Δεν την παλευω αλλο με τις κεφαλες .SOS μια φτηνη.

η πρόταση μου σε αυτά τα λεφτά...την έχω ακούσει και "την έχω ακούσει" κανονικά
μεταχ jvc z1 με βελόνα της jico sas...σε αντίστοιχη περίπτωση μου την προτείνανε και έπειτα, κάθε φορά, πίνω στην υγειά του ανθρώπου που την πρότεινε...!!!

ή εναλλακτικά όποια άλλο generator παίρνει jico sas βελόνα...πχ shure κλπ

Audio Technica AT95E

Specifications
Frequency Response: 20 - 20,000 Hz
Channel Seperation: 20 dB at 1kHz
Recommended Load Impedance: 47,000 ohms
Output: 3.5 mV
Stylus Shape: Elliptical
Mount: 1/2"
Replacement Stylus: ATN95
2173_Audiotechnica_AT_95_e.jpg

Τιμή: 49.00

Review εδω
http://www.audiokarma.org/forums/showthread.php?t=293922

η πρόταση μου σε αυτά τα λεφτά...την έχω ακούσει και "την έχω ακούσει" κανονικά
μεταχ jvc z1 με βελόνα της jico sas...σε αντίστοιχη περίπτωση μου την προτείνανε και έπειτα, κάθε φορά, πίνω στην υγειά του ανθρώπου που την πρότεινε...!!!

ή εναλλακτικά όποια άλλο generator παίρνει jico sas βελόνα...πχ shure κλπ

Την είχα απ την εποχή των πειραματισμών (1987 ),αλλά την ξέχασα..Έπαιζε σ ένα πλατώ που είχα ν ακούσω πολλά χρόνια και την έβαλα στο Lenco και στο αγαπημένο μου Pink.
Παίζει πολύ καλά και είναι απ τις καλύτερες ΜΜ που άκουσα. SAS κόμα δεν της έβαλα ,γιατί κ έτσι παίζει πολύ καλά και ταιριάζει με αρκετούς βραχίονες.
Πολύ καλή,ρυθμική και μουσική ταυτόχρονα.

Απάντηση: Re: Δεν την παλευω αλλο με τις κεφαλες .SOS μια φτηνη.

Την είχα απ την εποχή των πειραματισμών (1987 ),αλλά την ξέχασα..Έπαιζε σ ένα πλατώ που είχα ν ακούσω πολλά χρόνια και την έβαλα στο Lenco και στο αγαπημένο μου Pink.
Παίζει πολύ καλά και είναι απ τις καλύτερες ΜΜ που άκουσα. SAS κόμα δεν της έβαλα ,γιατί κ έτσι παίζει πολύ καλά και ταιριάζει με αρκετούς βραχίονες.
Πράγματι,πολύ καλή κεφαλή,την είχα κάποτε

Aλήθεια υπάρχει αντιπρόσωπος για τα Hi Fi προιόντα της Audio Technica στην Ελλάδα; H μόνο από εξωτερικό;

Re: Απάντηση: Δεν την παλευω αλλο με τις κεφαλες .SOS μια φτηνη.

Παιδια δεν εμφανηστικα στο θεμα γιατι δουλευα. Λογικα οτι ειναι να κανω θα το κανω στα τελη της ερχομενης βδομαδας!

Κάντο και κράτα μας ενήμερους για τα αποτελέσματα αα και ..προσοχή..

Απάντηση: Re: Δεν την παλευω αλλο με τις κεφαλες .SOS μια φτηνη.

Ρε πως είναι τα γούστα και τα συστήματα.
Την Ζ1 την έστειλα μέσα σε μια βδομάδα.
Τραγική...
Είχα βάλει τότες εκείνα τα χρόνια μια Empire 501 και ησύχασαν τ' αυτάκια μου και η ψυχούλα μου.

H κεφαλή αυτή (jt555) με την βελόνα την original ή με αυτή της tonar, είναι απλά (κατά την ταπεινή μου γνώμη) μια πολύ καλή, για τα λεφτά της κεφαλή.
Με την jico mm-1 βελόνα ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ.
Εγώ έως τώρα άκουγα με Grado Master Statement 1 και με Grado Reference reference 1.
Και προς στιγμή δεν τις αναζητώ...
Αυτό κάτι μου λέει, εμένα, τουλάχιστον.
Άλλο 1000,00+ ή 1500,00+ ευρώ καί άλλο 200.
Και αν έχεις ατυχήματα με 100,00 ευρά καθάρισες για καινούρια βελόνα.
Νομίζω αξίζει τον κόπο.

Re: Απάντηση: Re: Δεν την παλευω αλλο με τις κεφαλες .SOS μια φτηνη.

Ρε πως είναι τα γούστα και τα συστήματα.
Την Ζ1 την έστειλα μέσα σε μια βδομάδα.
Τραγική...
Είχα βάλει τότες εκείνα τα χρόνια μια Empire 501 και ησύχασαν τ' αυτάκια μου και η ψυχούλα μου.

Να θυμήσω ότι λίγα τμήματα στερεοφωνικού,ενισχυτικά ,ηχεία,κ.λ.π.είναι καλοδεχούμενα σ ένα all Linn σύστημα της δεκαετίας του 90.Και με τη z1 έπαιξε τόσο καλά αντικαθιστώντας την 18 ,5,κ Κ 9 ακόμα και με φτηνά πλατώ,τόσο που το Karik/Numerik, δεν την πάλευε..
Ενώ στα νοιάτα της την είχα σ ένα Marantz,δεν μου πολυάρεσε σε σχέση με V15 -Μ 75 και Empire mm,και έτσι πήγε 'πατάρι' μαζί με κάτι άλλες ΜΜ που δοκίμαζα τότε..
Eδώ και 2 μήνες παίζει με το Pink/Alphason (να ναι καλά ο AUDIOLYTIC που με τη βοήθειά του κελαηδάει το Pink ξανά) και έχει κάτι από ήχο HI-END...χωρίς SAS ακόμα.
Παίζει καλά επίσης με LENCO δείχνοντας ότι είναι 'καλόβολη'.

@ westsound....επειδή η z1 που παρέλαβα από δημοπρασία του ebay ήταν με τη γνήσια βελόνα, έκανα έναν πειραματισμό με την πρωτότυπη σε σχέση με τη sas
δεν παίζει άσχημα, αλλά δεν έχει καμία σχέση...έμπειρο αυτή που (την έστησε) και την άκουσε με τη sas, με μηδέν ώρες πάνω της, η πρώτη εντύπωση ήταν ότι
παίζει (άστρωτη) όπως ακριβώς η 2m black και μου είπε ότι δεν μπορώ να φανταστώ που θα φτάσει με το στρώσιμο...

πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο τα περίπου 120,00 αλλά και περί τις είκοσι ημέρες της αναμονής για την απόκτηση της sas

Ευχαριστώ για την πληροφορία.Λόγω προβλήματος δεν είδα νωρίτερα το σχόλιο.

Η αλήθεια είναι ότι μαζεύω πληροφορίες και γνώμες για το ποια απ τις διαθέσιμες κεφαλές να προχωρήσω στην παραγγελία SAS.Η αλήθεια είναι ότι το θέμα που άνοιξε ο φίλος είναι επίκαιρο και λόγω κρίσης ,αλλά και λόγω φθοράς των ήδη παλαιότερων mc,που ο καθένας μας διαθέτει.

Φυσικά μετράνε και οι συνδυασμοί με τα υπόλοιπα μηχανήματα (ταιριάσματα),αλλά και τα προσωπικά γούστα .

Έχει επιστρέψει πολύ κόσμος στις ΜΜ τα τελευταία χρόνια για τους λόγους που αυτούς ,αλλά και για όσους αναφέρονται σ άλλες
ενότητες.Σε πρόσφατη συνομιλία που είχα με γνωστό reviewer περιοδικού,μου εκμυστηρεύτηκε ότι με μια ΜΜ 100 ευρώ,βρήκε την 'ηρεμία' του και το 'χαμένο' του μπάσο.

Η συγκεκριμένη κεφαλή δεν με συγκίνησε παλιότερα όταν την απέκτησα,και δεν την είχα σ εκτίμηση,τοποθετώντας την όμως στη θέση μιας Exact Rega (που νόμιζα ότι την κλάδεψα), μ άρεσε πολύ και μάλιστα έπαιζε με όλους τους συνδυασμούς.

Μαλλον αρκετες δεκαδες και πιθανον χιλιαδες μουσικοφιλοι που αγοραζουν κεφαλες mc διαφόρων[μαλλον υψηλων] τιμων εχουν παθει καποια ομαδικη παρακρουση και ξοδευουν αλογιστα τα χρηματα τους .Πιθανολογω επομενως οτι οι εταιριες που παραγουν απο μεσαιου κοστους κεφαλες και πανω μαλλον θα κλεισουν συντομα ,διοτι βρεθηκαν αλλες φθηνοτερες και καλλιτερες λυσεις.
Νομιζω το νημα ξεκινησε απο τα συνεχη ατυχηματα στις κεφαλες καποιου μελους ,ο οποιος ζητουσε καποια αξιοπρεπη φτηνη κεφαλη για ακουει.Απο αυτο το σημειο φτασαμε στους <φονεις γιγαντων> που κατοτροπωνουν ακριβες κεφαλες.Σαφως και ολες οι ακριβες κεφαλες δεν παιζουν το ιδιο καλα με το ιδιο πλατω -βραχιονα-phono ,αλλα απ αυτο το σημειο μεχρι το αλλο ακρο μαλλον υπαρχει διαφορα

Δυστυχώς η κρίση και η μείωση της αγοραστικής δύναμης μαζί με αύξηση των τιμών (π.χ. ortofon) έχουν αναγκάσει πολύ κόσμο να καταφεύγει σε φτηνότερες λύσεις προσπαθώντας να βρεί μια όσο το δυνατόν value for money λύση για να απολαμβάνει τα βινύλιά του.

Θεωρώ φυσιολογική τη στάση αυτή αλλά δε συμφωνώ ότι με τις ΜΜ που αναφέρθηκαν παύει πια η ανάγκη αγοράς μιας ακριβής MC κι ότι αυτό είναι σπατάλη χρημάτων. Προσωπικά δεν πιστεύω σε "giant killers". Μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν κεφαλές που παίζουν πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας τους και ξεχωρίζουν αλλά μέχρι εκεί.