Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

Δηλαδή, το απολύτως βέλτιστο που μπορείς να πάρεις, είναι βάζοντας τον στο 11.1 και αγοράζοντας έναν τελικό για τα λ-ρ ?

Ακριβώς - Έτσι το τρέχω και γω. Αυτό θα σου δώσει το λιγότερο μετρημένο distortion για L/R, και θα απελευθερώσει ρεύματα για τα υπόλοιπα κανάλια.

Τους βλέπω πάντως αρκετά μπερδεμένους στο ASR. Μάλλον δεν θα έχουν υπ' όψη αυτά που έχουμε ανεβάσει εδώ. Δεν ξέρουν καν τις διαφορές της προηγούμενης με την επόμενη γενιά, ούτε τις διαφορές στην τοπολογία μεταξύ Marantz και Denon, ούτε τις διαφορές στα DSP και είμαι σίγουρος πως παρά τις φωτογραφίες που δείχνουν το εσωτερικό πολύ διαφορετικών μηχανημάτων επικρατεί αρκετή άγνοια.

Εντάξει, λογικό ως ένα σημείο για διαδικτυακό καφενέ, αλλά όταν έχεις φωτογραφία μπροστά σου και συνεχίζεις να απορείς... είναι απορίας άξιο πως το καταφέρνεις αυτό. Και να βγάζεις στη σέντρα άλλο site λέγοντας π.χ. ότι δεν κάνει σωστές μετρήσεις γιατί ο τάδε Denon έχει την ίδια αρχιτεκτονική με έναν άλλον άρα θα έπρεπε να είναι το ίδιο μπλα μπλα μπλα και... μετά εμείς δεν θέλαμε αλλά αυτοί ήθελαν, αλλά μετά εμείς θέλαμε γιατί αυτοί ήθελαν και στο τέλος απόφασίσαμε ότι εμείς δεν θέλαμε γιατί κι εκείνοι δεν ήθελαν, αυτό ακριβώς.
Ενώ πρόκειται για εντελώς διαφορετικές πλατφόρμες η μια εννιακάναλη και η άλλη επτακάναλη. :rolleyes:

Τέλος πάντων, εγώ εμπιστεύομαι μόνο πιστοποιημένες πηγές. Τώρα αν ο 3600 είναι καλύτερος από τους κορυφαίους pre της Marantz ή αν είναι καλύτερος από τα μεγαλύτερα μοντέλα, αυτό το αφήνω ασχολίαστο... .
Πάντως εδώ που τον έχουμε παρουσιάσει τις διαφορές τις αναπτύξαμε, τον ξεχωρίσαμε από την αρχή ως τεράστιο VFM, και από κει και πέρα η επιτυχία του ήταν προδιαγεγραμμένη.

Ας πάμε σε κάτι πιο ουσιαστικό. Σε ό,τι αφορά το ερώτημα σχετικά με την αποκοπή των τελικών σταδίων με και χωρίς τα 11 κανάλια επεξεργασίας. Δεν έχει υπάρξει σχετική αναφορά στα webinar, ούτε στις παρουσιάσεις και τα τεστ κατόπιν. Εάν υπήρχε, θα το είχα αναφέρει εδώ. Δηλαδή για το βήμα στο οποίο αφού αποκόψεις κατ' επιλογήν τα εμπρός δύο κανάλια ή τα πίσω ύψους, να σου δίνεται η επιλογή να το διατηρήσεις έτσι έχοντας μικρότερο αριθμό καναλιών.
Είναι μια λεπτομέρεια που δεν έχω δοκιμάσει καθώς τα συστήματα είναι στημένα είτε σε πλήρη διάταξη εντεκακάναλη είτε σε 5.1 με οδήγηση από τον ίδιο τον ενισχυτή AV. Δεν το αποκλείω να ισχύει, αλλά καλού κακού όποιος έχει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να το δοκιμάσει, ας τσεκάρει αν συνεχίζει να υφίσταται σήμα από τις εξόδους προενίσχυσης ή και τις μπορνες των ηχείων οι οποίες δεν είναι συνδεμένες σε ηχεία.
Δεν ξέρω αν θα άφηνε πάντως η Sound United μια τέτοια λεπτομέρεια χωρίς να την αναφέρει. Οψόμεθα... .

Νομίζω ότι είδα μια αναφορά πριν λίγες μέρες στο παρόν νήμα από τον Κώστα που συνέχισε να του δείχνει τα εμπρός σε κατάσταση pre, με τα ηχεία του να είναι δηλωμένα λιγότερα σε αριθμό. Και ο Κώστας έχει SR7013 ;).
Για να δούμε αν έχει το feature αυτό τελικά ισχύ στην πραγματικότητα και σε ποια μηχανήματα ισχύει. Εγώ δεν έχω πρόσβαση αυτή τη στιγμή στα μηχανήματα όπως έχω ξαναπεί λόγω της κατάστασης.

Λογικά θα πρέπει να δοκιμάσω να ξεκουμπώσω τα ηχεία απ τον τελικό και να τα κουμπώσω στον Μάραντζ για να δω τι θα δείξει το σχετικό εικονίδιο το οποίο παρεμπιμπτόντως δεν είναι ενεργό, εννοώ είναι μία προεγκατεστημένη εικόνα στο UI του ενισχυτή που δείχνει τις επιλογές κι όχι τι έχεις συνδέσει στην παρούσα φάση, θα το δοκιμάσω αύριο να δω τι παίζει.

Εγώ θα ξαναβάλω το post από το οποίο ξεκινά η παρουσίαση του 3600. Έχουμε βάλει και τις διαφορές τόσο με την προηγούμενη γενιά, όσο και με τον μεγαλύτερο AVR-X4500H.

https://avclub.gr/forum/showthread....9-2020?p=1058373731&viewfull=1#post1058373731

Και να πω εδώ ότι ο Κώστας έχει παρακολουθήσει (μερικώς) την κατασκευή των μοντέλων που συναρμολογούνται στην Ιαπωνία. Δεν υπάρχει αμφιβολία στο επίπεδο ποιότητας που έχει π.χ. ο AV8805 σε σχέση με τα μοντέλα που κατασκευάζονται εκτός Ιαπωνίας.
Χωρίς να αφαιρεί τίποτε αυτό από το εξαιρετικό VFM του 3600 φυσικά.

Αν διαθέτεις μετά την καραντίνα τον AV8805 για δοκιμές, μπορώ να έρθω με τον κατάλληλο εξοπλισμό να τον μετρήσουμε ( τον 3600H τον έχω παραγγείλει για πελάτη, οπότε θα τον δοκιμάσω και αυτόν :D )

Ο AV7705 είναι εδώ. Ο AV8805 είναι σε σπίτια... ;) (ζηλεύω πολύ.... ).

Υπάρχει και ένας SR6014, δηλαδή ο αντίστοιχος του 3600 plus τα HDAM και το current feedback.

Re: Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

Κώστα για να έχεις εσύ τα front στους ενισχυτές σου έχεις επιλέξει 11.1??

Σε μένα είναι ο μόνος τρόπος για να βγουν τα Front ως pre!!

Επίσης πως βγάζω και το center ως pre?

Εγώ έχω 5.1 και θα ήθελα να έχω τα front ως pre, για ποιο λόγο να ενεργοποιήσω αλλού τα τελικά στάδια?

Είναι feature μεγαλύτερων μοντέλων αυτό?

Sent from my HUAWEI NXT-L29 using Tapatalk

Μιχάλη εγώ όπως ξέρεις τα έχω όλα εκτός Μάραντζ, γι αυτό λέω το εικονίδιο είναι σταθερό κι έχει απλά ενημερωτικό χαρακτήρα. Το amp assign το έχω στο 7.1 Zone 1&2 κι απλά το εικονίδιο στο terminal configuration δείχνει ότι μπορώ να συνδέσω στις εμπρός, κεντρικό, περιφερειακά, περιφερειακά πίσω και στα Height 1&2 τις ζώνες 1&2, κι από πάνω δείχνει ότι μπορώ να συνδέσω στις pre out των εμπρός και των υπογούφερ, τίποτα άλλο. Αυτό προσπαθώ να σας πω, δεν υπάρχει καμία ρύθμιση, το εικονίδιο δείχνεις τις επιλογές που έχεις, δεν ξέρω αν είναι ενεργό, θα πρέπει αύριο να βγάλω τα εμπρός να τα βάλω πάνω στον Μάραντζ να δω το εικονίδιο θ αλλάξει;

Βασικά το εικονίδιο ειναι για την μούρη, γέμισαν την οθόνη και λές και Ουάου (που είχε πει και μια ψυχη το 2015 :flipout:)

Όλες οι preouts είναι μονιμα ενεργές και απλά η συγκεκριμένη λειτουργία υπάρχει μόνο και μόνο για όταν θα βάλεις 4 atmos πάνω, ετσι ώστε να τα ενισχύσεις γυρνώντας τα τελικά στάδια των front σε ενα ζεύγος απο αυτά.

https://www.avforums.com/threads/marantz-sr7010-pre-out-config.2133046/post-25619313

Πάντως μάγκες μιας και δεν είχα δει ποτέ το GOT τώρα με την καραντίνα και την αναστολη έχω ξεκινήσει κι είναι ωραία εμπειρία να το απολαμβάνω στο σύστημα. Αυτή τη στιγμή κάνω διάλλειμμα μετά από 4 επεισόδια σερί.

Βασικά το εικονίδιο ειναι για την μούρη, γέμισαν την οθόνη και λές και Ουάου (που είχε πει και μια ψυχη το 2015 :flipout:)

Όλες οι preouts είναι μονιμα ενεργές και απλά η συγκεκριμένη λειτουργία υπάρχει μόνο και μόνο για όταν θα βάλεις 4 atmos πάνω, ετσι ώστε να τα ενισχύσεις γυρνώντας τα τελικά στάδια των front σε ενα ζεύγος απο αυτά.

https://www.avforums.com/threads/marantz-sr7010-pre-out-config.2133046/post-25619313

Εάν δηλώσεις 11 κανάλια πάντως και επιλέξεις ως pre-out τις front, τότε σου γράφει πάνω από τα front Pre. Το έχω κάνει στον SR7013. Είναι ελαφρώς διαφορετική η διαδικασία από τον 6014 (και τον 3600).

Τώρα αυτό που γράφει στο AVS είναι διαφορετικό από εκείνο που γράφουν στο ASR, γι' αυτό και ο μόνος τρόπος τρόπος να ελέγξει κάποιος τι ισχύει με μικρότερο αριθμό ηχείων αφού έχει δηλώσει το asign με Pre και κατόπιν δηλώσει λιγότερα ηχεία, να τσεκάρει με πλήρες upmix για το δικό του setup τι συμβαίνει στις εξόδους προενίσχυσης ή τις εξόδους ηχείων. Αν έχουν σήμα δηλαδή.
Διότι αν έχουν σήμα όλες, τότε... πολύ απλά δεν ισχύει.

Το κεντρικό κανάλι πάντως δεν αποσυνδέεται από τα τελικά στάδια. Δεν θα μπορέσεις να το έχεις ως Pre μόνο.

Τώρα αυτό που γράφει στο AVS είναι διαφορετικό από εκείνο που γράφουν στο ASR, γι' αυτό και ο μόνος τρόπος τρόπος να ελέγξει κάποιος τι ισχύει με μικρότερο αριθμό ηχείων αφού έχει δηλώσει το asign με Pre και κατόπιν δηλώσει λιγότερα ηχεία, να τσεκάρει με πλήρες upmix για το δικό του setup τι συμβαίνει στις εξόδους προενίσχυσης ή τις εξόδους ηχείων. Αν έχουν σήμα δηλαδή.

Ακριβώς. Ο πιο σίγουρος τρόπος είναι αφού δηλωθούν τα front ως preout να βάλουμε στην έξοδο ηχείων L/R κάποια ηχεια και να δούμε αν παίρνουν σήμα. Σε δεύτερη φάση σύνδεση με μια μια τις εξόδους των surround ηχείων που δηλώσαμε ως “none” για να δούμε αν έχουν και αυτές σήμα.

Η επαλήθευση θα γίνει αν μόνο τα ηχεια που δηλώθηκαν ως active στο speaker config έχουν όντως σήμα, είτε από preout είτε από έξοδο ηχείων.

Σε ζηλεύω, που θα τα δεις μαζεμένα...
Άλλη εμπειρία..

Σε blue ray ανάλυση μάλιστα, έχει φοβερή εικόνα και ήχο και φυσικά IMAX, δεν ξέρω αν φταίει αυτό αλλά η διακριτότητα ανάμεσα στα ηχεία είναι ανεπανάληπτη, έχουμε τρομάξει σε μερικές σκηνές με τη γυναίκα μου, ένταση στο -5, κόλαση γίνεται στο σαλόνι, τρέμει ο καναπές και καίμε λίπος.:flipout:
Σε κάποιες σκηνές θα θελα να χα Atmos για να μαι ειλικρινής.
Εχω δει τις τέσσερις σαιζόν σε τρεις μέρες.

Εάν δηλώσεις 11 κανάλια πάντως και επιλέξεις ως pre-out τις front, τότε σου γράφει πάνω από τα front Pre. Το έχω κάνει στον SR7013. Είναι ελαφρώς διαφορετική η διαδικασία από τον 6014 (και τον 3600).

Το κεντρικό κανάλι πάντως δεν αποσυνδέεται από τα τελικά στάδια. Δεν θα μπορέσεις να το έχεις ως Pre μόνο.

Μα και τώρα μου το κάνει που δεν έχω επιλέξει 11 κανάλια.

Ο AV7705 είναι εδώ. Ο AV8805 είναι σε σπίτια... ;) (ζηλεύω πολύ.... ).

Υπάρχει και ένας SR6014, δηλαδή ο αντίστοιχος του 3600 plus τα HDAM και το current feedback.
Αυτά κατηγορούν κάποιοι για τον αυξημένο θόρυβο στους pre pro της μαραντζ. (στο θέμα με το τεστ του 3600.

Μα και τώρα μου το κάνει που δεν έχω επιλέξει 11 κανάλια.

Εγώ θα δοκίμαζα με τον τρόπο που έγραψα για να είμαι 100% βέβαιος τι ισχύει.

Αυτά κατηγορούν κάποιοι για τον αυξημένο θόρυβο στους pre pro της μαραντζ. (στο θέμα με το τεστ του 3600.

Κατηγορούν; Και τι απεφάνθη το δικαστήριο; :silly:

Εντάξει, το έγραψα και πριν. Σε διαδικτυακούς καφενέδες πολλά θα δεις να λέγονται. Εδώ γράφουν ότι ο 1400 είναι ίδιος με τον 6500 βρε manmar. Ενώ εδώ και μόνο να σκεφτείς έχουμε δείξει τις διαφορές μεταξύ 2500 και 2600 και είναι σημαντικές.

Πάω στοίχημα ότι άμα τους ρωτήσεις πόσα εξαρτήματα έχει διαφορετικά ο AV8805 με τον προκάτοχό του, θα σου πουν.... ίδιοι είναι. :cool:

1890 για όσους έχουν απορία.

Σε αυτό το ποστ αναφέρουν τα HDAM. Αυτός που γράφει δεν είναι άσχετος. Παραπέμπει και σε τεστ του av8805.
https://www.audiosciencereview.com/...r-x3600h-av-receiver-review.12676/post-376596

Δεν ξέρει από που ξημερώνει ο ήλιος. Βασικά υπάρχει ολόκληρο training για το HDAM και που χρησιμοποιείται. Κρίμα που αυτή τη στιγμή το training είναι κλειστό γιατί κάνουν αναβάθμιση. Αλλιώς θα έβαζα κάμποσα screenshot ειδικά από αυτό το training.
Είναι πολύ εύκολο να νομίζει κάτι κάποιος βασισμένος σε λογικές πλάνες manmar. Οι πληροφορίες του είναι ελλιπείς. Άντε να του πεις ότι χρησιμοποιείται και ως φίλτρο να δεις πως θα βραχυκυκλώσει.... :earmuffs: