Απάντηση: Re: Denon AVR-X1000 vs Yamaha RX-V475 vs Pioneer VSX-528
Συμφωνώ με τη σφαιρική τοποθέτηση!
Μα και εγώ στο είπα οτι βελτίωση θα υπάρξει, αλλά κατά τη δική μου άποψη δεν θα την χαρακτήριζα εντυπωσιακή. Ίσως το ματσάρισμα που πέτυχε ο φίλος Schubert έκατσε τόσο καλά..Επίσης η αντίληψη του "εντυπωσιακού" είναι εντελώς σχετική και υποκειμενική. Όταν εγώ δοκίμασα τον LX83 μου μαζί με το δικάναλό μου ο οποίος έχει passthough, όντως τα ηχεία οδηγήθηκαν καλύτερα, αλλά ο ήχος για τα γούστα μου παρέμεινε σκληρός. Γι'αυτό προφανώς ευθυνόταν ο Pioneer αφού αυτός έπαιζε σαν προ και ο δικάναλος σαν τελικός. Και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν κοντά στον ήχο που έπαιζε ο δικάναλος μόνος του.
Εγώ, αν δε σε πειράζει το αυξημένο κόστος (γιατί το budget που έθεσες ήταν 600ε σύνολο) θα συμφωνήσω με τα άλλα παιδιά που σου πρότειναν τον Denon (άκου και τον αντίστοιχο Marantz) και επειδή ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται, για να είσαι πιο future proof, οποσδήποτε με pre out ώστε να μην σε περιορίσει κυρίως αν κάποια στιγμή αλλάξεις ηχεία και χρειαστείς τελικό (ή προσθέσεις τελικό στα υπάρχοντα). Το να αγοράσεις μόνο "μουσικό" AVR στο είπα καθαρά λόγω κόστους (γιατί δε μπορείς με 600 να εχεις avr με preout και δικάναλο με passthrough), με άλλα λόγια δεν είμαι σίγουρος αν τα ηχεία σου, χωρίς να θέλω να τα υποτιμήσω, αξίζουν το κόστος avr+δικάναλου δηλαδή αν μπορούν να αναδείξουν τις διαφορές. Κατά τη γνώμη μου το σύστημα πρέπει να είναι ισορροπημένο, δηλαδή δεν είναι λογικό να δώσεις 1500 για ενισχυτές και 200 για ηχεία, γι'αυτό σου είπα μήπως να το δεις λίγο πιο σφαιρικά για το τι θέλεις να πετύχεις, πότε, με τι κόστος και μετά να δεις το πως. Γιατί οι αλλαγές και οι αγοραπωλησίες κοστίζουν ακριβά...
Συμφωνώ με τη σφαιρική τοποθέτηση!