Δέκτες mpeg-4 της Crystal Audio

Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Για τα δύο θέματα του EPG που ανέφερα πριν έχει κανείς άλλος γνώμη;

Όντως ο SD έχει καλύτερο interface στο EPG με τα παράλληλα κανάλια
Όντως στα κανάλια της Digea το info δεν βγάζει τις πληροφορίες που βγάζει στο μπουκέτο της ΕΡΤ

Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Φίλε Tek_killa έχω μερικές προτάσεις για το επόμενο firmware. Με σειρά προτεραιότητας:

1) Δυνατότητα ταξινόμησης και μετακίνησης τον pvr εγγραφών για ευκολότερη αναπαραγωγή

2) Δυνατότητα επιλογής συγκεκριμένων ημερών για την εγγραφή

3) Μεγαλύτεροι υπότιτλοι με βαρύτερα outlines

4) Μαύρο πλαίσιο αντί για γκρί και κίτρινο

5) Ένα κουμπί που να σε πηγαίνει κατ'ευθείαν στα movies

6) Δυνατότητα να κάνουμε dim ή να σβήσουμε τελείως την lcd (είναι και ο σενσορας του τ/κ βαθιά και δεν μπορούμε να βάλουμε κάτι μπροστά)

Και να μπορεί να διαβάζει εξωτερικούς υπότιτλους (αρχεία srt κτλ) όταν υπάρχουν ενσωματωμένοι υπότιτλοι στα mkv αρχεία... please!!!

Καλά πρίν λίγες μέρες βγήκε το firmware, δέν κάνατε τις προτάσεις σας, νωρίτερα ωστε να συμπεριληφθούν στο τωρινό firmware ;;
Τώρα ζήσε μάη μου.. άν και πότε θα υπάρξει κάποιο νεότερο firmware (εξάμηνο, χρόνος ; ).

Last edited:

Φίλε Tek_killa έχω μερικές προτάσεις για το επόμενο firmware. Με σειρά προτεραιότητας:

1) Δυνατότητα ταξινόμησης και μετακίνησης τον pvr εγγραφών για ευκολότερη αναπαραγωγή

2) Δυνατότητα επιλογής συγκεκριμένων ημερών για την εγγραφή

3) Μεγαλύτεροι υπότιτλοι με βαρύτερα outlines

4) Μαύρο πλαίσιο αντί για γκρί και κίτρινο

5) Ένα κουμπί που να σε πηγαίνει κατ'ευθείαν στα movies

6) Δυνατότητα να κάνουμε dim ή να σβήσουμε τελείως την lcd (είναι και ο σενσορας του τ/κ βαθιά και δεν μπορούμε να βάλουμε κάτι μπροστά)

+1

Καλά πρίν λίγες μέρες βγήκε το firmware, δέν κάνατε τις προτάσεις σας, νωρίτερα ωστε να συμπεριληφθούν στο τωρινό firmware ;;
Τώρα ζήσε μάη μου.. άν και πότε θα υπάρξει νεότερο firmware.

Είχαν γίνει και πριν..
Και δεν νομίζω να μην βγει και σύντομα άλλο ακόμα υπάρχουν αρκετά θεματάκια

Παιδιά γειάσας
αγόρασα και γω προχτες τον HD,και μέχρι τώρα μπορώ να πω οτι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Είναι οτι έψαχνα.Και τις εγγραφές μου κάνω σε ntfs εξωτερικό δίσκο, και τις ταινίες μου dvdrip και ματρόσκες βλέπω μια χαρά, και ταψηφιακά κανάλια με άψογη εικόνα. 3σε1 και αποκοδικοποιητής και γραφτήρι και player!Στην αρχή ανησύχησα λίγο με τους υπότιτλους που ήταν ψείρες, αλλά ευτυχώς βρήκα το site εδώ από το google και πέρασα το νέο firmware και τώρα είμαι ΟΚ.Ήθελα να ρωτήσω κάτι, μήπως ξέρει κανείς πότε η ερτ θα εκπέμψει ψηφιακά,έχει ακουστεί τίποτα;

naftemporiki.gr said:
...Από τον προσεχή Σεπτέμβριο -αν δεν υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις βεβαίως- η ΕΡΤ ετοιμάζεται να εκπέμψει ψηφιακά με το μοντέλο mpeg4, τα τέσσερα κανάλια που διαχειρίζεται τεχνικά (τα τρία αναλογικά προγράμματά ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 καθώς και το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων) στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλα μέρη...
...

Kαλημέρα!
Μετά από δικές μου δοκιμές σε 2 ενισχυτές (ONKYO TX-NR3007, HK AVR 255) επιβεβαιώνω πως O HD ΚΑΝΕΙ DTS PASSTHROUGH ΑΠΟ HDMI. Έχοντας βέβαια ρυθμίσει από το μενού του HD το "Ψηφιακός Ήχος: Ακατέργαστος"

katalitis μπορώ να πω πως ήσουν καταλυτικότατος! :grinning-smiley-043

Tις προτάσεις σας για το επόμενο firmware τις πέρασα ήδη στους αρμόδιους.

Last edited:

Με πεισατε....ειδικα ο Tek_Killa με την ευγενεια του και με την προθυμια του,αλλα και οι υπολοιποι...μωλις το παρηγγειλα....ευχαριστω για ολα και καλα μου post...

Με ολα αυτα που διαβασα και βλεποντας την υποστηριξη αγορασα και εγω 2 HD απο ηλεκτρονικη 59 ευρω απο το σαιτ και δουλευουν μια χαρα !!!

Τελικά αυτό μετράει.Να δουλεύουν τα μηχανήματα μια χαρά και οτι προβλήματα έχουμε να τα αναφέρουμε και κάποια στιγμή θα λυθούν και αυτά γιατί απ'οτι βλέπω και ο tec killa και οι της CA έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν.

Ολα καλα κι ωραια αλλα 2 φορες πηγα να γραψω ματς της εθνικης και στα δυο κολλησε..μου γραφει 2 45λεπτα περιπου 2GB το καθενα και μετα σταματαει μονο του ασχετως που δειχνει οτι συνεχιζει να γραφει..Δηλαδη οταν ειναι κατι παραπανω απο μιαμιση ωρα πακετο να το γραφουμε?Το χει παθει κανας αλλος?

Ολα καλα κι ωραια αλλα 2 φορες πηγα να γραψω ματς της εθνικης και στα δυο κολλησε..μου γραφει 2 45λεπτα περιπου 2GB το καθενα και μετα σταματαει μονο του ασχετως που δειχνει οτι συνεχιζει να γραφει..Δηλαδη οταν ειναι κατι παραπανω απο μιαμιση ωρα πακετο να το γραφουμε?Το χει παθει κανας αλλος?

Να υποθέσω ότι το ένα ήταν με την Korea και το άλλο με την Αργεντινή ?
Επέκτησε συνείδηση.. :bigcry:

Εγώ έγραψα εχθές τρεισιμισι ώρες εγγραφή στο δίσκο από το ΣΠΟΡ+ της ΕΡΤ και την είδα σήμερα και ήταν άψογη.Mήπως γράφετε σε κανένα φλασάκι που δεν έχει αρκετό χώρο ή είναι προβληματικ'ο;

καλημέρα παιδιά... έχοντας διαβάσει όλα σχεδόν τα threads σχετικά με αυτά τα πολυμηχανήματα (tuner + media player), είμαι εδώ και λίγες μέρες κάτοχος του HD, τον οποίο τον πήρα περισσότερο για τις δυνατότητες του ως φθηνού και αξιοπρεπούς media player χωρίς πολλές απαιτήσεις.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κανένας αναλυτικός οδηγός για μετατροπή του dts ήχου σε mkv αρχεία (που παρουσιάζει θέμα με αυτές τις συσκευές) σε κάποια άλλη μορφή που να μπορώ να ακούσω από την TV μου (Samsung LE40A656) στην οποία έχω συνδέσει τον HD με καλώδιο HDMI και μόνο. Συγνώμη για το off-topic αλλά εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία ότι εδώ είστε αρκετοί με γνώσεις σε τέτοια θέματα

Υ.Γ. οφείλω επίσης να δώσω συγχαρητήρια για την μέχρι τώρα υποστήριξη του προϊόντος. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι.

Σε συνέχεια του προηγούμενου ... (και επειδή μάλλον όλοι πήγατε για μπάνιο σήμερα, εκτός από εμένα που παλεύω να φτιάξω τις ταινίες μου) κατάφερα με το mkvtoolnix, το Eac3toGUI και αρκετό διάβασμα να αλλάξω το φορμα του ήχου στο mkv... (τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω, άλλαξα το dts σε ac3 και σε μια δεύτερη προσπάθεια έκανα downmix σε 2ch). μετά το απαραίτητο merge το mkv file παίζει στον Η/Υ μια χαρά, στην τηλεόραση πάλι τίποτα, καθόλου ήχος. κάνω κάτι λάθος?

και μια άλλη απορία... στο φάκελο που έχω την ταινία έχω και τους υπότιτλους ως ξεχωριστό srt file. δεν τον βλέπει όμως αυτό το αρχείο, παρόλο που δεν έχει εσωτερικούς υπότιτλους η ταινία... βέβαια δεν είναι πρόβλημα να τους ενσωματώσω με τα παραπάνω εργαλεία, αλλά διάβασα παραπάνω ότι το μηχάνημα αναγνωρίζει κανονικά τους εξωτερικούς υπότιτλους... φοβάμαι μήπως είναι προβληματικό το μηχάνημα μου.

Σε συνέχεια του προηγούμενου ... (και επειδή μάλλον όλοι πήγατε για μπάνιο σήμερα, εκτός από εμένα που παλεύω να φτιάξω τις ταινίες μου) κατάφερα με το mkvtoolnix, το Eac3toGUI και αρκετό διάβασμα να αλλάξω το φορμα του ήχου στο mkv... (τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω, άλλαξα το dts σε ac3 και σε μια δεύτερη προσπάθεια έκανα downmix σε 2ch). μετά το απαραίτητο merge το mkv file παίζει στον Η/Υ μια χαρά, στην τηλεόραση πάλι τίποτα, καθόλου ήχος. κάνω κάτι λάθος?

Έχεις βάλει στον HD την επιλογή PCM στο menu του ήχου ?

και μια άλλη απορία... στο φάκελο που έχω την ταινία έχω και τους υπότιτλους ως ξεχωριστό srt file. δεν τον βλέπει όμως αυτό το αρχείο, παρόλο που δεν έχει εσωτερικούς υπότιτλους η ταινία... βέβαια δεν είναι πρόβλημα να τους ενσωματώσω με τα παραπάνω εργαλεία, αλλά διάβασα παραπάνω ότι το μηχάνημα αναγνωρίζει κανονικά τους εξωτερικούς υπότιτλους... φοβάμαι μήπως είναι προβληματικό το μηχάνημα μου.

Όχι δεν είναι πρόβλημα του δικού σου αποκωδικοποιητή.. Τα εξωτερικά subs σε .mkv δεν τα παίζει ακόμα το firmware που έχουμε

Re: Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες Firefly.
Νομίζω το είχε ως default (χωρίς να είμαι 100% σίγουρος...) γιατί σίγουρα κάτι άλλαξα και έβαλα το "Ακατέργαστος" και μια άλλη επιλογή που είχε (όχι το PCM όμως). Όταν πάω το βράδυ σπίτι θα το δοκιμάσω...

Re: Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Όχι δεν είναι πρόβλημα του δικού σου αποκωδικοποιητή.. Τα εξωτερικά subs σε .mkv δεν τα παίζει ακόμα το firmware που έχουμε

Kαλημέρα και καλή εβδομάδα. :)
Τα εξωτερικά subs σε mkv παίζουν αλλά αν έχει το mkv ενσωματωμένους δε μπορεί να επιλέξει κάποιος τους εξωτερικούς.