Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

Νομίζω ο yamaha βγαίνει στα 2000 - 2200 απέξω. Και υποθέτω ότι με τιμή στο χέρι μπορείς να πετύχεις κάποιο price matching στο Νακα. Και σαν προ, yamaha θα έπαιρνα. Ή nad - anthem αλλά οκ. Εκεί παει αλλου.

Re: Απάντηση: Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

Τα HDAM, βρίσκονται στα τελικά στάδια? Θα έχει και ο 3600 auro 3d? Επίσης αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν βγαζουν και σκετους προ av σαυτά τα κοστολόγια και με xlr γιαυτούς που θέλουν ενεργά ηχεία? O 6014 θα έχει auro 3d?

Τα HDAM είναι στην προενισχυση και είναι αποκλειστικά στους Marantz. Όπως αποκλειστικότητα στους Marantz είναι και η συνολική τοπολογία ανατροφοδότησης ρεύματος (current feedback) .
Οι κάτοχοι των αντίστοιχων Marantz μοντέλων, κοιτάνε αφ' υψηλού τους αντίστοιχους κατόχους Denon. Εμένα μου αρέσουν περισσότερο οι Marantz στον ήχο τους αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι ο ήχος των Denon δεν είναι καλός. If you get my point.:cool:

Νομίζω ο yamaha βγαίνει στα 2000 - 2200 απέξω. Και υποθέτω ότι με τιμή στο χέρι μπορείς να πετύχεις κάποιο price matching στο Νακα. Και σαν προ, yamaha θα έπαιρνα. Ή nad - anthem αλλά οκ. Εκεί παει αλλου.

Ανεπαρκές το σύστημα ισοστάθμισης ακόμα και στον κορυφαίο Yamaha δυστυχώς Θανάση.
Εάν δεν μπορείς να φτιάξεις target curve γρήγορα εύκολα και απλά κατόπιν ή να το ορίσεις από πριν τέλος πάντων, τότε είναι μπλέξιμο η υπόθεση.

Και είναι και άλλα. Δεν μπορείς ας πούμε να πεις στο ypao να εφαρμόσεις τα φίλτρα της ισοστάθμισης μέχρι το συχνοτικο όριο που θες, εκεί δηλαδή που υπάρχουν τα κυρίως θέματα προς διόρθωση.
Δηλαδή, αντίο χαρακτήρας ηχείου. Και αυτό εμένα τουλάχιστον δεν μου αρέσει. Εμένα μου αρέσει να διορθωνω τα χοντρά προβλήματα που είναι κάτω από τα 500HZ και από κει και πάνω να μην "πατικωνω" την απόκριση του ηχείου. Να γίνεται και λίγο παιχνίδι δηλαδή όπως έχεις επιλέξει ένα ηχείο να παίζει.

Οττε τα hdam φυσικα και τη μουσικοτητα αντιστοιχη του marantz, το ερωτημα ειναι γιατι οχι ενας προσιτος προενισχυτης απ την marantz;

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιατί τα separates που τα έχει στη γκάμα του ο ποιοτικότερος εκ των δύο, νοούνται ως ύπαρξη και δικαιολογούνται στο ανώτερο επίπεδο ποιότητας. Σκέψου ότι ο AV 7705 έχει τροφοδοτικό μόνο για προενισχυση που θα το χρησιμοποιούσε κάποιος και σε ενισχυτή AV (μικρότερο).

Γενικά επιλογές του marketing προφανώς, αλλά τα separates γενικότερα έχουν νόημα στις ακριβότερες κατηγορίες τιμής και ανώτερες κατηγορίες ποιότητας.

Re: Απάντηση: Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

Τα προενισχυτικά στάδια του 6014 συγκρίνονται ηχητικά με του 7705?

Όχι φυσικά. Δες ας πούμε τη διαφορά που έγραψα πριν μεταξύ 6013 και 7013 στην προενισχυση στον αριθμό των dsp στο δεξί μέρος της πλακέτας.

dz01NzAmaD01MDg=_src_53876-amplituner-marantz-sr6013-audiocompl-fot3.jpg

A5SR_131812505443523611SVwlTvq5cf.jpg

Σκέψου τι διαφορές θα έχει ο καθαρόαιμος pre 7705... . Καμιά σχέση. Όλα αρκετά σκαλιά πιο πάνω σε ποιότητα.

Τώρα το audyssey toy 6014 ή του 7705 σε συγκριση με το dirac πόσο υποδεέστερα είναι? Εαν κάνεις ισοστάθμιση τα sub με το minidsp 2x4 το σύστημα πόσο θα υπολείπεται του dirac?

Το ΧΤ32 έχουν και οι δύο.

Για το άλλο που ρωτάς, γενικά καλό είναι να αποφεύγονται οι πατέντες. Προφανώς θα εννοείς το σήμα που θα πάρεις από την έξοδο sub του ενισχυτή.
Ακόμα μια A/D μετατροπή δηλαδή και ακόμα μια D/A πριν πάει το σήμα στο sub.
Ακύρωση του SubEQ HT και ένας θεός ξέρει τι άλλες διαφορές θα προκυψουν στο gain structure του σήματος.

http://manuals.denon.com/AVRX3600H/...name=/AVRX3600H/NA/EN/pdf/AVRX3600H_NA_EN.pdf

και το manual του 3600 ετσι για να χαζεψουμε λιγο... αυτο που μου κεντρισε το ενδιαφερον ειναι το κατα ποσο μπορω να δηλωσω το ιδιο HDMI source σε διαφορετικα Inputs, και να παντρευω ετσι αλλη source για video και αλλο για audio. Για παραδειγμα ετσι μπορω να παιζω PS4 ή να δειχνω φωτογραφιες απο το media player και να ακουω μουσικη απο αλλη πηγη. Μάλλον πρεπει να γινεται...

Κάποια σχετική αναφορά θυμάμαι γι' αυτό που λες στο webinar της denon για τα φετινά μοντέλα. Αλλά αυτή τη στιγμή είμαι με το smartphone και δεν μπορώ να ανεβάσω υλικό. :o:argh:

Ερώτημα που έχω ξαναθέσει. Έχω ένα denon a1xva (δεκακάναλος) και τον χρησιμοποιώ σαν τελικό. Μπορώ με τον 3600 ή τον 6014 σαν προ να του δώσω να ενισχύσει δέκα κανάλια και ο προ να ενισχύσει τα υπόλοιπα για ένα σύστημα 7.2.4; (όπου προ ο 6014). Με τον denon 4311 που έχω τώρα ως προ αυτό δεν γίνεται

Από τη στιγμή που έχει 11.2 επεξεργασία ο ενισχυτής av, μπορείς να έχεις 7.2.4. ο ενισχυτής av χρειάζεται ένα τελικό για τα εμπρός σίγουρα και από κει και πέρα χρησιμοποιείς τελικούς και στα υπόλοιπα κανάλια ή χρησιμοποιείς τα δικά του κανάλια ισχύος.

Άρα μπορώ να στείλω πχ 8 κανάλια στον Α1 και να ενισχύσω τα υπόλοιπα με τον 6014/3016. Γιατί θέλω να στείλω τα κύρια κανάλια στον μεγάλο και να ενισχύσω τα ατμος με τον Marantz. Στον 4311 η λειτουργία pre out κλείνει τα ενισχυτικά

Αρχίζω να νοιώθω χαζός. Θέλω τον 3600/6014 να ενισχύει μόνο δύο κανάλια και όλα τα υπόλοιπα να τα στέλνει στον α1xva λειτουργώντας σαν pre/pro (ο 3600). (αν ακούγομαι επίμονος ζητάω συγνώμη,αλλά δεν θέλω να δώσω τόσα λεφτά και να μείνω στον ίδιο παρονομαστη)

Αρχίζω να νοιώθω χαζός. Θέλω τον 3600/6014 να ενισχύει μόνο δύο κανάλια και όλα τα υπόλοιπα να τα στέλνει στον α1xva λειτουργώντας σαν pre/pro (ο 3600). (αν ακούγομαι επίμονος ζητάω συγνώμη,αλλά δεν θέλω να δώσω τόσα λεφτά και να μείνω στον ίδιο παρονομαστη)

Πως θα γίνει αυτό άμα ο a1xva δεν έχει pass through μόνο για τα τελικά στάδια, δε νομίζω ότι γίνεται αλλά με επιφύλαξη το λέω.

Το πρόβλημα ποιο είναι; Μπορείς να στείλεις μέχρι 11.2 κανάλια σε εξωτερικό ενισχυτή.

Στη δική σου περίπτωση κρίνω ότι για την απόλυτη εμπειρία αναβάθμισης πρέπει να δεις κάποιο μοντέλο που ξεκινά με κωδικό 4 σε Denon. Η τον αντίστοιχο σε Marantz.