Δέκτες mpeg-4 της Crystal Audio

Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Βιάστηκα να απαντήσω... Μεγάλη ντροπή... Το dts το στέλνει κανονικά ο αποκωδικοποιητής στον ενισχυτή μέσω hdmi, αρκεί να έχεις την επιλογή "ακατέργαστος"(ή κάτι τέτοιο) στο "ψηφιακός ήχος". :grinning-smiley-043

Αυτό που δεν κάνει, είναι να αποκωδικοποιεί το dts σε PCM (αυτό είναι αποκωδικοποίηση και θα ήταν υπερβολή να το ζητάγαμε από έναν DVB-T receiver!).

Ζήτω το dts passthrough του Crystal Audio!!! :drummer:

:rifle:

Re: Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

...Όσο για αποκωδικοποιήσεις dvix τώρα..
Τα dvix είναι ένα format που format δεν είναι..
Είναι μια παραλαγη avi που κάποιο ενσωμάτωσαν υπότιτλους ώστε οι κατάλληλοι players να μπορούν να διαβάσουν.
Υπάρχουν τόσες πολλές παραλλαγές στα Dvix που καλά κάνει η C.A και δεν παίζει παλαιότερα forma να καθαρίσει και λίγο το τοπίο

Φαντάζομαι ότι ο dtzgr εννοούσε .avi αρχεία, (όπου χρησιμοποιείται ο avi container και όχι ο divx container) απλά το codec είναι το DivX 3.11 και όχι κάποιο νεότερο (DivX 4, 5, κτλ). Αρχεία που είχαν κωδικοποιηθεί με αυτό το codec πολλές φορές έχουν διαφορετικό 4CC code (βλέπε http://www.fourcc.org/) π.χ. "DIV3", αντί για το "DivX" με αποτέλεσμα να τα θεωρεί ο player ως κάτι που δε μπορεί να υποστηρίξει, ενώ αν απλά του αλλάξεις το 4CC (ένα tag απο τέσσερα γράμματα είναι όλο κι όλο) να μπορεί να το παίξει.

Μια υπόθεση είναι μόνο, μπορεί να είναι και πιο σύνθετο το πρόβλημα (αν και δε νομίζω να μη μπορεί να αποκωδικοποιήσει DivX 3...).

Φαντάζομαι ότι ο dtzgr εννοούσε .avi αρχεία, (όπου χρησιμοποιείται ο avi container και όχι ο divx container) απλά το codec είναι το DivX 3.11 και όχι κάποιο νεότερο (DivX 4, 5, κτλ). Αρχεία που είχαν κωδικοποιηθεί με αυτό το codec πολλές φορές έχουν διαφορετικό 4CC code (βλέπε http://www.fourcc.org/) π.χ. "DIV3", αντί για το "DivX" με αποτέλεσμα να τα θεωρεί ο player ως κάτι που δε μπορεί να υποστηρίξει, ενώ αν απλά του αλλάξεις το 4CC (ένα tag απο τέσσερα γράμματα είναι όλο κι όλο) να μπορεί να το παίξει.

Μια υπόθεση είναι μόνο, μπορεί να είναι και πιο σύνθετο το πρόβλημα (αν και δε νομίζω να μη μπορεί να αποκωδικοποιήσει DivX 3...).

Αυτό που λες είναι φοβερό hint. Δυστυχώς όμως το έχω ήδη δοκιμάσει και δεν έπαιξε... Σοβαρά τώρα, δεν πρόκειται και για την τοπ παράλειψη. Καλό θα ήταν να ληφθεί υπόψη, όμως, και γι' αυτό το αναφέρω.

Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που έχει προτεραιότητα στη λίστα τώρα (εκτός από την αντικατάσταση των χειριστηρίων που παρεμβάλλονται σε LG τηλεοράσεις που, όπως κατάλαβα, είμαστε απλά σε αναμονή για το υλικό)...

Last edited:

Βιάστηκα να απαντήσω... Μεγάλη ντροπή... Το dts το στέλνει κανονικά ο αποκωδικοποιητής στον ενισχυτή μέσω hdmi, αρκεί να έχεις την επιλογή "ακατέργαστος"(ή κάτι τέτοιο) στο "ψηφιακός ήχος". :grinning-smiley-043

Αυτό που δεν κάνει, είναι να αποκωδικοποιεί το dts σε PCM (αυτό είναι αποκωδικοποίηση και θα ήταν υπερβολή να το ζητάγαμε από έναν DVB-T receiver!).

Φίλε μου περίεργα μου φαίνονται αυτά που γράφεις, γιατί το έχω δοκιμάσει ανεπιτυχώς. Αν επιτρέπετε, ποιόν ενισχυτή A/V έχεις; Γιατί για να λες ότι σύνεδεσες το hdmi πάνω του, πάει να πει ότι παίρνει raw ήχο και έχεις δεύτερο hdmi για loop της εικόνας σωστά;

Εγώ δοκίμασα με raw setting στον CA, hdmi στην τηλεόραση και passtrougth απο την τηλεόραση στον A/V με optical. Με AC3 δούλεψε μια χαρά, με DTS άρνηση αλόγου και υπόψιν ότι η τηλεόραση μου είναι C650 με δυνατότητα για DTS downmix...

Φίλε μου περίεργα μου φαίνονται αυτά που γράφεις, γιατί το έχω δοκιμάσει ανεπιτυχώς. Αν επιτρέπετε, ποιόν ενισχυτή A/V έχεις; Γιατί για να λες ότι σύνεδεσες το hdmi πάνω του, πάει να πει ότι παίρνει raw ήχο και έχεις δεύτερο hdmi για loop της εικόνας σωστά;

Εγώ δοκίμασα με raw setting στον CA, hdmi στην τηλεόραση και passtrougth απο την τηλεόραση στον A/V με optical. Με AC3 δούλεψε μια χαρά, με DTS άρνηση αλόγου και υπόψιν ότι η τηλεόραση μου είναι C650 με δυνατότητα και για DTS downmix κατ επιλογήν...

Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Το .AVI ειναι container και μπορει να περιεχει οτιδηποτε, κανενα player δε μπορει να παιξει οτιδηποτε βαλεις μεσα σε ενα container...

Το οτι παiζει τη συντριπτικη πλειοψηφια των .avi / .mkv /.m2ts που κυκλοφορουν σημερα δινει μεγαλη προσθετη αξια στο δεκτη (γιατι για δεκτη βασικα προκειται)...

Και σε οσους κατοχους αλλων δεκτων μπαινουν εδω μεσα να τρολλαρουν, αφιερωση η παρακατω εικονα, ας κοιταξουν το δεκτη που εχουν τι υποτιτλους δειχνει (αν φυσικα μπορει να παιξει .mkv :) )...
subsw.jpg

Είπαμε ήδη για τα DivX 3.x ότι δεν είναι δα και τόσο σημαντικό. Εγώ δεν αντέδρασα ούτε ζήτησα τα ρέστα επειδή δεν τα παίζει. Απλά το ανέφερα και απαξιώθηκε αυτή η αναφορά με το σκεπτικό ότι ο δέκτης δεν είναι media player - αυτό το σκεπτικό είναι που με έκανε να αντιδράσω.

Για τα δύο θέματα του EPG που ανέφερα πριν έχει κανείς άλλος γνώμη;

Το συνέδεσες δηλαδή σε ενισχυτή με HDMI και με την επιλογή στο menu <ακατέργαστος> σου έκανε μετατροπή σε 2.0 από 5.1 σε AC ?
Όντως θα συμφωνήσω ότι αν δεν στέλνει ακατέργαστο ήχο υπάρχει κάποιο πρόβλημα γιατί αυτό υποστηρίζεται και από τα menu του HD.

Οπως ειπα και στην αρχη: "η ελλειψη pass through του 5.1 σηματος που μας εχεις πει οτι ουτε στο AC-3 υπαρχει αφου και αυτο μετατρεπεται σε ψηφιακο στερεο (δικαναλο) ακομα και στην HDMI" Αυτα μας τα εχει πει ο tek_killa που του τα ειπαν οι τεχνικοι της Ca. Ειναι ολα στις πρωτες σελιδες, τοτε που και εγω και αλλοι υποψηφιοι αγοραστες ρωτουσαν αν γινεται DTS pass σε ενισχυτη και μας ειπαν οτι δεν γινεται κανενα πολυκαναλικο pass αλλα περναει στερεο το σημα ΚΑΙ το ΨΗΦΙΑΚΟ απο HDMI:
(Pass, δεν μιλουσαμε για downmix, μονο pass το οποιο δεν θελει και δικαιωματα-χρημα)

Γενικώς πολυκάναλο δεν παίζει να βγάλουν τα μηχανήματα όπως και να συνδεθουν -όπως με ενημερώνουν αυτή τη στιγμή. .

Mε το coaxial βγάζει ψηφιακό stereo, με τα rca αναλογικό!

Καλημέρα και συγγνωμη για την καθυστερημένη απάντηση.
Mkv γενικότερα παίζει κάμποσα μόνο ο HD και βγάζει μόνο στέρεο (αναλογικό ή ψηφιακό).

Όπα μισο! Στα mkv ακούγεται ήχος μόνο σε όσα έχουν δημιουργηθεί με stereo ήχο. Σε αρχεία με πολυκάναλο ήχο... σιωπή! :(

Εγω με αλλον δεκτη που πηρα τελικα αφου συμφωνα με τα παραπανω ο CA δεν με καλυπτε, εχω αναφερει με που τον πηρα και το δοκιμασα, εδω και 15 μερες, οτι απο τις ψηφιακες του εξοδους περναει τον ηχο ακατεργαστο (RAW) οπως ειναι στο καθε αρχειο, πολυκαναλικα ειτε ειναι DTS ειτε AC-3 5.1.
Αντιθετα τοσες μερες εδω δεν αναφερθηκε ποτε οτι το κανει και ο CA ουτε απο διοκτητες του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Οπως ειπα και στην αρχη: "η ελλειψη pass through του 5.1 σηματος που μας εχεις πει οτι ουτε στο AC-3 υπαρχει αφου και αυτο μετατρεπεται σε ψηφιακο στερεο (δικαναλο) ακομα και στην HDMI" Αυτα μας τα εχει πει ο tek_killa που του τα ειπαν οι τεχνικοι της Ca. Ειναι ολα στις πρωτες σελιδες, τοτε που και εγω και αλλοι υποψηφιοι αγοραστες ρωτουσαν αν γινεται DTS pass σε ενισχυτη και μας ειπαν οτι δεν γινεται κανενα πολυκαναλικο pass αλλα περναει στερεο το σημα ΚΑΙ το ΨΗΦΙΑΚΟ απο HDMI:
(Pass, δεν μιλουσαμε για downmix, μονο pass το οποιο δεν θελει και δικαιωματα-χρημα)

Εγω με αλλον δεκτη που πηρα τελικα αφου συμφωνα με τα παραπανω ο CA δεν με καλυπτε, εχω αναφερει με που τον πηρα και το δοκιμασα, εδω και 15 μερες, οτι απο τις ψηφιακες του εξοδους περναει τον ηχο ακατεργαστο (RAW) οπως ειναι στο καθε αρχειο, πολυκαναλικα ειτε ειναι DTS ειτε AC-3 5.1.
Αντιθετα τοσες μερες εδω δεν αναφερθηκε ποτε οτι το κανει και ο CA ουτε απο διοκτητες του.
Έχω μπερδευτεί εντελώς!
Τελικά ο δέκτης όταν συνδεθεί με hdmi σε μια τηλεόραση, η οποία έχει ψηφιακή έξοδο, αν αυτή την έξοδο τη συνδέσουμε σε ενισχυτή πολυκάναλο, θα ακούσουμε πολυκάναλο ή όχι?-bye-

Εγώ δοκίμασα με raw setting στον CA, hdmi στην τηλεόραση και passtrougth απο την τηλεόραση στον A/V με optical. Με AC3 δούλεψε μια χαρά, με DTS άρνηση αλόγου και υπόψιν ότι η τηλεόραση μου είναι C650 με δυνατότητα για DTS downmix...

Ενισχυτής Yamaha RX-V463 με εισόδους hdmi.

Σύνδεση 1:
Crystal Audio HD =(hdmi)=> Yamaha
Yamaha =(hdmi)=> LG 32LG5000

Σύνδεση 2:
Crystal Audio HD =(hdmi)=> LG 32LG5000
LG 32LG5000 =(optical)=> Yamaha

Και στις 2 περιπτώσεις ο ήχος στον CA ήταν στο "ακατέργαστος" (raw) και ο ήχος έπαιζε κανονικά από τα ηχεία σε ταινία με dts ήχο. Επίσης, η ένδειξη dts ήταν αναμμένη στον ενισχυτή.

ac3 σε στέρεο κάνει.

DTS σε στέρεο δεν κάνει. :-)

εμενα ΔΕΝ κανει! σε 2 mkv που δοκιμασα.τα μετετρεψα σε ac3 απο dts και τπτ!
θελει καποια ρύθμιση?

εμενα ΔΕΝ κανει! σε 2 mkv που δοκιμασα.τα μετετρεψα σε ac3 απο dts και τπτ!
θελει καποια ρύθμιση?

Με την επιλογή PCM στο "ψηφιακός ήχος" άκουσα AC3 ήχο από τα ηχεία της τηλεόρασης χωρίς ενισχυτή.

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚΤΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ, ΜΕ ΤΑ 1500 ΑΘΛΙΑ BUGS. :bigcry:
Γυρνας σε ασχετα threads και αναφερεις συνεχεια "o Crystal Audio δεν περναει 5.1 ηχο, δεν εχει οπτικη ινα και coaxial, δεν εχει multimedia δυνατοτητες"
ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΕΚΤΗ.

Προς δικη σου ενημερωση λοιπον, περναει μια χαρα 5.1 ηχο στον Harman που εχω μεσω HDMI, αλλα απλουστατα ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, καθως διπλα του βρισκονται 2 media players με HD audio δυνατοτητες... Βαζω στοιχημα οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ!!!!!!! :bang:
ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ TROLLING ΛΟΙΠΟΝ.
ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΝΑΝ CRYSTAL AUDIO ΔΕΚΤΗ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΦΩΣ -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Ενισχυτής Yamaha RX-V463 με εισόδους hdmi.

Σύνδεση 1:
Crystal Audio HD =(hdmi)=> Yamaha
Yamaha =(hdmi)=> LG 32LG5000

Σύνδεση 2:
Crystal Audio HD =(hdmi)=> LG 32LG5000
LG 32LG5000 =(optical)=> Yamaha

Και στις 2 περιπτώσεις ο ήχος στον CA ήταν στο "ακατέργαστος" (raw) και ο ήχος έπαιζε κανονικά από τα ηχεία σε ταινία με dts ήχο. Επίσης, η ένδειξη dts ήταν αναμμένη στον ενισχυτή.
Επειδή δεν μου αρέσει να γράφω κάτι χωρίς να έχω διαβάσει πρώτα, έριξα μια ματιά (1)(2) σχετικά με τον ενισχυτή σου και όντως έχει μια διαφορά σε σχέση με τον δικό μου (όσον αφορά την πρώτη συνδεσμολογία που αναφέρεις). Τα HDMI του V463 δεν είναι απλά switch αλλά παίρνει τον ήχο και κάνει το σχετικό decoding. Αυτό σημαίνει ότι όντως έχει την δυνατότητα στην περίπτωση που ο CA στέλνει raw το DTS μέσω του HDMI στον Yamaha να το δουλέψει σωστά και δυστυχώς δεν έχω το συμβατό υλικό για να ελέγξω αυτή την περίπτωση.

Παρόλα αυτά η συνδεσμολογία μας στην δεύτερη περίπτωση που αναφέρεις είναι ακριβώς η ίδια και εφόσον τα μηχανήματα έχουν τις ίδιες δυνατότητες στο decoding, θα έπρεπε να δουλεύει και σε εμένα.

Αφού είσαι απόλυτα σίγουρος ότι ανάβει το λαμπάκι του DTS στο ενισχυτή σου πράγμα το οποίο δεν αφήνει αμφιβολίες στο να συμβαίνει κάτι άλλο (πχ PCM ήχος, η ακρόαση 5.1 μέσω DSP) θα το τσεκάρω και εγώ ξανά γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχω τον CA πρόχειρο και θα επανέλθω.

Οψόμεθα μέχρι νεοτέρας...

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚΤΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ, ΜΕ ΤΑ 1500 ΑΘΛΙΑ BUGS. :bigcry:
Γυρνας σε ασχετα threads και αναφερεις συνεχεια "o Crystal Audio δεν περναει 5.1 ηχο, δεν εχει οπτικη ινα και coaxial, δεν εχει multimedia δυνατοτητες"
ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΕΚΤΗ.

Προς δικη σου ενημερωση λοιπον, περναει μια χαρα 5.1 ηχο στον Harman που εχω μεσω HDMI, αλλα απλουστατα ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, καθως διπλα του βρισκονται 2 media players με HD audio δυνατοτητες... Βαζω στοιχημα οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ!!!!!!! :bang:
ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ TROLLING ΛΟΙΠΟΝ.
ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΝΑΝ CRYSTAL AUDIO ΔΕΚΤΗ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΦΩΣ -bye-

Επειδή δεν έιναι τρόπος αυτός και επειδή αυτό που σου έγραψε σε καμμία περίπτωση ΔΕΝ δικαιολογεί αυτή τη φραστική σου επίθεση, προς το παρόν έχεις μια κίτρινη. Αν επαναληφθεί όμως θα μας αποχαιρετήσεις για λίγες μέρες ...
Ελπίζω να έγινα κατανοητός ...

Φίλιππος

Για να συνοψίσουμε... Ο δέκτης Crystal Audio, αν έχουμε πολυκάναλο ενισχυτή, κάνει pass through τον 5.1 ήχο και σε AC3 και σε DTS, και απευθείας από τα ηχεία της τηλεόρασης κάνει downmix σε 2.0 τον ήχο AC3;

Mόνο οι κάτοχοι παρακαλώ και κατά προτίμηση με ενισχυτή!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

...Τα HDMI του V463 δεν είναι απλά switch αλλά παίρνει τον ήχο και κάνει το σχετικό decoding. Αυτό σημαίνει ότι όντως έχει την δυνατότητα στην περίπτωση που ο CA στέλνει raw το DTS μέσω του HDMI στον Yamaha να το δουλέψει σωστά...

Όντως ο Yamaha "κρατάει" τον ήχο από τις hdmi για επεξεργασία. Νόμιζα ότι όλοι οι "Home Cinema" ενισχυτες με εισόδους hdmi το κάνουν αυτό... Ελπίζω να είναι κάποια ρύθμιση απλά...

Παρόλα αυτά η συνδεσμολογία μας στην δεύτερη περίπτωση που αναφέρεις είναι ακριβώς η ίδια και εφόσον τα μηχανήματα έχουν τις ίδιες δυνατότητες στο decoding, θα έπρεπε να δουλεύει και σε εμένα.

Θα πρέπει βέβαια και η τηλεόραση να στέλνει ό,τι λαμβάνει από την hdmi στην οπτική/coaxial (raw).

Αφού είσαι απόλυτα σίγουρος ότι ανάβει το λαμπάκι του DTS στο ενισχυτή σου πράγμα το οποίο δεν αφήνει αμφιβολίες στο να συμβαίνει κάτι άλλο...

Το ξανατσέκαρα, και με τις 2 συνδεσμολογίες και όντως άναβε το λαμπάκι του dts.

Χαρας στο κουραγιο του Tek_Killa, αυτο εχω να πω -bye-

Απάντηση: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Μετά από μερικές δοκιμες με την εξής συνδεσμολογία:
HD δεκτης-> HDMI σε Samsung Α656 -> optical cable σε Yamaha rxv-650
Και σε DTS 5.1 και σε AC-3 5.1 με επιλογή στον δεκτη ακατέργαστος ήχος, σε 5-6 .mkv κανένα δεν έβγαλε ήχο. Μόλις έβαλα PCM μου έκανε downmix σε 2.0 και άκουγα κανονικά(όχι DTS αρχείο βεβαια).

Ίσως η τηλεόραση μου έχει θέμα με το να διαχωρίσει ήχο 5.1 και να τον στείλει μέσο optical στον ενισχυτή μου εφόσον άλλος χρηστης λέει ότι το έχει πετύχει αυτό και με DTS και με AC-3

θα τεστάρω το ΣΚ κατευθείαν σύνδεση πάνω σε Yamaha 663 και θα σας ενημερώσω

Για να συνοψίσουμε... Ο δέκτης Crystal Audio, αν έχουμε πολυκάναλο ενισχυτή, κάνει pass through τον 5.1 ήχο και σε AC3 και σε DTS, και απευθείας από τα ηχεία της τηλεόρασης κάνει downmix σε 2.0 τον ήχο AC3;

Mόνο οι κάτοχοι παρακαλώ και κατά προτίμηση με ενισχυτή!

Μετά από αρκετές δοκιμές με τις δύο συνδεσμολογίες που έγραψα παραπάνω (με LG 32LG5000 και Yamaha RX-V463), κατέληξα στα εξής:

- Στην επιλογή "raw" (ακατέργαστος) κάνει pass through AC3 και dts όπως είναι (5.1) και θέλεις ενισχυτή (ή τηλεόραση) με αποκωδικοποίηση dts για να ακούσεις ήχο.

- Στις επιλογές "Εκτός λειτουργίας" και "PCM" μετατρέπει τα πάντα (εκτός από dts φυσικά) σε 2κάναλο ήχο (ακόμα και από 6κάναλο AC3), τον οποίο μπορείς να ακούσεις από οποιαδήποτε τηλεόραση.