Δεν Είναι Κράτος Αυτό, Δεν Είναι Χώρα Αυτή...!

Status
Not open for further replies.

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
20,945
Αγιοι Αναργυροι
αφορμή για την αγανάκτηση και τα νεύρα (και το θρέντ) ήταν όταν η κόρη μου μου είπε πόση εφορία της ήρθε να πληρώσει φέτος..
θα μου πει κανείς ..-και τι έγινε;; τι μας νοιάζει;;
να σας πω..
ειδικευόμενη ιατρός σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο των Αθηνών που τραβάει τα πάνδεινα με έναν σκασμό εφημερίες.
(φυσικά κόλλησε κορονοιό από ασθενή όταν "λούστηκε" με το αίμα του).
όπως όλοι οι ιατροί πήρε 400€ το πάσχα του '20 σαν "επίδομα κορονοιού" και πολλά "χειροκροτήματα" από την πολιτεία, που της ζητάει πίσω μέσω της εφορίας φέτος, ..ένα χιλιάρικο.
ναι, 1000€ εφορία με ενοίκιο και χωρίς τίποτα στο όνομά της.
το ίδιο ακριβώς ποσό και στον σύντροφό της που είναι ειδικευόμενος ιατρός σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο.
τα παιδιά μου είπαν ότι μάλλον είναι από τις υπερβολικές εφημερίες που τους βάζουν (αφού δεν έχουν προσωπικό) και ξεπερνάνε το πλαφόν.
πληρώνονται δηλαδή για να τα δώσουν πίσω με τόκο...
άλλο παράδειγμα, η κοπέλα του γιου μου, ειδικευόμενη σε 3ο νοσοκομείο, πάλι εδώ στην Αθήνα..
"καθάρισε" με λιγότερα γιατί λόγω ειδικότητας (πιθανολογώ) δεν είχε τόσες πολλές εφημερίες. ....μόνο 750€
4ο παράδειγμα της αγάπης αυτής της χώρας στα παιδιά που έχουν φτύσει αίμα κυριολεκτικά...
αδερφικός φίλος της κόρης (μαζί από το 1ο έτος στην σχολή) ειδικευόμενος οφθαλμίατρος σε άλλο πάλι νοσοκομείο (δεν θυμάμαι ποιό), πρέπει να πληρώσει μόνο 450€.
η ειδικότητα τον σώζει να υποθέσω;;;

και σε εμένα που δεν έχω άλλες υποχρεώσεις (με την έννοια μικρά παιδιά, φροντιστήρια, σπουδές κλπ) μου επιστρέφει 21€.
μου κάνει περισσότερες κρατήσεις κάθε μήνα στην μισθοδοσία; οκ, καλά κάνει!
γιατί δεν το κάνει και στα παιδιά;; μήπως για να φαίνεται απέναντι στην κοινωνία ότι πληρώνει καλά τους γιατρούς της;;
είναι λογική αυτή;;
τα παιδιά που προσπαθούν να φτιάξουν οικογένεια, (γιατί όχι και κανένα παιδάκι να γίνω παππούς), να κάνουν καριέρα, να σταθούν στα πόδια τους δλδ, να τα πετσοκόβει έτσι;
περιττό να πω ότι όλοι οι συνάδερφοί τους παραμιλάνε (για να μην πω κλαίνε όπως η νύφη μου) με το μπουγιουρντί που άρπαξαν...

ΥΣ ..αν γράψει κάποιο σχόλιο κάποιος ή την γνώμη του, ή ότι άλλο, να προσέξει μην γυρίσει στα πολιτικά η κουβέντα.
σε θέμα "αρπαγής χρημάτων" από τον πολίτη που δεν μπορεί να κρύψει εισοδήματα, όλοι την ίδια πολιτική εφαρμόζουν.

Πας Γερμανια και ξενοιαζεις, ηρωας στην χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας δεν παιζει..

υπομονή στην νέα γενιά θες να πεις.. 29 είναι η κόρη μου 27 ο γιος μου.
και τους έλεγα "καθίστε εδώ και μην φύγετε έξω..."
να πω ..τρομάρα μου;;
Έλα βρε δεν σηκώνεις ούτε ένα αστείο.
Πες τους να φύγουν όσο προλαβαίνουν.

Εγω ειμαι υπερ αν το αντεχει ο οργανισμος τους και η ψυχοσυνθεση τους.

Εγω το εχασα το τρενο ( για να εργαστω Ηollywood) καπου στο 2001 γιατι δεν μπορουσα να αφησω τους γονεις μου χωρις την φροντιδα μου.

Δεν θα κανω το ιδιο λαθος με τα παιδια μου. Εν αναγκη θα παω μαζι τους αν το θελουν.

Περιμενε να δεις κατι συνταξιουχοι που πηραν ψευτοαναδρομικα, ποσο φορο θα πληρωσουν επι πλεον. Γιατι θα υπολογισθει ως εισοδημα στο ετος που αντιστοιχουν (με αποτελεσμα να αλλαξει το κλιμακιο υπολογισμου φορου), αντι να φορολογηθουν ενιαια (συνηθως 20%), κατι που θα επρεπε να γινει με την καταβολη τους. Ψευτοπονηριες...

• Like
Reactions: cyclades
Περιμενε να δεις κατι συνταξιουχοι που πηραν ψευτοαναδρομικα, ποσο φορο θα πληρωσουν επι πλεον. Γιατι θα υπολογισθει ως εισοδημα στο ετος που αντιστοιχουν (με αποτελεσμα να αλλαξει το κλιμακιο υπολογισμου φορου), αντι να φορολογηθουν ενιαια (συνηθως 20%), κατι που θα επρεπε να γινει με την καταβολη τους. Ψευτοπονηριες...
μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας ...... :mad:
άντε μετά να κακολογίσεις κάποιον που προσπαθεί να κρύψει εισόδημα

• Like
Reactions: billpeppas
Να μιλάμε για άδικη φορολογία φέτος είναι πραγματικά αστείο.... Φέτος που ο συντελεστής για μέχρι 10.000 είναι 9% . Εγω πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια κύριοι που έχω την επιχείρηση, πήρα πίσω 150€ με ζημιές ενώ η μέση φορολογιση μου για 7.000€ εισοδήματος 2018 ήταν μαζί με το τέλος επιτηδευματις 3.500 τα προηγούμενα χρόνια που ακομη και με ζημιές πλήρωνα τουλάχιστον 1200€ . Ξέρετε πως ήρθε αυτή η επιστροφή φέτος; Πλήρωσα προκαταβολή φόρου πέρσι μεγαλυτερη από τον φόρο που αντιστοιχούν φετος και μαζί με το τέλος επιτηδευματος και βγήκε η διαφορά. Αλλιώς θα πλήρωνα 650€ με 2.000€ ζημιές....

Και για να δώσω ένα παράδειγμα πως είναι καλύτερα από φέτος. Για τα πρώτα 10.000 σήμερα κάποιος μισθωτος πληρώνει 900€ φόρο. Τα προηγούμενα χρόνια θα πλήρωνε 2.200... ακομη και με 5.000 αφορολόγητο θα πλήρωνε 1.100....

Να μιλάμε για άδικη φορολογία φέτος είναι πραγματικά αστείο.... Φέτος που ο συντελεστής για μέχρι 10.000 είναι 9% . Εγω πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια κύριοι που έχω την επιχείρηση, πήρα πίσω 150€ με ζημιές ενώ η μέση φορολογιση μου για 7.000€ εισοδήματος 2018 ήταν μαζί με το τέλος επιτηδευματις 3.500 τα προηγούμενα χρόνια που ακομη και με ζημιές πλήρωνα τουλάχιστον 1200€ .

Και για να δώσω ένα παράδειγμα πως είναι καλύτερα από φέτος. Για τα πρώτα 10.000 σήμερα κάποιος μισθωτος πληρώνει 900€ φόρο. Τα προηγούμενα χρόνια θα πλήρωνε 2.200... ακομη και με 5.000 αφορολόγητο θα πλήρωνε 1.100....
καμία αντίρρηση, αλλά πέρυσι οι γιατροί που έφερα για παράδειγμα πιο πάνω, πλήρωσαν εφορία 0€ . φέτος 1000€.
ο μισθός τους δεν είναι κάτι τρομερό -το ξέρει όλος ο κόσμος.

Ο συνολικός φόρος έχει σημασία, όχι τι σου ζητάνε στο τέλος.
Αν εμένα μου κρατάνε 5.000 και έχω επιστροφή 100€ κι εσένα σου κρατάνε 1.000€ και στο τέλος σου ζητάνε 1.500€ δεν είσαι ριγμένος.

Ο συνολικός φόρος έχει σημασία, όχι τι σου ζητάνε στο τέλος.
Αν εμένα μου κρατάνε 5.000 και έχω επιστροφή 100€ κι εσένα σου κρατάνε 1.000€ και στο τέλος σου ζητάνε 1.500€ δεν είσαι ριγμένος.
όταν στα κρατάνε κάνεις το κουμάντο σου..
όταν δεν στα κρατάνε και στα ζητάνε μαζεμένα στο τέλος, πονάει κάπως.. άσε που όπως είπα πιο πάνω φαίνεται ότι σε πληρώνουν, ενώ στην ουσία ένα μέρος της πληρωμής είναι δανεικά που σίγουρα δεν τα θέλει κανείς.
με τον μισθό που έχουν δεν είναι σίγουρο ότι όλοι θα έχουν 1000€ να πληρώσουν την εφορία με μιας.. μιλάμε για ειδικευόμενους γιατρούς και όχι για τους διευθυντές τους.
είναι κοροϊδία όπως και να το κάνεις.

• Like
Reactions: makis7
Βλαδίμηρε να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, μιας κ έχω έρθει στην ίδια ακριβώς θέση στην αλλοδαπή; Το θέμα δεν είναι πόσα κλήθηκαν να πληρώσουν επιπλέον, αλλά ο συνολικός φόρος σε τι % εισοδήματος αντιστοιχεί.

Να φανταστείς στις ΗΠΑ την 2η χρονιά μου ήρθε ένας φόρος 12,000 επιπλέον κ μου ήρθε ταμπλας. Όμως υπολογίζοντας πόσα μου είχαν κρατήσει (λίγα) κ πόσο έβγαινε με το πρόσθετο πόσο, ήρθε σε ισορροπία. Μετά από αυτό ζήτησα από τον εργοδότη να αυξήσει την παρακράτηση κ ξεμπερδεψα.

• Like
Reactions: vlad66
Είσαι σίγουρος οτι αυτά δεν ρυθμίζονται από το τμήμα προσωπικού της εργασίας του καθενός;
Για ψάξτο λίγο… Μου έχει συμβεί στην τράπεζα που δούλευα.
Το ίδιο συνέβει πέρσι στο γιό μου, μιας και αναφέρθηκε και η Γερμανία, κι αυτός επέλεξε να έχει λιγότερες κρατήσεις μηνιαία αντί να έχει μεγάλη επιστροφή στο τέλος.
Αυτή ήταν και η διαφωνία μας γιατί εγώ του είπα οτι, αντί να παίρνω λίγο παραπάνω κάθε μήνα και να τα τρώω, θα προτιμούσα ένα ποσό μαζεμένο στο τέλος.

Είσαι σίγουρος οτι αυτά δεν ρυθμίζονται από το τμήμα προσωπικού της εργασίας του καθενός;
Για ψάξτο λίγο… Μου έχει συμβεί στην τράπεζα που δούλευα.
Το ίδιο συνέβει πέρσι στο γιό μου, μιας και αναφέρθηκε και η Γερμανία, κι αυτός επέλεξε να έχει λιγότερες κρατήσεις μηνιαία αντί να έχει μεγάλη επιστροφή στο τέλος.
Αυτή ήταν και η διαφωνία μας γιατί εγώ του είπα οτι, αντί να παίρνω λίγο παραπάνω κάθε μήνα και να τα τρώω, θα προτιμούσα ένα ποσό μαζεμένο στο τέλος.
σαφώς και το ορθό είναι να κρατάνε το σωστό ποσό -δλδ πολλά- για να μην "κλαις" στο τέλος.
αλλά έτσι θα φανεί ότι τίποτα στην ουσία δεν παίρνουν όταν τους αναγκάζουν σε 2 και 3 εφημερίες την εβδομάδα.
και έτσι πολλά "γιατρουδάκια" θα την κάνουν εκτός.. γιατί έξω ναι μεν φορολογούν, αλλά και πληρώνουν ανάλογα. κάνω λάθος;;

δεν ξέρω αν το κάθε νοσοκομείο έχει την δική του πολιτική στο θέμα πληρωμών, ή αν μπορεί να αλλάξει κάτι αν το ζητήσει ο γιατρός που εργάζεται εκεί.
σε μας πάντως (στην συγκοινωνία ΟΑΣΑ-ΟΣΥ) μας κρατάνε πολλά για να μην έχουμε παρατράγουδα στο τέλος.
ξέρουν ότι ο κλάδος δεν σηκώνει κοροϊδίες και στο παρελθόν έχουν πέσει και "ψιλές" όταν είδαν το στραβό (σε άσχετα θέματα από αυτά που συζητάμε εδώ)

Ετσι οπως τα λεει ο Μπαμπης ειναι .

Και εγω που συνηθως επιλεγω να εχω παρακρατηση φορου ( επι τιμολογιου) παντα εχω επιστροφη στο τελος.

Υπομονή Vlad ..Θα έρθουν καλύτερες μέρες. :) #not
Δεν πρόκειται ποτέ να έρθουν.
Και ανεξάρτητα του θέματος, αυτός ο τόπος είναι καμμένο χαρτί.
Όποιος μπορεί και έχει την ψυχολογία να γίνει μετανάστης, το κάνει και τέλος.
Εγώ δυστυχώς δεν την έχω για αυτό κάθε φορά που γυρνω από κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, η κατάθλιψη μου κρατά για μέρες ( ο θυμός δεν φεύγει).
Ποτέ δεν φανταζομουν ότι θα έβγαζα τόση σιχασιά για την Ελλάδα μου.
Πριν 10 χρόνια φίλοι συνάδελφοι και άλλοι γνωστοί έφευγαν για άλλες πολιτείες και δεν θα ξεχάσω από έναν (ζει πλέον στην Αυστραλία) την κουβέντα του...
"Όχι μόνο δεν πρόκειται να ξανάρθω , αλλά ούτε από το παράθυρο του αεροπλάνου δεν πρόκειται να κοιτάξω όταν θα φεύγω"

Δεν ξέρω αν είναι αληθινό αλλά μετά την πρώτη επιστροφή αναδρομικών που εγινε τον Νοέμβριο του 2020 ειχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο το παρακάτω.

Firefox_Screenshot..png.

Status
Not open for further replies.