Δέκτες Spiderbox (HD 9000, HD Combo, SD 5000)

Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Γιάννη γειά σου
Πρόσφατα αγόρασα ένα δέκτη Spiderbox 9000HD και έχω πρόβλημα με την αναγνώριση του εξωτερικού σκληρού δίσκου (250 GB). Δοκίμασα όλα τα φορμάτ (eFAT, FAT32 kai NTFS). O δίσκος αυτός λειτουργεί κανονικά στο MVision 200HD. To USB stick 4 GB (Fat 32) λειτουργεί κανονικά.
Επίσης το home streaming δεν βλέπει τα περιεχόμενα του δίσκου του PC.
Μήπως χρειάζεται να περάσω κάποιο patc;
Ευχαριστώ
Γιάννης

Καλημερα
Σαμ ο δισκος πρεπει να ειναι σε fat32 φορματ.
Εαν δεν τον βλεπει για δοκιμασε να παιξεις στο μενου του δεκτη εκει που λεει USB.
Οταν πας στο μενου αυτο μετα πατωντας το κοκκινο κουμπι απο το τηλεκοντρολ σου βγαζει 3 επιλογες.
Αυτοματη ευρεση - usb1 - usb2
Αφου λες οτι εχεις συνδεσει στικακι λογικα δεν εχουν προβλημα οι usb λειτουργουν.
Αν δεν κανεις τιποτα καλου κακου περνατου παλι το firmware μπας και κατι δεν πηγε καλα.

Ok.Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω.
Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Καλημερα.
Στο μενου του δικτυου εχει μια επιλογη service+
Γνωριζει καποιος τι γινεται με αυτην την επιλογη ;

Με ποιο patch;

Καλό σας μήνα

Πέρασα το firmware 20-12 και στη συνέχεια το patch 24-5 , αλλά το πρόβλημα αναγνώρισης εξωτερικού σκληρού 250 GB FAT32 με ξεχωριστή τροφοδοσία εξακολουθεί να παραμένει.
Έχει κανείς ανάλογο πρόβλημα με την αναγνώριση εξωτερικού σκληρού σχετικά μεγάλης χωρητικότητας;
Μήπως πρέπει να κάνω partitions;

Ευχαριστώ

Εβαλα και εγω για δοκιμη ενα 500αρι σε κιτ και τον συνδεσα με τον spider και βγαζει μυνημα αγνωστος σκληρος.
Απο οτι φαινετε δεν του αρεσουν αυτοι με εξωτερικη τροφοδοσια.
Θα σου προτεινα ενα στυλ passport σαν της wd αλλα διαφορετικη μαρκα που εχουν και λαστιχενια επενδυση ωστε εαν πεσουν κατω να μην χαλασουν γιατι την εχω πατησει ετσι.
Εχω εδω και καιρο εναν passport 320gb και δεν εχει κανενα προβλημα.
Αλλωστε αυτοι με την εξωτερικη τροφοδοσια μπορει να τα παιξουν πολυ ευκολα με τις αυκομειωσεις τασεις η τις διακοπες ρευματος που συνηθηζει το καλοκαιρακι η δεη.
Μου εχει συμβει ετσι με ενα τετιο σκληρο 1tb και ειχα χασει 700gb δεδομενα.

Καλό σας μήνα

Πέρασα το firmware 20-12 και στη συνέχεια το patch 24-5 , αλλά το πρόβλημα αναγνώρισης εξωτερικού σκληρού 250 GB FAT32 με ξεχωριστή τροφοδοσία εξακολουθεί να παραμένει.
Έχει κανείς ανάλογο πρόβλημα με την αναγνώριση εξωτερικού σκληρού σχετικά μεγάλης χωρητικότητας;
Μήπως πρέπει να κάνω partitions;

Ευχαριστώ
Κανε format μεσα απο τον δεκτη για να παιξει.

Δυστυχώς δεν βλέπει καν ούτε αυτόν ούτε έναν άλλο δισκο 150 GB
(χωρίς ξεχωριστή τροφοδοσία)
Και στις 2 θύρες βλέπει μόνο το φλασάκι.

Μαλλον εχει δικιο ο konandrio ... τωρα που το ειδα βγαζει την επιλογη format για τον δισκο.
Αντεγραψα οτι ειχα καπου αλλου τον εβαλα και τον φορμαρε και τον βλεπει κανονικα τωρα.
Οποτε μπορεις να κανεις το ιδιο και εσυ τωρα.

Θα τον φορμάρω στον MVision και θα δούμε...

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για το Home streaming. Για να δει τα αρχεία του υπολογιστή ο spiderbox πρέπει ο δίσκος με τα αρχεία στο Pc να φορμαρισμένος σε FAT32; Τώρα είναι σε δίσκο NTFS και δεν τα βλέπει.

Ευχαριστώ

Αρχεια με καταληξη avi βλεπει μονο εαν εχεις υποψην αλλα πχ mkv τσου.
Για να μην κανεις δουλεια μαλλον δεν εχεις καταλαβει τον τροπο λειτουργιας του προγραμματος που στελνει στον spiderbox.
Κανε ενα ψαξιμο και δες επακριβως τις ρυθμισεις και τα βηματα που θα ακολουθησεις.
Τελευταια φορα το δοκιμασα και εβλεπα ταινια απο τον υπολογιστη εχοντας τον spiderbox σε αλλο δωματιο και πηγε μια χαρα.
Τα δεδομενα τα περνει το προγραμμα και τα στελνει στον spiderbox δεν βλεπει τον σκληρο ο spider αλλα το προγραμμα οποτε δεν το ενδιαφερει τι φορματ εχει ο δισκος ntfs h fat32.

Οκ. ευχαριστώ

Κατ´αρχήν ο USB Hard disk δουλεύει πλέον κανονικά.
Αφού έκανα εξωτερικό format 32 δεν έβαλα καμμία ταινία avi από τις συλλογές μου και έτσι τον είδε κανονικά χωρίς περιεχόμενα.
Αφού τον είδε έκανα φορμάτ στον spiderbox και πλέον λειτουργούν όλα κανονικά.
Τις άλλες φορές μετά το format του έβαζα τις ταινίες , αλλά μόλις επέλεγα το USB (1 ή2) κόμπλαρε και τέλος.
Για το homestreaming ακολούθησα όλες τις οδηγίες που βρήκα, βλέπει το PC τον δέκτη, ο δέκτης είναι συνδεδεμένος, αλλά δεν βλέπω στο δέκτη τις ταινίες avi. Ίσως χρειάζεται να απενεργοποιήσω για λίγο Firewall μέχρι να λειτουργήσουν όλα οκ. Θα το δοκιμάσω.
Παίζει τις ταινίες avi με ξεχωριστικούς υπότιτλους;
Σας ευχαριστώ και πάλι

Αν θυμαμαι δεν πρεπει να παιζει τους υποτιτλους srt στο homestreaming τους παιζει ομως εαν εχεις την ταινια στον δισκο που συνδεεις πανω του.
Εννοειτε οτι το αρχειο των υποτιτλων εχει το ιδιο ονομα με αυτο της ταινιας απλα η καταληξη διαφερει.
Για homestreaming κοιτα να κατεβαζεις ταινιες με εναωματωμενους υποτιτλους.

Καλημερα .

Θα ηθελα να ρωτησω οσους εχουν τον εν λογω δεκτη να μου πουν εντυπωσεις απο το θεμα εικονας στα SD και HD καναλια ( και σε τι τηλεοραση ), γιατι κατα τα αλλα ο δεκτης μου κανει και σκεφτομαι να τον παρω στις επομενες μερες. Επισης θα ηθελα να ρωτησω αν ο smart card reader διαβαζει ολες τις καρτες ( σιγουρα εχει γραφτει καπου αλλα δεν το βρηκα με ενα γρηγορο ψαξιμο ).
Ευχαριστω

Last edited:
Απάντηση: Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Καλημερα .

Θα ηθελα να ρωτησω οσους εχουν τον εν λογω δεκτη να μου πουν εντυπωσεις απο το θεμα εικονας στα SD και HD καναλια ( και σε τι τηλεοραση ), γιατι κατα τα αλλα ο δεκτης μου κανει και σκεφτομαι να τον παρω στις επομενες μερες.
Ευχαριστω

Από εικόνα κορυφαία ποιότητα και στα 2 !
Δοκιμάστηκε σε 46άρα lcd samsung FullHD & προβολέα hd ready !