Δεκτες για digea με Time-shift

blizard

Banned
11 March 2007
1,001
Eχω συνηθίσει από την δυνατότητα να μπορείς να πατήσεις pause σε μία εκπομπή που βλέπεις για να κάνεις κάτι και να την συνεχίσεις μετά .... κάνοντας και fast forward όταν έρθουν οι διαφημίσεις.
Είναι ότι καλύτερο , πρακτικά χωρίς αυτό σίγουρα δεν μπορώ να παρακολουθήσω μια ταινία στα ελεύθερα κανάλια οπότε ψάχνω για τέτοιο δέκτη και βάζω ότι έχω βρει.
(όποιος ξέρει κάτι άλλο αξιόλογο που δεν πρόσεξα ας μου πεί ... επίσης θα προτιμούσα ένα δέκτη με usb από μπροστά για να βάζω στικάκι, και αν γίνεται αυτό να μπορεί να αναπαραχθεί εύκολα από άλλες συσκευές.)

Κάτι βασικό στους dual-tuner όπως είδα είναι πως δεν έχουν 100% 2 ανεξάρτητα tuner ... δηλαδή συμβαίνει το παρακάτω:
(Λειτουργικότητα Διπλού Tuner: Έχετε την δυνατότητα να κάνετε εγγραφή ενός καναλιού, ενώ παρακολουθείτε οποιοδήποτε άλλο κανάλι, από την τετράδα των ψηφιακών καναλιών που ανήκουν στην ίδια συχνότητα εκπομπής.)
Δηλαδή δεν μπορείς να κάνεις zaping και να δεις όλα τα άλλα ψηφιακά κανάλια οταν γράφεις , κάτι αντίστοιχο με τα δορυφορικά δηλαδή.
Μάλλον δεν θα το επιτρέπει ακόμα τεχνολογία με καλή τιμή (θα είχαν και κανα pip αν ήταν), αλλά αν τυχών υπάρχει κάποιο με πραγματικό 2πλο tuner στα 100-110 ευρώ θα το ήθελα...

Crypto ReDi 25 (από 42 ευρώ , SD, ntfs) skroutz
Crypto Redi 100 (από 45 ευρώ , SD, ntfs) skroutz avclub

OPTICUM FT15p (από 50 ευρώ , hdmi , SD ) skroutz
(με μπροστά usb)

----------

StarTech HD 240 (45 ευρώ σε 1 κατάστημα, hd? , hdmi ) skroutz

DigiTV LF-2 HD (από 62 ευρώ με hdmi ) skroutz
(κάποια άλλα μοντέλα της εταιρίας είναι εγκεκριμένα από digea)

Crypto ReDi 200 (από 62 ευρώ με hdmi , ntfs)skroutz

FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR (από 64 ευρώ, hdmi ) skroutz avclub*
*το timeshift είναι beta αν κατάλαβα καλά.

Edision Argus Μini-T HD (από 90 ευρώ με hdmi) skroutz

ΥΓ
λίγα μου φαίνονται ... αύριο συνέχεια στο ψάξιμο και αποφασίζουμε.

Πήρα το hitech και είδα 2 ακόμα...

Turbo-X HD 1000 (55 ευρώ , hdmi , ntfs*) skroutz , avclub
(*είναι δέκτης του πλαισίου και εκεί δεν γράφει για timeshift , ενώ στο forum μιλάνε για τον SD που έχει ntfs-timeshift ... τον είδε όμως το περιοδικό και υποθέτω πως έχει και ο HD τα ίδια )

Apollon HD TE-9100 (από 85 ευρώ , hdmi , καθόλου media center) skroutz

Ωραία λίστα! Να και το δικό μου (μελλοντικά).

NECO HD BOX HDMI mpeg4 mpeg2 PVR Media Player skroutz 85
Manual
τα κάνει όλα και συμφέρει...
Το hitech τον έχει και αυτόν , αλλά λέει ότι δεν έχει timeshift... επίσης δεν μπόρεσα να επιβεβαιώσω από κάπου αλλού εκτός τον τίτλο στο manual που μου έβαλες.
(μπορεί και να μην το κατάλαβαν, αν θέλει να κάνει format ίσως το stick, ή δεν ξέρω)

Πάντως τελικά κανείς δεν έχει 2 tuner , και το time shift είναι απλά θέμα software... οπότε να έχουμε το νού μας για αναβαθμίσεις γενικά , γίνεται πραγματικά χαμός με τα διάφορα firmware και υλοποιήσεις που έχουν παρόμοια hardware.

ΥΓ
Eχει και μπροστά usb (2 σύνολο) ενώ με το timeshift θα ήταν ο καλύτερος ... οπότε θα το κοιτάξω ξανά, μαζί και με κάποιο κατάστημα για αγορά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Δεκτες για digea με Time-shift

Turbo-X HD 1000 (55 ευρώ , hdmi , ntfs*) skroutz , avclub
(*είναι δέκτης του πλαισίου και εκεί δεν γράφει για timeshift , ενώ στο forum μιλάνε για τον SD που έχει ntfs-timeshift ... τον είδε όμως το περιοδικό και υποθέτω πως έχει και ο HD τα ίδια )

Χίλια συγνώμη αν είμαι off topic, αλλά μιας και έχω αφήσει την αγορά για τελευταία στιγμή στις 18 του μήνα, θα ήθελα να ρωτήσω ο Τ-Χ δεν υποστηρίζει mkv; Δηλαδή αν θέλεις mkv πας xoro 7600 (λλά και πάλι χωρίς ntfs) και αν θές time-shift πας T-X;

Σκέτο μπέρδεμα...

Δεν έχει καθόλου δυνατότητες Media center το Turbo-X HD 1000 όπως μάλλον θα είδες στο πλαίσιο ... εμένα μου ξέφυγε γιατί κυρίως κοιτάω για τις δυνατότητες στο recording.

Και το περιοδικό έχει το horo 7600 όχι από τα καλύτερα σαν MC λόγο fat ... υπάρχουν και κάποια καλά με Ntfs, ίσως να τα συγκεντρώσουμε σε άλλο topic.

Last edited:
Το time shift του δουλεύει σωστά και με την εξής διαδικασία:
Δεν παγώνεις εικόνα ή κάτι τέτοιο αλλά πατάς το Rec από το σημείο που θέλεις να γράψεις και ουσιαστικά δημιουργείται ένα αρχείο video το οποίο μπορείς να αναπαράγεις οποιαδήποτε άλλη στιγμή θέλεις. Εναλλακτικά με μια προγραμματισμένη εγγραφή με PVR μπορείς να γράψεις οποιοδήποτε πρόγραμμα θέλεις και να το παρακολουθήσεις κάποια άλλη στιγμή.

Για να εχει HDMI το πιό πιθανό είναι High Definition,αλλιώς θα αναφερετο SD και δεν έχει νόημα το επιπλέον κόστος για HDMI σε φθηνό μηχάνημα αφου στην πράξη δεν προσφέρει κάτι.

Συνήθως στις οδηγίες γράφουν λήψη MP/HL

ποιος δεκτης θεωρειται οτι εχει πιο ευχρηστο time-shift;
o turbox 1000hd ή ο funai 2205;

ποιος δεκτης θεωρειται οτι εχει πιο ευχρηστο time-shift;
o turbox 1000hd ή ο funai 2205;

Βασικά έχουν time-shift ??
Από ότι έχω δει πάντως, οι περισσότεροι HD ψηφιακοί δέκτες δεν έχουν πραγματικό time-shift και δεν μπορείς να δεις άλλα ψηφιακά κανάλια κατά την εγγραφή. Φαντάζομαι ότι το έχουν κάνει για να μειώσουν το κόστος.
Αντίθετα έχω δει SD ψηφιακούς δέκτες με πολύ καλές λειτουργίες time-shift και διπλό tuner για να παρακολουθείς όποιο άλλο κανάλι θέλεις ενώ παράλληλα γίνεται εγγραφή.

Βασικά έχουν time-shift ??
Από ότι έχω δει πάντως, οι περισσότεροι HD ψηφιακοί δέκτες δεν έχουν πραγματικό time-shift και δεν μπορείς να δεις άλλα ψηφιακά κανάλια κατά την εγγραφή. Φαντάζομαι ότι το έχουν κάνει για να μειώσουν το κόστος.
Αντίθετα έχω δει SD ψηφιακούς δέκτες με πολύ καλές λειτουργίες time-shift και διπλό tuner για να παρακολουθείς όποιο άλλο κανάλι θέλεις ενώ παράλληλα γίνεται εγγραφή.
Κανένας SD δέκτης απ' όσους έχω δει δεν έχει διπλό tuner! Απλά σου δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις άλλο κανάλι του ίδιου stream (συχνότητας).

Κανένας SD δέκτης απ' όσους έχω δει δεν έχει διπλό tuner! Απλά σου δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις άλλο κανάλι του ίδιου stream (συχνότητας).

Ναι έχεις δίκιο. Τουλάχιστον έχουν αυτή τη δυνατότητα σε αντίθεση με κάποιους HD που δεν σου δίνουν καν τη δυνατότητα αυτή.

Ναι έχεις δίκιο. Τουλάχιστον έχουν αυτή τη δυνατότητα σε αντίθεση με κάποιους HD που δεν σου δίνουν καν τη δυνατότητα αυτή.
σχεδον ολοι την εχουν

σχεδον ολοι την εχουν

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. 'Εχω δει τουλάχιστον 3-4 μοντέλα HD που κυκλοφορούν στην αγορά και δεν το κάνουν.

εχεις δικιο,αυτος που μουρχεται στο μυαλο που εχει σιγουρα ειναι o crystal audio ο οποιος μαλλον θα ειναι και h τελικη μου επιλογη.

Ωραία λίστα! Να και το δικό μου (μελλοντικά).

NECO HD BOX HDMI mpeg4 mpeg2 PVR Media Player skroutz 85
Manual
τα κάνει όλα και συμφέρει...

Παρακολουθώντας το video της NECO και έχοντας τον lemm T200 είναι εμφανές ότι οι δέκτες είναι "αδέλφια". Είναι επίσης εμφανές ότι η υλοποίηση της NECO είναι ποιοτικότερη σε επίπεδο hardware - συνδέσεων - 1080p αλλά και σε επίπεδο λογισμικού (μετάφραση - καλαισθησία μενού). Αξίζουν τα 25 παραπάνω;

Last edited: