Δεν την παλευω αλλο με τις κεφαλες .SOS μια φτηνη.

Απάντηση: Re: Δεν την παλευω αλλο με τις κεφαλες .SOS μια φτηνη.

Δυστυχώς η κρίση και η μείωση της αγοραστικής δύναμης μαζί με αύξηση των τιμών (π.χ. ortofon) έχουν αναγκάσει πολύ κόσμο να καταφεύγει σε φτηνότερες λύσεις προσπαθώντας να βρεί μια όσο το δυνατόν value for money λύση για να απολαμβάνει τα βινύλιά του.

Θεωρώ φυσιολογική τη στάση αυτή αλλά δε συμφωνώ ότι με τις ΜΜ που αναφέρθηκαν παύει πια η ανάγκη αγοράς μιας ακριβής MC κι ότι αυτό είναι σπατάλη χρημάτων. Προσωπικά δεν πιστεύω σε "giant killers". Μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν κεφαλές που παίζουν πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας τους και ξεχωρίζουν αλλά μέχρι εκεί.

Εκεινο που προβληματιζει ιδιαιτερα ειναι η αυξηση των τιμων ολων των εταιριων σχεδον.Κεφαλες μεσης κατηγοριας τιμης εκτοξευθηκαν στην υψηλη κατηγορια και αυτες της υψηλης κατηγοριας πηγαν μαλλον τα αστρα.Θεωρω μαλλον αδικαιολογητη την δραματικη αυξηση της τιμης των κεφαλων ,και μαλλον περνα σε δευτερη μοιρα η οικονομικη στενοτητα που εχουμε.Οταν μια κεφαλη απο τα 400-430 πηγε στα 680-700 δεν νομιζω οτι ειναι ζητημα εικονομικης στενοτητας ,αλλα μαλλον ευκαιριακης τιμολογιακης εκμεταλευσης.Και δεν νομιζω οτι τεχνολογικα απογειωθηκαν οι κεφαλες σε τετοιο σημειο που να δικαιολογουν τετοιου ειδους αυξησεις.Για να μην επαναλαβω για πολλοστη φορά την περιπτωση της απλης 103 που πηγε απο τα 100-110 στα 200 παραμενοντας,επι δεκαετιες, ιδια και απαραλλακτη στη παραγωγικη διαδικασια και τη σχεδιαση

Re: Απάντηση: Re: Δεν την παλευω αλλο με τις κεφαλες .SOS μια φτηνη.

Εκεινο που προβληματιζει ιδιαιτερα ειναι η αυξηση των τιμων ολων των εταιριων σχεδον.Κεφαλες μεσης κατηγοριας τιμης εκτοξευθηκαν στην υψηλη κατηγορια και αυτες της υψηλης κατηγοριας πηγαν μαλλον τα αστρα.Θεωρω μαλλον αδικαιολογητη την δραματικη αυξηση της τιμης των κεφαλων ,και μαλλον περνα σε δευτερη μοιρα η οικονομικη στενοτητα που εχουμε.Οταν μια κεφαλη απο τα 400-430 πηγε στα 680-700 δεν νομιζω οτι ειναι ζητημα εικονομικης στενοτητας ,αλλα μαλλον ευκαιριακης τιμολογιακης εκμεταλευσης.Και δεν νομιζω οτι τεχνολογικα απογειωθηκαν οι κεφαλες σε τετοιο σημειο που να δικαιολογουν τετοιου ειδους αυξησεις.Για να μην επαναλαβω για πολλοστη φορά την περιπτωση της απλης 103 που πηγε απο τα 100-110 στα 200 παραμενοντας,επι δεκαετιες, ιδια και απαραλλακτη στη παραγωγικη διαδικασια και τη σχεδιαση

Συγγνώμη, αλλά σε ποιές τιμές αναφέρεσαι; Αυτές των επίσημων αντιπροσωπειών στην Ελλάδα; Αν ναι, τότε ο λόγος που ανέβηκαν οι τιμές είναι πιθανόν τα πολύ λιγότερα κομμάτια που παραγγέλνουν, λόγω κρίσης. Η Denon DL-103 κάνει γύρω στα $200, δλδ κάπου 140 ευρώ στα διαδικτυακά καταστήματα. Ούτε έχω προσέξει κάποια αύξηση στις κεφαλές στο διαδίκτυο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δεν την παλευω αλλο με τις κεφαλες .SOS μια φτηνη.

Συγγνώμη, αλλά σε ποιές τιμές αναφέρεσαι; Αυτές των επίσημων αντιπροσωπειών στην Ελλάδα; Αν ναι, τότε ο λόγος που ανέβηκαν οι τιμές είναι πιθανόν τα πολύ λιγότερα κομμάτια που παραγγέλνουν, λόγω κρίσης. Η Denon DL-103 κάνει γύρω στα $200, δλδ κάπου 140 ευρώ στα διαδικτυακά καταστήματα. Ούτε έχω προσέξει κάποια αύξηση στις κεφαλές στο διαδίκτυο.

http://www.ebay.de/itm/Denon-DL-103...1291075?pt=Plattenspieler&hash=item3c9b2a7e43

http://www.needledoctor.com/Denon-DL103 +τελωνειο

ενα προχειρο ψαξιμο

Προσφατα ,πριν 2-3 μηνες ,μελος του σωματειου την αγορασε απο αμερικη [ματσαρισμενη-μικροτερη αποκλιση δεξια-αριστερα] καπου στα 230 +μεταφορικα

Last edited:
Η ace της Benz απο την τιμη των 400 ευρω πηγαν καπου κοντα στα 700 ,σε ολες τις εκδοσεις L.M.H.
H Glider πηγε απο τα 750 στα 1.000+

Έτσι είναι όπως λέει ο Πέτρος, αν όχι για όλες τουλάχιστον για αρκετές εταιρείες που κατασκευάζουν κεφαλές.

Η πιό κραχτή περίπτωση είναι η Denon που, θεωρώντας οτι τόσα χρόνια έδινε κοψοχρονιά την 103, διπλασίασε την τιμή της σε μία ημέρα

Π.χ. δείτε πόσο χρεώνει το phonophono στη Γερμανία.

http://www.phonophono.de/phono/tonabnehmer/denon.html

Και αναφέρομαι σε αυτό διότι αν ένα τέτοιο ιντερνετικό μαγαζί έκανε εκεί λαμογιές θα είχε σβήσει σε μία εβδομάδα.

Η Benz έχει ανεβάσει τις τιμές στις περισσότερες σειρές της με τη διακαιολογία οτι έχουν άλλο προφίλ βελόνας, εξ ου και το "S" των νέων και ακριβών εκδοχών.

Το ίδιο και η Ortophon , αλλά αυτή βγάζει 200 μοντέλα. Κάποια τα έχει κρατήσει σταθερά (π.χ. κάποια SPU) αλλά όποιος θυμάται τις τιμές των παλιών MC30 και Contrapunkt μάλλον πρέπει να τις ξεχάσει.

H AudioTechnica ανέβασε την OC9 πάνω από τα 600 στην έκδοση ΙΙΙ ενώ αν βρείς στοκ από την ΙΙ μπορεί να τη βρείς φτηνή.

Αντίθετα η Dynavector φαίνεται να έχει κρατήσει τις τιμές. Ειδικά η karat 17D3 είναι σταθερά κάτω από χιλιάρικο.

Το ρεζουμέ είναι πως η φτηνή MC είναι είδος προς εξαφάνιση.

Ακόμη και από MM η 555 της Nagaoka έκανε πριν 2 χρόνια 65 Εβρά (τόσο την πήρα) και τώρα ξεπερνά τα 120

Καλά, η Nagaoka δεν πιάνεται γιατί δεν κατασκευάζεται πλέον, οι τιμές ρυθμίζονται από τους πωλητές που έχουν στοκ (λίγοι) και όχι από την εταιρεία. Στα υπόλοιπα, I stand corrected. Έχω πολύ καιρό να αγοράσω κεφαλή από την Ελλάδα και φαίνεται.

Καλά, η Nagaoka δεν πιάνεται γιατί δεν κατασκευάζεται πλέον, οι τιμές ρυθμίζονται από τους πωλητές που έχουν στοκ (λίγοι) και όχι από την εταιρεία. Στα υπόλοιπα, I stand corrected. Έχω πολύ καιρό να αγοράσω κεφαλή από την Ελλάδα και φαίνεται.

Μα Κώστα οι τιμές δεν είναι από Ελλάδα ,αλλά δυστυχώς διεθνείς
Κατάλαβαν την δυναμική της αγοράς και προσπαθούν με ανοικειο τροπο να το εκμεταλλευθούν Κατ ανάγκη περιοριζουμε δραστικά τις επιλογές μας αν συνυπολογίσουμε και την ελληνική οικονομική πραγματικοτητα

Re: Απάντηση: Δεν την παλευω αλλο με τις κεφαλες .SOS μια φτηνη.

Μαλλον αρκετες δεκαδες και πιθανον χιλιαδες μουσικοφιλοι που αγοραζουν κεφαλες mc διαφόρων[μαλλον υψηλων] τιμων εχουν παθει καποια ομαδικη παρακρουση και ξοδευουν αλογιστα τα χρηματα τους .Πιθανολογω επομενως οτι οι εταιριες που παραγουν απο μεσαιου κοστους κεφαλες και πανω μαλλον θα κλεισουν συντομα ,διοτι βρεθηκαν αλλες φθηνοτερες και καλλιτερες λυσεις.
Νομιζω το νημα ξεκινησε απο τα συνεχη ατυχηματα στις κεφαλες καποιου μελους ,ο οποιος ζητουσε καποια αξιοπρεπη φτηνη κεφαλη για ακουει.Απο αυτο το σημειο φτασαμε στους <φονεις γιγαντων> που κατοτροπωνουν ακριβες κεφαλες.Σαφως και ολες οι ακριβες κεφαλες δεν παιζουν το ιδιο καλα με το ιδιο πλατω -βραχιονα-phono ,αλλα απ αυτο το σημειο μεχρι το αλλο ακρο μαλλον υπαρχει διαφορα

Αυτό ακριβώς είχα θίξει σε μια άλλη ενότητα σχετικά με τις ΜΜ κ MC KAI θα το επαναλάβω ότι απ τις δικές μου εμπειρίες με τα δικά μου συστήματα που σίγουρα είναι μικρότερες μερικών από σας,απ τις συγκριτικές δοκιμές ,αλλά και από ακροάσεις που έκανα από τότε που ξεκίνησα αυτό το ..ταξίδι( 1987 ), υπάρχουν διαφορές.

Δεν γίνεται να μην ακούω διαφορές μεταξύ της Frog και των διαφόρων MM ,που έχω.Όσο δύσκολη να είναι η συγκριτική δοκιμή μεταξύ κεφαλών,γιατί θέλει χρόνο το στήσιμο-ξεστήσιμο σε σχέση με άλλες πηγές,πρέπει να το 'αποδεχθείς'.

Υπάρχει βέβαια και το προσωπικό γούστο ,τα ταιριάσματα ..αλλά και πάλι κατά την ταπεινή μου άποψη και μετά από αμέτρητες συγκρίσεις που έκανα με τα υπάρχοντα 'τεμάχια' σε αρκετούς τομείς οι διαφορές είναι αγεφύρωτες.(η άλλη MC μου είναι η Karma ακόμα μετά την περιποίηση του V.D.H)

' Φονείς γιγάντων ' είναι σχετικό...
Ακόμα δεν άκουσα τις διαφορές με SAS 'εκ του σύνεγγυς'.
Πάντως απ την πλευρά των τσιτωμένων νεύρων ,λόγω των επίκαιρων θεμάτων,η ακρόαση ,ειδικά αν την πάτησες ξανά ,γίνεται ..ιεροτελεστία.

Ποια ηταν αυτη η mm των 100 ?
Η φτηνή MM της Goldennote,είναι η κεφαλή γύρω στο 100ρικο ,που 'προβλημάτισε' με την απόδοσή της τον έν λόγω κύριο,στον οποίο αναφέρθηκα πριν.

Υπαρχουν ΜΜ οπως αυτες που αναφερθηκαν εδω κυριως με SAS βελονες που ειναι τοσο καλες που οταν ζησεις μαζι τους για λιγο καιρο μπορει να κρινεις οτι οι επι μερους διαφορες/βελτιωσεις που προσφερει μια κατα πολυ πιο ακριβη MC δεν αξιζει τελικα και τοσης σημασιας.Διοτι τελικα οι διαφορες/βελτιωσεις οντως επι μερους ειναι (και αμφιδρομες θα ελεγα) και δεν μπορει καποιος παρα να αρχισει να υπολογιζει και το κοστος,ανκαι πιστευω οτι οσοι μιλανε για τις MM/SAS τους δεν τις επελεξαν μονο διοτι ειναι πιο φθηνες.

Προσωπικα εζησα με πανακριβες MC για πολλα χρονια και αντιλαμβανομαι οσα λενε οι φιλοι των MC.

Oμως, τελικα δεν εχω ουτε ειχα μεχρι τωρα μια MC σε ολα καλυτερη απο τις SAS κεφαλες που εχω τωρα απο Puretone,Shure,JICO original και πιστευω και αυτες που λενε αλλοι φιλοι εδω απο JVC κλπ,αλλα και αλλες αξιολογοτατες ΜΜ οπως audio-technica AT20SS , AT24 και αλλες.

Με την ποιοτητα που σημερα προσφερουν εταιρειες οπως η JICO/SAS προσφερεται η ευκαιρια για ενα καλυτερο phono.Υπο τετοιες συνθηκες και ενα καλυτερο phono ,πολλοι πιστευω θα αναθεωρησουν καποιες αποψεις σχετικα με τις ΜΜ και MC.

Tελος, ειναι σημαντικο κατα την διαρκεια δοκιμων,μια σχετικα χαμηλης τιμης ΜΜ να αντιμετωπιστει με την ιδια σοβαροτητα που θα αντιμετωπιστει μια MC. Πιστευω οτι αυτο δεν γινεται συνηθως.

Last edited:
Με την ποιοτητα που σημερα προσφερουν εταιρειες οπως η JICO/SAS προσφερεται η ευκαιρια για ενα καλυτερο phono.Υπο τετοιες συνθηκες και ενα καλυτερο phono ,πολλοι πιστευω θα αναθεωρησουν καποιες αποψεις σχετικα με τις ΜΜ και MC.

Tελος, ειναι σημαντικο κατα την διαρκεια δοκιμων,μια σχετικα χαμηλης τιμης ΜΜ να αντιμετωπιστει με την ιδια σοβαροτητα που θα αντιμετωπιστει μια MC. Πιστευω οτι αυτο δεν γινεται συνηθως.[/QUOTE]

Και φυσικά δεν διακινδυνεύεις μια περιουσία με μια άτσαλη κίνηση.
Να αναφέρω και σε ένα test που κάναμε πριν μια βδομάδα με τυχερό φίλο που μόλις απέκτησε πανάκριβο cd player(8-9.000)..ακούγοντας από gold reference cd και έναν απλό δίσκο του εμπορίου μέτριας εγγραφής το ίδιο
κομμάτι (everybody plays the fool/Aaron Nevile),προβληματίστηκε και αυτός για την επίδοση της φτηνής.

Για τη διαφορά βέβαια αναλογικού-ψηφιακού σε θέματα κυρίως φυσικότητας ,ροής,μουσικότητας και άρθρωσης εκεί ο προβληματισμός πολλαπλασιάστηκε.

Αυτο το λεω, οχι διοτι πολλοι δεν εχουν καλα phono, αλλα κυριως διοτι ως επι το πλειστον πολλοι δεν δινουν την δεουσα σημμασια στις ΜΜ οπως δινουν και στις MC oσον αφορα το phono.Eιτε διοτι ισως δεν το θεωρουν αναγκαιο λογω "κατωτεροτητας" των ΜΜ ειτε διοτι δεν ασχολουνται να τις ματσαρουν σωστα οπως κανουν με τις MC.

O eliaselias ειναι ενα παραδειγμα, που εδωσε στις ΜΜ του την δεουσα προσοχη στο σημαντικο αυτο θεμα του ΜΜ load. :SFGSFGSF: .......και φαινεται να δικαιωθηκε.

Όντως το ταίριασμα με το phono πρέπει να είναι σημαντικό στις περιπτώσεις των MM.

Δεν έχω προσωπική εμπειρία με καλή ΜΜ, αλλά όποτε διάβασα σχόλια και κριτικές για εξαιρετικές επιδόσεις ΜΜ κεφαλών, πάντα υπήρχε κάτι πολύ ... ψαγμένο στις ρυθμίσεις του phono.

Πριν χρόνια διάβασα για τρομερές επιδόσεις της Clearaudio maestro με φορτίο στο phono τα 65kΩ.

Τώρα ακούω για τις Jico με φορτίο 100kΩ.

Δηλαδή (ας αφήσουμε τα pF που είναι άλλο μεγάλο θέμα) χρειαζόμαστε phono με ρύθμιση για τόσο μεγάλες τιμές Ω.

Από τα phono που γνωρίζω, μόνο το DACT έχει επιλογή για load μεγαλύτερο από 47kΩ. Όλα τα υπόλοιπα που γνωρίζω τερματίζουν στα 47kΩ. Ακόμη και phono με πάρα πολλές επιλογές αντιστάσεων. Επομένως είτε πρέπει να βάλω custom αντίσταση, είτε να πάρω το DACT. Κάτι μου λέει πως όσα χρήματα γλυτώσω από την κεφαλή πρέπει να τα ρίξω στο phono (ίσως και παραπάνω)

Από τα phono που γνωρίζω, μόνο το DACT έχει επιλογή για load μεγαλύτερο από 47kΩ. Όλα τα υπόλοιπα που γνωρίζω τερματίζουν στα 47kΩ.

Το ΝVO μπορει να παραδοθει με 100 Κ εισοδο ΜΜ η οποια δηποτε τιμη θελει ο αγοραστης.
Τα 100 ΚΩ θα ειναι στανταρ μετα το καλοκαιρι :a0210:

Η κορη μου εσπασε μια Grado μαζι με τον βραχιονα.

Ο μεγαλος μια Virtyoso.

Σημερα παω να παιξω καπουτ η Maestro.

Δεν, δεν ,δεν...............................

Τα ψιλα λιγοστεψαν , μη λεμε μ@ κ@ κιες ,δεν ειμαι κι εγω ανθρωπος της ταξης.............

Τι προτεινετε για καμια φτηναδουρα.

Παω να πιω ενα Adalat 5αρακι

Μιάς και είσαι στην γραμμη τι στερεοφωνικό έχεις???για κάνε περιγραφή γιατί τα πάντα απο εκεί ξεκινάνε

Μιάς και είσαι στην γραμμη τι στερεοφωνικό έχεις???για κάνε περιγραφή γιατί τα πάντα απο εκεί ξεκινάνε

Τα κουρελια τραγουδανε ακομα!!!

Πικαπ το project 10 (χωρις κεφαλη φυσικα).

cd player το Anthem (για οσους Θυμουνται)

Προ copland 301 ή παθητικος με διακοπτικο ποτενσιομετρο (αν δεν υπηρχε ο τηλεχειρισμος δεν θα ξοδευομουνα με ενεργο προ)

Phono το phono one + του Σπερτου. Αν και ο copland εχει καλο phono MM του Σπερτου ειναι παρασαγγας ανωτερο. Δεν το εχω βεβαια ακουσει με mc .

Τελικοι 2x golden tube 40 monoblock (επισης για οσους θυμουνται)

Ηχεια τα Gallo Reference 3.1 .

Kαλωδια οτι να ναι

Last edited:
Η SAS βελονα τι ειναι?

Ρωταω γιατι εγω να ασχοληθω γενικα με το κοματι μηχανηματα ηχου περι τα 4 χρονια και οσο να ναι εχασα επεισοδια!!!