Δέκτες για 3D viewing

pitsos

Established Member
30 December 2009
242
Ανοίγω ένα θεματάκι οσον αφορά την τεχνολογία 3D έχωντας 2 ερωτήσεις. Υπάρχουν δέκτες συγκεκριμένοι που μπορούν να βγάλουν τα 3D κανάλια; Αν όχι τότε όλοι οι HD δέκτες έχουν την δυνατότητα να παίξουν τα ελεύθερα κανάλια που βλέπω στο king of sat (http://gr.kingofsat.net/3dtv.php);

Οι HD δέκτες μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τα 3D κανάλια χωρίς πρόβλημα.

Οι HD δέκτες μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τα 3D κανάλια χωρίς πρόβλημα.

Μόνο με αναβάθμιση. Αυτή τη στιγμή μόνο ένας δέκτης υποστηρίζει 3D και αυτός είναι το set top box του Sky Digital, μετά την πρόσφατη δορυφορική αναβάθμιση. Στα σκαριά βέβαια ετοιμάζονται πολλοί, όχι μόνο δορυφορικοί, αλλά και IPTV.

Με τον Spiderbox που έχω, βλέπω εικόνα από 3D κανάλια όμως δεν έχω 3D TV για να τα δω όπως πρέπει.

Μπορεί να βλέπεις εικόνα, αλλά δεν είναι 3D.
Δηλαδη???Και στον δεκτη του sky ετσι ηταν τις δυο πρωτες μερες που ειδα, δυο εικονες διπλα διπλα!!!!
Τι αλλο χρειαζεται???Οκ αυτοι λενε παρτε μας τηλ. και πειτε μας ποια τηλεοραση εχετε κ.τ.λ.π. και θα ανοιξουμε το καναλι για θεαση.Τι αλλο γινεται??
Regards dbfan

Εχω την εντύπωση οτι όλοι οι HD δέκτες δείχνουν 3d .

Προτίμησαν να φτιάξουν ένα νέο format (sidebyside) που να δουλεύει με τα παλιά HD μηχανήματα χωρίς τροποποίηση και χωρίς αυξημένες απαιτήσεις.... χοντρικά ,στέλνουν το HD σήμα όπως πριν αλλά αντί ένα frame με την full 2d εικόνα έχουν τις μονές γραμμές από την αριστερή και τις ζυγές από την δεξιά ενός 3d frame.
(φυσικά αν το δείς αυτό με 2d τηλεόραση θα είναι μπερδεμένο και δεν έχει νόημα)
Η 3d όμως τηλεόραση αναλαμβάνει από μόνη της μέσο software να χωρίσει το σήμα και από το ένα frame να βγάλει τα 2 πραγματικά (χαμηλότερης ουσιαστικά ανάλυσης φυσικά) και να κάνει μόνη της το upscale και την προβολή μετά της τρισδιάστατης εικόνας ...

Εχω την εντύπωση οτι όλοι οι HD δέκτες δείχνουν 3d .

Προτίμησαν να φτιάξουν ένα νέο format (sidebyside) που να δουλεύει με τα παλιά HD μηχανήματα χωρίς τροποποίηση και χωρίς αυξημένες απαιτήσεις.... χοντρικά ,στέλνουν το HD σήμα όπως πριν αλλά αντί ένα frame με την full 2d εικόνα έχουν τις μονές γραμμές από την αριστερή και τις ζυγές από την δεξιά ενός 3d frame.
(φυσικά αν το δείς αυτό με 2d τηλεόραση θα είναι μπερδεμένο και δεν έχει νόημα)
Η 3d όμως τηλεόραση αναλαμβάνει από μόνη της μέσο software να χωρίσει το σήμα και από το ένα frame να βγάλει τα 2 πραγματικά (χαμηλότερης ουσιαστικά ανάλυσης φυσικά) και να κάνει μόνη της το upscale και την προβολή μετά της τρισδιάστατης εικόνας ...

αν ισχύει αυτό ρε παιδιά τότε σε μια ουτοπία στην οποία ένα ελληνικό κανάλι εξέπεμπε 3D επίγειο σήμα, μια full hd τηλεόραση στα 600hz θα μπορούσε αυτόματα να είναι και 3D;

Δηλαδη???Και στον δεκτη του sky ετσι ηταν τις δυο πρωτες μερες που ειδα, δυο εικονες διπλα διπλα!!!!
Τι αλλο χρειαζεται???Οκ αυτοι λενε παρτε μας τηλ. και πειτε μας ποια τηλεοραση εχετε κ.τ.λ.π. και θα ανοιξουμε το καναλι για θεαση.Τι αλλο γινεται??
Regards dbfan

Ετσι οπως τα λενε,
Η εικονα σε μια συμβατικη τηλεοραση παραμενει οπως την ειδες. Δυο εικονες η μια διπλα στην αλλη.
Απλα οταν εχεις 3D τηλεοραση και πατησεις το κουμπακι 3D στο χειριστηριο η τηλεοραση σε καλει να επιλεξεις φορματ 3D. Αν βλεπουμε δορυφορικα δηλαδη side by side επιλεγουμε αυτο το φορματ και η τηλεοραση φτιαχνει 2 εικονες half HD η καθε μια η οποια ειναι σχεδον η μια πανω στην αλλη. Φορωντας τα γυαλια αφου τα ενεργοποιησουμε βλεπουμε την τριτη διασταση και μια πληρη εικονα 1080 (ι)
Μολις πηρα τη samsung τους πηρα τηλεφωνο και ανοιξαν το καναλι σε λιγοτερο απο λεπτο. Μοναδικη προυποθεση τουλαχιστο μεχρι τωρα να εχεις το world pack + HD pack as well.
3D καναλια εχουν και αλλοι δορυφοροι και μαλιστα ελευθερα για παραδειγμα 3 καναλια ελευθερα με demo υλικο αλλα πολυ καλο εχει ο εθροβιρδ στις 9 ανστολικα.
Νικος

αν ισχύει αυτό ρε παιδιά τότε σε μια ουτοπία στην οποία ένα ελληνικό κανάλι εξέπεμπε 3D επίγειο σήμα, μια full hd τηλεόραση στα 600hz θα μπορούσε αυτόματα να είναι και 3D;

Μην μπλεκεις μονο τη συχνοτητα μιας τηλεορασης με την δυνατοτητα της να ειναι 3D. Ναι ειναι μερος της τεχνολογιας αλλα δεν ειναι μονο αυτο. Συνεπως η η απαντηση ειναι οχι .
Νικος

Μόνο με αναβάθμιση. Αυτή τη στιγμή μόνο ένας δέκτης υποστηρίζει 3D και αυτός είναι το set top box του Sky Digital, μετά την πρόσφατη δορυφορική αναβάθμιση. Στα σκαριά βέβαια ετοιμάζονται πολλοί, όχι μόνο δορυφορικοί, αλλά και IPTV.

Σε format side by side ολοι οι δεκτες υψηλης ευκρινειας μπορουν να λαμβανουν σημα 3D χωρις καμμια αναβαθμιση.
Νικος

Οχι .... οποιαδήποτε 3dtv 100hz και πάνω θα μπορούσε να δείξει το σήμα.

Οπως σου περιέγραψα δεν εχει κάποια διαφορά από το απλό 2d σήμα, απλά έχουν πάρει τις 2 εικόνες που θέλει το 3d και τις έχουν "μπερδέψει" σε μία, ρίχνοντας βέβαια και την ανάλυση της κάθε μίας στο μισό.
Η 3d τηλεόραση με ειδικό software που είναι υποχρεωμένη να έχει τα ξεμπερδέυει και τα δείχνει σωστά... μια απλή δεν μπορεί να το κάνει όσα hz και να έχει.

ΥΓ
Εξάλλου θες και γυαλιά , η tv πρέπει να μπορεί να συγχρονιστεί με αυτά.

Last edited:
Μπορεί να βλέπεις εικόνα, αλλά δεν είναι 3D.
Λόγω της TV όχι λόγω του δέκτη. Με το side-by-side format που ανέλυσαν τα παιδιά νωρίτερα ο δέκτης απεικονίζει 3d κανάλια με χρήση της κατάλληλης TV βέβαια.

Περασα απο ενα πολυκαταστημα που εχει stand της Samsung με 3D τηλεορσαεις, εβαλα και τα ειδικα γυαλια που ειχαν... καθομουν 5 λεπτα οσο κι αν προσπαθησα δεν καταλαβα καμμια απολυτως διαφορα και μαλιστα στο τελος αρχισα να ζαλιζομαι ενω τα ματια μου ειχαν θολωσει.

πρεπει να ειναι παρα πολυ νωρις για να πουμε για 3D τεχνολογια... Προσωπικα κανονικο 3D εχω δει μονο 1 φορα στη ζωη μου στο Λονδινο σε ειδικη αιθουσα που προβαλει παντα μια ειδικη 3D ταινια-ντοκυμαντερ σχετικα με το βυθο της θαλασσας.

Ολα τα αλλα (σινεμα, tv, κλπ) ειναι αλλο ενα καλοστυμενο κολπο μαρκετινγκ για να τα αρπαξουν απο τα κοροιδα!

υγ Για να βλεπει καποιος 3Δ θα πρεπει εκτος απο τον καταλληλο εξοπλισμο και η ταινια να εχει γυριστει με ειδικο τροπο (ειδκο φακο/καμερα κλπ) γιατι καπου πηρε το ματι μου οτι καποια tv μετατρεπει ταινιες 2d σε 3d...:laugh:

Περασα απο ενα πολυκαταστημα που εχει stand της Samsung με 3D τηλεορσαεις, εβαλα και τα ειδικα γυαλια που ειχαν... καθομουν 5 λεπτα οσο κι αν προσπαθησα δεν καταλαβα καμμια απολυτως διαφορα και μαλιστα στο τελος αρχισα να ζαλιζομαι ενω τα ματια μου ειχαν θολωσει.

πρεπει να ειναι παρα πολυ νωρις για να πουμε για 3D τεχνολογια... Προσωπικα κανονικο 3D εχω δει μονο 1 φορα στη ζωη μου στο Λονδινο σε ειδικη αιθουσα που προβαλει παντα μια ειδικη 3D ταινια-ντοκυμαντερ σχετικα με το βυθο της θαλασσας.

Ολα τα αλλα (σινεμα, tv, κλπ) ειναι αλλο ενα καλοστυμενο κολπο μαρκετινγκ για να τα αρπαξουν απο τα κοροιδα!

υγ Για να βλεπει καποιος 3Δ θα πρεπει εκτος απο τον καταλληλο εξοπλισμο και η ταινια να εχει γυριστει με ειδικο τροπο (ειδκο φακο/καμερα κλπ) γιατι καπου πηρε το ματι μου οτι καποια tv μετατρεπει ταινιες 2d σε 3d...:laugh:

Φίλε verde καλωσορισες στο forum. Ανοιξά το θέμα επειδή χρειάζομαι την πληροφορία αυτή. Υπάρχουν πια 3D κανάλια τα οποία με ενδιαφέρουν. Αν έχεις πάει πρόσφατα στο Λονδίνο τότε θα έχεις δει και στις pub 3D αγώνες όπως είδα και εγώ (που ναι μεν δεν εχω πάθει και τη πλάκα της ζωής μου αλλά και η παρουσία μου εδω μέσα μαρτυρά ότι το hobby μου και το σαράκι μου είναι η τεχνολογία ). Έχω δέκτη sky+hd στον οποίο γίνονται οι απαραίτητες προσαρμογές για να βγάλει οριακά 3d με ενδιαφέρει όμως να αγοράσω και έναν δέκτη για 3D στου άλλους δορυφόρους. Συνεπώς η πληροφορία για το αν είναι καλή η ποιότητα και για το αν κάποιες tv ειναι ψευδο3D ειναι άλλο θέμα συζήτησης. Και πάλι καλωσόρισες και ελπίζω να μη σε απογοήτευσα με το παρον μήνυμα.

Θα δούμε σωστό 3D όταν βγάλουν στην αγορά τηλεοράσεις που δεν χρειάζεται να φοράμε τα ειδικά γυαλιά. Οτιδήποτε εξοπλισμό πουλάνε τώρα για 3D, εγώ τα θεωρώ "μεταβατική περίοδο" καθώς (αν δεν κάνω λάθος) δεν υποστηρίζουν όλοι με τον ίδιο τρόπο την 3D εικόνα, στο μέλλον θα πρέπει όλοι να είναι συμβατοί μεταξύ τους.

Υπομονη κανα δυο χρονια και θα βγουν απο το 2014 tv χωρις γιαλια :ADFAD2:

παντως θα ειναι γελοιο να γυρνας στο σπιτι σου με τα γιαλια ? πως να πας για νερο ,να φτιαξεις καφε και φανταζομαι ολους μας με γιαλια να γυρναμε απο την τουαλετα η τη κουζινα :Banane0: χαχαχα σφαγη θα γινεται αρα ειναι μονο για μερικες ταινιες για οσους εχουν tv room αχ να μπει η πεθερα μου και να μας δει και τους τεσσερις με γιαλια :smash::smash::smash: