Denon AVR-X1000 vs Yamaha RX-V475 vs Pioneer VSX-528

Απάντηση: Re: Denon AVR-X1000 vs Yamaha RX-V475 vs Pioneer VSX-528

Μα και εγώ στο είπα οτι βελτίωση θα υπάρξει, αλλά κατά τη δική μου άποψη δεν θα την χαρακτήριζα εντυπωσιακή. Ίσως το ματσάρισμα που πέτυχε ο φίλος Schubert έκατσε τόσο καλά..Επίσης η αντίληψη του "εντυπωσιακού" είναι εντελώς σχετική και υποκειμενική. Όταν εγώ δοκίμασα τον LX83 μου μαζί με το δικάναλό μου ο οποίος έχει passthough, όντως τα ηχεία οδηγήθηκαν καλύτερα, αλλά ο ήχος για τα γούστα μου παρέμεινε σκληρός. Γι'αυτό προφανώς ευθυνόταν ο Pioneer αφού αυτός έπαιζε σαν προ και ο δικάναλος σαν τελικός. Και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν κοντά στον ήχο που έπαιζε ο δικάναλος μόνος του.

Εγώ, αν δε σε πειράζει το αυξημένο κόστος (γιατί το budget που έθεσες ήταν 600ε σύνολο) θα συμφωνήσω με τα άλλα παιδιά που σου πρότειναν τον Denon (άκου και τον αντίστοιχο Marantz) και επειδή ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται, για να είσαι πιο future proof, οποσδήποτε με pre out ώστε να μην σε περιορίσει κυρίως αν κάποια στιγμή αλλάξεις ηχεία και χρειαστείς τελικό (ή προσθέσεις τελικό στα υπάρχοντα). Το να αγοράσεις μόνο "μουσικό" AVR στο είπα καθαρά λόγω κόστους (γιατί δε μπορείς με 600 να εχεις avr με preout και δικάναλο με passthrough), με άλλα λόγια δεν είμαι σίγουρος αν τα ηχεία σου, χωρίς να θέλω να τα υποτιμήσω, αξίζουν το κόστος avr+δικάναλου δηλαδή αν μπορούν να αναδείξουν τις διαφορές. Κατά τη γνώμη μου το σύστημα πρέπει να είναι ισορροπημένο, δηλαδή δεν είναι λογικό να δώσεις 1500 για ενισχυτές και 200 για ηχεία, γι'αυτό σου είπα μήπως να το δεις λίγο πιο σφαιρικά για το τι θέλεις να πετύχεις, πότε, με τι κόστος και μετά να δεις το πως. Γιατί οι αλλαγές και οι αγοραπωλησίες κοστίζουν ακριβά...

Συμφωνώ με τη σφαιρική τοποθέτηση!

Αν αλλάξουν τόσο πολύ οι ανάγκες μου μέσα στα επόμενα χρόνια τότε θα σκευτώ και άλλον καλύτερο AV ενισχυτή. Επειδή όμως δεν προβλέπεται άμεσα ούτε σπίτι να αλλάξω, ούτε ηχεία ούτε χρήση, θέλω κάτι που να μου καλύπτει τις σημερινές ανάγκες μου κυρίως και γι' αυτό δεν κοιτάω και πολύ μακρινά στο μέλλον γιατί οι παθανότητες θα είναι εναντίον μου. Αν πάω σε αυτή την λογική μάλλον τα παραπάνω που θα μου δώσει ο καλός AV είτε σε features είτε σε ισχύ θα πάνε άχρηστα.

Σίγουρα η ισχύς ενώς AVR των 1000+ ευρώ θα κάνει πολλά περισσότερα τόσο σε ταινίες όσο και σε μουσική από έναν AVR των 300, αλλά στα ανάλογα ηχεία και στον ανάλογο χώρο. Τα δικά μου ηχεία χρειάζονται πράγματι έναν AVR π.χ. των 150W ανα κανάλι; Μάλλον όχι, αλλά δεν ξέρω από την άλλη με σιγουριά μέχρι πόσα Watt θα κάνουν διαφορά.

Σχετικά με τους ΑV που είναι εντώς του budget μου και με pre-out όπως με προτεπετε όλοι σας, οι επιλογές είναι:

1. Marantz NR1405 με 60W στα 6Ω και βγαίνει γύρω στα 450 ευρώ.

2. Denon X-2000 με 125W στα 6Ω και βγαίνει γύρω στα 600 ευρώ.

3. Marantz SR5007 (περσινό μοντέλο) με 100W στα 8Ω και βγαίνει γύρω στα 600 ευρώ.

4. Yamaha RX-V775 με 110W στα 8Ω και βγαίνει γύρω στα 600 ευρώ.

5. Pioneer VSX-1123 με 150W στα 6Ω και βγαίνει γύρω στα 650 ευρώ. (ξεφεύγει λίγο)

Τα W του πρώτου marantz θα είναι λίγα λες για τα ηχεία μου; Πρέπει οποσδήποτε να πάω στο ύψος των 600 ευρώ;

Δες και για τον 2313.
Δεν πρέπει να πας σόνι και ντε σε ποιό ακριβό μοντέλο. Και ο marantz ο μικρός μια χαρά θα την κάνει τη δουλειά του. Ο καθένας εδώ μέσα εκφέρει την άποψη του η οποία πηγάζει από τα γούστα του, τις ανάγκες του κλπ κλπ.

Last edited:
Δες και για τον 2313.
Δεν πρέπει να πας σόνι και ντε σε ποιό ακριβό μοντέλο. Και ο marantz ο μικρός μια χαρά θα την κάνει τη δουλειά του. Ο καθένας εδώ μέσα εκφέρει την άποψη του η οποία πηγάζει από τα γούστα του, τις ανάγκες του κλπ κλπ.

O 2313 έρχεται πάνω-κάτω στα ίδια χρήματα με τον Χ-2000 και είναι και περσινό μοντέλο και νομίζω πως βγάζει και μικρότερη ισχύ. Δεν νομίζω πως έχει νόημα να τον κοιτάω.

Αν κάνει ο μικρός Marantz μια χαρά την δουλειά του νομίζω θα τον προτιμήσω γιατί και πιο κομψός είναι από τους άλλους, και δεν χρειάζομαι 7.1, 4K και άλλα καλούδια που έχουν οι άλλοι και επιπλέον θα μου μεινουν και χρήματα για να συντομέυσω την μελλοντική αγορά ενώς τελικού. Αν από την άλλη τα παραπάνω W με διαβεβαιώνετε πως θα κάνουν διαφορά στον ήχο στα ηχεία μου, τότε με βλέπω για τον Denon X-2000 που και σύγχρονο μοντέλο είναι και σχετικά μουσικός για AV όπως λέτε.

κοίτα, πάρε τον marantz το μικρό, άκουσε και απόλαυσε κανένα εξάμηνο, μάζεψε και χρήματα και πάρε μετά ένα καλό δικάναλο με htpassthrough για να καταλάβεις τη διαφορά. Και ως δικάναλος θα σου μείνει και καιρό.

Ή μπορείς να κάνεις λίγο υπομονή και να πάρεις τον νεο Marantz SR6008. Σε μηχανήματα αυτού του είδους που χάνουν γρήγορα την τιμή τους και συνεχώς μπαίνουν νεα χαρακτηριστικά είναι καλύτερο να πάρεις οσο το δυνατόν πιο καινούριο μοντέλο.

Edit: Βασικά άκυρο..ανεβαίνει σε τιμή αρκετά τουλάχιστον τώρα που είναι καινούριος (999). Στο idealo πάντως τον βλέπω ήδη .

Last edited:
Το συμπέρασμα λοιπόν της κουβέντας είναι πως είμαι μεταξύ Marantz NR1405 & Denon X-2000 με βλέψεις μελλοντικά για κάποιον καλό δικάναλο με HT pass through (μάλλλον θα είναι και αυτός της ίδιας μάρκας με τον AV ενισχυτή που θα επιλέξω ώστε να μην γεμίσω τηλεκοντρόλ και να ταιριάζουν και εμφανισιακά).

Ρε παιδιά, αυτοί οι AVR έχουν εξόδους προενίσχυσης για τα front?

Α καλαααα..Κοιτάω τον Denon (X2000), δε βλέπω να έχει, βάζω τον Marantz και μου βγάζει το google στις εικόνες τον NR1501 (χωρίς να το δω..) επειδή ο ΝR1504 είναι γραμμένος ΝR1405...Και ο 1501 δεν έχει ούτε αυτός, γι'αυτό τρελάθηκα..

Οπότε για συνδυασμό avr+δικάναλο μάλλον οι Marantz είναι οι πιο οικονομικοί.

Οι Denon σε αυτά τα χρήματα δεν έχουν εξόδους προενίσχυσης (απο X3000 -950ε- και πάνω), όπως επίσης και οι Yamaha (από rxv775 -740ε- και πάνω), το ίδιο και οι Pioneer (απο vsx1123 -650e- και πάνω).

Αυτή τη στιγμή ποιόν Onkyo έχεις; Το ρωτάω γιατί ο συγκεκριμένος Marantz είναι πολύ εισαγωγικό μοντέλο, μην έχεις κανένα μεγάλο Onkyo και ξενερώσεις..

Α καλαααα..Κοιτάω τον Denon (X2000), δε βλέπω να έχει, βάζω τον Marantz και μου βγάζει το google στις εικόνες τον NR1501 (χωρίς να το δω..) επειδή ο ΝR1504 είναι γραμμένος ΝR1405...Και ο 1501 δεν έχει ούτε αυτός, γι'αυτό τρελάθηκα..

Οπότε για συνδυασμό avr+δικάναλο μάλλον οι Marantz είναι οι πιο οικονομικοί.

Οι Denon σε αυτά τα χρήματα δεν έχουν εξόδους προενίσχυσης (απο X3000 -950ε- και πάνω), όπως επίσης και οι Yamaha (από rxv775 -740ε- και πάνω), το ίδιο και οι Pioneer (απο vsx1123 -650e- και πάνω).

Αυτή τη στιγμή ποιόν Onkyo έχεις; Το ρωτάω γιατί ο συγκεκριμένος Marantz είναι πολύ εισαγωγικό μοντέλο, μην έχεις κανένα μεγάλο Onkyo και ξενερώσεις..

Όντως, μήπως είναι καλύτερα να μείνει με τον Onkyo γιατί με τον Marantz δεν τον βλέπω να κάνει διαφορά.

Όντως, μήπως είναι καλύτερα να μείνει με τον Onkyo γιατί με τον Marantz δεν τον βλέπω να κάνει διαφορά.

Ναι, αν έχει κανένα μεγάλο Onkyo παρότι παλιός, δε σημαίνει κάτι..μπορεί να παίζει πολύ καλύτερα απο τον μικρό Marantz...

Τείνω να συμφωνήσω με το Σταύρο, με τη μόνη ένσταση οτι είναι περσινό μοντέλο. Καλά και αυτοί τι πάθανε και βγάλανε τις preout απο τον Χ2000..;
Τόσο μείωση κόστους πια;

Εγώ να σας πω την αλήθεια, παρόλο που έχω καεί απο Pioneer (απο θέμα αξιοπιστίας), στον 1123 θα πήγαινα. Στα ίδια λεφτά με τον Denon,
αλλά είναι νέος και έχει και το MCACC για το home cinema. Το οτι θα υστερεί στη μουσική βγαίνει εκτός αφού θα παίξει με δικάναλο.
Στα 650e.

Ναι, αν έχει κανένα μεγάλο Onkyo παρότι παλιός, δε σημαίνει κάτι..μπορεί να παίζει πολύ καλύτερα απο τον μικρό Marantz...

Τείνω να συμφωνήσω με το Σταύρο, με τη μόνη ένσταση οτι είναι περσινό μοντέλο. Καλά και αυτοί τι πάθανε και βγάλανε τις preout απο τον Χ2000..;
Τόσο μείωση κόστους πια;

Εγώ να σας πω την αλήθεια, παρόλο που έχω καεί απο Pioneer (απο θέμα αξιοπιστίας), στον 1123 θα πήγαινα. Στα ίδια λεφτά με τον Denon,
αλλά είναι νέος και έχει και το MCACC για το home cinema. Το οτι θα υστερεί στη μουσική βγαίνει εκτός αφού θα παίξει με δικάναλο.
Στα 650e.

Αλήθεια τώρα, πόσο πραγματικά μπορεί να υστερεί σε μουσική σε σχέση με τον Marantz; Και οι δύο μέτριοι θα είναι. Και εγώ πάντως Pioneer πρότεινα εξ αρχής. Θεωρώ ότι έχουν το πιο απολαυστικό hc κάτω των 1.000 .