Δέκτες Spiderbox (HD 9000, HD Combo, SD 5000)

Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

To τηλεκοντρόλ έχει 4 λευκά κουμπιά, πάτα αυτό που είναι τέρμα δεξιά και γράφει πάνω του stb

Ρε παιδιά...

Όταν άνοιξα το κουτί το remote δεν δουλευε. Διαβάζω το manual λέει "...ειναι προγραμματιζόμενο..." Έχει διαδικασία. ΟΚ λέω ας το κάνουμε.
Κάνεις λέει τα εξής :
1 Πατας το STB μεχρι να ανάψει (ΟΚ το έκανα)
2 πατάς το κουμπάκι UP και περιμένεις 3 δεύτερα ή αν το STB πάψει να αναβοσβήνει (Τότε υποτίθεται οτι συντονίστηκε)
3 αν δεν σβήσει το STB τότε ξαναπατάς το up (επαναλαμβάνεις δλδ το 2) και περιμένεις.
Αυτό το βήμα το κάνω 2 ΩΡΕΣ τώρα.

Γι' αυτό λέω οτι μάλλον κάτι έχει το remote.

Σίμος

Μήπως ξέρει κανείς τον τριψήφιο που αντιστοιχεί στο spiderbox για το remote αυτό ? Είναι η τελευταία μου ελπίδα για απόψε.

αν δοκιμασει κανενας με καποια αλλη συσκευη ας μας πει κι ολας
δηλαδη κανα dvd καμια τηλεοραση

σελ 34 απο το manual του δεκτη υπαρχουν κοδικοι για διαφορες συσκευες

που μπορει να συνεργαστει το τηλεκοντρολ:operator:

Το συγκεκριμένο remote δεν αναγνώρισε ούτε την TV Panasonic. Τέσπα μπορεί απο τα νευρα μου τώρα (Το ξαναλέω 2 ώρες) να μην κάνω κάτι σωστά.

Σιμος

την εχω πατησει και εγω αρκετες φορες μετο πληκτρο stb σε καταλαβαινω και γω τα ιδια κοντεψα να κανω μια φορα μεχρι να το καταλαβω:flipout:

παντος εχει panasonic μεσα μια που το ανεφερες και εχει παρα πολλα νουμερα δοκιμασε τα ολα που ξερεις μπορει να δει και την tv σου

Στο νούμερο της Pany δοκίμασε το δεύτερο που έχει....

Ρε παιδιά...

Όταν άνοιξα το κουτί το remote δεν δουλευε. Διαβάζω το manual λέει "...ειναι προγραμματιζόμενο..." Έχει διαδικασία. ΟΚ λέω ας το κάνουμε.
Κάνεις λέει τα εξής :
1 Πατας το STB μεχρι να ανάψει (ΟΚ το έκανα)
2 πατάς το κουμπάκι UP και περιμένεις 3 δεύτερα ή αν το STB πάψει να αναβοσβήνει (Τότε υποτίθεται οτι συντονίστηκε)
3 αν δεν σβήσει το STB τότε ξαναπατάς το up (επαναλαμβάνεις δλδ το 2) και περιμένεις.
Αυτό το βήμα το κάνω 2 ΩΡΕΣ τώρα.

Γι' αυτό λέω οτι μάλλον κάτι έχει το remote.

Σίμος

Μήπως ξέρει κανείς τον τριψήφιο που αντιστοιχεί στο spiderbox για το remote αυτό ? Είναι η τελευταία μου ελπίδα για απόψε.
Δεν το δοκιμασες πριν κανεις αυτη τη διαδικασια?
Σε μ ενα με το εβαλα μπαταριες δουλεψε κατευθειαν και με το που εβαλα κωδικο για sony tv παλι με τι μια, φοβαμαι μηπως το ξεσυγχρωνησες.
Δοκιμασε κανα 3 συσκευες σπιτι σου απο τους κωδικους του manual και αν δεν παιξει θα εχεις πεσει σε ελαττωματικο.

Ώρες ώρες έχω την εντύπωση οτι μου κάνετε πλάκα (Μιλάνε τα νεύρα μου τώρα, ΜΗΝ παρεξηγηθεί κανείς)
@Konandrio πως είναι δυνατον να ΜΗΝ το δοκίμασα βρε παλικάρι μου ? Δλδ δεν πάτησα κανένα κουμπί ? Τέσπα να είσαι καλά.

Ξαναλέω : Παρακαλώ πολύ ρωτήστε στο forum του spiderbox για το τριψήφιο του 9000HD.

Ευχαριστώ

Σίμος

παιδια υπαρχουν δυο τροποι ευρεσεις σελ 6 στο manual
1)αυτοματος
2)χειροκινιτος

ελπιζω να τα καταφερετε εγω με τον χειροκινητο το βρικα

γραφω τη διαδικασια για tv
τηλεκοντρολ SPIDERBOX 9000 HD
1)παμε στο manual στο σημειο που εχει τις μαρκες τηλεορασης
2)πχ samsung (θα δειτε νουμερακια τριαδες)
3) ανοιγουμε την τηλεοραση
4)παταμε το πλικτρο tv και το εχουμε πατημενο μεχτρι να γινει κοκκινο
5) μολις γινει κοκκινο σταθερο γραφουμε το πρωτο νουμερο με την σειρα(δηλαδη παταμε 3 φορες πχ123)
6)περιμενουμε 5 δευτερολεπτα αν η τηλεορασει σβησει αυτο ηταν αν δεν σβησει δοκιμαζουμε το επομενο νουμερο παντα με τον ιδιο τροπο απο την αρχη

καλη τυχη

Ώρες ώρες έχω την εντύπωση οτι μου κάνετε πλάκα (Μιλάνε τα νεύρα μου τώρα, ΜΗΝ παρεξηγηθεί κανείς)
@Konandrio πως είναι δυνατον να ΜΗΝ το δοκίμασα βρε παλικάρι μου ? Δλδ δεν πάτησα κανένα κουμπί ? Τέσπα να είσαι καλά.

Ξαναλέω : Παρακαλώ πολύ ρωτήστε στο forum του spiderbox για το τριψήφιο του 9000HD.

Ευχαριστώ

Σίμος

Ημουν σιγουρος οτι το δοκιμασες αλλα ποτε δεν ξερεις.
Κανε αυτο που σου γραφει ο teomad σε διαφορες συσκευες, αν δεν... μιλα με τον προμηθευτη σου για αντικατασταση, δεν χρειαζετε να ψαχνεις για κωδικο του spider, αν ειναι θα παιξει σε αλλη συσκευη σιγουρα

1.jpg

2.jpg

@ parasuzakias πρεπει να εχεις δικιο η φωτογραφια ειναι απο truman yumatu menu μαλον τυπογραφικο λαθος

Σωστά έχει γίνει λάθος. Θέλω να ανεβάσω τη σωστή, αλλά πρέπει να την βάλω υποχρεωτικα σε url;.

Last edited:
Απάντηση: Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Σωστά έχει γίνει λάθος. Θέλω να ανεβάσω τη σωστή, αλλά πρέπει να την βάλω υποχρεωτικα σε url;.
Οχι. Μπορείς να την ανεβάσεις ως "συνημμένη". (από τη διαχείριση συνημμένων αρχείων)
Διαφορετικά μπορείς να μου τη στείλεις με ε-μειλ!

Παρακαλώ όποιος μπορεί να ρωτήσει στο forum του spiderbox για το τριψήφιο του 9000HD. Θα του ήμουν υπόχρεος.

Σιμος

ρωτησα τον john 78 για την περιπτωση σου και σου μεταφερω

αν δεν σου δουλευει το τηλεκοντρολ καθολοu

βαλε σε ενα Usb αυτο και περασε το στο δεκτη με τα εξωτερικα κουμπια του Spiderbox_HD_9000_1220_K.zip - 4.31MB

οταν τελειοσει η διαδικασια θα σου δουλευει
μετα περασε το τελευτεο firmware

1-3.jpg

Tον δέκτη τον είχα για 3 μέρες στην κατοχή μου την προηγούμενη βδομάδα, οπότε ασχολήθηκα λίγο μαζί του.
Λίγο μικρότερος σε μέγεθος από τον αντίστοιχο 918hd με ομορφότερο όμως χειριστήριο.
Στα επιμέρους τώρα.
Θερμοκρασία:ότι καλύτερο έχω συναντήσει από hd δέκτη που έχω δει από κοντά ,πραγματικά δροσερός.
Εικόνα: Πολύ καλή από την hdmi στην 42άρα που δοκίμασα σε σχέση με τον Octagon.
Καλύτερα χρώματα ο octagon από scart-rgb σε σχέση με τον 9000 σε 29'' crt.
Eπειδή δεν πρόλαβα να συνδέσω τον προβολέα για να έχω πιο ασφαλή συμπεράσματα για τον τομέα εικόνα , να πω πως δεν είδα εμφανή διαφορά μεταξύ των 2 δεκτών.
Ίσως μελλοντικά αν μπορέσω να το κάνω !
Μενού: Πλήρη και με πληθώρα ρυθμίσεων (μου θύμησαν τα αντίστοιχα του azbox).
Δυνατοτητα χρήσης του τηλεχειριστηρίου σαν all-in one |(πολύ καλή η δυνατότητα να το χρησιμοποιήσεις για όλες τις συσκευές σου με τον αντίστοιχο κωδικό συσκευής).
H δυνατότητα του να διαχειρίζεται εντολές diseqc 1.1 με εξέπληξε θετικά αφού αναγνώρισε άμεσα και τις 8 θέσεις του συστήματος μου , με γρήγορες εναλλαγές μεταξύ δορυφόρων και χωρίς ποτέ να αποτύχει να "περάσει" την εντολή.
Αν κρίνω και από τα μενού μπορεί να διαχειριστεί και επιπλέον θέσεις, θεωρητικά ίσως μέχρι και 64 θέσεις με τον αντίστοιχο διακόπτη.
Με την χρήση των usb η διαχείριση λογισμικού ,channel lists και άλλων δυνατοτήτων είναι υπόθεση απλή.
Δυσκολία ταξινόμησης favourites από τον ίδιο τον δέκτη.(θέλει χρόνο να τα κατατάξεις όπως θες αντίστοιχα όπως του octagon).
Είναι μια πολύ καλή επιλογή για κάποιον με όχι πολλές γνώσεις στο αντικείμενο ,αξιόπιστος, σταθερός και με πολλές δυνατότητες.

σε ευχαριστουμε για τις αποψεις σου και το test που εκανες :a0210:

Ωραίο το test σου φίλε Λευτέρη, αν συνυπολογίσεις και το δωράκι, ο δέκτης γίνεται top επιλογή...:2thumb22sup: