Denon DA 300 USB DAC

δεν εκφράσθηκα σωστά ... δεν εννούσα smooth & laid back μουσικές, αλλά smooth & laid back απόδοση των μουσικών ... επίσης, από το τεστ κατάλαβα ότι ο δοκιμαστής το βρήκε κάτι παραπάνω από τίμιο... όχι ότι αυτό λέει και τίποτε ... αν δεν ακούσουμε μόνοι μας, δεν ....

Θα σας διηγηθώ μια ιστορία πήγα σε εναν φιλο ακουσα ...denon pma 2010 ae k' 2010dcd μαζί με ηχεία martin logan vista.Tετοια καθαρότητα που να τρομάζει και μια τεράστια 3d σκηνή είχα χρόνια να ακούσω ...Τον βρήκα λοιπόν σε στοκ να παίζει στην αντιπρωσοπεια με ηχεία εισαγωγικής τιμής τον 500 ευρώ.Ούτε η ίδια αντιπρωσοπεια δεν ήξερε πως παίζει... τον αγόρασα χωρίς σκέψη και έκατσε μια χαρά με τα αγαπημένα ηχεια μου tannoy.Έψαξα λοιπόν τη ακριβώς συμβαίνει με αυτόν τον ενισχυτή,πέρασε σχεδόν απαρατήρητος στην ευρωπη και Αμερική αλλα στην ιαπωνια που γκουκλαρισα σε ling είναι ενας ενισχυτής που τον εξελίσσει δω και χρόνια και έχει πάρει ένα σωρό βραβεία !!!Απο αυτήν την εμπειρία έπαψα πια να ασχολούμαι με review ειδικότερα στην ευρωπη και στην αμερικη που στο θέμα marketing τους βγάζω το καπέλο μιας που κοιτάζουν να προωθήσουν και καλά κάνουν τα δικά τους προϊόντα. Έχω ενα oppo 103 πολύ διαφήμιση ...Άπειρα βραβεία ...Τσάντα για να το πηγαίνεις βόλτα ...Και το αποτέλεσμα, αναβαθμίσεις συγνώμη για την έκφραση για τον π.... Καβάλα, ένα άκουσμα για cd απαράδεχτο που με έκανε να πω ότι με το sony 790 θα ήμουν μια χαρά στο ένα τρίτο της τιμής παρακαλώ.Για το συγκεκριμένο DAC μόνο καλά λόγια μπορώ να πω ....Απλά ενημέρωση ...Στο επίσημο ling της denon στην Ιαπωνία φαντάζομαι οτι έχετε μεταφραστή.Είμαι εδώ αν θέλετε να κάνουμε μια συγκριτική δοκιμή σε dac μέχρι 1500 ευρώ.

Νομίζω πως η άποψη σου εχει γινει αντιληπτή απο ολόκληρο το φορουμ Μακη. Σου αρέσει πολυ και πιστευεις οτι μπορεί να ανταγωνιστεί μηχανήματα πολλαπλάσιας τιμης.

Υποψιάζομαι ομως οτι αυτη την σύγκριση που λες δεν την έχεις κανει. Επίσης υποψιάζομαι οτι και να την εκανες εισαι τοσο πεπεισμένος οτι θα παίζει καλυτερα που και χειρότερα να έπαιζε δεν θα το παραδεχόσουν.

Τα link (και οχι ling) σε Ιαπωνικα site εχουν οση αξια εχουν λιγο πολυ και τα link σε ευρωπαϊκά και αμερικάνικα περιοδικά και φορουμ του χωρου.

Θα ήθελα να κρατάς τους τόνους χαμηλά και να μην επαναλαμβάνεσαι γιατι ίσως να χαρακτηριστείς ως fan boy.

Από ότι έχω διαβάσει μέχρι τώρα υποθέτω ότι το DAC τμήμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό. Αυτό που δεν μου βγαίνει είναι το τι κάνει με ακουστικά. Υποθέτω επίσης ότι με τα DENON AH-D7000 θα πετάει, αλλά μην ξεχνάμε ότι με τα D7000 κρεμάει το σαγόνι σου ακόμα και από την έξοδο του φορητού... Το θέμα είναι τι κάνει το DA-300 με τα απαιτητικά σε ρεύμα HIFIMAN HE-500 ...

Στη μουσική δεν υπάρχει λάθος η σωστό,γιατί πάρα πολύ απλά είναι προσωπική επιλογή του καθενός πως θέλει να ακούει ....Δεν παύει όμως να υπάρχουν κακοσχεδιασμενα προϊόντα στην αγορά ...

Φίλε Μάκη απλά δν υπάρχεις!.. Νόμιζα οτι ήμουν εγώ ενθουσιώδης και παρορμητικός αλλα πρέπει να παραδεχτώ οτι έχεις θέσει καινούρια στάνταρντ.. :adore: -bye-

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο ειδικά αν μιλάμε για dac πιστεύω να σε κάλυψα !

Είμαι εδώ αν θέλετε να κάνουμε μια συγκριτική δοκιμή σε dac μέχρι 1500 ευρώ.

Δωσε μας ενα παραδειγμα ποιο ντακ ακουσες αξιας 1500 που το εσκιζε το denon γιατι αν ρωτησεις εμενα π.χ εχω εντελως διαφορετικη αποψη για τα προιοντα της.

Δωσε μας ενα παραδειγμα ποιο ντακ ακουσες αξιας 1500 που το εσκιζε το denon γιατι αν ρωτησεις εμενα π.χ εχω εντελως διαφορετικη αποψη για τα προιοντα της.

Φίλε μου δεν θα μπω σε αυτό το κλιπακι ...γιατί αν αναφέρω εδώ στο forum ονόματα θα γίνει χαμός ...Δεν έχω ακούσει μόνο dac 1500 ευρώ αλλά και τον 3000 και τον 400 ευρώ και τον 350 ευρώ...Προσωπικά δεν θέλω το dac να είναι χειρουργικό και να ξυρίζει ...Πιστεύω να είμαι σαφής.

Όχι Μάκη, δεν είσαι σαφής, μιλάς με γενικότητες, δεν έχεις αναφέρει προϊόντα εκτός του Musical FIdelity M1 (και σου έχω απαντήσει επαυτού), και συνεχίζεις να παινεύεις τα προϊόντα που έχεις.

Όπως τοποθετήθηκε και ο διαχειριστής έχουμε καταλάβει ότι έχεις ενθουσιαστεί και σου αρέσουν αυτά που σου αρέσουν.

Από ένα σημείο όμως και πέρα, (το έχεις ήδη φτάσει αυτό το σημείο...) με το να επαναλαμβάνεσαι δεν προσθέτει πληροφορία για τα προϊόντα και αφαιρεί κύρος από τα γραφόμενα σου, τόσο επί του παρόντος όσο και μελλοντικά.

Φίλε μου δεν θα μπω σε αυτό το κλιπακι ...γιατί αν αναφέρω εδώ στο forum ονόματα θα γίνει χαμός ...Δεν έχω ακούσει μόνο dac 1500 ευρώ αλλά και τον 3000 και τον 400 ευρώ και τον 350 ευρώ...Προσωπικά δεν θέλω το dac να είναι χειρουργικό και να ξυρίζει ...Πιστεύω να είμαι σαφής.
Οκ ααλλα ετσι μιλαμε για το προσωπικο σσου γουστο που και κανενα δεν ενδιαφερει,
Αλλο να λες αυτο και αλλο να λες οτι σκιζει μεχρι τα 1500,εδω προσπαθουμε να βαζουμε καποια αντικειμενικα κριτιρια οσο ειναι δυνατον,γιατι ειναι φορουμ και ο τριτος που διαβαζει και μπορει να μην εχει εμπειρια σε αυτα να κανει λαθος αγορα.
Πιστευω ειμαι και γω σαφης.
Και ολα αυτα εχουν να κανουν και με τα υπολοιπα συνοδα που τα ακουσες.
Τεσπα,δεν επανερχομαι εκτος και αν διαβασω κι αλλες υπερβολες.

Last edited:
Όχι Μάκη, δεν είσαι σαφής, μιλάς με γενικότητες, δεν έχεις αναφέρει προϊόντα εκτός του Musical FIdelity M1 (και σου έχω απαντήσει επαυτού), και συνεχίζεις να παινεύεις τα προϊόντα που έχεις.

Όπως τοποθετήθηκε και ο διαχειριστής έχουμε καταλάβει ότι έχεις ενθουσιαστεί και σου αρέσουν αυτά που σου αρέσουν.

Από ένα σημείο όμως και πέρα, (το έχεις ήδη φτάσει αυτό το σημείο...) με το να επαναλαμβάνεσαι δεν προσθέτει πληροφορία για τα προϊόντα και αφαιρεί κύρος από τα γραφόμενα σου, τόσο επί του παρόντος όσο και μελλοντικά.
Έχω μιλήσει για προϊόν που έχω στην κατοχή μου που δεν μου αρέσει και από ότι φαίνεται άλλου το πας το πράγμα...Να αφαιρέσεις το κύρος που έχω σαν άνθρωπος ....Για να εξυπηρετησεις κάποιους ...Αλήθεια εσύ προσωπικά δεν έχεις πενεψει προϊόν που έχεις στην κατοχή σου που σου αρέσει?Και από ότι βλέπεις δεν έχω ανεβάσει ούτε ένα review στο forum, αν και υπάρχουν και άλλα με καλύτερες κριτικές από αυτά που έχουν ανεβάσει οι φίλοι μας ...Γιατί πάρα πολύ άπλα δεν ασχολούμαι με review ,τα αγνοώ,Εμπιστεύομαι τα δικά μου αυτιά,προσωπικά, για το πως πρέπει να ακούγεται ένα μηχάνημα έχω μιλήσει ξεκάθαρα για αυτό.Από όλα αυτά ένα πράγμα μου έχει μείνει...Περα το πως ακούγεται... Πήγανε και βάλανε την USB πλακέτα του 2020 dcd αξίας 2000 ευρώ σε ένα dac τον 350 ευρώ που κατά με είναι κίνηση ματ !

Πήγανε και βάλανε την USB πλακέτα του 2020 dcd αξίας 2000 ευρώ σε ένα dac τον 350 ευρώ που κατά με είναι κίνηση ματ !

Τι εννοεις με αυτο,με το πλακετα,
Η καλυτερη και πιο αξιοπιστη λυση που χρησιμοποιουν ολοι οι κατασκευαστες ειναι το ασυγχρονο xmos που κοστιζει γυρω στο κατοσταρικο αν δεν κανω λαθος και αυτο εννοεις.

Οκ ααλλα ετσι μιλαμε για το προσωπικο σσου γουστο που και κανενα δεν ενδιαφερει,
Αλλο να λες αυτο και αλλο να λες οτι σκιζει μεχρι τα 1500,εδω προσπαθουμε να βαζουμε καποια αντικειμενικα κριτιρια οσο ειναι δυνατον,γιατι ειναι φορουμ και ο τριτος που διαβαζει και μπορει να μην εχει εμπειρια σε αυτα να κανει λαθος αγορα.
Πιστευω ειμαι και γω σαφης.
Και ολα αυτα εχουν να κανουν και με τα υπολοιπα συνοδα που τα ακουσες.
Τεσπα,δεν επανερχομαι εκτος και αν διαβασω κι αλλες υπερβολες.
Γιατί φίλε μου την μουσική,άκουσμα,δεν την αντιλαμβανεται ο καθένας όπως του αρέσει ...Και επειδή ξέρω τη παίζει με τα dac...Ζήτησα από το αγαπητό forum dac που έχει ο καθένας στην κατοχή του μέχρι 1500 ευρώ να τα βάλουμε να παίξουμε μαζί.Και εγώ πιστεύω να έγινα σαφής.

Τι εννοεις με αυτο,με το πλακετα,
Η καλυτερη και πιο αξιοπιστη λυση που χρησιμοποιουν ολοι οι κατασκευαστες ειναι το ασυγχρονο xmos που κοστιζει γυρω στο κατοσταρικο αν δεν κανω λαθος και αυτο εννοεις.
Το αν καλύτερη ....Θέλει πολύ συζήτηση ...Η denon χρησιμοποιεί το δικός ιδιόκτητο al 32 για αυτό και μπορεί να παίζει με τις τιμές ...

Έχω μιλήσει για προϊόν που έχω στην κατοχή μου που δεν μου αρέσει και από ότι φαίνεται άλλου το πας το πράγμα...Να αφαιρέσεις το κύρος που έχω σαν άνθρωπος ....Για να εξυπηρετησεις κάποιους ...Αλήθεια εσύ προσωπικά δεν έχεις πενεψει προϊόν που έχεις στην κατοχή σου που σου αρέσει?Και από ότι βλέπεις δεν έχω ανεβάσει ούτε ένα review στο forum, αν και υπάρχουν και άλλα με καλύτερες κριτικές από αυτά που έχουν ανεβάσει οι φίλοι μας ...Γιατί πάρα πολύ άπλα δεν ασχολούμαι με review ,τα αγνοώ,Εμπιστεύομαι τα δικά μου αυτιά,προσωπικά, για το πως πρέπει να ακούγεται ένα μηχάνημα έχω μιλήσει ξεκάθαρα για αυτό.Από όλα αυτά ένα πράγμα μου έχει μείνει...Περα το πως ακούγεται... Πήγανε και βάλανε την USB πλακέτα του 2020 dcd αξίας 2000 ευρώ σε ένα dac τον 350 ευρώ που κατά με είναι κίνηση ματ !

Μάκη πρόσεξε πολύ...

πρώτον δεν είπα ότι θα σου αφαιρέσει κανένας το κύρος σαν άνθρωπος... είπα ότι αν συνεχίσεις έτσι ότι και να λες δεν θα έχουν κανένα κύρος στον αναγνώστη, εφόσον στα γραφόμενα σου έχει πλέων μπει η στάμπα Denon300 fanboy... έτσι απλά...

δεύτερον και σημαντικότερο και σε παρακαλώ να το πάρεις πίσω, είναι ότι προσπαθώ να σου αφαιρέσω κύρος για να εξυπηρετήσω άλλους... εγώ αυτά τα λόγια δεν τα δέχομαι ούτε τα ανέχομαι και πιστεύω ούτε ο χώρος μέσα στο οποίο βρίσκεσαι τα δέχεται ούτε τα ανέχεται...

Για τελευταία φορά ανακεφαλαιώνουμε...

1. Σου αρέσει το DAC αυτό και λες ότι είναι killer μέχρι 1500 ευρώ... (αλλά δεν μας έχεις περιγράψει με ποιά προιόντα το άκουσες και σε ποιούς τομείς υπερέχει)
2. Δεν δέχεσαι του reviewer το ακούσαμε και το εμπεδώσαμε
3. Τι πλακέτες και δεν ξέρω εγώ τι μας λες αν δεν τεκμηριώσεις δεν πείθει κανέναν με το να τα επαναλαμβάνεις

Αν δεν αλλάξεις τακτική γραφής δεν θα σε διαβάζει κανείς εδώ μέσα...

Χρήστο για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα...Το να αναφέρω ονόματα δεν βγαίνει τίποτα ...Είπα να μαζευτούμε και να τα αξιολογησουμε ...Και για να τελειώνει η παρεξήγηση αν θέλεις έλα στο σπίτι μου να το ακούσεις και φερε το δικό σου dac.Και να σου πω ονόματα πάλι θα το αμφισβητήσουν !

Να ανακαλέσεις σε παρακαλώ πολύ... πρώτα αυτό θα κάνεις δημόσια...,

και μετά, αν είναι κάποια στιγμή να το ακούσω, ευχαρίστως, αλλά τώρα δεν με πολυενδιαφέρει η οποιαδήποτε ακρόαση DAC σε αυτή την κατηγορία...

Μα ... αφου "Από ένα σημείο όμως και πέρα, (το έχεις ήδη φτάσει αυτό το σημείο...) με το να επαναλαμβάνεσαι δεν προσθέτει πληροφορία για τα προϊόντα και αφαιρεί κύρος από τα γραφόμενα σου, τόσο επί του παρόντος όσο και μελλοντικά."

και του ζητας να ανακαλεσει αυτο που εσυ του εγραψες ???

Συγγνωμη κιολας για την παρεμβαση, αλλα ειναι πολυ οξυμωρο...

Του ζητάει να ανακαλέσει την υπόνοια ότι "εξυπηρετεί συμφέροντα τρίτων".