Re: Denon AVR-1909
Πιστεύω ότι το ομοαξονικό δεν κάνει για την σύνδεση sub με 1909...
λοιπόν κι εγώ έψαχνα σήμερα πως συνδέω το σαμπάκι μου tannoy 1001 με τον denon, οι οδηγίες λένε με μονό απλό καρφί καλώδιο, στον 1909 βγαίνει από το Pre-out και στο sub υπάρχουν 2 διπλανές ίδιες υποδοχές, το LFE kai to In.
Εγώ επέλεξα το in... ίσως να έχεις το ίδιο θέμα με αυτά που λες παραπάνω για 2 υποδοχές left-right.
Στα δικά μου προβλήματα τώρα με τον 1909 και τα ηχεία...ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ!!! έχω σκάσει. Αντιγράφω post μου και σε άλλο thread και συγνώμη αλλά ψάχνω επειγόντως λύση, κάτι απλό θα είναι μάλλον
"Το πρόβλημα είναι ο νέος ενισχυτής 1909 ο οποίος αρνείται να παίξει πάνω από 2 δευτερόλεπτα, σβήνει συνέχεια και τον παλεύω από το πρωί δεν ξέρω τι να κάνω...Δοκίμασα όλα τα κουμπιά των μενού αλλά δεν προλαβαίνω σβήνει συνέχεια...υποψιαζομαι ότι δεν έχω συνδέσει σωστά τα γυμνά καλώδια που μπαίνουν στον ενισχυτή και τα ηχεία...τα αποσύνδεσα και πάλι σβήνει...τα ξανασύνδεσα αφού ξαναέκοψα τις άκρες και πρόσεξα να μην περισσεύουν, να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και στο πίσω πάνελ του ενισχυτή.τζίφος!
Απελπισία να 'εχεις τα μηχανήματα και να μην παίζουν, απογοήτευση παιδιά τι να πω...έχει κανείς καμιά συμβουλή τι να δω στον DENON για να μην σβήνει;
του βάζω να παίξει ράδιο με όλα τα καλώδια άλλων συσκευών αποσυνδεμένα και πάλι σβήνει...είναι κάποιο κύκλωμα προστασίας που με κάνει να πιστεύω ότι κάτι φταίει με τα ηχεία...έχω πάνω :το sub με μονό καλώδιο ήχου στο pre out,το δοκίμασα και στο auto και στο ΟΝ, και
: τα καλώδια ηχείων που πάνε στο κεντρικό και τις 2 μπροστά κολώνες. Για πίσω δεν έχω τίποτα. Μήπως φταίει που δεν είναι 5.1 τα ηχεία;
Μήπως πρέπει να γνωρίζω κάτι για τη γυμνωμένη άκρη του καλωδίου που μπαίνει στις αντίστοιχες υποδοχές του ενισχυτή; Το έβαλα μέσα και το έσφιξα , εννοείται πρόσεξα τα +/- δηλ.το κόκκινο και το μαύρο αντίστοιχα. Δεν ξέρω τι άλλο να δω...καμιά ιδέα κανείς;"