Δέκτες edision piccollo

Re: Edision Argus Piccollo Plus HDip

Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για αυτόν τον δέκτη,
ξέρετε αν θα παίζει τη νέα κάρτα της νόβα (έκδοση κάπα)?
έστω και με κάποια διαδικασία..

Απάντηση: Edision Argus Piccollo Plus HDip

Aν και για τον Edision Argus Piccollo Plus HDip δεν βλέπω να έχουν γραφτεί πολλά, απο το Σάββατο είμαι κάτοχος ενός δέκτη. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι αρκετά καλές.
Μόλις του περάσω κ το ανάλογο firmware θα σας πω τις εντυπώσεις μου.

η αλήθεια είναι ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, και το cfm παίζει εξαιρετικά

Ευχαριστώ sakis για την πολύτιμη βοήθειά σου. Όπως πάντα εξυπηρετικότατος. Νάσαι πάντα καλά……:worshippy::worshippy::worshippy:

Σου ήρθε και το άλλο λινκ... έτσι, για να μην έχεις παράπονο... :2thumb22sup:

Καλά μπάνια!

Απάντηση: Edision Argus Piccolo Plus

Ξέρεις κανείς:
1) αν παίζει ο δέκτης "άνετα" νόβα με κάρτα kappa version?
2) χρειάζεται αναβάθμιση? αν ναι, ποιο firmware δουλεύει αποδεδειγμένα χωρίς πρόβλημα και από που το κατεβάζω?
3) έχει θέμα με το menu (τον έλεγχο του) και την σύνδεση (scart ή hdmi) όπως ο mini 2in1?
4) τα SD κανάλια τα παίζει σε καλή ποιότητα (διότι αυτά θα βλέπω κυρίως για τώρα...)? τα κάνει upscaling μέσω hdmi?
5) το pvr μέσω usb λειτουργεί καλά? τι τύπου αρχεία δημιουργεί? τα κάνει και αναπαραγωγή? έχει θέμα με δίσκους 1T ή με θέματα διαμόρφωσης (FAT32, NTFS)?
6) υποστηρίζει εγγραφή με προγραμματισμό?
7) υποστηρίζει ελληνικό epg (νόβα)? επειδή δεν καταλαβαίνω τι εννοεί με το --> Ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος EDIVISIONΑυτά! :coool:

Έχω την παραπάνω κάρτα (την είχα σε commander 7600 μια χαρά δούλευε χρόνια τώρα - κάηκε) και λέω να πάω για τον EDISION ARGUS PICCOLO HD τώρα...

Όποιος μπορεί απαντά σε ότι μπορεί από τα παραπάνω αλλά με επείγει κυρίως το θέμα περί συμβατότητας με την κάρτα νόβα...

Ευχαριστώ πολύ.:smile:

Last edited by a moderator:

1)δεν το έχω δοκιμάσει αλλά από ότι έχω διαβάσει με τα cfm ναι χωρίς πρόβλημα
3)τι εννοείς?
4)ναι τα κάνει upscale, μια χαρά τα παίζει
5)ναι λειτουργεί άψογα, .mpg, .pvr ή .TS. Δεν έχει θέμα
6)ναι
7)δεν γνωρίζω

Ευχαριστώ πάρα πολύ dimx2:worshippy:

Στο 3) αναφέρω ένα πρόβλημα που είχε προκύψει με τον Edision Argus Mini 2in1 Combo και αναφερότανε και εδώ στο forum στην ανάλογη ενότητα. Όταν του έβαζες αναβάθμιση για HD δεν μπορούσες να τον ελέγξεις (menu , αλλαγή καναλιών) από το scart του! Για να μπορείς να τον ελέγξεις έπρεπε απαραιτήτως να συνδεθείς μέσω HDMI! Το firmware που δημιουργούσε αυτό το πρόβλημα χρειαζότανε να περαστεί για να μετατρέψει τα conax reader του σε multireader (ucas) ώστε να μπορεί ο δέκτης να βλέπει οποιαδήποτε κάρτα, νόμιμη πάντα, χωρίς την ανάγκη module αποκρυπτογράφησης....Δηλαδή με το τότε επίσημο firmware της εταιρίας όλα λειτουργούσαν μια χαρά με μόνο μειονέκτημα (τεράστιο!) το ότι ο δέκτης παρέμενε conax και όχι UCAS...Δεν ξέρω αν τελικά αυτό λύθηκε διότι το εν λόγω θέμα είναι και αρκετές σελίδες...Οπότε ήθελα να ήξερα μήπως τυχόν τέτοιο πρόβλημα παρουσιάζει και ο Edision Argus Piccollo Plus HDip...

Σε ευχαριστώ πολύ και για το link.:smile:

Αν κάποιος τον έχει τσεκάρει και με κάρτα, νόμιμη πάντα, nova kappa version, ας πει την γνώμη του, αν παίζει "άνετα" ή θέλει διάφορα add ons.

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο αν ξέρεις εσύ ή όποιος άλλος. Διαθέτει ο εν λόγω δέκτης blind scan?

Last edited:

ναι έχει blind scan για το scart δεν ξέρω σίγουρα αλλά παιζει να είναι το ίδιο.

6) υποστηρίζει εγγραφή με προγραμματισμό?
Ναι υποστηρίζει...
7) υποστηρίζει ελληνικό epg (νόβα)? επειδή δεν καταλαβαίνω τι εννοεί με το --> Ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος EDIVISION
Ναι υποστηρίζει..

Όταν του έβαζες αναβάθμιση για HD δεν μπορούσες να τον ελέγξεις (menu , αλλαγή καναλιών) από το scart του! Για να μπορείς να τον ελέγξεις έπρεπε απαραιτήτως να συνδεθείς μέσω HDMI! Το firmware που δημιουργούσε αυτό το πρόβλημα χρειαζότανε να περαστεί για να μετατρέψει τα conax reader του σε multireader (ucas) ώστε να μπορεί ο δέκτης να βλέπει οποιαδήποτε κάρτα, νόμιμη πάντα, χωρίς την ανάγκη module αποκρυπτογράφησης....
Ισχύει και για των piccolo hd ip αυτό, ο έλεγχος γίνεται μέσω HDMI.

Αν κάποιος τον έχει τσεκάρει και με κάρτα, νόμιμη πάντα, nova kappa version, ας πει την γνώμη του, αν παίζει "άνετα" ή θέλει διάφορα add ons.
Όσο πρόλαβα να τον δουλέψω με την kappa δούλευε εξαιρετικά. Το διάστημα όμως ήταν μικρό, γιατί σταμάτησα την συνδρομή.

Ο δέκτης έχει την ίδια συμπεριφορά με το HDMI και με το Scart, όπως έχει και ο Mini Combo.
Αυτό δεν είναι βλάβη. Είναι έτσι ρυθμισμένο ώστε να μην καταναλώνεται περιττή μνήνη.
Αυτό θα έκανε ένα firmware που να υποστήριζε και τις δύο εξόδους.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις. Το Icliebe έχει μόνο την ανεπίσημη HD.

Το Blind Scan αν είναι ίδιο με του Mini, μην περιμένεις αποτελέσματα, δεν δουλεύει σωστά, μην το χρησιμοποιείς.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις πραγματικά όλων, ήτανε πλήρεις και ξεκάθαρες! :worshippy:

Μάλλον θα τον "τσιμπήσω" άμεσα...:smile:

Σάκη δε σε ξέχασα είμαι σε αναζήτηση ΥΛΙΚΩΝ και ξεκινάω!!!! Θα έχεις νέα μου!!! :worshippy::worshippy::worshippy:

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις πραγματικά όλων, ήτανε πλήρεις και ξεκάθαρες! :worshippy:

Μάλλον θα τον "τσιμπήσω" άμεσα...:smile:
Να των τσιμπήσεις πραγματικά αξίζει τα λεφτά του !!! :2thumb22sup:
Ρώτα και το δάσκαλο (sakis.kom) Κοιμάται αγκαλιά με τον edision :flipout::flipout: