Denon AVR-X1000 vs Yamaha RX-V475 vs Pioneer VSX-528

Οπότε προφανώς ο Pioneer απορρίπτεται, σωστά? Denon να σου πω την αλήθεια, δεν έχω ακούσει ποτέ. Πάντα είχα όμως μια αντιπάθεια γιατί μου φαίνεται ότι πληρώνεις παραπάνω από ότι παίρνεις, αλλά και πάλι δε θα μπορούσα να σου ότι δεν είναι καλός ενισχυτής.

Ο Denon επίσης φαίνεται πολύ καλός όμως έχει άλλες ελλέιψεις οι οποίες δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα μου λείψουν.

1. Δεν υποστηρίζει 4Κ pass through το οποίο για την ώρα μου είναι παντελώς άχρηστο αλλά ίσως καλό θα ήταν να το είχα για μελλοντικά.

2. Δεν υποστηρίζει MHL στο HDMI το οποίο επίσης μπορεί να μην το χρησιμοποιήσω και ποτέ.

3. Δεν έχει σύνδεση component για την βιντεοκάμερά μου η οποία δεν έχει ψηφιακή έξοδο, αλλά αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί μπορώ να την συνδέσω και απευθείας στο component-in της τηλεόρασής μου. Άσε που τα βιντεο που τραβάω συνήθως μοντάρονται στον υπολογιστή πρώτα οπότε σπάνια τα πάιζω από την κασέτα.

4. Δεν πάιρνει αντάπτορα για Wi-Fi αλλά από την άλλη οι αντάπτορες είναι συνήθως πανάκριβοι και το router το έχω και κοντά στο σύνθετο του ενισχυτή.

Last edited:
Κατά τη γνώμη μου είναι ότι για το 4Κ είναι πολύ νωρίς ακόμη και όταν εξελιχθεί καλά, θα χρειαζόμαστε μάλλον πιο βαρβάτα μηχανήματα συνολικά. Για τα υπόλοιπα, τι να σου πω, αλλά αφού δε απασχολούν και τόσο, μάλλον σου ταιριάζει ο Denon.

Και για το wifi νομίζω ότι έτσι και αλλιώς είσαι καλυμμένος από το Mac

Για να παίζω ταινίες ναι. Για της υπηρεσίες του ιντερνετικού ραδιοφώνου και για τα updates του ενισχυτή το λέω περισσότερο αλλά όπως είπα και με το ethernet την κάνω την δουλειά μου.

Πιστέυω την απόφασή μου θα την κρίνουν περισσότερο τα ερωτήματα που έθεσα αρχικά στο ποστ παρά τα επιπλέον features.

Στο κομμάτι της ισοστάθμισης, θα έλεγα να μη σε απασχολεί και τόσο μιας και όλα τα συστήματα είναι πλέον πολύ εξελιγμένα. Και σου το λέει χρήστης που ο Yamaha μου με το YPAO του 2005 κάνει άψογη ισοστάθμιση για τα δεδομένα της κατηγορίας. Από εκεί και πέρα σαν ποιότητα ήχου στη μουσική καλά δε παίξει κανένας από τους τρεις. Στο HC από ότι έχω διαβάσει νομίζω ότι ο Denon υπερτερεί. Για την ποιότητα κατασκευής νομίζω ότι τα είπαμε.

Στο κομμάτι της ισοστάθμισης, θα έλεγα να μη σε απασχολεί και τόσο μιας και όλα τα συστήματα είναι πλέον πολύ εξελιγμένα. Και σου το λέει χρήστης που ο Yamaha μου με το YPAO του 2005 κάνει άψογη ισοστάθμιση για τα δεδομένα της κατηγορίας. Από εκεί και πέρα σαν ποιότητα ήχου στη μουσική καλά δε παίξει κανένας από τους τρεις. Στο HC από ότι έχω διαβάσει νομίζω ότι ο Denon υπερτερεί. Για την ποιότητα κατασκευής νομίζω ότι τα είπαμε.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες αλλά γιατί λες πως δεν θα παίξει καλά μουσική κανένας από τους τρεις; Η πρoτεραιότητά μου είναι η μουσική με χρήση 70% μουσική και 30% HC. Ο παλιός ο ΟΝΚΥΟ που έχω ακούγεται αρκετά καλά στην μουσική, απλά θέλω κάτι πιο σύγχρονο και το κάτι παραπάνω.

Δυστυχώς λυπάμαι που σου το λέω αλλά ούτε και ο onkyo παίζει καλά. Σκέψου μόνο το εξής: οι av ενισχυτές έχουν σε ένα σασί κυκλώματα για μουσική, για τα forma του hc, για την εικόνα, για το ραδιόφωνο για το δύκτιο και το καθαρά ενισχυτικό κομμάτι, και κοστίζουν φθηνότερα από το βασικό στερεοφωνικό ενισχυτή που έχει η κάθε εταιρεία. Και αυτό ισχύει για όλες τις εταιρείες.
Πίστεψέ με, και σου το λέει παθών, αν ακούσεις δίπλα δίπλα έναν αμιγώς στερεοφωνικό ενισχυτή και έναν av στα ίδια χρήματα, το αποτέλεσμα είναι μέρα με τη νύχτα.
Αν θέλεις να ακούς μουσική, δε σου κάνει με τίποτα av ενισχυτής. Θα σου το πουν και άλλοι αυτό.
Ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς.
Εγώ την πάτησα με το ίδιο τρόπο, αγόρασα τον av για μουσική κυρίως και δευτερευώντως για hc και αφού άκουσα τα ηχεία μου με καθαρό στερεοφωνικό ενισχυτή, κατέλειξα να έχω δυο ενισχυτές, ένα για τη μουσική και ένα για το hc.

Last edited:
Αν επιτρέπεις, με τι ηχεία ακούς;

Μπροστά Crystal audio TX-B1
Κεντρικό Klipsch RC-42 II
Πίσω Crystal audio BPS2.0
Subwoofer JBL Venue SUB 12

Πάντως 2 ενισχυτές να έχω στο σαλόνι αποκλείεται. Προτιμώ να συμβιβαστώ με κάτι όσο πιο μουσικό γίνεται από AV.

Εγώ έχω 2 ενισχυτές και δε μου είναι άσχημο, αλλά σε κάθε περίπτωση περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε.

Πάρε μαζί σου τα εμπρός ηχεία (μικρά είναι άλλωστε, δε θα δυσκολευτείς να τα κουβαλήσεις) και προσπάθησε να ακούσεις τους ενισχυτές που αναφέρεις και όποιος σου ταιριάζει ηχητικά στη μουσική, αυτόν και αγοράζεις. Αν έχεις πάντως ακόμη τον Onkyo, δε νομίζω ότι θα σου κάνει σοβαρή διαφορά στη μουσική, κανένας από τους τρεις.

Εγώ έχω 2 ενισχυτές και δε μου είναι άσχημο, αλλά σε κάθε περίπτωση περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε.

Και πως το κάνεις, συνδέεις και αποσυνδέεις ηχεία κάθε λίγο και λιγάκι ή έχεις δυο σετ ηχείων;

Οντως καμία σχέση η μουσική που παίζουν οι avr με τους δικάναλους. Δε χρειάζεται δυο ζεύγη ηχείων ούτε βάλε βγάλε καλώδια. Αρκετοί δικάναλοι έχουν ht passthrough και μπορούν να συνδεθούν απο τα preout l-r του avr και να παίζουν μόνοι τους για μουσική ενώ σε ταινίες ο avr παίζει center & surround και ο δικάναλος παίζει τα front. Ειδικά για την περίπτωσή σου (70-30 μουσική-ταινίες) είναι το ιδανικό.

Καμία σχέση. Απλά θα πρέπει ο av ενισχυτής να έχει έξοδο προενίσχυσης για τα εμπρός ηχεία. Την έξοδο αυτή με rca καλώδιο τη συνδέεις σε μια είσοδο του στερεοφωνικού ενισχυτή, και οδηγείς τα εμπρός σου ηχεία με τον στερεοφωνικό ενισχυτή. Τα υπόλοιπα ηχεία οδηγούνται όπως και πριν από τον av ενισχυτή. Έτσι έχει τη μουσική σου παίζοντας με τον στερεοφωνικό και το hc και με τους δύο. Το μόνο κακό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι θα πρέπει εξ αρχής να βρεις σε ποια στάθμη θα έχειw το volume του stereo ενισχυτή όταν παίζεις hc. Τη στάθμη αυτή θα την έχεις ως στάνταρ και απλά σε κάθε περίπτωση την ένταση που θα θέλεις να έχεις βλέποντας ταινία θα τη ρυθμίζεις μόνο με το ρυθμιστικό του av. Ανεβάζοντας ένταση στον av, θα ανεβαίνει και η στάθμη της προενίσχυσης οπότε θα δυναμώνει και η ένταση των εμπρός ηχείων κανονικά.

Χάνεις λίγο σε πρακτικότητα, αλλά πίστεψέ με, το όφελος που θα έχεις σε ποιότητα ήχου στη μουσική είναι πολύ μεγάλο.

Πάρε τα ηχεία σου και πήγαινε να τα ακούσεις με έναν av και ένα stereo ενισχυτή στα ίδια χρήματα, και κάνε σύγκριση. Με το πρώτο άκουσμα θα το καταλάβεις.

Καμία σχέση. Απλά θα πρέπει ο av ενισχυτής να έχει έξοδο προενίσχυσης για τα εμπρός ηχεία. Την έξοδο αυτή με rca καλώδιο τη συνδέεις σε μια είσοδο του στερεοφωνικού ενισχυτή, και οδηγείς τα εμπρός σου ηχεία με τον στερεοφωνικό ενισχυτή. Τα υπόλοιπα ηχεία οδηγούνται όπως και πριν από τον av ενισχυτή. Έτσι έχει τη μουσική σου παίζοντας με τον στερεοφωνικό και το hc και με τους δύο. Το μόνο κακό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι θα πρέπει εξ αρχής να βρεις σε ποια στάθμη θα έχειw το volume του stereo ενισχυτή όταν παίζεις hc. Τη στάθμη αυτή θα την έχεις ως στάνταρ και απλά σε κάθε περίπτωση την ένταση που θα θέλεις να έχεις βλέποντας ταινία θα τη ρυθμίζεις μόνο με το ρυθμιστικό του av. Ανεβάζοντας ένταση στον av, θα ανεβαίνει και η στάθμη της προενίσχυσης οπότε θα δυναμώνει και η ένταση των εμπρός ηχείων κανονικά.

Χάνεις λίγο σε πρακτικότητα, αλλά πίστεψέ με, το όφελος που θα έχεις σε ποιότητα ήχου στη μουσική είναι πολύ μεγάλο.

Πάρε τα ηχεία σου και πήγαινε να τα ακούσεις με έναν av και ένα stereo ενισχυτή στα ίδια χρήματα, και κάνε σύγκριση. Με το πρώτο άκουσμα θα το καταλάβεις.

Άκη, πέρα απο τους δικάναλους με τις "συμβατικές" εισόδους (που πρέπει να "παίζεις" με τις εντάσεις) υπάρχουν και αυτοί που περιέγραψα παραπάνω οι οποίοι όταν επιλέγεις την είσοδο ht έχουν στάνταρ ένταση με την οποία το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις είναι ισοστάθμιση την πρώτη φορά. Μετά απλά επιλέγεις την είσοδο ht και παίζουν όλα "σωστά". Πρακτικότατο..

Ουσιαστικά καταργεί τη ρύθμιση έντασης και παίζει σαν τελικός για τα front. Σε μουσική παίζει μόνος του κανονικά απο άλλη είσοδο (πχ cd).

Οντως καμία σχέση η μουσική που παίζουν οι avr με τους δικάναλους. Δε χρειάζεται δυο ζεύγη ηχείων ούτε βάλε βγάλε καλώδια. Αρκετοί δικάναλοι έχουν ht passthrough και μπορούν να συνδεθούν απο τα preout l-r του avr και να παίζουν μόνοι τους για μουσική ενώ σε ταινίες ο avr παίζει center & surround και ο δικάναλος παίζει τα front. Ειδικά για την περίπτωσή σου (70-30 μουσική-ταινίες) είναι το ιδανικό.

Πολύ σωστά. Απλά έκανα το post πριν προλάβω να διαβάσω το δικό σου. Δεν ξέρω όμως στα χρήματα που ψάχνει ο φίλος click αν θα βρει δικάναλο με τέτοια χαρακτηριστικά.

Ευχαριτώ πολύ για τις πληροφορίες παιδιά. Ίσως τότε πάρω έναν φτηνό AV τώρα να κάνω την δουλειά μου και αργότερα πάρω και έναν δικάναλο, αν και από ότι κατάλαβα θα πρέπει να τα σκάσω χοντρά για δικάναλο.

Ο Denon δυστυχώς έχει pre-out μόνο στο αμερικάνικο μοντέλο, το ευρωπαικό δεν έχει. Αυτό με κάνει να κοιτάω λοιπόν στον μικρό της Marantz τον NR1504 ο οποίος είναι ο μόνος σε αυτή την κατηγορία που διαθέτει προενίσχυση. Αυτό που με προβληματίζει μόνο είναι πως ο συγκεκριμένος βγάζει 50W μόνο στα 8Ω και φοβάμαι μήπως δεν είναι αρκετά.

Αλήθεια όταν παίζεις μουσική με τον δικάναλο μπορείς να οδηγείς ταυτόχρωνα και το κεντρικό με κάποιο τρόπο; Μου αρέσει πολύ όταν παίζει και αυτό μουσική μαζί με τα άλλα, συμβάλλει σημαντικά στα φωνητικά και σε όργανα ηψηλών συχνοτήτων όπως π.χ. σαξόφωνο προσθέτει μία δύναμη και γεμίζει ο ήχος γενικά καλύτερα.

Επειδή δεν έχω κανένα στα υπόψη μου αυτή τη στιγμή, δεν του κάνεις καμία πρόταση δικάναλου στα χρήματα που ψάχνει με ht passthrough