DENON 4308 απο 1,3 σε 1,4 firmware?

Che

AVClub Addicted Member
1 September 2008
1,776
ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
Oτι αναφερει ο τιτλος , εχω τον παραπανω ενισχυτη υπαρχει καμια περιπτωση να αναβαθμιστει καποιο HDMI απο 1,3 σε 1,4 ωστε να καταφερει να περασει HD ηχο ???Οπως πολυ σωστα καταλαβατε εχω την 3D VT 50 της panasonic:furious3: και 3D player το αναβαθμισμενο ps3 :furious3: οποτε HD ηχος:furious3:.....

Oτι αναφερει ο τιτλος , εχω τον παραπανω ενισχυτη υπαρχει καμια περιπτωση να αναβαθμιστει καποιο HDMI απο 1,3 σε 1,4 ωστε να καταφερει να περασει HD ηχο ???Οπως πολυ σωστα καταλαβατε εχω την 3D VT 50 της panasonic:furious3: και 3D player το αναβαθμισμενο ps3 :furious3: οποτε HD ηχος:furious3:.....

Φίλε μου το πρόβλημά σου δεν είναι ο ενισχυτής ΑΛΛΑ το PS3! Το PS3 μπορεί να δώσει 3D σήμα αλλά δεν μπορεί να δώσει ταυτόχρονα και τα HD formats ήχου...

Επίσης και να μπορούσε να τα δώσει συγχρόνως και πάλι θα είχες πρόβλημα. Η μετάβαση από 1.3 σε 1.4 είναι ΚΑΙ θέμα hardware.

Συνεπώς μόνο αν σκεφτόσουν την αντικατάσταση του PS3 με ένα BR 3D player που να έχει 2xHDMI outs, εκ των οποίων η μία τουλάχιστον 1.4, δεν θα έχεις HD ήχο....

Το γνωριζω οτι με το ps3 δεν εχω καν ηχο με τα δεδομενα οπως εχουν .Ο DENON μου κοστησε πριν 2 χρονια 2300 ευρω οποτε ειναι απαγορευτικη η αντικατασταση του.Μετα υπαρχει η λυση του 3D player της panasonic DMP-BDT300 με τις 2 εξοδους HDMI η μια 1.3 για τον HD ηχο και η αλλη 1.4 για την 3D εικονα αλλα 600 ευρω??? και μενουμε στην λυση του firmware του DENON.....ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ?????

Το γνωριζω οτι με το ps3 δεν εχω καν ηχο με τα δεδομενα οπως εχουν .Ο DENON μου κοστησε πριν 2 χρονια 2300 ευρω οποτε ειναι απαγορευτικη η αντικατασταση του.Μετα υπαρχει η λυση του 3D player της panasonic DMP-BDT300 με τις 2 εξοδους HDMI η μια 1.3 για τον HD ηχο και η αλλη 1.4 για την 3D εικονα αλλα 600 ευρω??? και μενουμε στην λυση του firmware του DENON.....ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ?????

Δυστηχώς τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει. Η μόνη εταιρεία που μπορούσε να το κάνει αυτό είναι η ONKYO επειδή φοράει το ίδιο τσίπ με του PS3, αλλά και αυτή επέλεξε την παραγωγή νέων μοντέλων αντί της αναβάθμισης των παλαιών( γιατί άραγε.......?) Οπως σου είπα και προηγουμένως :

Η μετάβαση από 1.3 σε 1.4 είναι ΚΑΙ θέμα hardware.

Last edited by a moderator:
Μήπως μπορείς να δώσεις ήχο ψηφιακά από την τηλεόραση πίσω στον ενισχυτή;

Μπορεί αν συνδέση την τηλεόραση με τον ενισχυτή με οπτική ίνα ή με ομοαξονικό καλώδιο, αλλά έτσι θα πάρει μόνο dts ήχο...

Eχω κανει οτι συνδεση μπωρειτε να φανταστειτε με την οπτικη ινα αλλα ηχο τιποτα.....εχω πει στο ps3 στα settings εξοδο optical dts και 5.1 ....τι εχω ριξει την οπτικη στον denon και στο ps3 τι εχω συνδεσει την tv με το ps3 πειτε τι δεν κανω σωστα??????????????????

ps3 στην τηλεόραση με HDMI, και ps3 στον Denon με optical και ρύθμιση των settings για audio out -> digital. Τι πιο απλό;

Οταν λες ότι δεν παίζει τι εννοείς; Δεν έχεις καθόλου ήχο ή δεν έχεις πολυκάναλο ήχο;

Eχω κανει οτι συνδεση μπωρειτε να φανταστειτε με την οπτικη ινα αλλα ηχο τιποτα.....εχω πει στο ps3 στα settings εξοδο optical dts και 5.1 ....τι εχω ριξει την οπτικη στον denon και στο ps3 τι εχω συνδεσει την tv με το ps3 πειτε τι δεν κανω σωστα??????????????????

ps3 στην τηλεόραση με HDMI, και ps3 στον Denon με optical και ρύθμιση των settings για audio out -> digital. Τι πιο απλό;

Οταν λες ότι δεν παίζει τι εννοείς; Δεν έχεις καθόλου ήχο ή δεν έχεις πολυκάναλο ήχο;

Εκτός από αυτά, θα πρέπει να ξέρεις CHE GUEVARA ότι πρέπει επίσης στο ps3 να δηλώσεις ότι θέλεις έξοδο ήχου και από την HDMI αλλά και από την οπτική. Επίσης ότι έτσι το ps3 θα κάνει πάντα downmixing τον ήχο από την οπτική. Δλδ το 7κάναλο ήχο σε πεντακάναλο, το πεντακάναλο σε δικάναλο....

Γιατί βρε θα κάνει downmix τον πεντακάναλο σε δικάναλο απ' την οπτική;

Γιατί το λέει το user manual του ps3. Επίσης σου πετάει ένα μύνημα όταν επιλέξεις dual sound output (ή όπως αλλιώς το λέει δεν το θυμάμαι τώρα, είμαι στο γραφείο και κόλλησε το brain....)

Τι λέει δηλαδή; Οτι απ' την οπτική περνάει μόνο stereo ήχος και όχι 5.1;;;;;

Όχι. Λέει ότι όταν επιλέξεις να βγαίνει ο ήχος και από την HDMI και από την οπτική έξοδο, τότε άν το format που ακούς έχει επτακάναλο ήχο, το σήμα που βγαίνει από την HDMI είναι επτακάναλο αλλά το σήμα που βγαίνει από την οπτική γίνεται πεντακάναλο. Το αντίστοιχο ισχύει όταν έχεις πεντακάναλη εγγραφή. Από την HDMI θα πάρεις πεντακάναλο ήχο αλλά από την οπτική θα γίνει downsampling σε δικάναλο.

Παραξενιές της Sony τί περιμένεις......

Ε, τότε μην επιλέξεις να έχεις ήχο και απ' την HDMI. Τι τον θέλεις τον ήχο στην HDMI αφού η οπτική θα πέσει στον ενισχυτή;
Θα ακούς 5.1. απ' αυτόν.

Ε, τότε μην επιλέξεις να έχεις ήχο και απ' την HDMI. Τι τον θέλεις τον ήχο στην HDMI αφού η οπτική θα πέσει στον ενισχυτή;
Θα ακούς 5.1. απ' αυτόν.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει αυτό. Από ότι έχω καταλάβει η έξοδος ήχου από την HDMI θεωρείται standard και μπορείς να επιλέξεις σαν extra την οπτική...

Το βράδυ από το σπίτι θα το ξανακοιτάξω και θα σου πώ ακριβώς τί γράφει μόλις κάνεις την επιλογή της οπτικής....

Θα κανω προσπαθεια οπως λες στον Denon και θα επανελθω (Δημητριος) εεε δρυμητερος ηθελα να πω!