Δεν ξέρω άν είμαι υπερβολικός...

Καλά αυτά,αλλά υπάρχουν ουκ ολίγοι νεοεισερχόμενοι-γενικώς άπειροι-υπερβολικά καλόπιστοι-"τυφλωμένοι" απο τα πράσινα αστέρια και τις λοιπές αηδίες,στο...μάταιο τούτο χόμπυ,που εύκολα παραμυθιάζονται-κι όχι απαραίτητα απο επαγγελματίες του χώρου.
Ας προστατέψουμε τουλάχιστον αυτούς.Ο χώρος χρειάζεται "νέο αίμα" και πρέπει να έχουμε την ανάλογη ευαισθησία γι' αυτούς,για να παραμείνουν στον χώρο και να μην φύγουν τρέχοντας-όπως έχει συμβεί πολλές φορές μέχρι τώρα.

(Τα παραπάνω μιλώντας ολίγον γενικότερα).

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Δεν ξέρω άν είμαι υπερβολικός...

Φίλε Tzimisce ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να την ''πατήσει'' την στιγμή που ο απόλυτος κριτής του εκάστοτε είναι τα αυτιά του και μόνο αυτά.
Άν δεν του αρέσει απλά δεν το αγοράζει για να μήν πώ ότι χρειάζεται οπωσδήποτε ακρόαση στον χώρο του τουλάχιστον για κάποια μηχανήματα ή καλώδια υψηλής τιμής.

Μην ξεχνάς ότι κάποιοι αντιπρόσωποι δεν έχουν τα μηχανήματά τους για demo...
Και μιλάμε για πολύ καλά μηχανήματα, όπως τα Magnepan για παράδειγμα.
Εγώ π.χ. πως θα ξέρω αν ο ενισχυτής που έχω μπορεί να τα οδηγήσει ή πως θα ακούγονται όταν τα αγοράσω; :p

Φίλε Tzimisce συμφωνώ ότι όχι λίγοι όπως προαναφέρεις αλλά αρκετοί δεν έχουν μηχανήματα demo αλλά σε αυτή την περιπτωσή πχ τα Magnepan κοιτάς τα χαρακτηριστικά του ηχείου γιατί ώς γνωστό έχουν πολύ χαμηλή αντίσταση,άρα κάποιος χαμηλής κατηγορίας ενισχυτής είναι λογικό να μην μπορεί να τα οδηγήσει σωστά.Τώρα για το ματσάρισμα εάν μπορεί ο ενισχυτής να τα οδηγήσει τότε περιμένεις να τα φέρει ή ζητάς την βοήθεια του Forum αν κάποιος φίλος τα έχει τότε ίσως μπορεί να δεχτεί μια ακρόασει στον χώρο σου με τον δικό σου ενισχυτή.
Αλλά σε καμία περίπτωση δεν ψωνίζεις απο το prospectus γιατί τότε ρισκάρεις.
Για να μήν παρεξηγηθώ δεν είπα ότι το χόμπυ είναι εύκολο, ούτε αγγελικά πλασμένο.:cool4:

Re: Απάντηση: Δεν ξέρω άν είμαι υπερβολικός...

όλοι έχουμε πάθει και έχουμε μάθει πιστεύω πλέον, τουλάχιστον να μην την πάτανε οι νεώτεροι γιατί εμείς (χωρίς αυτό να αποτελέι δικαιολογία) δεν είχαμε την σημερινή ενημέρωση και οι τότε αντιπρόσωποι ήταν πολύ δυσκοίλιοι και ''κάπως'' .
Άλλες εποχές άλλες καταστάσεις.

Πολύ σωστά , έχουν αλλάξει οι εποχές διά αμφοτέρους , χομπίστες και εμπόρους !

PS
Διονύση ποιός σε πείραξε , ρε μάνα μου :grinning-smiley-043

Ο χώρος χρειάζεται "νέο αίμα" και πρέπει να έχουμε την ανάλογη ευαισθησία γι' αυτούς,για να παραμείνουν στον χώρο και να μην φύγουν τρέχοντας-όπως έχει συμβεί πολλές φορές μέχρι τώρα.

Μην ανησυχείς, όλο και κάποιος "ειδικός" θα βρεθεί να τους βοηθήσει να "ψωνίσουν" μηχανήματα. :grinning-smiley-043

Η γνωμη μου πανω σε αυτο το ζητημα ειναι οτι θα πρεπει ολοι οι χομπιστες του χωρου να θεωρουν ευτυχημα οτι υπαρχουν πλεον και εμποροι που ειναι κι οι ιδιοι χομπιστες και ειναι διατεθειμενοι να ασχοληθουν σοβαρα για να βοηθησουν εναν χαιφιντελιστα με τις αγωνιες και τον πονο του.

Το να εχει καποιος το θαρρος της γνωμης του για καποια προιοντα και να τα υποστηριζει με σθενος οχι γιατι τα πουλαει αλλα γιατι τα ΠΙΣΤΕΥΕΙ, δεν νομιζω να κανει κακο σε κανεναν.´

Εκτος αν αρεσει στους καταναλωτες του hifi - high end, η ευρεως διαδεδομενη σνομπαρια οι ....πιπες και το μπλαζε υφος ορισμενων ...πολυξερων παλιων εμπορων που δεν ασχολουνται με τιποτα αλλο παρα με τον εαυτο τους!

Αν θελετε τετοιους που φυσικα δεν θα εμπαιναν ποτε στον κοπο να γραψουν εδω μεσα με γεια σας με χαρα σας

Απάντηση: Re: Δεν ξέρω άν είμαι υπερβολικός...

Το να εχει καποιος το θαρρος της γνωμης του για καποια προιοντα και να τα υποστηριζει με σθενος οχι γιατι τα πουλαει αλλα γιατι τα ΠΙΣΤΕΥΕΙ, δεν νομιζω να κανει κακο σε κανεναν.

Σύμφωνοι και μαζί σας. Δεν έχουν λόγο όμως να κρύβουν την εμπορική τους ιδιότητα έτσι; Και επί τη ευκαιρία, μήπως θα έπρεπε να προσθέσετε κάτι στο avatar ή στην υπογραφή σας;

Εγώ πάντως εταιρίες,εμπόρους,πωλητές που δεν μου παρέχουν τη δυνατότητα να ακούσω κάποιο προιόν τους,τους σνομπάρω επιδεικτικά! Είναι το μόνο που μπορώ να κάνω για να τους ''περάσω'' το μήνυμα ,πως θα προτιμήσω αυτόν-ούς που μου παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Γουρούνι στο σακί δηλαδή? Και όσο και να μου πεί κάποιος πως το Χ μηχάνημα ''σκίζει'',με την υποκειμενικότητα του καθενός μας,νομίζω πως αυτό δεν βοηθάει κάπου ιδιαίτερα.... Ακούστε,αξιολογήστε την σχέση τιμής-απόδοσης της συσκευής και αγοράστε! Γνώμη μου πάντα....

σαν κατι συγκεκριμενο στο ποστ 21
-να απαγορευτουν οι απαντησεις των "ειδημονων" αν καποιος "νεος" ρωταει για καλωδια, εκει οι εμποροι τριβουν τα χερια τους και δεν ειναι απο το κρυο!
-να υπαρχει παντα μετα την τελευταια λεξη ενος κειμενου, οτι η απαντηση προερχεται απο εμπορο, με κεφαλαια γραμματα και να ερχεται αυτοματα, αν η τεχνικη του φορουμ αυτου το προβλεπει.
Αν καποιος εμπορος γραψει κρυφα, διωχνεται δια παντος.
καποιος με μεγαλυτερη φαντασια να συμπληρωσει?
Χαιρετησματα

Εγώ πάντως εταιρίες,εμπόρους,πωλητές που δεν μου παρέχουν τη δυνατότητα να ακούσω κάποιο προιόν τους,τους σνομπάρω επιδεικτικά! Είναι το μόνο που μπορώ να κάνω για να τους ''περάσω'' το μήνυμα ,πως θα προτιμήσω αυτόν-ούς που μου παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Γουρούνι στο σακί δηλαδή? Και όσο και να μου πεί κάποιος πως το Χ μηχάνημα ''σκίζει'',με την υποκειμενικότητα του καθενός μας,νομίζω πως αυτό δεν βοηθάει κάπου ιδιαίτερα.... Ακούστε,αξιολογήστε την σχέση τιμής-απόδοσης της συσκευής και αγοράστε! Γνώμη μου πάντα....

...και καλα κανεις!

Τις προαλλες, πηρε ενας γνωστος μου τηλέφωνο σε γνωστο μαγαζι (νομιζω σε αυτον που φερνει και τα Wilson, Audio Research κτλ) για μια αγγελια ενος προενισχυτη της ΒΑΤ. 8000 καινουριος και τον εδιναν 4800, μετρητα. Ζητησε να του δωσουν το μηχανημα να το ακουσει στο σπιτι του και του το αρνηθηκαν. Μιλαμε για προενισχυτη!!!!!!!!

Και αναρωτιεμαι αν υπαρχει εστω και μια περιπτωση στο δισεκατομμυριο να δωσει καποιος 4800 για προενισχυτη που εχει ακουσει μονο σε μαγαζι και φυσικα με εντελως διαφορετικα συνοδα απο τα δικα του!

Ελπιζω η αγορα να φερθει αναλογως σε κατι τετοιους αλλαζονες.

Μα τι να προσθεσω?

Ειμαι ο Γιωργος ο Θεοφιλακος ιδιοκτητης της εταιριας Music Lover High End Distributions.

Αν αυτο σας ικανοποιει..να το συγκεκριμενοποιησω, αν και νομιζω οτι το nickname που επελεξα μιλαει απο μονο του.

Μα τι να προσθεσω?

Ειμαι ο Γιωργος ο Θεοφιλακος ιδιοκτητης της εταιριας Music Lover High End Distributions.

Αν αυτο σας ικανοποιει..να το συγκεκριμενοποιησω, αν και νομιζω οτι το nickname που επελεξα μιλαει απο μονο του.

Και φωτοτυπία ταυτότητας 2 όψεων παρακαλώ.
Αν χρειαστεί αποδεικτικό ΑΦΜ θα σας ειδοποιήσουμε.
:flipout::flipout::flipout::flipout:

Απλώς είναι καλό να βάλετε σαν άβαταρ το λογότυπο της εταιρείας σας ή κάποιο στοιχείο στην υπογραφή, πχ ιδιοκτήτης της εταιρείας music lover.

Όχι τίποτα άλλο, απλά το nick σας θα μπορούσε να παρανοηθεί ως "κάποιος που αγαπάει τη μουσική".

Φιλικά πάντα, δεν έχω καμιά απολύτως αρνητική προδιάθεση. Άλλωστε, πολλοί συμφορουμίτες είναι καταστηματάρχες ή υπάλληλοι σε εταιρείες και είναι μια χαρά παιδιά.

σαν κατι συγκεκριμενο στο ποστ 21
-να απαγορευτουν οι απαντησεις των "ειδημονων" αν καποιος "νεος" ρωταει για καλωδια, εκει οι εμποροι τριβουν τα χερια τους και δεν ειναι απο το κρυο!
-να υπαρχει παντα μετα την τελευταια λεξη ενος κειμενου, οτι η απαντηση προερχεται απο εμπορο, με κεφαλαια γραμματα και να ερχεται αυτοματα, αν η τεχνικη του φορουμ αυτου το προβλεπει.
Αν καποιος εμπορος γραψει κρυφα, διωχνεται δια παντος.
καποιος με μεγαλυτερη φαντασια να συμπληρωσει?
Χαιρετησματα

και τι τους εμποδίζει να έχουν δυο, τρία, κλπ διαφορετικά ονόματα με τα οποία να γράφουν στο φόρουμ ... σαν αγνοί χομπίστες ....

Νομίζω είναι αναγκαίο να γίνεται έλεγχος για τέτοιες περιπτώσεις απο την συντακτική ομάδα.

Η μπορουν να απαντουν δια μεσω μπραβων...
Ας σοβαρευτουμε λιγο, οι εμποροι δεν ειναι λεπροι, απλα αυτος που θετει μια ερωτηση για ενα προιον, θα πρεπει να ξερει οτι η απαντηση ερχεται απο ενα εμπορο, ετσι ειναι εδω παντου, απο μικρες αγγελειες στο ιντερνετ μεχρι τα φορουμ.
Η μεγαλυτερη μαστιγα παντως ειναι οι πολυξεροι, αυτοι που ειδαν το κοσμο αναποδα οταν αλλαξαν ενα καλωδιο! Σε αυτους πρεπει να επεμβαινει η διαχειρηση και να τους δινει κιτρινη καρτα, κοκκινη αν το ξανακανουν!
Χαιρετησματα

Η μεγαλυτερη μαστιγα παντως ειναι οι πολυξεροι, αυτοι που ειδαν το κοσμο αναποδα οταν αλλαξαν ενα καλωδιο! Σε αυτους πρεπει να επεμβαινει η διαχειρηση και να τους δινει κιτρινη καρτα, κοκκινη αν το ξανακανουν!
Χαιρετησματα

Ενώ οι άσχετοι θα πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι :SFGSFGSF:

Πάντως εγώ έχω να προσθέσω ότι μπράβο στους καταστηματάρχες που γράφουν στο club αυτό!! Συγχαίρω τον κύριο Θεοφιλακο που πραγματικά δείχνει ότι πέρα από έμπορος έχει και το ίδιο hobby με μας και γνωρίζοντάς μας την ταυτότητά του μας κάνει γνωστό σε όλους ότι όλοι οι καταστηματάρχες δεν είναι έμποροι απλά !!

Ποιος από εμάς έχει την ίδια εμπειρία από μηχανήματα τα οποία τα βλέπουμε στα όνειρά μας και περιμένουμε τον Άγιο Βασίλη να μας πραγματοποιήσει την ευχή να τα ακούσουμε κιόλας!

Όντως όμως κάποιοι έμποροι καλυμένοι στην ανωνυμία με nickname μπορούν να είναι "δημαγωγοί" των αυτιών μας...

Η μπορουν να απαντουν δια μεσω μπραβων...
Ας σοβαρευτουμε λιγο, οι εμποροι δεν ειναι λεπροι, απλα αυτος που θετει μια ερωτηση για ενα προιον, θα πρεπει να ξερει οτι η απαντηση ερχεται απο ενα εμπορο, ετσι ειναι εδω παντου, απο μικρες αγγελειες στο ιντερνετ μεχρι τα φορουμ.
Χαιρετησματα

Αϊντε Χαιρετίσματα !
:slapface:

Last edited by a moderator:
Προσωπικα πιστευω οτι ο καθενας θα πρεπει να προσεχει τι διαβαζει και ποιος γραφει αυτο που διαβαζει!
Οπως ακριβως συμβαινει και με την αναγνωση αρθρων απο ρεβιουερ.

Και βεβαια θα πρεπει οι επαγγελματιες να αναγραφουν την ιδιοτητα τους γιατι ετσι προστατευουν και τον εαυτο τους.

Οσο για τους ξερόλες σιγουρα κανουν κακο σ αυτους που δεν τους γνωριζουν ή που δεν αντιλαμβανονται την γραφή τους.

Θελει υπομονή και οχι βιαστικες κινησεις.

Τελικα ειναι μακρυς ο δρομος για την Ιθακη αλλα σιγουρα αξιζει το ταξίδι.