Δυστυχώς η κρίση και η μείωση της αγοραστικής δύναμης μαζί με αύξηση των τιμών (π.χ. ortofon) έχουν αναγκάσει πολύ κόσμο να καταφεύγει σε φτηνότερες λύσεις προσπαθώντας να βρεί μια όσο το δυνατόν value for money λύση για να απολαμβάνει τα βινύλιά του.
Θεωρώ φυσιολογική τη στάση αυτή αλλά δε συμφωνώ ότι με τις ΜΜ που αναφέρθηκαν παύει πια η ανάγκη αγοράς μιας ακριβής MC κι ότι αυτό είναι σπατάλη χρημάτων. Προσωπικά δεν πιστεύω σε "giant killers". Μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν κεφαλές που παίζουν πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας τους και ξεχωρίζουν αλλά μέχρι εκεί.
Εκεινο που προβληματιζει ιδιαιτερα ειναι η αυξηση των τιμων ολων των εταιριων σχεδον.Κεφαλες μεσης κατηγοριας τιμης εκτοξευθηκαν στην υψηλη κατηγορια και αυτες της υψηλης κατηγοριας πηγαν μαλλον τα αστρα.Θεωρω μαλλον αδικαιολογητη την δραματικη αυξηση της τιμης των κεφαλων ,και μαλλον περνα σε δευτερη μοιρα η οικονομικη στενοτητα που εχουμε.Οταν μια κεφαλη απο τα 400-430 πηγε στα 680-700 δεν νομιζω οτι ειναι ζητημα εικονομικης στενοτητας ,αλλα μαλλον ευκαιριακης τιμολογιακης εκμεταλευσης.Και δεν νομιζω οτι τεχνολογικα απογειωθηκαν οι κεφαλες σε τετοιο σημειο που να δικαιολογουν τετοιου ειδους αυξησεις.Για να μην επαναλαβω για πολλοστη φορά την περιπτωση της απλης 103 που πηγε απο τα 100-110 στα 200 παραμενοντας,επι δεκαετιες, ιδια και απαραλλακτη στη παραγωγικη διαδικασια και τη σχεδιαση
Συγγνώμη, αλλά σε ποιές τιμές αναφέρεσαι; Αυτές των επίσημων αντιπροσωπειών στην Ελλάδα; Αν ναι, τότε ο λόγος που ανέβηκαν οι τιμές είναι πιθανόν τα πολύ λιγότερα κομμάτια που παραγγέλνουν, λόγω κρίσης. Η Denon DL-103 κάνει γύρω στα $200, δλδ κάπου 140 ευρώ στα διαδικτυακά καταστήματα. Ούτε έχω προσέξει κάποια αύξηση στις κεφαλές στο διαδίκτυο.
Καλά, η Nagaoka δεν πιάνεται γιατί δεν κατασκευάζεται πλέον, οι τιμές ρυθμίζονται από τους πωλητές που έχουν στοκ (λίγοι) και όχι από την εταιρεία. Στα υπόλοιπα, I stand corrected. Έχω πολύ καιρό να αγοράσω κεφαλή από την Ελλάδα και φαίνεται.
Μαλλον αρκετες δεκαδες και πιθανον χιλιαδες μουσικοφιλοι που αγοραζουν κεφαλες mc διαφόρων[μαλλον υψηλων] τιμων εχουν παθει καποια ομαδικη παρακρουση και ξοδευουν αλογιστα τα χρηματα τους .Πιθανολογω επομενως οτι οι εταιριες που παραγουν απο μεσαιου κοστους κεφαλες και πανω μαλλον θα κλεισουν συντομα ,διοτι βρεθηκαν αλλες φθηνοτερες και καλλιτερες λυσεις.
Νομιζω το νημα ξεκινησε απο τα συνεχη ατυχηματα στις κεφαλες καποιου μελους ,ο οποιος ζητουσε καποια αξιοπρεπη φτηνη κεφαλη για ακουει.Απο αυτο το σημειο φτασαμε στους <φονεις γιγαντων> που κατοτροπωνουν ακριβες κεφαλες.Σαφως και ολες οι ακριβες κεφαλες δεν παιζουν το ιδιο καλα με το ιδιο πλατω -βραχιονα-phono ,αλλα απ αυτο το σημειο μεχρι το αλλο ακρο μαλλον υπαρχει διαφορα
Η φτηνή MM της Goldennote,είναι η κεφαλή γύρω στο 100ρικο ,που 'προβλημάτισε' με την απόδοσή της τον έν λόγω κύριο,στον οποίο αναφέρθηκα πριν.Ποια ηταν αυτη η mm των 100 ?
Με την ποιοτητα που σημερα προσφερουν εταιρειες οπως η JICO/SAS προσφερεται η ευκαιρια για ενα καλυτερο phono.Υπο τετοιες συνθηκες και ενα καλυτερο phono ,πολλοι πιστευω θα αναθεωρησουν καποιες αποψεις σχετικα με τις ΜΜ και MC.
Από τα phono που γνωρίζω, μόνο το DACT έχει επιλογή για load μεγαλύτερο από 47kΩ. Όλα τα υπόλοιπα που γνωρίζω τερματίζουν στα 47kΩ.
Η κορη μου εσπασε μια Grado μαζι με τον βραχιονα.
Ο μεγαλος μια Virtyoso.
Σημερα παω να παιξω καπουτ η Maestro.
Δεν, δεν ,δεν...............................
Τα ψιλα λιγοστεψαν , μη λεμε μ@ κ@ κιες ,δεν ειμαι κι εγω ανθρωπος της ταξης.............
Τι προτεινετε για καμια φτηναδουρα.
Παω να πιω ενα Adalat 5αρακι
Μιάς και είσαι στην γραμμη τι στερεοφωνικό έχεις???για κάνε περιγραφή γιατί τα πάντα απο εκεί ξεκινάνε
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.