Δέκτες Spiderbox (HD 9000, HD Combo, SD 5000)

Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Καρτες που εχουν δοκιμαστει και παιζουν :

Cyfra+ card
JSC 13E
Sex on 13E
Nova v.4-5
conax cas 7
Nagravision 3 TV Cabo
viaccess Max TV

Ωραία,αναμένουμε τότε κ τον δέκτη με ενσωματωνένο mpeg4 μέσα για τα ψηφιακά της digea και όταν γίνει αυτό (αν γίνει) υποθέτω ότι θα κάνει πάταγο στην αγορά

ναι πραγματι αμα γινει και αυτο:operator:
εαν μαθω κατι θα ενημεροσω

Καλημερα.
Εβαλα το τελευταιο firmware και θα ελεγα οτι ειναι αρκετα ικανοποιητικο και πολυ πιο σταθερο απο το προηγουμενο και μπορεσα να κανω και record της προκοπης χωρις να βγει το μυνημα κωδικοποιημενο καναλι και να παει η εγγραφη περιπατο.
Συναμα ομως καποια καναλια αμεσου ενδιαφεροντος για εμας σταματησαν να ανοιγουν. Πιστευω john θα εχεις σιγουρα περισσοτερες πληροφοριες επ'αυτου.
Κατι αλλο που σκεφτηκα ειναι οτι μιας και εισαι και moderator στο φορουμ του δεκτη καλο θα ηταν να δημιουργησεις και μια Ελληνικη γωνια εκει να γραφουμε στα ελληνικα γιατι δεν ειναι εχουμε ολοι τετιο επιπεδο στα αγγλικα να γραφουμε με ανεση αυτο που θελουμε οταν προκειτε για τεχνικα και δορυφορικα και με αυτο τον τροπο να μην ενοχλουμε ισως με καποιες ερωτησεις που συγκρουονται με ορους σε αλλα φορουμ οπως αυτο και να ερχονται σε δυσκολη θεση.
Ευχαριστω.

Ποιο κανάλι προσπάθησες να γράψεις και δεν τα καταφερες?με το παλιό firmware να δοκιμάσω κι εγώ γιατί έχω το παλιό firmware

Καλημερα.
...
Κατι αλλο που σκεφτηκα ειναι οτι μιας και εισαι και moderator στο φορουμ του δεκτη καλο θα ηταν να δημιουργησεις και μια Ελληνικη γωνια εκει να γραφουμε στα ελληνικα γιατι δεν ειναι εχουμε ολοι τετιο επιπεδο στα αγγλικα να γραφουμε με ανεση αυτο που θελουμε οταν προκειτε για τεχνικα και δορυφορικα και με αυτο τον τροπο να μην ενοχλουμε ισως με καποιες ερωτησεις που συγκρουονται με ορους σε αλλα φορουμ οπως αυτο και να ερχονται σε δυσκολη θεση.
Ευχαριστω.
http://www.alsat.co.uk/forum/forumdisplay.php?f=11

Thanks teo ... τωρα μολις ειδα και ανοιγουν παλι ... απο εχθες το απογευμα ηταν κλειστα star alter alpha sky και καποια αλλα με ντοκυμαντερ.
Παντως το ευχαριστο ειναι οτι με το καινουργιο firmware μεχρι στιγμης δεν εχω τα κοληματα που ειχα με το προηγουμενο.
Δεν τολμουσα να κανω εγγραφη διοτι δεν ηταν σταθερο και μετα απο λιγη ωρα εβγαζε κωδικοποιημενο καναλι και ηθελε επανεκινηση για να το δειξη παλι.
Μια σκεψη που μου περασε απο το μυαλο για το γεγονος οτι δεν εδειχνε καποια καναλια ηταν οτι ισως αυτα δημιουργουσαν απο τεχνικης αποψης καποιο προβλημα με το gift και δημιουργουσαν το παραπανω προβλημα και ισως ψαχνανε την λυση.
Τελος παντων τελος καλο ολα καλα.

ε αυτά γίνονται και στις καλύτερες οικογένειες είχα την εντύπωση ότι δεν μπορούσες να κανείς εγγραφή γενικός γιατί αν θυμάμαι καλά στον nano xx 9500 δεν μπορούσαν να γράψουν conax αν και λύθηκε το ζήτημα

Δεν ξερω εαν προτρεχω αλλα απο οτι φαινετε με το τελευταιο firmware 05/01 φαινετε οτι απαλαγηκαμε και απο το προβλημα που λεγoταν "no signal".
Απο οτι διαβασα και αλλοι ειναι ικανοιποιημενοι και δεν εχουν πλεον αυτο το προβλημα που παρουσιαζοταν στα προηγουμενα firmware.
Παντως υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης παντα.
Ενα πραγμα που δεν γνωριζω εαν γινεται αλλα εαν ειναι εφικτο πρεπει να γινει ειναι οι εγγραφες που κανει ο δεκτης μετα που τελειωνει η εγγραφη να βλεπει το αρχειο και να το παιζει απευθειας ο δεκτης χωρις να χρειαζεται να μεταφερουμε τον σκληρο στον υπολογιστη για να δουμε την εγγραφη.
Θα προσπαθησω με τα λιγα αγγλικα μου να το γραψω στο φορουμ τους να το λαβουν υποψιν.

Τον δεκτη τον εχω δουλεψει αμετρητες ωρες χωρις το ethernet και δεν εχει γραψει ποτε 'no signal'.
Αυτο ειναι παρενεργεια του ethernet οταν χρησιμοποιειται πολυ ωρα.
Ισως με αυτη την αναβαθμιση να διορθωθηκε και αυτο.
Αν θες να τεσταρεις την εγγραφη του δεκτη,τεσταρε σε ενα free to air καναλι η' σε καποιο που χρησιμοποιεις την συνδρομητικη καρτα σου.
Επισης,για τις εγγραφες τι εννοεις ?
Οτι,οτι γραφεις δεν μπορεις να το δεις απ τον δεκτη ?

Δεν ξερω εαν προτρεχω αλλα απο οτι φαινετε με το τελευταιο firmware 05/01 φαινετε οτι απαλαγηκαμε και απο το προβλημα που λεγoταν "no signal".
Απο οτι διαβασα και αλλοι ειναι ικανοιποιημενοι και δεν εχουν πλεον αυτο το προβλημα που παρουσιαζοταν στα προηγουμενα firmware.
Παντως υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης παντα.
Ενα πραγμα που δεν γνωριζω εαν γινεται αλλα εαν ειναι εφικτο πρεπει να γινει ειναι οι εγγραφες που κανει ο δεκτης μετα που τελειωνει η εγγραφη να βλεπει το αρχειο και να το παιζει απευθειας ο δεκτης χωρις να χρειαζεται να μεταφερουμε τον σκληρο στον υπολογιστη για να δουμε την εγγραφη.
Θα προσπαθησω με τα λιγα αγγλικα μου να το γραψω στο φορουμ τους να το λαβουν υποψιν.

οταν τελειονεις μια εγγραφη θα πατας μετα το play και την βλεπεις αμεσως
αφου μπαινεις σε ενα πινακα
εγραψα πειραματικα απο 10 καναλια διαφορετικα τωρα και ολες τις εγγραφες τις βλεπω εαν εχεις παρατηρησει κατι ανεφερε καναλι

Οσον αφορα το no signal μαλλον ειναι οπως το λες προβλημα σε σχεση με το ethernet αλλα οπως και να εχει ηταν σοβαρο προβλημα αλλα απο οτι φαινετε πιθανοτατα βρηκανε τι το προκαλουσε και το διορθωσανε.
Οσον αφορα την αναπαραγωγη τον εγγραφων στον δεκτη τελικα ειναι λαθος δικο μου ... δειχνη τις εγγραφες που κανει αλλα δεν ειχα βρει πως.
Εγραψα στο φορουμ του δεκτη και μου απαντησαν οτι γινεται ενω νομιζα οτι δεν γινεται γιατι δεν ειχα βρει πως.
Επιχειρουσα απο το μενου usb να βρω καταλογο με τις εγγραφες ενω τις δειχνη πατωντας το πληκτρο play στο τηλεκοντρολ και δεν το ειχα παρει χαμπαρι.
Ειναι οντως πιο βολικο να τις βλεπω απο τον δεκτη γιατι στον υπολογιστη μου βγαζει και τα ονοματα των αρχειων των εγγραφων με αλλοπροσαλους χαρακτηρες και δεν ξερω ποια εγγραφη ειναι ποια.
Στον spiderbox τα βγαζει οκ τα ελληνικα στα ονοματα τως εγγραφων και επιλεγω και πεζει.
Thanks

εβαλα και εγω το καινουριο firmware και μπορω να πω να πω εχει αρκετη σταθεροτητα στον hotbird

εβαλα και εγω το καινουριο firmware και μπορω να πω να πω εχει αρκετη σταθεροτητα στον hotbird

Επιβεβαιώνω και εγώ.... όλα καλά!

Yπαρχει και νεο που τεσταρετε απο χτες ,και αν ολα πανε καλα, θα δημοσιευτει , ισως και σημερα.

καλησπερα,
να ρωτησω καποια απο τα παιδια που ειναι κατοχος του spiderbox hd δεκτη και εχουν επισης εμπειρια με τον dreambox 800 ή 8000 αν υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα εικονας στα hd καναλια και υπερ ποιου δεκτη?
αυτο βεβαια ειναι υποκειμενικο απλα το ρωταω αν ειναι κατι εμφανες.

Εχω πει και αλλη φορα τη γνωμη μου για τον Dreambox.
Εγω θα πω απλως οτι ο Spiderbox εχει πολυ καλη εικονα στα SD καναλια , οπως και στα HD.
Σε καμμια περιπτωση δεν θα απογοητευτεις.Τωρα το αν θα ενθουσιαστεις ειναι κατι δικο σου.....

Φίλε John όταν βγει κ σε mpeg4 για τα ψηφιακά ο δέκτης ενημέρωσε μας,είναι το μόνο ελάττωμα πιστεύω που έχει ο δέκτης μαζί με το 4:2:2,αν και mpeg4 δεν εχει διότι δεν το χρειάζονται στην χώρα που κυκλοφορεί γι'αυτό πιστεύω δεν είναι μέσα τοποθετημένο