Δέκτες Spiderbox (HD 9000, HD Combo, SD 5000)

Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

vaflas, ότι ισχύει για τον mvision και τις εγγραφές ισχύει και εδώ.

Αν υπήρχε το τέλειο μηχανάκι δεν θα υπήρχε εξέλιξη ούτε πωλήσεις......:D

Το μεταφέρω από αλλού....

Εδω ειναι ενα προγραμμα με το οποιο μετατρεπουμε τις ταινιες μας σε divx για να μπορουμε να τις δουμε απο το usb του spiderbox (με usb stick ή με σκληρο δισκο)
http://www.os21.com/ForDown/DivxManagerInstall08.exe
Αυτο το προγραμματακι ειναι μεσα απο το manual του spiderbox9000HD Combo.

Και εδω ειναι η αναβάθμισή του:http://www.os21.com/ForDown/Divx2CD_Eng.exe (ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ)

Το μονο που πρεπει να προσεξετε ειναι να βαλετε στο player spec>select player>model>Rapsody RSH-250/350. Τα υπολοιπα ως εχουν και μετα convert.
Ειναι πολυ ευκολο προγραμμα και αρκετα γρηγορο...(ειδικα η αναβαθμιση του)

Θα φανει χρησιμο σε οσους χρησιμοποιουν τον spiderbox και σαν media player

Thanks to hayapipis...

Αγόρασα τελικά κι εγώ τον spiderbox 9000 combo.
Απ' ότι είδα δεν αναγνωρίζει καθόλου τον δίσκο με NTFS partition.
Έβαλα ένα stickaki fat32 και το είδε κανονικά.

Το θέμα είναι ότι δημιουργεί σπαστά αρχεία της τάξης του 1,5GB, το πρώτο με κατάληξη trp και τα υπόλοιπα με 001, 002 κλπ.

Πώς μπορούμε να τα ενώσουμε όλα αυτά σε μια ματρόσκα ή κάποιο DVD φορματ που να διαβάζεται απο κοινά DVD players?

κανείς ρε παιδιά?
Δοκίμασα με το Η264TScutter αλλα μου βγάζει κάποιο error σχετικά με το netframework παρ' όλο που έχω το τελευταίο...

See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.IO.EndOfStreamException: Unable to read beyond the end of the stream.
at System.IO.__Error.EndOfFile()
at System.IO.BinaryReader.ReadByte()
at TSreader.TSreader.GetNextTSPaket()
at TSreader.TSreader.GetNextVideoTSPaket(FrameType type)
at TSreader.TSreader.TSreaderCtor(Boolean simpleCtor, String filename)
at TSreader.TSreader..ctor(String filename)
at H264TS_Cutter.frmConvert.ConvertTRP2TS()
at H264TS_Cutter.frmConvert.FrmShown(Object sender, EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Form.OnShown(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Form.CallShownEvent()
at System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallbackDo(ThreadMethodEntry tme)
at System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallbackHelper(Object obj)
at System.Threading.ExecutionContext.runTryCode(Object userData)
at System.Runtime.CompilerServices.RuntimeHelpers.ExecuteCodeWithGuaranteedCleanup(TryCode code, CleanupCode backoutCode, Object userData)
at System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
at System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
at System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallback(ThreadMethodEntry tme)
at System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallbacks()

************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4952 (win7RTMGDR.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
H264TS_Cutter
Assembly Version: 1.0.0.0
Win32 Version: 1.0.0.0
CodeBase: file:///C:/znik/h264ts_cutter_v111/H264TS_Cutter.exe
System.Windows.Forms
Win32 Version: 2.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
System
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
System.Drawing
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
TransportPacket
CodeBase: file:///C:/znik/h264ts_cutter_v111/TransportPacket.DLL
System.Xml
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
System.Configuration
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
k7kviftx
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
TSreader
CodeBase: file:///C:/znik/h264ts_cutter_v111/TSreader.DLL

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.

Xilisoft Video Converter Ultimate. νομίζω ότι ίσως καταφέρεις κάτι με αυτό το πρόγραμμα (δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι κάνει)

Πάντως μου κάνει μεγάλη εντύπωση πώς ούτε ΕΝΑΣ κάτοχος εδω μέσα ενός δεκτη που κυκλοφορεί πάνω από χρόνο δεν μπορεί να απαντήσει σε ένα θεωρητικά εύκολο και τόσο σημαντικό ερώτημα:
Πώς μπορεί κανείς να παίξει μια εγγραφή του δέκτη στο PC.

Ούτε ένας δηλαδή δεν έχει ενώσει τα κομμάτια εγγραφών που κάνει αυτός ο δέκτης?
Με το xilisoft πώς γίνεται δηλαδη?
Ευχαριστώ.

Πάντως μου κάνει μεγάλη εντύπωση πώς ούτε ΕΝΑΣ κάτοχος εδω μέσα ενός δεκτη που κυκλοφορεί πάνω από χρόνο δεν μπορεί να απαντήσει σε ένα θεωρητικά εύκολο και τόσο σημαντικό ερώτημα:

Ευχαριστώ.

οτι γραφω ειναι για τα παιδια και το wd player που εχουν στο δωματιο τους,τα παιζει κατευθειαν χωρις καμια μετατροπη.
αυτο-εαν θυμαμαι καλα-το ειχα δοκιμασει και νομιζω οτι κανει δουλεια:
http://www.videoredo.com/en/index.htm

Μεταφέρω τις οδηγίες του foufoutos7 που ασχολήθηκε με το θέμα.

''Οδηγός ένωσης των .trp αρχείων, που προήλθαν από τη λειτουργία PVR του δέκτη

Δεν βρήκα πουθενά κάποιον αντίστοιχο οδηγό στα ελληνικά, οπότε πήρα την πρωτοβουλία να φτιάξω έναν για εδώ, την ελληνική παρεούλα του forum, εφόσον πιθανόν να υπάρχουν αρκετοί φίλοι που είτε δεν γνωρίζουν καθόλου τη συγκεκριμένη διαδικασία, είτε δεν γνωρίζουν καλά αγγλικά για να αναζητήσουν παρόμοιους οδηγούς στο διαδίκτυο.

Όποιος λοιπόν χρησιμοποιεί τη λειτουργία PVR του δέκτη, γνωρίζει ήδη πως, όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή, τότε στο φάκελο αποθήκευσης τοu usb stick ή του σκληρού δίσκου που έχει συνδέσει με τον spiderbox εμφανίζονται κάποια αρχεία με κατάληξη .trp καθώς και .001, .002 κτλ. Όσο πιο μεγάλη, χρονικά, η εγγραφή (ειδικά αν προέρχεται από κανάλι που εκπέμπει σε High Dedinition), τόσο πιο πολλά και τα συγκεκριμένα αρχεία, αφού ο δέκτης αυτόματα κατακερματίζει την εγγραφή σε ομοιομεγέθη κομμάτια και τα βάζει σε μια σειρά. Μπορούμε λοιπόν πανεύκολα να ενώσουμε αυτά τα επιμέρους κομμάτια σε ένα ενιαίο αρχείο, χωρίς τη χρήση κάποιου ειδικού προγράμματος και κυρίως χωρίς καν να αλλοιώσουμε την εσωτερική δομή τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσουμε πολύ γρήγορα και πανεύκολα ένα αρχείο .bat, το οποίο θα κάνει αυτόματα την ένωση μέσα από το σύστημα DOS που έχουν όλα τα windows.

Η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

1. Μετονομασία των αρχείων της εγγραφής.

Πηγαίνουμε στο φάκελο που έχουν αποθηκευτεί τα αρχεία που προήλθαν από την εγγραφή. Ας υποθέσουμε στο συγκεκριμένο παράδειγμα ότι υπάρχουν τρία αρχεία, τα:

eggrafi.trp
eggrafi.001
eggrafi.002

Μετονομάζουμε τα αρχεία σε:

a.trp
a.001
a.002

(Τη μετονομασία την κάνουμε, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα, για δική μας ευκολία, να χρησιμοποιούμε πάντα το ίδιο autobat, τόσο όταν υπάρχουν περισσότερα αρχεία τα οποία θέλουμε να ενώσουμε σε μεταγενέστερο χρονικά διάστημα, όσο και για οποιαδήποτε νέα εγγραφή που θα θελήσουμε να κάνουμε στο μέλλον).

2. Δημιουργία του αρχείου autobat.

Δημιουργούμε ένα νέο έγγραφο κειμένου/text document πατώντας δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μας και επιλέγοντας στο αναδυόμενο παράθυρο "Δημιουργία/New" και μετά "Έγγραφο κειμένου/Text document".

Μέσα στο έγγραφο κειμένου/text document που δημιουργήσαμε, αντιγράφουμε την παρακάτω εντολή:

copy /b "a.trp"+"a.001"+"a.002" c:\video.trp

Παρατηρούμε στην παραπάνω εντολή ότι:
α) copy /b (Είναι η βασική εντολή για την ένωση)
β) "a.trp"+"a.001"+"a.002" (Είναι τα αρχεία που θέλουμε να ενώσουμε και πάντα βάζουμε τόσα, όσα και τα κομμάτια της εγγραφής)
γ) c:\ (Είναι ο φάκελος/προορισμός που θα αποθηκευτεί το νέο αρχείο που θα δημιουργηθεί, το οποίο μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή σε d:\, e:\ κτλ.)
δ) video.trp (Είναι η ονομασία του νέου ενιαίου αρχείου, το οποίο μπορούμε εκ των προτέρων να ορίσουμε όπως εμείς επιθυμούμε)

[Επομένως, πέρα από τη βασική εντολή (copy /b), ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει αντίστοιχα και ανάλογα με την περίσταση τα επιμέρους στοιχεία]

Στη συνέχεια, επιλέγουμε πάνω αριστερά που γράφει "Αρχείο/File" --> "Αποθήκευση ως.../Save as..." και γράφουμε στο πλαίσιο "Όνομα αρχείου/File Name" το εξής: copy.bat

Πατάμε "Αποθήκευση/Save" και κλείνουμε το έγγραφο κειμένου.

Όπως βλέπουμε, έχει δημιουργηθεί ένα νέο αρχείο με την ονομασία που προσδιορίσαμε μόλις, το οποίο έχει σαν σύμβολο ένα γρανάζι και είναι "Αρχείο δέσμης MS-DOS/batch file MS-DOS".

Διαγράφουμε το έγγραφο κειμένου/text document το οποίο δεν μας χρειάζεται πλέον και μετακινούμε το autobat αρχείο που μόλις δημιουργήσαμε στον κεντρικό/βασικό φάκελο του υπολογιστή μας, ο οποίος συνήθως είναι στο δίσκο "c:\" (εάν παρόλα αυτά στο δικό σας υπολογιστή διαφέρει και είναι π.χ. στο "D:\" θα πρέπει να αλλαχθεί το γράμμα της διαδρομής στη γραμμή εντολών που χρησιμοποιήσαμε πιο πάνω).

3. Μετακίνηση των αρχείων της εγγραφής.

Μετακινούμε τα αρχεία που έχουμε μετονομάσει στο βήμα 1 μέσα στον κεντρικό/βασικό φάκελο του δίσκου "c:\" (δηλαδή, στον ίδιο φάκελο που έχουμε τοποθετήσει το αρχείο autobat).

4. Εκτέλεση του autobat αρχείου.

Εκτελούμε (διπλό κλικ) το copy.bat αρχείο κι ένα μαύρο παράθυρο (σε μορφή DOS) εμφανίζεται αρχίζοντας η ένωση των αρχείων. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει κάποια ώρα, ανάλογα πάντα με το μέγεθος των αρχείων και την επεξεργαστική ισχύ (CPU) που έχει ο υπολογιστής μας. Το DOS παράθυρο θα κλείσει αυτόματα μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.

5. Το νέο ενιαίο αρχείο (.trp) που δημιουργήθηκε.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα δημιουργηθεί στον ίδιο φάκελο του υπολογιστή μας ένα νέο ενιαίο αρχείο με την ονομασία "video.trp". Οπότε πλέον είναι έτοιμο να το ανοίξουμε με κάποιον media player για να παρακολουθήσουμε την εγγραφή, να το μετακινήσουμε όπου θέλουμε, να το μετονομάσουμε, να το μετατρέψουμε ή να το επεξεργαστούμε περαιτέρω με διάφορα ειδικά προγγράματα και γενικά να κάνουμε ό,τι επιθυμούμε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αν μια νέα εγγραφή που θα κάνουμε στο μέλλον διασπαστεί σε περισσότερα ή λιγότερα κομμάτια από την προηγούμενη, τότε για να λειτουργήσει ολόσωστα το αρχείο autobat που έχουμε ήδη δημιουργήσει από πριν, θα πρέπει να το επεξεργαστούμε και να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε μέσα στην εντολή τα λιγότερα ή περισσότερα κομμάτια αντίστοιχα. Ειδάλλως, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο autobat αρχείο από την αρχή.

Έτσι, αν για παράδειγμα η νέα εγγραφή δημιουργήσει τέσσερα μέρη σαν αυτό:

a.trp
a.001
a.002
a.003

θα πρέπει να επεξεργαστούμε την εντολή στο copy.bat αρχείο κάνοντας δεξί κλικ επάνω του και πατώντας "Eπεξεργασία/Εdit". Τότε θα ανοίξει μέσα στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου (όπως αρχικά όταν το δημιουργήσαμε), οπότε στη συνέχεια, μπορούμε νε τροποποιήσουμε καταλλήλως την εντολή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η εντολή θα πρέπει να τροποποιηθεί ως εξής:

copy /b "a.trp"+"a.001"+"a.002"+"a.003" c:\video.trp

Απάντηση: Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Ευχαριστώ.
Φίλε μου είναι κάτι εξιδικευμένο αυτό που ρώτησες.
Πιστεύω ότι λίγοι θα το έψαξαν αυτό που ρωτάς και άν το έψαξε κάποιος ίσως αρκέστηκε να παίξει τα κομμάτια, κομμάτι -κομμάτι.
Εγώ μια περίοδο έψαχνα να βρω προγράμματα,Convert για τα αρχεία .trp αυτά που βρήκα ήταν ελάχιστα.

Με GOM Player παιζουν κατευθειαν, αν ειναι εγγραφη απο hd δεν θα παιξει, επεξεργασια με xilisoft video convert, δοκιμασμενο.

card sharing ?

Γειά σας παιδιά ,
ειμαι πολυ νεος και ασχετος βασικα αλλα θελω να μπορω να εχω την δυνατοτητα περα απο το Nova, για να δοκιμασω , να εχω την ευχαιρια για cardsharing,
cccam .

Ειμαι να αγοράσω ειτε τον Spiderbox 9000HD Combo , Τον Μvision 300 η το
Dreambox 800 HD se που εχει και δέκτη Mpeg4.

Ποια θα ήταν η πιο απροβληματιστη επιλογή, και ουσιαστικα εννοωντας ότι
δεν εχω καμια ορεξη να γινω ξαφνικα κομπιουτερας και αναλυτης , αλλα απλά να μπορώ Αν θέλω να πάρω καμια συνδρομη για 3 μήνες στα site toy ιντερνετ
που δίνουν αυτή την υπηρεσία.

Γίνεται αυτο με τους 2 πρώτους δέκτες η πρέπει να πάω σε dream?

Σας ευχαριστώ πάρα πολυ.

Φιλικα

IsaRhod

Για card sharing και γενικώς παράνομες ιστορίες δεν θα βρεις βοήθεια εδώ μέσα.....

Re: card sharing ?

Γειά σας παιδιά ,
ειμαι πολυ νεος και ασχετος βασικα αλλα θελω να μπορω να εχω την δυνατοτητα περα απο το Nova, για να δοκιμασω , να εχω την ευχαιρια για cardsharing,
cccam .

δεν εχω καμια ορεξη να γινω ξαφνικα κομπιουτερας και αναλυτης , αλλα απλά να μπορώ Αν θέλω να πάρω καμια συνδρομη για 3 μήνες στα site toy ιντερνετ

Σας ευχαριστώ πάρα πολυ.

Φιλικα

IsaRhod

Μα καλά, σοβαρά τώρα, περιμένεις απάντηση στα ερωτήματά σου;
Δηλαδή μας ρωτάς τί χρειάζεται για να παρανομήσεις;
Είναι σαν να μας ρωτάς τί πιστόλι να αγοράσεις για να σκοτώσεις !

Επειδή είσαι και νέος στο forum μας, θα ήταν χρήσιμο να ξέρεις οτι αυτός είναι ο μόνος λόγος που δεν μας έχεις αποχαιρετήσει ακόμα. Αν όμως συνεχίσεις, θα πάρεις μια υποχρεωτική άδεια για να έχεις τον χρόνο να το σκεφτείς ξανά, μακριά απο πειρασμους ...

Φιλικά,

Φίλιππος

Απάντηση: card sharing ?

Γειά σας παιδιά ,
cccam .

Σας ευχαριστώ πάρα πολυ.

Φιλικα

IsaRhod

Δεν θα σε απαντήσει κανείς "εδώ" στα ερωτήματα σου.

H συνενωση των κομματιών έγινε επιτυχώς με τη φουφούτιο μέθοδο του copy/b.

Δεν ειναι και ό,τι πιο πρακτικό, αλλα τουλάχιστον δούλεψε.
Ευχαριστώ πολύ.

Καλησπερα.
Εχω ελευθερο ενα 80αρι πιατο στην ταρατσα και λεω να το συνδεσω και αυτο στους spiderbox.
Εχω ομως ενα ερωτημα.
Με βαση το μεγεθος του πιατου ( 80αρι ) της τοποθεσιας ( Αγιος Νικολαος Κρητης )
και των ιδιοτητων του δεκτη που για ευνοητους λογους δεν αναφερω σε ποιο δορυφορο συμφερει καλυτερα να το στρεψω ;
Μια σκεψη ηταν στον hellas-sat αλλα δεν ξερω εαν ειναι οκ το μεγεθος του πιατου η εαν υπαρχει καποιος αλλος που συμφερει καλυτερα.
Ευχαριστω.