Denon DA 300 USB DAC

Έχω μιλήσει για προϊόν που έχω στην κατοχή μου που δεν μου αρέσει και από ότι φαίνεται άλλου το πας το πράγμα...Να αφαιρέσεις το κύρος που έχω σαν άνθρωπος ....Για να εξυπηρετησεις κάποιους ...

Mάκη μήν αγχώνεσαι.. μιά χαρά τα καταφέρνεις και μόνος σου. Όσο για την περιβόητη προσωπική σου άποψη πλέον μου είναι τελείως αδιάφορη μετα το συνεχόμενο και ανυπόφορα δυσανάγνωστο παραλληρημα σου το οποίο πλέον παρεκτρέπεται σε επιμέρους προσωπικές αντιπαραθέσεις με συμφορουμίτες που επέτρεψε μου είναι ενδεικτικό ανωριμότητας και τσαπατσουλιάς που μόνο κύρος δεν δίνουν στα λεγόμενα σου.

Εν ολίγοις μετα τον τίτλο fanboy πάς και για το chum chum.. :joker:

Και επειδή το έχω ξαναδεί πολλές φορές το έργο και ξέρω που θα καταλήξει λέω να απολάυσω την παράσταση εξ αποστάσεως πλέον.. :popcorn:

έχοντας τα tannoy dc2 για πολύ πολύ καιρό, θα ήθελα να τονίσω λίγο κάποια χαρακτηριστικά τους. Το ηχείο στήνει πολύ εύκολα πλατιά εικόνα και δε χρειάζεται σχετικά σύνοδα για να γίνει αυτό. Το ηχείο βάζει αρκετή παραμόρφωση στο μουσικό πρόγραμμα, γιαυτό και με γλυκόηχα σύνοδα γίνεται πολύ πολύ πιο ευχάριστο σε σχέση με πιο ουδέτερους συνδυασμούς. Αποφεύγεται έτσι και μια "μούντα" που μπορεί να το διακρίνει. Θεωρώ ότι έχοντας βάλει το εν λόγω dac ο φίλος έχει ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το κομμάτι προ του ηχείου συνδυάζοντας το με τον ομόσταυλο ενισχυτή. Θεωρώ ότι αν πραγματοποιηθούν δοκιμές άλλων dac στο συγκεκριμένο σύστημα, το dac θα κερδίσει πολλούς πόντους συμπάθειας σε σχέση με πιο σοβαρούς και ουδέτερους αντιπάλους. Αν όμως δοκιμαστεί σε ένα σύστημα έτοιμο να δεχτεί πιο ουδέτερες πηγές και που είναι δυνατό να σηκώσει περισσότερη πληροφορία χωρίς να κουράσει, το πιθανότερο είναι να χάσει από άλλες κατασκευές.

Η συμπεριφορα σου Μακη ειναι απαραδεκτη. Στο ζητησα ευγενικα να μετρειασεις τους τονους και εσυ αρχισες να αφηνεις σοβαρες υπονειες για την τιμη μελλων του φορουμ. Απο εδω και περα η περιπτωση σου περναει στην αξιολογηση της διαχειρησης.

Έχω μιλήσει για προϊόν που έχω στην κατοχή μου που δεν μου αρέσει και από ότι φαίνεται άλλου το πας το πράγμα...Να αφαιρέσεις το κύρος που έχω σαν άνθρωπος ....Για να εξυπηρετησεις κάποιους ...Αλήθεια εσύ προσωπικά δεν έχεις πενεψει προϊόν που έχεις στην κατοχή σου που σου αρέσει?Και από ότι βλέπεις δεν έχω ανεβάσει ούτε ένα review στο forum, αν και υπάρχουν και άλλα με καλύτερες κριτικές από αυτά που έχουν ανεβάσει οι φίλοι μας ...Γιατί πάρα πολύ άπλα δεν ασχολούμαι με review ,τα αγνοώ,Εμπιστεύομαι τα δικά μου αυτιά,προσωπικά, για το πως πρέπει να ακούγεται ένα μηχάνημα έχω μιλήσει ξεκάθαρα για αυτό.Από όλα αυτά ένα πράγμα μου έχει μείνει...Περα το πως ακούγεται... Πήγανε και βάλανε την USB πλακέτα του 2020 dcd αξίας 2000 ευρώ σε ένα dac τον 350 ευρώ που κατά με είναι κίνηση ματ !

Ενα δεκαήμερο εκτός...
Για επιθετική, συκοφαντική συμπεριφορά σε άλλο χρήστη.
Είχες ειδοποιηθεί σε άλλο νήμα να αλλάξεις στυλ επικοινωνίας με τα μέλη του φόρουμ...Δεν μας άκουσες.

Δε νομίζω ότι χαντακώθηκε. Ίσα ίσα που έχει εξάψει την περιέργεια πολλών από εδώ μέσα (συμπεριλαμβανομένουκαι εμού).

Προσωπικά καταλαβαίνω τη χαρά του Μάκη με τη συσκευή που αγόρασε. Την ίδια χαρά νιώθω και γω με συσκευές που αγοράζω σε ακόμα πιο ταπεινή κατηγορία τιμής.

Το θέμα κατ' εμέ είναι να μην ασχολείται κανείς να αποδείξει ότι αυτό που αγόρασε, είναι καλύτερο από κάτι άλλο ή όχι. Όλοι κάνουμε τις επιλογές μας και συνήθως (παίζει πολύ ο παράγοντας ψυχολογία σε αυτό) είμαστε και ευχαριστημένοι με αυτές. Τι νόημα έχει να αποδείξω εγώ ότι το dac που αγόρασα με 100 ευρώ πιθανότατα επισκιάζει dac άλλων κατηγοριών;; Κανένα απολύτως. Από τη στιγμή που εγώ το χρησιμοποιώ και το απολαμβάνω, το αν είναι καλύτερο ή όχι από κάτι άλλο που ΘΑ μπορούσα να έχω αλλά αυτή τη στιγμή είτε δεν θέλω είτε δεν μπορώ να αποκτήσω είναι εξ' ορισμού περιττό.

έχοντας τα tannoy dc2 για πολύ πολύ καιρό, θα ήθελα να τονίσω λίγο κάποια χαρακτηριστικά τους. Το ηχείο στήνει πολύ εύκολα πλατιά εικόνα και δε χρειάζεται σχετικά σύνοδα για να γίνει αυτό. Το ηχείο βάζει αρκετή παραμόρφωση στο μουσικό πρόγραμμα, γιαυτό και με γλυκόηχα σύνοδα γίνεται πολύ πολύ πιο ευχάριστο σε σχέση με πιο ουδέτερους συνδυασμούς. Αποφεύγεται έτσι και μια "μούντα" που μπορεί να το διακρίνει. Θεωρώ ότι έχοντας βάλει το εν λόγω dac ο φίλος έχει ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το κομμάτι προ του ηχείου συνδυάζοντας το με τον ομόσταυλο ενισχυτή. Θεωρώ ότι αν πραγματοποιηθούν δοκιμές άλλων dac στο συγκεκριμένο σύστημα, το dac θα κερδίσει πολλούς πόντους συμπάθειας σε σχέση με πιο σοβαρούς και ουδέτερους αντιπάλους. Αν όμως δοκιμαστεί σε ένα σύστημα έτοιμο να δεχτεί πιο ουδέτερες πηγές και που είναι δυνατό να σηκώσει περισσότερη πληροφορία χωρίς να κουράσει, το πιθανότερο είναι να χάσει από άλλες κατασκευές.

Η όπως λένε στο χωριό μου. "Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι.."

Προσωπικά απο τα διάφορα γραφόμενα στα Reviews και μή κατάλαβα οτι πρόκειται για ένα Dac με ήχο επαρκώς αναλυτικό, ευχάριστο και επαρκέστατο σε όλους τους τομείς χωρίς κάποιο ξεχωριστό χάρισμα ή να ξεφεύγει απο την νόρμα της κατηγορίας του σε γενικές γραμμές με κύριο μειονέντημά του ηχητικά μια νωθρότητα όσον αφορά την ταχύτητα και τα μεταβατικά.

Ένα καλό ντάκ πλήρες δυνατοτήτων που πρέπει να έχει υπόψιν του όποιος κινείται στην κατηγορία και ψάχνει για έναν ήχο μαλακό και συγχωρητικό ως προς το πρόγραμμα και τα συνοδά και που δεν τον ένδιαφέρει να το χρησιμοποιήσει σαν πρό ενώ τον ενδιαφέρουν πολύ οι ακροάσεις με ακουστικά.

Αυτά σαν τελευταία οn topic παρέμβαση πρίν την συνέχεια του σήριαλ. :popcorn:

Εγώ για ένα πράγμα λυπάμαι.
Λυπάμαι που κάποιος μας έχει πείσει (και της αφεντομουτσουνάρας μου συμπεριλαμβανομένης) ,πως υπάρχουν κατηγορίες τιμών και πρέπει σώνει και καλά κάτι να παίζει πάνω από την "κατηγορία" του για να αξίζει και να κερδίζει μέσα μας πόντους.
Έχετε ποτέ διαβάσει review που να τοποθετεί κάτι κάτω από την "κατηγορία" του;
Μονίμως,μονίμως ξαναλέω,όλα παίζουν και μία,και δυο, και τρεις κατηγορίες επάνω.
Κανείς όμως δεν μας έχει πει τα ονόματα αυτών των συσκευών της αποπάνω "κατηγορίας" τα οποία προσπερνούν τα της παρακάτω.
Δεν είναι λίγο παρανοϊκό;Δεν είναι κοροϊδία;

Δεν είναι λοιπόν να απορεί κάποιος για αυτές τις συμπεριφορές,όλα αυτά είναι απλώς λογικά αποτελέσματα αυτής της νοοτροπίας.
Όταν κάποιος έχει μπει στο παιχνίδι του ανταγωνισμού,με κάτι θα πρέπει να το ταΐσει.
Προσωπικά μετά από όλα αυτά δεν θέλω να ξανακούσω για το Denon.
Θα ήμουν πιο χαρούμενος από τον κάτοχο,αν ο ενθουσιασμός του ήταν γνήσιος,έστω και παιδικός.
Από την στιγμή όμως που κάποιος καταφεύγει σε επιθετικές συγκρίσεις (για να αποδείξει τι γαμώτο; ),ξαναλέω,λυπάμαι.

Re: Απάντηση: Denon DA 300 USB DAC

Εγώ για ένα πράγμα λυπάμαι.
Λυπάμαι που κάποιος μας έχει πείσει (και της αφεντομουτσουνάρας μου συμπεριλαμβανομένης) ,πως υπάρχουν κατηγορίες τιμών και πρέπει σώνει και καλά κάτι να παίζει πάνω από την "κατηγορία" του για να αξίζει και να κερδίζει μέσα μας πόντους.
Έχετε ποτέ διαβάσει review που να τοποθετεί κάτι κάτω από την "κατηγορία" του;
Μονίμως,μονίμως ξαναλέω,όλα παίζουν και μία,και δυο, και τρεις κατηγορίες επάνω.
Κανείς όμως δεν μας έχει πει τα ονόματα αυτών των συσκευών της αποπάνω "κατηγορίας" τα οποία προσπερνούν τα της παρακάτω.
Δεν είναι λίγο παρανοϊκό;Δεν είναι κοροϊδία;

Δεν είναι λοιπόν να απορεί κάποιος για αυτές τις συμπεριφορές,όλα αυτά είναι απλώς λογικά αποτελέσματα αυτής της νοοτροπίας.
κοιτα να δεις φιλε Σωκρατη,εγω δεν εχω διαβασει ποτε review που να θαβει συσκευη,απλα με ενα ευσχημο τροπο οι εμπειροι reviewer σου περναν αυτο που θελουν να πουν αρκει να εχεις την εμπειρια να το αποκρυπτογραφησεις,
οσο για τις κατηγοριες τιμων υπαρχουν αλλα πρεπει να συγκρινεις ομοια προιοντα δεν μπορεις να συγκρινεις σημερινο ντακ των 400 ευρω με καποιο τριετιας που κοστιζε τοτε επισης τοσο.
ειναι σιγουρο οτι ενα σημερινο ντακ αυτης της τιμης παιζει καλυτερα απο ενα benchmark τεχνολογιας του 2004 που εκανε 1600
πιστευω να με πιανεις γιαυτο ρωταω με τι τα συνεκρινε ο φιλος που πηγε προωρα για banio.
και οπως εχω ξαναπει giant killers δεν υπαρχουν εχω απογοητευτει πολλες φορες απο αυτο το θεμα,μονο προσωπικο γουστο και ταιριασμα υπαρχει.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Denon DA 300 USB DAC

κοιτα να δεις φιλε Σωκρατη,εγω δεν εχω διαβασει ποτε review που να θαβει συσκευη,απλα με ενα ευσχημο τροπο οι εμπειροι reviewer σου περναν αυτο που θελουν να πουν αρκει να εχεις την εμπειρια να το αποκρυπτογραφησεις,
οσο για τις κατηγοριες τιμων υπαρχουν αλλα πρεπει να συγκρινεις ομοια προιοντα δεν μπορεις να συγκρινεις σημερινο ντακ των 400 ευρω με καποιο τριετιας που κοστιζε τοτε επισης τοσο.
ειναι σιγουρο οτι ενα σημερινο ντακ αυτης της τιμης παιζει καλυτερα απο ενα benchmark τεχνολογιας του 2004 που εκανε 1600
πιστευω να με πιανεις γιαυτο ρωταω με τι τα συνεκρινε ο φιλος που πηγε προωρα για banio.
και οπως εχω ξαναπει giant killers δεν υπαρχουν εχω απογοητευει πολλες φορες απο αυτο το θεμα,μονο προσωπικο γουστο και ταιριασμα υπαρχει.

+1
Συμφωνώ απολύτως στα πιο πολλά.
Αυτό το Ευαγγέλιο όμως που γράφει "τάδε ήχος-τάδε τιμή" δεν έχω δει πουθενά.
Καταλαβαίνεις.Μπορώ να σου ανεβάσω ένα γράφημα αν θέλεις με το πως ακούγονται κάποια από τα ακριβότερα ηχεία στον κόσμο πχ.(Οταν υπάρχει το χρήμα και η σωστή μέθοδος,όλα μετριούνται.)
Θα είχε νόημα;Έχω ξαναπεί,η τιμολογιακή πολιτική του δικού μας χόμπι,συγκρίνεται μόνο με την αγορά τέχνης.Κι όντως υπάρχουν σχεδιάσεις που είναι τέχνη από μόνες τους.
Ένα τόσο θολό τοπίο όμως,το θεωρείς γόνιμο για συγκρίσεις;
Εγώ προσωπικά,έχω μόνο ένα ευαγγέλιο,"μου αρέσει-δεν μου αρέσει".
Και θεωρώ συμπεριφορές σαν του φίλου παραπάνω απαράδεκτες.Όχι επειδή του αρέσει,προς Θεού.Εκεί προσκυνάω,το έχω αποδείξει.
Αλλά γιατί θέλει σώνει και καλά θέλει να πείσει κι εμένα με κάθε τρόπο και μάλιστα να απαξιώσει και οτιδήποτε άλλο,με οικονομικά μάλιστα κριτήρια.
Ε κάτσε ρε φίλε...σέβομαι την γνώμη σου απολύτως,όχι όλα σβάρνα όμως...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Denon DA 300 USB DAC

+1
Συμφωνώ απολύτως στα πιο πολλά.
Αυτό το Ευαγγέλιο όμως που γράφει "τάδε ήχος-τάδε τιμή" δεν έχω δει πουθενά.
Καταλαβαίνεις.Μπορώ να σου ανεβάσω ένα γράφημα αν θέλεις με το πως ακούγονται κάποια από τα ακριβότερα ηχεία στον κόσμο πχ.(Οταν υπάρχει το χρήμα και η σωστή μέθοδος,όλα μετριούνται.)
Θα είχε νόημα;Έχω ξαναπεί,η τιμολογιακή πολιτική του δικού μας χόμπι,συγκρίνεται μόνο με την αγορά τέχνης.Κι όντως υπάρχουν σχεδιάσεις που είναι τέχνη από μόνες τους.
Ένα τόσο θολό τοπίο όμως,το θεωρείς γόνιμο για συγκρίσεις;
Εγώ προσωπικά,έχω μόνο ένα ευαγγέλιο,"μου αρέσει-δεν μου αρέσει".
Και θεωρώ συμπεριφορές σαν του φίλου παραπάνω απαράδεκτες.Όχι επειδή του αρέσει,προς Θεού.Εκεί προσκυνάω,το έχω αποδείξει.
Αλλά γιατί θέλει σώνει και καλά θέλει να πείσει κι εμένα με κάθε τρόπο και μάλιστα να απαξιώσει και οτιδήποτε άλλο,με οικονομικά μάλιστα κριτήρια.
Ε κάτσε ρε φίλε...σέβομαι την γνώμη σου απολύτως,όχι όλα σβάρνα όμως...

Ενταξει υπαρχει και ο οπαδισμος,καποιοι ειναι πιο επιρρεπεις σε αυτον απο αλλους,που να δεις τι γινεται αναμεσα σε μηχανοβιους.
Ομως για να επιστρεψω τα review χρειαζονται οχι σαν εργαλειο αγορας αλλα για να παρεις μια αποψη,κανεις δεν εχει την δυνατοτητα να ακουσει ολες τις συσκευες στο σπιτι του,
με αυτο το σκεπτικο δεν θα υπηρχε καθολου ειδικος τυπος ουτε για αυτοκινητα ουτε για τιποτε,οταν σου λεει ο αλλος στριβει καλα εννοει με αυτα τις κατηγοριας τιμης που συγκρινεται και οχι με Ferrari.
Πολυ off topic αλλα εχει πλακα το θεμα.

με αυτο το σκεπτικο δεν θα υπηρχε καθολου ειδικος τυπος ουτε για αυτοκινητα ουτε για τιποτε,οταν σου λεει ο αλλος στριβει καλα εννοει με αυτα τις κατηγοριας τιμης που συγκρινεται και οχι με Ferrari.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα διάφορα πεδία του ειδικού τύπου. Όταν πχ διαβάζεις για να αγοράσεις επεξεργαστή, ανεξάρτητα από τη γνώμη ενός reviewer, μπορείς να δεις έναν σκασμό από benchmarks τα οποία θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι στο καλό πρόκειται να αγοράσεις. Στο χώρο του audiophile δεν είναι πάντοτε έτσι. Οκ υπάρχουν σοβαρά reviews με μετρήσεις, διαγράμματα και άλλες αντικειμενικές πληροφοριές, αλλά είναι εξίσου πιθανό να διαβάσεις άπειρες παπάντζες σχετικά με grail/snake oil ή όπως αλλιώς θες πες το.

Σε πρόσφατο τεύχος Ελληνικού ειδικού περιοδικού για τον ήχο, διάβασα review για αυτές τις πετρούλες - πως τις λενε δεν ξέρω και δε θέλω να μάθω - που βάζεις πάνω στα καλώδια και ξαφνικά όλα ακούγονται μαγικά και μάλιστα ο reviewer άκουσε διαφορές και ενώ δεν μας δίνει καμιά μέτρηση ή κάτι στα όρια έστω της λογικής, μας προτρέπει να ψωνίσουμε.

Για να συνοψίσω ο ειδικός τύπος για τον ήχο θέλει διάβασμα με συνεχή αποκωδικοποίηση και μελέτη "πίσω" από τα γραφόμενα για να πάρεις την αληθινή και ουσιαστική εικόνα.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα διάφορα πεδία του ειδικού τύπου. Όταν πχ διαβάζεις για να αγοράσεις επεξεργαστή, ανεξάρτητα από τη γνώμη ενός reviewer, μπορείς να δεις έναν σκασμό από benchmarks τα οποία θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι στο καλό πρόκειται να αγοράσεις. Στο χώρο του audiophile δεν είναι πάντοτε έτσι. Οκ υπάρχουν σοβαρά reviews με μετρήσεις, διαγράμματα και άλλες αντικειμενικές πληροφοριές, αλλά είναι εξίσου πιθανό να διαβάσεις άπειρες παπάντζες σχετικά με grail/snake oil ή όπως αλλιώς θες πες το.

Σε πρόσφατο τεύχος Ελληνικού ειδικού περιοδικού για τον ήχο, διάβασα review για αυτές τις πετρούλες - πως τις λενε δεν ξέρω και δε θέλω να μάθω - που βάζεις πάνω στα καλώδια και ξαφνικά όλα ακούγονται μαγικά και μάλιστα ο reviewer άκουσε διαφορές και ενώ δεν μας δίνει καμιά μέτρηση ή κάτι στα όρια έστω της λογικής, μας προτρέπει να ψωνίσουμε.

Για να συνοψίσω ο ειδικός τύπος για τον ήχο θέλει διάβασμα με συνεχή αποκωδικοποίηση και μελέτη "πίσω" από τα γραφόμενα για να πάρεις την αληθινή και ουσιαστική εικόνα.

σε τι διαφωνεις? το ιδιο λεμε και γω μιλαω οτι πρεπει να αποκρυπτογραφεις τα γραφομενα και οτι δεν τα χρησιμοποιεις σαν μπουσουλα τα reviews,
ακομα και στις cpu ta bench σου λενε σε ποιες εφαρμογες ειναι ταχυτερη η μια απ την αλλη για να μην παμε στις gpu που γινεται της τρελλης.

Διαφώνησα μόνο στο μέρος της τάυτισης όλων των διαφορετικών κατηγοριών ειδικού τύπου και μόνο σε αυτό, απλώς δεν το δήλωσα με σαφήνεια!

Απλώς εγώ δεν πιστεύω ότι ο ειδικός τύπος (έντυπα και internet) του ήχου, ταυτίζεται άμεσα με άλλες κατηγορίες.

Διαφώνησα μόνο στο μέρος της τάυτισης όλων των διαφορετικών κατηγοριών ειδικού τύπου και μόνο σε αυτό, απλώς δεν το δήλωσα με σαφήνεια!

Απλώς εγώ δεν πιστεύω ότι ο ειδικός τύπος (έντυπα και internet) του ήχου, ταυτίζεται άμεσα με άλλες κατηγορίες.

κοιτα να δεις σιγουρα ο (τραγανος ηχος) σαν εκφραση συναισθηματος ακροασης μουσικης σε μενα δεν λεει τιποτα,μονο τον τραγανο καβουρα ξερω στον Bob σφουγγαρακη,αλλα υπαρχουν και σοβαρα τεστ με μετρησεις που μπορεις να παρεις μια γευση,
και σιγουρα δεν συγκρινεται με αλλη κατηγορια του τυπου τα 0-100 σε 3 δευτερα,αλλα και κει παιζει ρολο ο αναβατης τα λαστιχα το οδοστρωμα,το καθε review στο ειδος του εχει τον δικο του κωδικα αρκει να μπορεις να τον καταλαβεις.

Ναι,αλλά με την διαφορά πως στα αμάξια,ότι πληρώνεις,είναι χειροπιαστό..
Εγώ σου λέω κάνε το πιο απλό.
Βάλε ένα αυτοκίνητο των 300κ ,δίπλα σε αντίστοιχο ενισχυτικό.
Για πόση διαφορά τεχνολογίας μιλάμε δεν χρειάζεται να στο πω.Και με αποδεδειγμένο R'n'D,μετρήσεις και πιστοποιήσεις το πρώτο.(κρίνεται η ζωή μας μέσα σε δαύτα..)
Μόνο με τέχνη λοιπόν,κάτι ξέρω εγώ που έχω κοτσάρει τον Kandinsky για avatar.
Άσε δε τον ήχο (του κινητήρα):flipout::flipout:

Όχι βέβαια παίζει και το αναλογικό το ρόλοι ......Πάρα πολύ σημαντικό... για αυτό ανέβασα φωτογραφίες ....Έχω αναφερθεί σε προηγούμενό post για την τροφοδοσία φοράει 9 mikro din core και όχι μόνο ....Μακάρι φίλε μου να ήξεραν όλοι να τυλίξουν μετασχηματηστες ....

Πολυ ασχοληθηκατε.
Εψαξα και γω να μάθω τι φρουτα είναι αυτα....αλλα προτιμησα να απεχω οσο πιό νωρίς γινεται