λάθος

Εξαρτάται απο το 'χιούμορ".

Ποιός το κάνει,που αναφέρεται και γιατί το κάνει...

Κι ο Πάγκαλος-κια πολλοί άλλοι εγκάθετοι/παπαγαλάκια/λαμόγια-θεωρούν την κρίση σαν...ευκαιρία...

Αυτό για παράδειγμα,έγινε αντικέιμενο έντονου σαρκασμού και πολλοί γελοιογράφοι το σχολιάσαν με την πέννα τους.

Δεν βγήκε κανείς να τα χώσει στους γελοιογράφους επειδή έκαναν χιούμορ..Κάτι λέει αυτό μάλλον...

Μήπως βγήκε κανείς να τα χώσει στον Στάθη για το χιούμορ που κάνει;Κι αυτό κάτι λέει...

6038_440995902655449_153435261_n.jpg

Last edited:
τελικα ειναι θεμα αισθητικης η ουσιας; γιατι το "ρευμα" εδω μεσα (σχεδον παπαγαλιζον) εχει σουρει τα απειρα στο δολιο συγγραφεα του κειμενου.
η εξορια λιγη του πεφτει ενα πραμα... ποια εξορια δηλαδη. αυτη ειναι για τα παληκαρια.

Ποιος μίλησε για εξορία???

Απλά αυτά είναι ''ιδεολογήματα'' που κυκλοφορούν απο το νεοφιλελεύθερο στρατόπεδο ,με κεντρική ιδέα ''Η κρίση είναι ευκαιρία''..

Αλήθεια για ποιούς ειναι ''ευκαιρία''..???

Προσωπικά αναφέρομαι αυστηρά στο κείμενο και οχι στον Σακη που το παρέθεσε.

Καλά αυτά περί ''παπαγαλίσματος'',ούτε που ασχολούμαι..

τελικα ειναι θεμα αισθητικης η ουσιας; γιατι το "ρευμα" εδω μεσα (σχεδον παπαγαλιζον) εχει σουρει τα απειρα στο δολιο συγγραφεα του κειμενου.
η εξορια λιγη του πεφτει ενα πραμα... ποια εξορια δηλαδη. αυτη ειναι για τα παληκαρια.

αυτός που έχει την τόλμη να ασκεί τέτοιου είδους χιούμορ φυσικά θα έχει τα κότσια να δέχεται και την στοιχειώδη κριτική. Έτσι δεν είναι; Ή θα πρόκειται για κάποιον σαν κάποιο συγγραφέα του κύκλου των Νέων ο οποίος θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να κρίνει και να κατακρεουργεί τα πάντα, αλλά δεν αναγνωρίζει στους άλλους το ελάχιστο δικαίωμα να αποδοκιμάζουν τις παραστάσεις με ουου ου....

Επειδή μπερδεύτηκα..Τελικά πιο πρέπει να είναι το θέμα μας..Τα 70 ευρώ που έχει πλέον ο χώρος στάθμευσης,η ότι λιποθυμούν παιδιά εν έτη 2013 στην Αθήνα,από την πείνα;;:chinscratch:

Last edited:
η στοιχειωδης κριτικη αποτι φαινεται πλεον εχει χαθει. πλεον βρυκολακες υστεροβουλιας και απελπισια εχει πεσει πανω απο τον τοπο.

what we see and what we seem is but a dream within a dream.
ο ανθρωπος που κοιμαται στο δρομο ειναι πηγη ελπιδας και αντλησης δυναμης. αξιζει συγχαρητηρια οχι λυπηση.

Το μόνο καλό που είδα εγώ από αυτή την κρίση είναι ότι επι τέλους ο κάθε ένας έδειξε τι ποιότητα ανδρός διαθέτει.Θα μπορούσα να το θέσω πολύ πιο ωμά αλλά σέβομαι το χώρο.
Ετσι ακριβως. Μια μεριδα βγηκε και ειπε "εμεις ειμαστε ευαισθητοι και ποναμε για τον συνανθρωπο". Αυτοι ειναι που ειναι ευαισθητοι και πονανε για τον συνανθρωπο. Αφου το γραφουν καθε μερα. Οι αλλοι που δεν το γραφουν καθε μερα δεν πονανε για τον αλλον... Εδω ο αλλος εγραφε "εγω ειμαι ανθρωπος με Α κεφαλαιο"... Τι να κανεις ομως. ΜΑλλον για τον αλλον ενδιαφερεται οποιος λεει πιο πολυ οτι ενδιαφερεται για τον αλλον. Kiss and tell...

Σαφώς και δεν είναι κριτίριο αν πονάς τον άλλον η όχι απο τα γραπτά ενός φόρουμ.Πάντως αναφερόμουν σε αυτά που βλέπω γύρω μου και όχι σε αυτά που διαβάζω εδώ..Και έχω δει εμετικά πράματα..

Status
Not open for further replies.