Δέκτες Spiderbox (HD 9000, HD Combo, SD 5000)

Απάντηση: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

βαλτε ενα λινκ απο που θα βρει τις λιστες και προγραμμα να περασει τα καναλια

Εδω: http://www.alsat.co.uk/forum/showthread.php?t=302480
Για προγραμμα δεν απαιτειται: το αντιγραφεις σε στικ usb το βαζεις στον δεκτη, πας usb και φορτωνεις τη λιστα

Last edited:

αν βρω και γω απο αλλο φορουμ, θα βαλω.

Να εχει σχεση με την ληψη εν Ελλαδι (οπως αυτο που εβαλα) και οχι εν Ηνωμενω Βασιλειω:)

Πάντως μετά από όλα όσα είχες ρωτήσει, φίλε keraki, το τελευταίο που θα περίμενα ήταν να βάλεις κινητό κάτοπτρο με positioner!:D

Σε εξέπληξα ευχάριστα ή δυσάρεστα φίλε Serafeim?!!Ελπίζω ευχάριστα!
Το καταλαβαίνω πως μάλλον έπεσα κατευθείαν στα βαθιά νερά των δορυφορικών αλλά όπως τα έβαλα κάτω νομίζω ότι είναι η πιο πλήρης λύση.

Ευχαριστώ φίλε evam θα το κοιτάξω αυτό που λες.

Τώρα πάμε στο ζητούμενο:Αυτή τη λίστα του john την έχω κατεβάσει αλλά ακόμα δεν την έχω εγκαταστήσει!Όμως ρε παιδιά δεν έχω καταλάβει!Τι ακριβώς πράγμα είναι μια λίστα καναλιών?Δηλαδή εγώ με το positioner σε ποιο δορυφόρο πρέπει να έχω στοχεύσει ώστε να περαστούν τα κανάλια??

Δηλαδή να το πω αλλιώς: Θα την περάσω από το USB και μετά αφού την περάσω τι κινήσεις ακριβώς θα πρέπει να κάνω?Κάποιο μπούσουλα θα μπορούσε να μου δώσει κάποιος??Με αυτή τη λίστα θα περαστούν όλα τα κανάλια (ή τα περισσότερα κανάλια) από τους περισσότερους δορυφόρους?Αφού το positioner κάθε φορά θα στοχεύει σε κάποιο συγκεκριμένο δορυφόρο,πως θα περαστούν όλα αυτά?Με λίγα λόγια ποιά είναι η "λογική" μιας λίστας καναλιών?

Last edited:

Μόλις πέρασα από USB stick τη λίστα που μου στείλατε στο link.

Ποιό είναι το επόμενο βήμα τώρα?Μήπως τώρα πρέπει να πάρω με τη σειρά τους δορυφόρους που έχω αποθηκευμένους στο positioner και να κάνω scan έναν έναν με τη σειρά??Κάθε φορά μόλις ολοκληρώνεται το σκανάρισμα να αποθηκεύω ότι βρήκε??

Η λογική είναι ότι θα αποθηκεύσει σε κάθε δορυφόρο μόνο ότι κανάλι ενδεχομένως δεν υπάρχει στην έτοιμη λίστα που πέρασα?? Αρχίζω να καταλαβαίνω πως θα παίξω τη μπάλα ή είμαι βαθιά νυχτωμένος?!

Να προχωρήσω έτσι??!!

Μόλις πέρασα από USB stick τη λίστα που μου στείλατε στο link.

Ποιό είναι το επόμενο βήμα τώρα?Μήπως τώρα πρέπει να πάρω με τη σειρά τους δορυφόρους που έχω αποθηκευμένους στο positioner και να κάνω scan έναν έναν με τη σειρά??Κάθε φορά μόλις ολοκληρώνεται το σκανάρισμα να αποθηκεύω ότι βρήκε??

Η λογική είναι ότι θα αποθηκεύσει σε κάθε δορυφόρο μόνο ότι κανάλι ενδεχομένως δεν υπάρχει στην έτοιμη λίστα που πέρασα?? Αρχίζω να καταλαβαίνω πως θα παίξω τη μπάλα ή είμαι βαθιά νυχτωμένος?!

Να προχωρήσω έτσι??!!
Σκαναρισμα και σωσιμο εναν εναν! απλο;) Θ αποθηκευει οτι δεν εχεις ηδη. Προχωρα!
Που μενεις και τι πιατο εχεις;

Σκαναρισμα και σωσιμο εναν εναν! απλο;) Θ αποθηκευει οτι δεν εχεις ηδη. Προχωρα!
Που μενεις και τι πιατο εχεις;

Ωραία,επομένως δηλαδή σωστά το κατάλαβα! Αφού πέρασα τη λίστα που αναφέρατε πιο πάνω,το επόμενο βήμα είναι να μετακινώ το πιάτο από δορυφόρο σε δορυφόρο κάνοντας scan σε κάθε δορυφόρο και αποθηκεύοντας τα κανάλια που βρήκε κάθε φορά.

Μια μικρή λεπτομέρεια είναι η εξής:Ο τεχνικός δεν μου τους αποθήκευσε όλους τους δορυφόρους.Μου αποθήκευσε περίπου 20 δορυφόρους από 45Ε μέχρι 23W περίπου.Να προσπαθήσω να βρω ενδιάμεσους που έχει "πηδήξει" δεν νομίζω ότι είναι και η καλύτερη ιδέα στην κατάσταση που είμαι τώρα.

Οπότε να κάνω το παρακάτω:Να πάρω με τη σειρά έναν έναν τους περίπου 20 δορυφόρους που είναι αποθηκευμένοι στο positioner, να σκανάρω τον καθένα και στο τέλος κάθε σκαναρίσματος να κάνω αποθήκευση.Έτσι θα μου αποθηκεύσει ότι κανάλια ενδεχομένως δεν υπάρχουν στη λίστα που πέρασα από το USB.

Αφού τελειώσω με την παραπάνω διαδικασία στη συνέχεια για να δω διάφορα κανάλια,η ιδέα είναι ότι με την επιλογή που μου είπες παραπάνω,θα επιλέγω ποιανού δορυφόρου τα κανάλια να μου εμφανίσει,κι έτσι θα μου εμφανίζει μόνο τα κανάλια του συγκεκριμένου δορυφόρου που θα του επιλέξω.Τέλος θα στρέφω με τη βοήθεια του positioner το πιάτο στο συγκεκριμένο δορυφόρο κι έτσι θα βλέπω τα κανάλια του.

Στη συνέχεια αν θέλω να δω κανάλια από άλλο δορυφόρο,θα επιλέξω στη λίστα καναλιών να μου εμφανίσει μόνο τα κανάλια του συγκεκριμένου δορυφόρου που θα θέλω,στρέφω και το πιάτο σε αυτόν τον δορυφόρο με το positioner κι έτοιμος για να δω τα κανάλια του! Κλπ...

Μελλοντικά αν αποθηκεύσω και τους ενδιάμεσους δορυφόρους στο positioner τους σκανάρω κι αυτούς κι όλα καλά??

Τα σκέφτομαι σωστά?Αυτό είναι που πρέπει να κάνω?Με την παραπάνω ιδέα δουλεύει η λίστα με το κινητό πιάτο??!

Ευχαριστώ θερμά παιδιά!!

Υ.Γ.Ελπίζω να είναι έτσι τα πράγματα ώστε να ξεκινήσω το σκανάρισμα δορυφόρο - δορυφόρο!.

Το πιάτο μου είναι Mabo 1,85 m αλουμίνιο και βρίσκομαι στο Ηράκλειο Κρήτης.

θα μας πεις αν επιτρεπετε ποσο σου κοστισε ολη η εγκατασταση; &
βασικα τι μοτερ και ποιο το κοστος του; και επισης μια τιμη για το mabo. ευχαριστω!

Με το ποζισιονερ και τη λιστα του Τζωνυ δεν σε παει σε ολους τους δορυφορους; ειχα παλαια actuator μα δεν θυμαμαι αν γινοταν - τοτε πηγαιναμε κλικ στο κλικ! Παντως με τη βοηθεια της λιστας μπορεις να πας σε δορυφορο εκτος αποθηκευμενων - απλα επιλεγεις καναλι και το ψαχνεις βημα βημα.
Καλα...ξεμπερδεματα !!!

Με το ποζισιονερ και τη λιστα του Τζωνυ δεν σε παει σε ολους τους δορυφορους; ειχα παλαια actuator μα δεν θυμαμαι αν γινοταν - τοτε πηγαιναμε κλικ στο κλικ! Παντως με τη βοηθεια της λιστας μπορεις να πας σε δορυφορο εκτος αποθηκευμενων - απλα επιλεγεις καναλι και το ψαχνεις βημα βημα.
Καλα...ξεμπερδεματα !!!

Όπως τόνισα πιο πάνω δεν μου έχει συνδέσει το δέκτη με το positioner γιατί ο τεχνικός μου είπε ότι αν το κάνω αυτό και δουλεύω μέσω diseqc 1.2 την κίνηση εμφανίζονται συχνά αποσυντονισμοί στις θέσεις των δορυφόρων!

Δες το αρχικό μου post που το αναφέρω στο τέλος πιο αναλυτικά!

Επομένως αν επιλέξω κανάλι,δεν με πάει αυτόματα στο δορυφόρο,κατάλαβες?

Στη μνήμη του positioner έχουν κρατηθεί περίπου 20 δορυφόροι κι εγώ πατάω νούμερο και πηγαίνω το πιάτο στον αντίστοιχο δορυφόρο.

Θα κάνω αυτό που ανέφερα παραπάνω κι ελπίζω να είναι ΟΚ!!

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!Πραγματικά ελπίζω να βγάλω άκρη!

Παιδιά επανέρχομαι για να κάνω μια-δυο ερωτήσεις για τον Spiderbox 9000HD Combo:

Λοιπόν σκέφτομαι να αγοράσω ένα σκληρό δίσκο για τις εγγραφές μου και επειδή ενδιαφέρομαι κυρίως για εγγραφές HD καναλιών,μάλλον προσανατολίζομαι σε ένα των 2TB.

Επίσης επειδή και οι τιμές των εσωτερικών σκληρών είναι γενικά καλύτερες από αυτές των αντίστοιχης χωρητικότητας εξωτερικών, προσανατολίζομαι στην αγορά ενός docking station μέσω του οποίου θα συνδέω διάφορους εσωτερικούς σκληρούς δίσκους στον Spiderbox και επιπλέον κατά καιρούς θα χρησιμοποιώ το docking station για σύνδεση άλλων σκληρών στο pc μου.

Επίσης για τον παραπάνω λόγο σκέφτομαι να πάω σε αγορά ενός docking station με USB 3.0

Συγκεκριμένα σκέφτομαι το ακόλουθο docking station:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.800048

Κάποιες προτάσεις-γνώμες υπάρχουν?Θα είμαι ΟΚ ?

Επίσης αναφορικά με το σκληρό δίσκο,σκέφτομαι αυτόν εδώ:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303651

ο οποίος είναι της σειράς AV της Western Digital και όπως αναφέρεται είναι ειδικός σε θέματα HD video:

"τεχνολογία SilkStream για συνεχή αναπαραγωγή ψηφιακού βίντεο για έως και 12 ταυτόχρονες ροές υψηλής ευκρίνειας HD."

Επίσης κάποια σχόλια-προτάσεις για το δίσκο υπάρχουν?

Ευχαριστώ πολύ!

Το δοκίμασα αυτό,docking station + εσωτερικός δίσκος, και ο Spiderbox δεν αναγνώριζε τον δίσκο.
Αντίθετα σε ένα dvd player που το δοκίμασα ,docking station + εσωτερικός ,τον αναγνώριζε.

Και ο δίσκος δεν ήταν κανένας μεγάλος, ήταν 160gb.

Το δοκίμασα αυτό,docking station + εσωτερικός δίσκος, και ο Spiderbox δεν αναγνώριζε τον δίσκο.
Αντίθετα σε ένα dvd player που το δοκίμασα ,docking station + εσωτερικός ,τον αναγνώριζε.

Και ο δίσκος δεν ήταν κανένας μεγάλος, ήταν 160gb.

Φίλε greekgreek,

πολύ σημαντικό αυτό που αναφέρεις μιας κι είμαι ένα βήμα από το να πάρω το docking station + το δίσκο!
Θα μπορούσες να μου απαντήσεις στο εξής:

Οι εσωτερικοί σκληροί δίσκοι συνήθως όταν τους παραλαμβάνεις είναι αδιαμόρφωτοι! Αν ένα εσωτερικό σκληρό δίσκο θέλω να τον συνδέσω για παράδειγμα στο pc μου,για να αναγνωριστεί θα πρέπει πρώτα μέσα από τα windows να τον κάνω format (να τον "φορμάρω") ώστε να αναγνωριστεί από το λειτουργικό στη συνέχεια.

Επομένως θέλω να σε ρωτήσω αν δοκίμασες την παρακάτω διαδικασία:

Βήμα 1:Συνδέεις τον εσωτερικό σκληρό δίσκο στο pc σου και τον φορμάρεις μέσα από τα windows σε FAT32 (αφού σε FAT32 πρέπει να είναι υποχρεωτικά ο δίσκος για να αναγνωριστεί για εγγραφές από τον spiderbox) και στη συνέχεια

(ΑΦΟΥ έχεις ολοκληρώσει το φορμάρισμα του εσωτερικού σκληρού σε FAT32,στο pc σου, μέσα από τα windows)

Βήμα 2: Τον συνδέεις στο docking station και το docking station στη USB θύρα του Spiderbox.

Με την παραπάνω διαδικασία ακόμα δεν τον αναγνωρίζει τον εσωτερικό σκληρό δίσκο??

Όπως κατάλαβες δηλαδή αναρωτιέμαι μήπως απλά ήθελε ένα format μέσα από τα windows ο εσωτερικός σκληρός,πριν τον συνδέσεις μέσω του docking station στον Spiderbox, αφού οι εσωτερικοί σκληροί έρχονται από τη μάνα τους αφορμάριστοι! (Σε αντίθεση με τους εξωτερικούς σκληρούς οι οποίοι έρχονται νομίζω συνήθως από τη μάνα τους φορμαρισμένοι!)

Θα με βοηθούσε η απάντηση σου στο παραπάνω ερώτημα και ελπίζω το πρόβλημα σου να ήταν αυτό που αναφέρω παραπάνω!

Last edited:

Ο δίσκος δεν ήταν νέος,ήταν παλιός.
Οπότε όλα αυτα που αναφέρεις τα είχα κάνει.

Τον δίσκο τον είχα φορμάρει σε FAT32 και είχα περάσει ταινίες για να δω σε ποιο από Spiderbox και dvd player θα αναγνώριζε τον δίσκο.
Όπως ανάφερα και πιο πριν ο Spiderbox δεν τον αναγνώρισε το dvd player τον αναγνώρισε.

Μπορεί με άλλη μάρκας docking station και άλλο δίσκο να δουλέψει στον Spiderbox .
Εγώ καταθέτω την δική μου εμπειρια.

Ο δίσκος δεν ήταν νέος,ήταν παλιός.
Οπότε όλα αυτα που αναφέρεις τα είχα κάνει.

Τον δίσκο τον είχα φορμάρει σε FAT32 και είχα περάσει ταινίες για να δω σε ποιο από Spiderbox και dvd player θα αναγνώριζε τον δίσκο.
Όπως ανάφερα και πιο πριν ο Spiderbox δεν τον αναγνώρισε το dvd player τον αναγνώρισε.

Μπορεί με άλλη μάρκας docking station και άλλο δίσκο να δουλέψει στον Spiderbox .
Εγώ καταθέτω την δική μου εμπειρια.

Φωτιές μου ανάβεις τώρα φίλε greekgreek!!

Να'σαι καλά πάντος για την ενημέρωση!

Θα μπορούσες αν τα έχεις εύκαιρα να μου αναφέρεις μάρκες από δίσκο και docking station?

Επίσης αν είδες ο συγκεκριμένος δίσκος είναι ειδικός για PVR, για set top boxes,δέκτες,συστήματα παρακολούθησης και γενικότερα συστήματα που έχουν να κάνουν με την καταγραφή ψηφιακού video και HD ειδικώτερα μάλιστα όπως αναφέρεται και στο link που παραθέτω παραπάνω! Είναι η σειρά σκληρών δίσκων AV της Western Digital και γι αυτό περίμενα πως δεν θα είχα κάποιο πρόβλημα!

Να σημειώσω ότι ο δέκτης έχει και επιλογή για format στο δίσκο μέσα από το δέκτη.

To docking station είναι Freecom και ο δίσκος samsung.

Έκανα ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα και είδα κάποια Freecom docking station,φαίνονται μια χαρά! Μήπως το ότι ο εσωτερικός σκληρός ήταν samsung και όχι κάποιος "συνηθισμένος" Western Digital ή Seagate μήπως παίζει κάποιο ρόλο??

Πατάω στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη κατηγορία δίσκων αναφέρουν:

"Ιδανικό για χρήση με συσκευές ή κέντρα πολυμέσων, set-top boxes (PVR, DVR και IPTV) και συσκευές παρακολούθησης video. "

Η συγκεκριμένη κατηγορία αναφέρεται και στη σελίδα της Western Digital :

http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=150

Τι να πω..όπως πάντα θα δείξει η αυτοψία! Αν δεν κάνει τον κρατάω για το pc μου θα μου πεις,αλλά άντε μετά δώσε κι άλλα λεφτά για άλλο δίσκο!!

Ευχαριστώ πολύ πάντος και καλό βράδυ!

Έκανα ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα και είδα κάποια Freecom docking station,φαίνονται μια χαρά! Μήπως το ότι ο εσωτερικός σκληρός ήταν samsung και όχι κάποιος "συνηθισμένος" Western Digital ή Seagate μήπως παίζει κάποιο ρόλο??

Πατάω στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη κατηγορία δίσκων αναφέρουν:

"Ιδανικό για χρήση με συσκευές ή κέντρα πολυμέσων, set-top boxes (PVR, DVR και IPTV) και συσκευές παρακολούθησης video. "

Η συγκεκριμένη κατηγορία αναφέρεται και στη σελίδα της Western Digital :

http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=150

Τι να πω..όπως πάντα θα δείξει η αυτοψία! Αν δεν κάνει τον κρατάω για το pc μου θα μου πεις,αλλά άντε μετά δώσε κι άλλα λεφτά για άλλο δίσκο!!

Ευχαριστώ πολύ πάντος και καλό βράδυ!
Τον samsung τον έβγαλα από τον Lyngbox που τον είχε εσωτερικό.

Τελικά πήρα τον παραπάνω δίσκο που ανέφερα και ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Στο pc μου έχω windows 7 ultimate 64 bit.
Δοκιμάζω στο μενού "Διαχείρηση Δίσκων" ("Disc Management") ,κάνω δεξί κλικ σε έναν από τους σκληρούς δίσκους που ήδη έχω πάνω στο pc μου,επιλέγω την επιλογή "Διαμόρφωση" ("Format") και παρατηρώ ότι στο παράθυρο που μου βγάζει για να του κάνω format στην επιλογή "Σύστημα Αρχείων" (" File System") μου εμφανίζει μόνο το NTFS ως επιλογή.

Θέλω τον νέο εσωτερικό δίσκο που πήρα να τον διαμορφώσω σε FAT32,αφού όπως ξέρω σε FAT32 τον θέλει ο Spiderbox.Υποψιάζομαι πως πιθανόν και στον καινούργιο δίσκο που θα συνδέσω,δεν θα μου εμφανίζει την επιλογή για σύστημα αρχείων FAT32 !

Υπάρχει δυνατότητα μέσα από τα windows 7 ultimate 64 bit να κάνω διαμόρφωση σε καινούργιο δίσκο σε FAT32??Αν ναι πώς?

Ευχαριστώ πολύ!

Τα windows xp, vista, 7, έχουν περιορισμούς στη διαμόρφωση δίσκων σε fat32 (φορμάρουν έως 32GB δίσκους ή partition). Υπάρχουν όμως άλλα λογισμικά που κάνουν μια χαρά τη δουλειά. Δοκίμασε αυτό για παράδειγμα,

http://www.ridgecrop.demon.co.uk/guiformat.htm

(κάνε κλικ στην εικόνα για να κατεβάσεις το πρόγραμμα)

Last edited: