Ειναι αληθεια οτι πολλα headshells σημερα ειναι στραβα κλπ....... αλλα τα πλειστα απο αυτα ειναι φτηνα Κινεζικα, και σιγουρα οχι σε τιμη οπως αυτο της denon.
Αν τωρα παρει καποιος ενα σοβαρο headshell (προχειρα ερχετα στο μυαλο η audio technica, Jelco κλπ..... αλλα και απειρα vintage που υπαρχουν σε αφθονια και καλες τιμες ,οπως ADC, Nagaoka , audio craft,grace, fidelity research ,stax ,micro seiki ......... ) τετοια προβληματα οχι μονο δεν υπαρχουν, αλλα βλεπουμε λεπτομερειες και σημεια σχεδιαστικα που πουθενα δεν βρισκει καποιος σημερα. Για παραδειγμα, τι κοστιζει να μπουνε 2 απλα πινς κλειδωματος , οταν αυτα τα ειχαν απο το '80 πολλοι κατασκευαστες στα headshells τους; Μονο η jelco τα ειχε μεχρι προσφατα .
Μάκη είχα όπως είπα 3-4 και μ άρεσε το ηχόχρωμα της σε Alphason και Rega .Για να βοηθήσω λίγο .
Η πρώτη επαφή μου με την DL 103 πριν από χρόνια ήταν με την Dl 103 zu https://6moons.com/audioreviews/zu14/denon.html
Εκεί μπήκα στην πρίζα να την ζυγίσω να προσθέσω μάζα δηλαδή αγοράζοντας το Headshell της ortofon LH 2000 αλλάζοντας φυσικά και τα καλωδιάκια με υψηλής καθαρότητας ,σαφέστατα υπήρχε διαφοροποίηση ειδικότερα με το χαμηλό όπως έχω αναφέρει .
Το ζητούμενο όμως καλώς η κακώς τα headshell ,η καλωδίωση το κέλυφος σε μια κεφαλή ακούγονται ας μην αναφέρω τις τροφοδοσίες κτλ .
Τώρα αν στη επετειακή dl 103 -110 που υπάρχει διαφοροποίηση σε αυτά που έχω αναφέρει και το οφείλει πρωτίστως στο Headshell η τέλος πάντων σε κάποιες κατασκευαστικές διαφοροποιήσεις εσωτερικά με την απλή dl 103 που κυκλοφορεί ευρέως είναι δύσκολο να απαντηθεί .
Ναι Γιάννη παραμένει σφαιρική ,του Μάκη του αρέσει έτσι όπως είναι για να ανακαλύπτει παλιότερες ηχογραφήσεις .
Προσωπικά έχω δει και στραβά Headshell πολύ μεγάλη συζήτηση ακόμη και για τις κεφαλές -βελόνες - ακίδαView attachment 190336
View attachment 190335
Boron, Ruby, Sapphire (και Beryllium που δεν υπάρχει πια), είναι τα τοπ στελέχη.. να πούμε και το διαμάντι για όποιον το λέει η τσέπη του.Μάκη είχα όπως είπα 3-4 και μ άρεσε το ηχόχρωμα της σε Alphason και Rega .
Ακουγα κα διάβαζα πολλά για τις πετατροπές/αναβαθμίσεις,όπως αλλαγή tip, κελύφους με διάφορα εξωτικού είδους ξύλα.
Κάποια στιγμή άκουσα με ελλειπτική βελόνα έτσι σε μιά φιλική επίσκεψη που συνήθιζα παλιότερα.
Το ρίσκαρα και πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερη απ την original,που έχανε σε λεπτομέρεια.
Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι την μετατρέπουν σε boron και την χρησιμοποιούν δίπλα σε πολύ καλά πλατό.
Νομίζω ότι έχω κάπου ακόμα μία ταλαίπωρη και θα κάνω retip με αλλειπτική.
Οι απόψεις βέβαια διαφέρουν από περιοδικό σε περιοδικό και από χρήστη σε χρήστη.
Στο chat πόσταρα προχθές τις απόψεις τριών διαφορετικών ξένων περιοδικών για το πάντρεμά της με βραχίονες.
Το ότι η πλειονότητα των περίπου 15 retipper αναλαμβάνουν να την βελτιώσουν τα λέει όλα.
Πριν 3 χρόνια η Decca μου είπε ότι δεν ασχολείται και τώρα παλιός γνωστός μου που επικοινώνησε λέει ότι αναλαμβάνει.
έβαλα τις 0,2x0,7 στις υπερελλειπτικές γιατί "νικάνε" σε ήχο καθαρά τις 0,3x0,7 ακόμα και όταν είναι bonded και οι 0,3x0,7 nude.Οι 0.2x0.7 ανηκουν καθαρα στις ελλειπτικες . Οι υπερελλειπτικες ( shure, stanton stereoedron κλπ) πησιαζουν πολυ σε line contact (ουσιαστικα ειναι). Στη φωτο, η υπερελλειπτικη της Shure Μ97ΗΕ , φαινεται καθαρα η "γραμμη" επαφης.
View attachment 190421
100 USD is for a very cheap elliptical stylus. 150 USD is for a smaller elliptical stylus. I also have even better hyperelliptical stylus for 235 USD and Microridge for 300 USDΜα και ένας σοβαρός retipper ρωτάει για ελλειπτικό με την κανονική μάζα ή διαφορετική..
Θα ποσταρω το μήνυμα,οπότε πάω στο σπίτι
ΚακώςΤο Hi Fi News ήταν απ τα λίγα περιοδικά που υποστήριζαν ότι οι Denon ταιριάζουν με medium mass arms σ αντίθεση με σχεδόν όλα τα υπόλοιπα.
4) Να φτιάξει ξανά κανένα πικαπ της προκοπής
πολύ κακώς εκτός αν πρόκειται για τις DL 110/160 που είναι στο άλλο άκροΚακώς
1) Δεν θα σταματήσει όσο πουλάει.Ο Μάκις λοιπόν προτείνει το εξής .
1) Να μην σταματήσει η παραγωγή της συγκεκριμένης κεφαλής μαζί με το headshell.
2) Αν σταματήσει …
Να Πουλιέται μεμονωμένα μόνο το headshell.
3) Να ξαναβγάλει το παλιό της phono με τους μετασχηματιστές για ευνόητους λόγους .
4) Να φτιάξει ξανά κανένα πικαπ της προκοπής όπως τον παλιό καιρό ,μπουχτίσαμε με τους AV.
Από ότι βλέπω και διαβάζω τα πηγαίνει καλά και με πιο εξεζητημένους βραχίονες .
Από την άλλη η Technics θα πρέπει να την συμπεριλάβει στους δικούς της βραχίονες ,ειδικότερα όταν κάνει παρουσιάσεις στα πικαπ της αν και εκεί παίζουν οι εμπορικές συμφωνίες μεταξύ των εταιριών .
Αν κρινω απο την τιμη της DL-A110 μιλαμε για ενα headshell περιπου στην τιμη της κεφαλης.1) Δεν θα σταματήσει όσο πουλάει.
2) μεμονωμένα το headshell, ..εξαρτάται από την τιμή του..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.