Δέκα λόγοι που μου αρέσει η οικονομική κρίση!

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Δέκα λόγοι που μου αρέσει η οικονομική κρίση!

η στοιχειωδης κριτικη αποτι φαινεται πλεον εχει χαθει.

Kαι η στοιχειωδης αισθητικη εχει χαθει αλλα ας μην το κανουμε θεμα....

Re: Απάντηση: Re: Δέκα λόγοι που μου αρέσει η οικονομική κρίση!

Ρώτα τον Σφακιανακη...Αυτός την έχει μπόλικη θα σου δώσει άλλη...

Καλά...Από αύριο όταν έρχονται άστεγοι στην δουλειά θα τους δίνω συγχαρητήρια κι όχι κάτι για να φάνε....Θα το εκτιμήσουν αφάνταστα...Ύστερα θα πάω να τους ανάψω κι ένα ρεσω στην υγειά τους..Τα Σάββατα θα τους διαβάζω για τα ''καλά'' της κρίσης και θα σπάμε όλοι μαζί πλάκα...Θα το ρίχνουμε έξω βρε αδελφέ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δέκα λόγοι που μου αρέσει η οικονομική κρίση!

Ρώτα τον Σφακιανακη...Αυτός την έχει μπόλικη θα σου δώσει άλλη...

Δεν παιρνω ποτε μεταχειρισμενα....:ADFADF1:

η αισθητική δεν παύει να είναι υποκειμενική όμως και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται από ανθρώπους που καταλαβαίνουν την πραγματική της αξία.

Καλά...Από αύριο όταν έρχονται άστεγοι στην δουλειά θα τους δίνω συγχαρητήρια κι όχι κάτι για να φάνε....Θα το εκτιμήσουν αφάνταστα...Ύστερα θα πάω να τους ανάψω κι ένα ρεσω στην υγειά τους..Τα Σάββατα θα τους διαβάζω για τα ''καλά'' της κρίσης και θα σπάμε όλοι μαζί πλάκα...Θα το ρίχνουμε έξω βρε αδελφέ

Αν θεωρείς ότι επειδή πεινάνε δεν έχουν τη δυνατότητα να γελάσουν τους έχεις υποβιβάσει σε ζώα. Και αν τους φέρεσαι σα ζώα δεν έχουν και πολλή ελπίδα να ξεφύγουν από αυτό.

Ο άνθρωπος που έχει συντάξει το εν λόγω κείμενο μου φαίνεται πως έχει πολύ περισσότερη αίσθηση της πραγματικότητας και γνήσια συμπάθεια (έστω και μέσα από την άνεση του καναπέ του ακόμη) από πολλούς άλλους που σπεύδουν να τον κατακρίνουν με τον δήθεν (σε βαθμό υποκεινούμενης ρουτίνας κατά τη γνώμη μου) ουμανισμό τους.

Re: Απάντηση: Δέκα λόγοι που μου αρέσει η οικονομική κρίση!

Η πολύ τηλεόραση κάνει κακό.

Έχει πέσει πολλή πολιτική εδώ μέσα και έχει φέρει πλέον την "τηλεόραση" και σε ένα χώρο που θα έπρεπε να είναι ελεύθερος.

ps: ελπίζω η φιλοξενία του site να επιτρέπει την έκφραση μιας διαφορετικής άποψης και να μην το φάω το ban και τη λογοκρισία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δέκα λόγοι που μου αρέσει η οικονομική κρίση!

η αισθητική δεν παύει να είναι υποκειμενική όμως και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται από ανθρώπους που καταλαβαίνουν την πραγματική της αξία.

Το ιδιο και η κριτικη...
Απο εκει και περα καποια στοιχειωδη βασικα πραγματα υπαρχουν στην αισθητικη για να μπορουμε να καταλαβαινομαστε.
Τα οποια βεβαια γενικως εχουν χαθει,οταν μια μερα αφησαν τα περιοδικα και τους αγραμματους κομπλεξικους να χαρασουν γραμμη.
Και εκει χαθηκε το τοπι.
Και στην περιπτωση του κειμενου που σχολιαζουμε ο χοντροκομμενος χαβαλες να θεωρειται χιουμορ...

Το μόνο καλό που είδα εγώ από αυτή την κρίση είναι ότι επι τέλους ο κάθε ένας έδειξε τι ποιότητα ανδρός διαθέτει.Θα μπορούσα να το θέσω πολύ πιο ωμά αλλά σέβομαι το χώρο.

Μου αρέσουν αυτά τα thread.... Βλέπω "αρκετά"....που μου επιβεβαιώνουν ορισμένες καταληκτικές απόψεις μου.

-bye-

Τι να πρωτοθυμηθώ.....ρε Νικόλα.

Μόλις είδα και το "Κόκκινη Κλωστή Δεμένη" και μου ήρθαν κάτι αναγούλες βραδιάτικα....

Υ.Γ Ζήτω η Νέα Δημοκρατία και το κεφάλαιο(μεσαίο και μεγάλο)......:ADFAD2:

Υ.Γ Τελικά ποινικοποιείται στις μέρες μας ο Ανθρωπισμός....ή ακόμη το ψάχνουμε???(ρητορική)...:fahne90:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δέκα λόγοι που μου αρέσει η οικονομική κρίση!

Το ιδιο και η κριτικη...
Απο εκει και περα καποια στοιχειωδη βασικα πραγματα υπαρχουν στην αισθητικη για να μπορουμε να καταλαβαινομαστε.
Τα οποια βεβαια γενικως εχουν χαθει,οταν μια μερα αφησαν τα περιοδικα και τους αγραμματους κομπλεξικους να χαρασουν γραμμη.
Και εκει χαθηκε το τοπι.
Και στην περιπτωση του κειμενου που σχολιαζουμε ο χοντροκομμενος χαβαλες να θεωρειται χιουμορ...

εκείνο με τον καφενέ και με τη συζήτηση περί μαύρης τρύπας είναι epic... τι να λέμε.
Όσον αφορά στην αισθητική της κριτικής δεν θα πρέπει και αυτή να υπάγεται σε αντίστοιχους κανόνες?
Δεν είναι ουσιαστικά η στάση του ανθρώπου αυτού μια έκφραση αγανάκτησης?
Ίσως όχι όσο δυναμική θα ευελπιστούσε κανείς στη σημερινή συγκυρία αλλά δεν παύω να τον θεωρώ "ομοιδεάτη" μου και μάλλον εκφράζει και την πλειοψηφία του χώρου στον οποίο έχουμε επιλέξει όλοι μας να επικοινωνούμε. Δεν βρίσκω πως στο συγκεκριμένο κείμενο αρμόζουν πολλά από τα σχόλια που έχουν παρατεθεί παραπάνω. Και με ανησυχεί το γεγονός αυτό από ανθρώπους των οποιων το ποιόν φαίνεται ότι μου "ταιριάζει"
Μου θυμίζει τρόπον τινά διαμάχες μεταξύ ΚΚΕ ΜΛ και ΚΚΕ ΛΜ.

Τελικά ποινικοποιείται στις μέρες μας ο Ανθρωπισμός....ή ακόμη το ψάχνουμε???(ρητορική)...:fahne90:

Αυτό νομίζω ότι συνοψίζει τη σήψη. Ότι η στάση πολλών αφορίζει το ψάξιμο του Ανθρωπισμού φανερώνοντας ουσιαστικά ένα τερράστιο ΕΓΩ πίσω από την τροπή του θέματος (στην πιό αφελή ερμηνεία που μπορώ να δώσω).

Αυτό νομίζω ότι συνοψίζει τη σήψη. Ότι η στάση πολλών αφορίζει το ψάξιμο του Ανθρωπισμού φανερώνοντας ουσιαστικά ένα τερράστιο ΕΓΩ πίσω από την τροπή του θέματος (στην πιό αφελή ερμηνεία που μπορώ να δώσω).

Αρα σύμφωνα με την ερμηνευτική σου χροιά, ο άνθρωπος δεν θα πρέπει να διατηρεί κάποια "στάση" απέναντι στα πράγματα, ώστε να διατηρεί τον Ανθρωπισμό του και όχι το "ΕΓΩ"???

Αιμιλ πηγαινε αντιθετα στο "ρευμα" αν θες να επαναστατησεις......προσοχη μονο μην πουντιασεις,αλλιως θα παραμεινεις ενα πολιτικοποιημενο παπαγαλακι...:HTEHETH63:

Αρα σύμφωνα με την ερμηνευτική σου χροιά, ο άνθρωπος δεν θα πρέπει να διατηρεί κάποια "στάση" απέναντι στα πράγματα, ώστε να διατηρεί τον Ανθρωπισμό του και όχι το "ΕΓΩ"???

Το ΕΓΩ και ο ουμανισμός είναι εκ φύσεως δύο αντίροπες έννοιες. Το ένα σε στρέφει προς την κατανόηση και τη "συμπόνοια" (βαριά λέξη, πνιγμένη στην άσχημη Ελληνική περιφάνεια που οδηγεί στη χρυσή αυγή. Η λέξη compassion νομίζω πως δίνει καλύτερα αυτό που εννοώ) ενώ το άλλο σε στρέφει σε στόχους ατομικούς. Το ΕΓΩ κάνει το Εμείς να περνάει σε δεύτερη μοίρα. Νομίζω πως περεταίρω τεκμηρίωση επ αυτού δε χρειάζεται. Αρκεί να ανατρέξει κανείς στην ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης. Ή ακόμα καλύτερα σε αυτή του εαυτού του. Όλοι μας το βιώνουμε.

Αιμιλ πηγαινε αντιθετα στο "ρευμα" αν θες να επαναστατησεις......προσοχη μονο μην πουντιασεις,αλλιως θα παραμεινεις ενα πολιτικοποιημενο παπαγαλακι...:HTEHETH63:

χεχε!!!

Σε λίγο θα μας λένε κάποιοι βλέποντας αυτή την φωτογραφία....

Ωραίος κώλος.....!!!!!

skoypidia1.jpg

Και θα το postαρουν στο νήμα με τις "Αστείες εικόνες"....

Υ.Γ Ρε φίλε ένα πράγμα δεν αντέχω.... Τον ραγιαδισμό και την "μπόχα".... Τα άλλα τα παλεύω.....όσο μπορώ....(αν και κουράστηκα)....

Το ΕΓΩ και ο ουμανισμός είναι εκ φύσεως δύο αντίροπες έννοιες. Το ένα σε στρέφει προς την κατανόηση και τη "συμπόνοια" (βαριά λέξη, πνιγμένη στην άσχημη Ελληνική περιφάνεια που οδηγεί στη χρυσή αυγή. Η λέξη compassion νομίζω πως δίνει καλύτερα αυτό που εννοώ) ενώ το άλλο σε στρέφει σε στόχους ατομικούς. Το ΕΓΩ κάνει το Εμείς να περνάει σε δεύτερη μοίρα. Νομίζω πως περεταίρω τεκμηρίωση επ αυτού δε χρειάζεται. Αρκεί να ανατρέξει κανείς στην ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης. Ή ακόμα καλύτερα σε αυτή του εαυτού του. Όλοι μας το βιώνουμε.

Καταρχάς άλλο ρώτησα, άλλο απάντησες....

Οταν βρίσκεις αστείο κάτι απάνθρωπο(ως αποτέλεσμα πάνω σε ανθρώπους) και θλιβερό, το ΕΓΩ σου έχει υπερβεί κατα πολύ τα όρια και έχει περάσει στο επίπεδο του ΑΝΩΤΕΡΟΣ...και απο εκεί φίλε μου γυρίζεις πολύ δύσκολα πίσω....

Σε καληνυχτώ.....

Υ.Γ Ο ουμανισμός δεν είναι κατανόηση και συμπόνοια.... Αλλά αγώνας, πάλη, για τα πανανθρώπινα ιδεώδη και δικαιώματα....

Αν θεωρείς ότι επειδή πεινάνε δεν έχουν τη δυνατότητα να γελάσουν τους έχεις υποβιβάσει σε ζώα. Και αν τους φέρεσαι σα ζώα δεν έχουν και πολλή ελπίδα να ξεφύγουν από αυτό.

Ο άνθρωπος που έχει συντάξει το εν λόγω κείμενο μου φαίνεται πως έχει πολύ περισσότερη αίσθηση της πραγματικότητας και γνήσια συμπάθεια (έστω και μέσα από την άνεση του καναπέ του ακόμη) από πολλούς άλλους που σπεύδουν να τον κατακρίνουν με τον δήθεν (σε βαθμό υποκεινούμενης ρουτίνας κατά τη γνώμη μου) ουμανισμό τους.

''Υποκινούμενη ρουτίνα'' λέγεται τώρα η κατεδάφιση της ζωής των περισσοτέρων....Αυτές οι νέες ορολογίες ανέκαθεν που κάθονταν στο λαιμό...Αν νομίζεις ότι ξεμείναμε από ενδιαφέροντα και 'κλαιγόμαστε' χωρίς λόγο είσαι εκτός τόπου και χρόνου... Αν θεωρείς ότι η ''πραγματικότητα'' του αρχικού κειμένου αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα του έξω κόσμου,δεν ξέρω τι να πω...Αυτό που ξέρω είναι ότι οι άστεγοι με τους οποίους έρχομαι σε επαφή κατά καιρούς,δεν έχουν διάθεση για καλαμπούρια γενικά..Πόσο μάλλον για καλαμπούρια που σατιρίζουν την ίδια τους την μοίρα-υπαρξη...

Καταρχάς άλλο ρώτησα, άλλο απάντησες....

Οταν βρίσκεις αστείο κάτι απάνθρωπο(ως αποτέλεσμα πάνω σε ανθρώπους) και θλιβερό, το ΕΓΩ σου έχει υπερβεί κατα πολύ τα όρια και έχει περάσει στο επίπεδο του ΑΝΩΤΕΡΟΣ...και απο εκεί φίλε μου γυρίζεις πολύ δύσκολα πίσω....

Σε καληνυχτώ.....

Υ.Γ Ο ουμανισμός δεν είναι κατανόηση και συμπόνοια.... Αλλά αγώνας, πάλη, για τα πανανθρώπινα ιδεώδη και δικαιώματα....

Στο επίπεδο του ΑΝΩΤΕΡΟΣ έχεις περάσει όταν έναν ομοιδεάτη σου μέσα στο χαμό της εποχής καταλήγεις να τον σταυρώνεις για λόγους οι οποίοι άπτονται της "αισθητικής". Ανοίξτε τα μυαλά σας. Αν νομίζετε πως η Βουγιουκλάκη είναι τραγική είναι γιατί εσείς οι ίδιοι έχετε παρασυρθεί στη δύνη της πάλαι πότε βολής σας. Ο άνθρωπος πριν από μόλις εκατό χρόνια ζούσε χωρίς ρεύμα. Δεν είχε και ΔΕΗ όμως. Καπιταλιστήκατε κύριοι. Προσκολληθήκατε σα μωρά στο στήθος της μητέρας τους στον υλισμό και τη "χλιδή" χάνοντας τις πραγματικές αξίες της ζωής. Αυτός είναι ο πραγματικός καπιταλισμός και αρνείστε να τον συνειδητοποιήσετε. Και μακάρι να παλεύαμε για την ελευθερία μας από τον ξένο νταβατζή. Θα ήταν αγώνας με νόημα. Για τη βολή παλεύουν όλοι. Κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια και ανακοινώσεις και "αντίσταση". Και ουσία καμία. Ο αντίθετος πόλος... Πάλι μέσα στο σύστημα όμως.
και κάτι λαιτ για το καληνύχτα κι από μένα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Να μην ξεχνιόμαστε κιόλας (όχι πως ξεχνιέται δηλαδή)

Φίλε μου μη χαλιέσαι.

Και οι αρβύλα τα ίδια κείμενα συντάσουν και μάλιστα τα σατυρίζουν και με βίντεο, κάνουν 40-45% τηλεθέαση και πάρα πολλοί γελάνε.
Το ίδιο και ο Λαζόπουλος και πολλοί χειροκροτούν...............................

Είναι σημεία των καιρών ο ένας έλληνας να χαρακτηρίζει ελαφρά την καρδία τον άλλο αν βλέπει κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύει.

Status
Not open for further replies.