Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.
Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

| Επιτρέψτε μου να συστηθώ Είμαι ένας άνθρωπος με πλούτο και γούστο Τριγυρνώ εδώ και πολλά, πολλά χρόνια Κλέβοντας την ψυχή και την πίστη πολλών ανθρώπων Ήμουν εκεί όταν ο Ιησούς Χριστός Είχε τη στιγμή της αμφιβολίας και του πόνου του Φρόντισα προσωπικά να βεβαιωθώ ότι ο Πιλάτος Θα ένιβε τας χείρας του και θα σφράγιζε τη μοίρα Του Χαίρομαι που σε γνωρίζω Ελπίζω να μαντέψεις το όνομά μου Αλλά αυτό που σε μπερδεύει Είναι η φύση του παιχνιδιού μου Στάθμευσα στην Αγία Πετρούπολη Όταν είδα ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή Σκότωσα τον Τσάρο και τους υπουργούς του Και η Αναστασία ούρλιαζε μάταια. Οδηγούσα ένα άρμα, είχα βαθμό στρατηγού Όταν μαίνονταν ο αστραπιαίος πόλεμος Και τα πτώματα βρωμούσαν (Χαίρομαι που σε γνωρίζω...) ☞ | Παρακολουθούσα με ευχαρίστηση Καθώς οι βασιλιάδες και οι βασίλισσές σου Πολεμούσαν για δέκα δεκαετίες Για τους θεούς που οι ίδιοι έπλασαν Φώναξα δυνατά: «Ποιος σκότωσε τους Κένεντι;» Όταν, στο κάτω-κάτω, Ήμασταν εσύ κι εγώ Επιτρέψτε μου να συστηθώ Είμαι ένας άνθρωπος με πλούτο και γούστο Και έστησα παγίδες για τροβαδούρους[1] Που θερίστηκαν πριν φτάσουν στη Βομβάη (Χαίρομαι που σε γνωρίζω...) Καθώς κάθε μπάτσος είναι εγκληματίας[1] Και όλοι οι αμαρτωλοί άγιοι Καθώς το κορώνα είναι γράμματα Απλώς φώναζέ με Εωσφόρο Γιατί χρειάζομαι και λίγο τακτ Οπότε αν με συναντήσεις, δείξε λίγη αβρότητα Δείξε λίγη συμπάθεια και λίγο γούστο Χρησιμοποίησε όλη την καλή σου ανατροφή Αλλιώς θα αφανίσω την ψυχούλα σου, ω ναι ... - Sympathy For The Devil (Jagger, Richards) |
| Παντού ακούω τον ήχο από βήματα που παρελαύνουν, που ορμούν, ρε φίλε Γιατί ήρθε το καλοκαίρι κι είναι η ώρα για μάχες στους δρόμους, ρε φίλε Λοιπόν, τι μπορεί να κάνει ένα φτωχόπαιδο, εκτός από το να τραγουδάει σε μια ροκ εντ ρολ μπάντα; Γιατί στην κοιμισμένη πόλη του Λονδίνου δεν υπάρχει χώρος για έναν μαχητή των δρόμων, όχι Έι, νομίζω ότι η ώρα έφτασε για μια επανάσταση στα ανάκτορα Γιατί εκεί που ζω, το μόνο παιχνίδι είναι ο συμβιβασμός Λοιπόν, τι μπορεί να κάνει ένα φτωχόπαιδο, εκτός από το να τραγουδάει σε μια ροκ εντ ρολ μπάντα; Γιατί στην κοιμισμένη πόλη του Λονδίνου δεν υπάρχει χώρος για έναν μαχητή των δρόμων, όχι Πάμε! Έι, είπα πως το όνομά μου είναι «Αναταραχή» Θα φωνάζω και θα ουρλιάζω, θα καθαρίσω τον βασιλιά Θα καταραστώ όλους τους υπηρέτες του Λοιπόν, τι μπορεί να κάνει ένα φτωχόπαιδο, εκτός από το να τραγουδάει σε μια ροκ εντ ρολ μπάντα; Γιατί στην κοιμισμένη πόλη του Λονδίνου δεν υπάρχει χώρος για έναν μαχητή των δρόμων, όχι - Street Fighting Man (Jagger, Richards) |

| Brown Sugar (Jagger-Richards) | Wild Horses (Jagger-Richards) | Sister Morphine (Jagger-Richards, Marianne Faithfull) |
|---|---|---|
| Πλοίο με σκλάβους από τη Χρυσή Ακτή, με προορισμό τα βαμβακοχώραφα [1] Πουλήθηκαν στο σκλαβοπάζαρο της Νέας Ορλεάνης [2] Ο γέρος, σημαδεμένος αφέντης ξέρει ότι τα πάει μια χαρά [3] Άκουσέ τον να μαστιγώνει τις γυναίκες, γύρω στα μεσάνυχτα Καφέ ζάχαρη, πώς γίνεται να έχεις τόσο ωραία γεύση; Καφέ ζάχαρη, ακριβώς όπως πρέπει να είναι ένα κοριτσάκι Τα τύμπανα βαράνε, το κρύο εγγλέζικο αίμα ανάβει [4] Η κυρά του σπιτιού αναρωτιέται πού θα σταματήσει αυτό Ο οικονόμος του σπιτιού ξέρει ότι τα πάει μια χαρά [5] Έπρεπε να τον ακούσεις γύρω στα μεσάνυχτα Καφέ ζάχαρη, πώς γίνεται να έχεις τόσο ωραία γεύση, τώρα; Καφέ ζάχαρη, ακριβώς όπως πρέπει να είναι ένα κοριτσάκι Καφέ ζάχαρη, πώς γίνεται να έχεις τόσο ωραία γεύση, μωρό μου; Αχ, με κάνεις και παραμιλάω τώρα Καφέ ζάχαρη, ακριβώς όπως πρέπει να είναι μια μαύρη κοπέλα, ναι Στοιχηματίζω ότι η μάνα σου ήταν η βασίλισσα των περιοδευόντων θιάσων [6] Και όλοι οι φίλοι της ήταν γλυκά δεκαεξάχρονα Δεν είμαι κανένα σχολιαρόπαιδο, αλλά ξέρω τι μου αρέσει [7] Έπρεπε να με είχες ακούσει γύρω στα μεσάνυχτα ____________________ [1] Gold Coast (Χρυσή Ακτή): Πρόκειται για τη σημερινή Γκάνα στην Αφρική, το κέντρο του βρετανικού δουλεμπορίου τον 18ο αιώνα. Οι Stones ξεκινούν το κομμάτι με μια ευθεία αναφορά στη φρίκη της δουλείας. [2] New Orleans: Νέα Ορλεάνη, η πόλη-σύμβολο. Ήταν η πρωτεύουσα των μεγαλύτερων σκλαβοπάζαρων της Αμερικής, αλλά και η γενέτειρα των μπλουζ και της τζαζ. [3] "Doin' alright" / "Scarred old slaver": Εδώ κρύβεται η κυνική ειρωνεία. Ο δουλέμπορος δεν νιώθω καμία ενοχή, βλέπει το εμπόριο ανθρώπων ως μια «καλή επιχείρηση» και χρησιμοποιεί τη βία («μαστίγωμα») και τη σεξουαλική κακοποίηση ως επίδειξη εξουσίας. [4] "Cold English blood": Αυτός είναι ο ίδιος ο Mick Jagger που αυτοσαρκάζεται! Περιγράφει πώς οι «κουμπωμένοι» και ψυχροί Βρετανοί (όπως οι Stones) παρασύρονται, «ανάβουν» και αποκτούν πάθος όταν έρχονται σε επαφή με τη μαύρη κουλτούρα και τη μουσική. [5] House boy (Ο υπηρέτης/οικονόμος): Στα σπίτια των φυτειών του Νότου, ο "house boy" ήταν ο έμπιστος σκλάβος που δούλευε μέσα στο σπίτι (και όχι στα χωράφια) και ήξερε όλα τα βρώμικα μυστικά της λευκής οικογένειας. [6] "Tent show queen": Εδώ το τραγούδι κάνει ένα απότομο χρονικό άλμα από τον 18ο αιώνα στη δεκαετία του '70. Αναφέρεται στη νυχτερινή ζωή, τις αντεργκράουντ περφόρμερ και τις γκρούπις της εποχής. [7] "I'm no school boy": Μια δήλωση της ροκ προκλητικότητας. Ο Jagger υπαινίσσεται ότι ξέρει καλά τις απολαύσεις της ζωής και του σεξ. | Η ζωή στην παιδική ηλικία είναι εύκολη Ό,τι ήθελες, σου το αγόρασα Αγενή κυρία [1], ξέρεις καλά ποιος είμαι Ξέρεις ότι δεν μπορώ να σε αφήσω να μου ξεφύγεις Ούτε άγρια άλογα δεν θα μπορούσαν να με παρασύρουν μακριά Άγρια, άγρια άλογα, δεν θα μπορούσαν να με παρασύρουν μακριά Σε έβλεπα να υποφέρεις από έναν βουβό, βαθύ πόνο Τώρα αποφάσισες να μου κάνεις το ίδιο Όμως ούτε θεαματικές έξοδοι, ούτε ατάκες εκτός σκηνής [2] Θα μπορούσαν να με κάνουν να νιώσω πικρία ή να σου φερθώ άσχημα Ούτε άγρια άλογα δεν θα μπορούσαν να με παρασύρουν μακριά Άγρια, άγρια άλογα, δεν θα μπορούσαν να με παρασύρουν μακριά Ξέρω πως σε ονειρεύτηκα σαν μια αμαρτία και ένα ψέμα Έχω την ελευθερία μου, αλλά δεν μου απομένει πολύς χρόνος Η πίστη έχει χαθεί, πρέπει να χυθούν δάκρυα Ας ζήσουμε λοιπόν λίγο, αφού έχουμε ήδη πεθάνει [3] Ούτε άγρια άλογα δεν θα μπορούσαν να με παρασύρουν μακριά Άγρια, άγρια άλογα, θα τα καβαλήσουμε κάποια μέρα [4] ____________________ [1] "Graceless lady" (Αγενή / Άχαρη κυρία): Αυτός ο στίχος είναι καθαρά φωτογραφικός για τη Marianne Faithfull εκείνης της περιόδου. Παρά την αριστοκρατική της καταγωγή και την ομορφιά της, ο εθισμός και η κατάθλιψη την είχαν κάνει σκληρή, απότομη και «άχαρη» στη συμπεριφορά της απέναντι στον Jagger. Εκείνος, όμως, της ξεκαθαρίζει ότι δεν θα την αφήσει. [2] "Sweeping exits / Off-stage lines" (Ούτε ατάκες εκτός σκηνής): Αυτή είναι η πιο ιδιοφυής μεταφορά του δευτέρου κουπλέ, βγαλμένη από το θέατρο. Ο Jagger περιγράφει τον χωρισμό τους σαν ένα θεατρικό δράμα. Λέει ότι ακόμα κι αν εκείνη προσπαθήσει να κάνει μια «δραματική, θεαματική έξοδο» από τη ζωή του ή να του πετάξει πικρόχολες ατάκες πίσω από τα παρασκήνια, εκείνος δεν πρόκειται να κρατήσει κακία ("bitter or treat you unkind"). [3] "Let's do some living after we die" (Ας ζήσουμε λίγο αφού πεθάνουμε): Ένας συγκλονιστικός, υπαρξιακός στίχος. Περιγράφει την αίσθηση του απόλυτου τέλους. Η σχέση τους έχει ήδη πεθάνει, οι ίδιοι νιώθουν συναισθηματικά νεκροί από τις καταχρήσεις, αλλά υπάρχει μια τελευταία, απελπισμένη κραυγή: «Αφού φτάσαμε στον πάτο και πεθάναμε, ας βρούμε έναν τρόπο να ζήσουμε ξανά από την αρχή». [4] "We'll ride them some day" (Θα τα καβαλήσουμε κάποια μέρα): Το κλείσιμο δείχνει ότι ο έρωτας και η θέληση τελικά δαμάζουν τα «άγρια άλογα» της μοίρας και της καταστροφής. | Εδώ ξαπλώνω στο νοσοκομειακό μου κρεβάτι Πες μου, Αδελφή Μορφίνη [1], πότε θα ξαναέρθεις; Ω, δεν νομίζω ότι μπορώ να περιμένω τόσο πολύ Ω, βλέπεις ότι δεν είμαι και τόσο δυνατός Η σειρήνα του ασθενοφόρου ουρλιάζει στα αυτιά μου Πες μου, Αδελφή Μορφίνη, πόση ώρα είμαι ξαπλωμένος εδώ; Τι κάνω σε αυτό το μέρος; Γιατί ο γιατρός δεν έχει πρόσωπο; [2] Ω, δεν μπορώ ούτε να συρθώ στο πάτωμα Αχ, δεν βλέπεις, Αδελφή Μορφίνη, ότι απλά προσπαθώ να βρω τη δόση μου [3] Λοιπόν, αυτό απλώς αποδεικνύει πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται Σε παρακαλώ, Αδελφή Μορφίνη, μετέτρεψε τους εφιάλτες μου σε όνειρα Ω, δεν βλέπεις ότι σβήνω γρήγορα; Και ότι αυτή η ένεση θα είναι η τελευταία μου Γλυκιά Ξαδέλφη Κοκαΐνη, ακούμπησε το δροσερό, παγωμένο σου χέρι στο κεφάλι μου Αχ, έλα τώρα, Αδελφή Μορφίνη, καλύτερα να μου στρώσεις το κρεβάτι Γιατί ξέρεις και ξέρω ότι το πρωί θα είμαι νεκρός Ναι, και μπορείς να κάθεσαι εκεί, ναι και μπορείς να κοιτάζεις όλα τα Καθαρά λευκά σεντόνια να βάφονται κόκκινα ____________________ [1] "Sister Morphine" (Αδελφή Μορφίνη): Αναφέρεται στη μορφίνη σαν να είναι νοσοκόμα. [2] "Why does the doctor have no face?" (Γιατί ο γιατρός δεν έχει πρόσωπο; ): Αυτός ο στίχος θεωρείται ένας από τους πιο τρομακτικούς στην ιστορία του ροκ. Περιγράφει την απώλεια των αισθήσεων και την αποστασιοποίηση του ασθενούς λόγω του σοκ ή της υπερβολικής δόσης. Ο γιατρός μοιάζει με μια απρόσωπη, απόκοσμη φιγούρα (σαν τον Χάρο) που έρχεται να τον πάρει. [3] "I'm just trying to score" (Προσπαθώ να βρω τη δόση μου): Η λέξη "score" είναι η κλασική αντεργκράουντ αργκό για την αγορά παράνομων ουσιών. Εδώ δείχνει την τραγική ειρωνεία: ο άνθρωπος πεθαίνει στο νοσοκομείο, αλλά το εξαρτημένο μυαλό του το μόνο που ψάχνει είναι πώς θα «ψωνίσει» την επόμενη δόση του… |
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.