Τους βλέπω πάντως αρκετά μπερδεμένους στο ASR. Μάλλον δεν θα έχουν υπ' όψη αυτά που έχουμε ανεβάσει εδώ. Δεν ξέρουν καν τις διαφορές της προηγούμενης με την επόμενη γενιά, ούτε τις διαφορές στην τοπολογία μεταξύ Marantz και Denon, ούτε τις διαφορές στα DSP και είμαι σίγουρος πως παρά τις φωτογραφίες που δείχνουν το εσωτερικό πολύ διαφορετικών μηχανημάτων επικρατεί αρκετή άγνοια.
Εντάξει, λογικό ως ένα σημείο για διαδικτυακό καφενέ, αλλά όταν έχεις φωτογραφία μπροστά σου και συνεχίζεις να απορείς... είναι απορίας άξιο πως το καταφέρνεις αυτό. Και να βγάζεις στη σέντρα άλλο site λέγοντας π.χ. ότι δεν κάνει σωστές μετρήσεις γιατί ο τάδε Denon έχει την ίδια αρχιτεκτονική με έναν άλλον άρα θα έπρεπε να είναι το ίδιο μπλα μπλα μπλα και... μετά εμείς δεν θέλαμε αλλά αυτοί ήθελαν, αλλά μετά εμείς θέλαμε γιατί αυτοί ήθελαν και στο τέλος απόφασίσαμε ότι εμείς δεν θέλαμε γιατί κι εκείνοι δεν ήθελαν, αυτό ακριβώς.
Ενώ πρόκειται για εντελώς διαφορετικές πλατφόρμες η μια εννιακάναλη και η άλλη επτακάναλη.
Τέλος πάντων, εγώ εμπιστεύομαι μόνο πιστοποιημένες πηγές. Τώρα αν ο 3600 είναι καλύτερος από τους κορυφαίους pre της Marantz ή αν είναι καλύτερος από τα μεγαλύτερα μοντέλα, αυτό το αφήνω ασχολίαστο... .
Πάντως εδώ που τον έχουμε παρουσιάσει τις διαφορές τις αναπτύξαμε, τον ξεχωρίσαμε από την αρχή ως τεράστιο VFM, και από κει και πέρα η επιτυχία του ήταν προδιαγεγραμμένη.
Ας πάμε σε κάτι πιο ουσιαστικό. Σε ό,τι αφορά το ερώτημα σχετικά με την αποκοπή των τελικών σταδίων με και χωρίς τα 11 κανάλια επεξεργασίας. Δεν έχει υπάρξει σχετική αναφορά στα webinar, ούτε στις παρουσιάσεις και τα τεστ κατόπιν. Εάν υπήρχε, θα το είχα αναφέρει εδώ. Δηλαδή για το βήμα στο οποίο αφού αποκόψεις κατ' επιλογήν τα εμπρός δύο κανάλια ή τα πίσω ύψους, να σου δίνεται η επιλογή να το διατηρήσεις έτσι έχοντας μικρότερο αριθμό καναλιών.
Είναι μια λεπτομέρεια που δεν έχω δοκιμάσει καθώς τα συστήματα είναι στημένα είτε σε πλήρη διάταξη εντεκακάναλη είτε σε 5.1 με οδήγηση από τον ίδιο τον ενισχυτή AV. Δεν το αποκλείω να ισχύει, αλλά καλού κακού όποιος έχει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να το δοκιμάσει, ας τσεκάρει αν συνεχίζει να υφίσταται σήμα από τις εξόδους προενίσχυσης ή και τις μπορνες των ηχείων οι οποίες δεν είναι συνδεμένες σε ηχεία.
Δεν ξέρω αν θα άφηνε πάντως η Sound United μια τέτοια λεπτομέρεια χωρίς να την αναφέρει. Οψόμεθα... .
Νομίζω ότι είδα μια αναφορά πριν λίγες μέρες στο παρόν νήμα από τον Κώστα που συνέχισε να του δείχνει τα εμπρός σε κατάσταση pre, με τα ηχεία του να είναι δηλωμένα λιγότερα σε αριθμό. Και ο Κώστας έχει SR7013

.
Για να δούμε αν έχει το feature αυτό τελικά ισχύ στην πραγματικότητα και σε ποια μηχανήματα ισχύει. Εγώ δεν έχω πρόσβαση αυτή τη στιγμή στα μηχανήματα όπως έχω ξαναπεί λόγω της κατάστασης.